Dog.bg Форуми : "Заедно" или "Поотделно" за Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Заедно" или "Поотделно" за Сеславци

#61 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2010 - 11:58 AM

Това е проблемът на повечето хора, които пишат тук - че не са запознати. Аз лично, ако не съм запознат, не си позволявам да коментирам. Така или иначе, ще продължавам да се грижа за животните по начини, които смятам за правилни и доколкото имам възможност да го правя. Познавам всички участници в каузата и когато преценя ще съветвам или помагам на хора, които имат нужда от това, както и ще възспирам хора, които с глупостта или невежеството си вредят. А на вас успех в писането. То определено много ще помогне на животните.

#62 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 November 2010 - 12:15 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 24 November 2010 - 11:03 AM, написа:

Това е проблемът на повечето хора, които пишат тук - че не са запознати. Аз лично, ако не съм запознат, не си позволявам да коментирам. Така или иначе, ще продължавам да се грижа за животните по начини, които смятам за правилни и доколкото имам възможност да го правя. Познавам всички участници в каузата и когато преценя ще съветвам или помагам на хора, които имат нужда от това, както и ще възспирам хора, които с глупостта или невежеството си вредят. А на вас успех в писането. То определено много ще помогне на животните.

Ще е хубаво да не пишете с този тон.
Ще се учудите, но ОГРОМНА част от хората, които не са запознати с подробности и които подробности ходещите там им ДЪЛЖАТ, са именно хората, които не могат да помагат лично физически, но изхранват кучетата с дарения. Това са хората, на които наистина сте длъжни да давате обяснения. Защото от тях зависи бъдещето на кучетата. Това е масата, на която се гради благотворителността и ако я загубите никак няма да ви е лесно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#63 Потребителят е офлайн   narita Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 12:21 PM

Здравейте. Не съм запозната с темата, но искам да коментирам и да задам няколко въпроса. Четейки всичко това оставам с много лошо впечатление за "Заедно". Търсих в интернет информация за групата, но не откривам нищо съществено - кои са хората, точната им дейност и т.н. Влизах и в сайта на еко равновесие - нищо никъде. От друга страна следя страницата на "Заедно" в facebook и също много лошо впечатление ми прави - дарете, ето имената, но кои сме точно ние не е ясно. Защо хората се карат, кои са те, с какво точно се занимават - не ми става ясно. Какво точно в момента се случва? Не може ли да се направи една ОФИЦИАЛНА страница, с която хората да бъдат запознати? Като са написали и други в този форум вече. В това отношени много добро впечатление ми прави ARS и информацията, която получавам за дейността им. Та въпроса ми е, искам да стана доброволец, наясно съм че нямам опит, но искам да добия, но от всичко написано тук оставам с негативно отношение към хората и почвам да се съмнявам в дейността на "Заедно". Так, че някой ще ми обясни ли реалната ситуация.

#64 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 November 2010 - 12:22 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 24 November 2010 - 11:03 AM, написа:

Страхотен юридически финт! Поздравления! Да, аз също съм от незапознатите. Аз просто познавам част от т.нар. "стари" и имам конкретни впечатления от тях. Допитвала съм се по определени проблеми до тях. Затова ми е болно, че са поставени в тази ситуация. Дистанцията, която демонстрирате поне на мен ми говори достатъчно. Искрено се надявам да се изгладят нещата. Считам, че "старите" имат огромен опит и конкретни резултати, които не бива да се пренебрегва. Ужасява ме мисълта, че тази сфера на дейност поема посока, която вече съществува в местната кинология и не съдейства за решението на никакъв проблем. Много жалко! Особено жалко е да става сцена за нечия суета и форма на изява, защото в крайна сметка говорим за нещастни създания!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#65 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 12:25 PM

Аз съм запозната с някои от доброволците и това което са направили в последните години. С хората, които се появяват от никъде един ден без имена и история, за да вътворят нов ред няма как да съм запозната. Над 160 000 човека се обединиха в кауза "ЗАЕДНО срещу насилито над животните" без да подозират, че хората създали тази група последната им мисъл е за някакво обединение... Много е жалко потресена съм, яд ме е много :( Напуснах измислената им група и призовавам, хората които са против тази несправедливост да ме последват!

#66 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 November 2010 - 01:25 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в 23 November 2010 - 04:44 PM, написа:

Аз пък имам 2 осиновени мъжки рота.Единият от които е точно от Сеславци и с него нямам никакви проблеми.Ходи чудесно на повод,позволява ми да му пипам храната,отнася се чудесно с дъщеричката ми и с всички останали членове на семейството.С другия имахме малко пререкания относно това кой ще командва,но се разбрахме.Не мисля,че е редно да се заклеймяват така кучетата от приютите,изолаторите-били те със или без порода.Когато има желание-има и начин!

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 01:55 PM

Кики бъди силна, всички ние много те обичаме, много те ценим и не само теб, а всички хора, които помагаха толкова време. Никога няма да забравя онези 15, надявам се този ад да не се върне. Аз плача, а съм толкова далече, как ли се чувстваш ти. Прегръщам те кики и знам, че ти винаги ще помагаш на животните, дано на тези хора да им дойде акълът в главата,
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 02:25 PM

такаааа... от трите тома общи приказки не разбрах нищо конкретно. Интересувам се от сеславци, опитвам се да помагам на кучета изоставени там, когато имам тази възможност. Семейно си избираме на кого желаем да бъдем полезни, обикновено са породи от проблемните. Такова е решението ни.

Въпрос: От къде мога даполучавам информация за кучетата там, тяхното състояние и общи характеристики.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 02:39 PM

Показване на мнениетоГрахче, в 24 November 2010 - 01:30 PM, написа:

Въпрос: От къде мога даполучавам информация за кучетата там, тяхното състояние и общи характеристики.

+1.

Аз също имам куче осиновено от там само благодарение на редовната информация и снимки, публикувани от Кикита. Ще има ли тази практика и занапред и кой ще поддържа темата. Да кажа само, че не ползвам Фейсбук.

#70 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 03:01 PM

Заедно срещу насилието над животните!!!

Цитат

Кони Генова повече няма да пише под тазипубликация, заради нападките към нея.
Доброволците е това, което интересува всички . Ето го обяснението: "Заедно ..." не стопанисва общинският приют в кв Сеславци , но има право техни доброволци да посещават приюта в дни ,определени и съгласувани с Екоравновесие. Правилата за доброволците са съгласувани с Екоравновесие и те важат за всички . Причината за създаването и въвеждането на тези правила е , че често при нас идват хора, които никога не ходили в приют, не са общували с животни от приют и т.н. Освен всичко друго 'Заедно..." носи отговорност за доброволците, които идват от тяхно име , животните, храната и т.н. По тези причини, ние купуваме сами храна ( главно консерви) , за да сме сигурни в произхода и качеството .
Относно даренията: Ние носим отговорност само за това, което е постъпило в нашите дарителски сметки .
Относно нашите дарения: Всяка седмица има някое болно животно, накоето не може да се помогне на място. Няма база за това. Екоравновесие ни предоставиха възможността да се направи втора манипулационна, като наша задача е да закупим маса, лампа, медикаменти от първа необходимост. Не виждаме нищо лошо в това да се опитаме да подобрим живота на кучетата в приюта и да предоставим възможността да им се оказва първа помощ.
Относно коментарите за това кой кой е , ние не искаме да афишираме постоянно, какво сме направили. Все пак искаме да напомним , че има хора в нашият екип, както и от доброволците ни, които са участвали и организирали подписката за инкриминиране на особената жестокост. Ние също сме помагали на животни в беда и нееднократно сме им плащали сметките от собственият си джоб. Не искаме да си коментираме повече заслугите, защото може наистина да не сме ходили от преди 2 години в Сеславци, но все пак считаме , че сме допринесли с нещо за каузата.
Ние смятаме , че е важно не само какво се е направило, но и какво се прави в момента и какво може още да се направи .

Кикита:

Цитат

Важно е именно какво се прави в момента. В момента двама доброволци от дог.бг, които са стъпвали много пъти в изолатора, и много дарители се държат настрана от дейността си в изолатора, която е само и единствено в полза на кучетата там. Пише се за това кой какво е направил, само защото Кони Генова каза, че не сме никои и не знае кои сме ние, че да отговаря на въпросите ни. Така и не получихме отговор на въпросите, които ни интересуват , а именно:
1,Ще се храни ли през седмицата от някой различен от Екоравновесие, щом се спира достъпа ни като доброволци?
2,Всеки ден ли ходите или само събота, защото това разбрахме от двусмисленото изявление на Кони Генова в дог.бг ?
3,Защо отказвате допълнителна помощ и с какво аз и другият ни доброволец ще пречим в изолатора с труда си и с храната, която даряват потребителите на дог.бг?

Нападките бяха изцяло от страна на Кони Генова към потребителите на дог.бг след като и зададоха въпроси, за това какво ще се случва в изолатора от тук нататък. Надявам се, че най-после ще спрете да заемате отбранителна позиция и ще отговорите ясно и точно на въпросите, които зададохме.

#71 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 November 2010 - 03:05 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 24 November 2010 - 10:38 AM, написа:

Аз отново искам да помоля за малко разяснения.
Стоя си тук пред компа, чета, топло ми е, но пък искам да знам.
Всеки ден ли ще се ходи там?
По колко храна се пада на куче?
Мислите, че грамажа от общината е достатъчен и няма нужда от още?
Как храните с такъв грамаж 20тина кучета в една клетка, при положение, че 1/3 от тях не излизат от ъгълчетата си и чакат "шефовете" да се нахранят. При такъв грамаж това означава, че за тази 1/3 не остава и троха.

Kакто и:

Цитат

Екоравновесие ни предоставиха възможността да се направи втора манипулационна, като наша задача е да закупим маса, лампа, медикаменти от първа необходимост.

Кой ще е лекаря, който ще лекува животните в тази манипулационна? Постоянно ли ще е на разположение?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#72 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 24 November 2010 - 03:08 PM

Влязох днес с надеждата да получа нова и прясна информация за КУЧЕТАТА в Сеславци, а какво намирам? ...Всичко друго, но не и информация.
"Разделяй и владей" е стара и много добре работеща практика и жалко за глупаците, които се включват в нея. Още по-жалко за онези нещастници в Сеславци, които вече няма да могат да се надяват дори и на снимки някъде. Така ще могат да си умрат бързо и спокойно, може би ще се възроди убиването с тояги и дрането на живо, ама като никой нищо не вижда и не знае...защо не? За хората е по-важно да си мерят кой е по-по- най...
Погнусих се!

#73 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 03:17 PM

Заедно срещу насилието на животните:

Цитат

1. Да ще се храни под наш надзор
2. Ще има поне двама представители на Заедно всеки ден
3. През седмицата ходят само представители на Заедно. Доброволци - НЕ
4. Може да се ходи и в неделя, но и ние искаме поне един почивен ден .Ще се орагазнизираме, за да може до 2 седмици да има представител на Заедно и в неделя , за да могат да ходят доброволци и този ден
5. Ние не стопанисваме приюта в Сеславци и координираме всичко с Екоравновесие, за да няма недоразумения. Доброволците , които отиват от името на Заедно , са отговорност на Заедно. Ние сме си определили за себе си , че от наша страна доброволци в Сеславци през работните дни няма да има. но вие не сте доброволци на Заедно , а и да сте пак не можем да направим нищо, защото сме се уговорили с Екоравновесие за момента да ходят доброволци само събота и неделя, за да разхождат животните, да ги хранят и т.н.
...
През работно време достъпа до Сеславци е свободен ! Не сме ние тези, които решават кой да влиза и кой не . Ние също спазваме правила и координираме нашите собствени действия с Екоравновесие.
...
Кикита, за пореден път ще кажем , че ние сме вземали пари от тези хора и не можем да отговорим на техните въпроси. В Дога повече няма да пише наш представител , заради нападките отправени към него .
И за пореден път да споменем , за да е всичко ясно и прозрачно, Кикита научи още на първият ден за подписанто споразумение, но не се свърза с нас , за да можем да координираме действията си . Единствени АРС ни предложиха помощ и съвет, за което искрено им благодарим .

Кикита:

Цитат

Благодаря за отговорите, това се искаше и това трябваше да се каже веднага когато се прави подобно публично изявление, защото изявлението на Кони беше насочено не към доброволци на Заедно, а към доброволци на дог.бг, което дава грешна информация, че вече нямаме право да стъпваме в изолатора през седмицата и заради това прогони дарителите ни. От там дойде целия проблем и се стигна до тези грозни думи тук.

Т.е. изявлението е било само за доброволци на Заедно, а ние си продължаваме по същия начин.Точка.

#74 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 03:29 PM

Показване на мнениетокикита, в 24 November 2010 - 02:22 PM, написа:

...Доброволците , които отиват от името на Заедно , са отговорност на Заедно. Ние сме си определили за себе си , че от наша страна доброволци в Сеславци през работните дни няма да има. но вие не сте доброволци на Заедно , а и да сте пак не можем да направим нищо, защото сме се уговорили с Екоравновесие за момента да ходят доброволци само събота и неделя, за да разхождат животните, да ги хранят и т.н.
...

Аз все пак разбирам, че с Екоравновесие е уговорено каквито и да е доброволци да ходят само в събота и неделя.
Да/Не?
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:39 PM

Показване на мнениетоNickey, в 24 November 2010 - 02:34 PM, написа:

Показване на мнениетокикита, в 24 November 2010 - 02:22 PM, написа:

...Доброволците , които отиват от името на Заедно , са отговорност на Заедно. Ние сме си определили за себе си , че от наша страна доброволци в Сеславци през работните дни няма да има. но вие не сте доброволци на Заедно , а и да сте пак не можем да направим нищо, защото сме се уговорили с Екоравновесие за момента да ходят доброволци само събота и неделя, за да разхождат животните, да ги хранят и т.н.
...

Аз все пак разбирам, че с Екоразвновецие е уговорено каквито и да е доброволци да ходят само в събота и неделя.
Да/Не?

И аз така го разбирам. Не мога да разбера, защо тези хора не могат да отговарят ясно и конкретно на конкретни въпроси, все едно някакви политици слушам :eg_033:
Както някой по-нагоре беше писал - аз също съм погнусена

#76 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:44 PM

Предполагам , че всички , които като мен само четат в тази тема, не могат да се начудят на последните няколко страници.

В резюме:

1. Сеславци вече не е изолатор / кастрационен център , а Приют.
Аха!

2. Няма нужда от храна!
Темата за Сеславци започва с изпостелелите улични кучета , закарани в освинецимски вид. Новите явно са със загладен косъм
Снимки, моля?

3. Приютът се стопанисва от... От кого?

4. Някоя гражданска организацие е направила договор за ... За какво?

5. Има ли клауза в Закона за защита на животните, че някоя организация за защита на животните може да ограничава достъпа на други организации или индивидуални граждани?
( Защото аз знам само това от Закона, но пък може да е старо.
Кметовете и организациите за защита на животните, които стопанисват приюти:

1. сключват и прекратяват договор с управител на приюта, който трябва да има висше образование;

2. осигуряват ветеринарен лекар за ветеринарномедицинско обслужване на животните;

3. осигуряват необходим брой и вид служители;

4. осигуряват свободен достъп на гражданите в приюта;

5. създават условия за обществен контрол;

6. осигуряват възможност за връзка с приюта.
)

6. Може ли една организация да спира даренията правени от други организации или частни лица, предназначени за трета организаци?

PS
Не съм ничии приятел или защитник. Не познавам никого. Нямам пристрастя, освен към животните.

#77 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:53 PM

Кикита, напълно ви подкрепям и се възхищавам на това, което правите!До момента , в който открих форума бях напълно обезверена и отчаяна, че хората, които не само обичат животните, но и ПРАВЯТ нещо за тях са толкова малко...Не, не е така и вярвам , че с всеки изминал ден страдащите ще бъдат все по малко!
Какви са моите наблюдения:
Ако човек реши да се разходи из София, неминуемо ще срещне поне едно болно, старо или изгладняло до неузнаваемост куче(или Котка).Поради липса на места в приютите, май почти нищо не може да се направи за тях.Това че минавайки покрай тях съм им помагала по някакъв начин, не значи че е направено всичко възможно те да бъдат спасени. Е и аз мога да кажа, че имам своите подопечни, но колко остават необгрижени, ненахранени, нелекувани.Така че, усилията ни трябва да се насочат в тази посока.Да, там в Сеславци нещата не са розови, но мисля, че все пак кучетата там са на закрито, нахранени(поне малко) няма съвсем бедстващи, докато по улиците на София има такива, сега през зимата колко ли от тях ще оцелеят...
На пътя за Кремиковци например, след жп линията има заведение и 4,5 кучета , които буквално се бият за всяка трошица, не можах да отида миналата седмица, не ми се мисли как карат досега....Такива са много, наистина много...
Може би трябва да помислим как да помогнем на повече, напълно безмислено е да се ядосвате и си губите времето с хора, които явно се изживяват като такива каквито не са, а клетите животни са само средство за избиване на комплекси...

#78 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 04:06 PM

Всъщност , не се знае кои са по нещастни, тези навън ненахранените с дни, измръзнали и ничии животни, или тези затворници там...та нали и те трябва да се разхождат понякога, а за това трябват повече хора....вместо да съчетаем усилията си,губим време в безплодни препирни..

#79 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 04:18 PM

Чак сега си дадох сметка, защо е това, изкуствено създадено противопоставяне. Тук явно женското начало за интрига надделява, колкото и сексистко да звучи. Сбогувам се с вас, поне епистоларно. Пишете си на спокойствие. Ако някой ден се запознаете с мен ще видите, че наистина целта ми е единствено животните да са добре. Не само в Сеславци. Засега - успех. Бъдете толерантни един към друг и търсете съмишленици, не врагове.
П.П. Четете мненията по-внимателно. Вниквайте в казаното и не се превъзбуждайте прибързано.

#80 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 04:28 PM

Не звучи сексистко, а звучи като неразбиране на текста, но не на всекиго е дадено.
А да лепи квалификации всеки може, то не е трудна работа.
Засега виждам само едната страна увлечена в това, и то нескопосно.
Отгатнете коя?
Понеже не обичам мъдреци от висша инстанция да ръсят препоръки за успокояване с намек може би за нервна неуравновесеност, се надявам епистоларното Сбогом да е и реално, поне тук.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни