"Заедно" или "Поотделно" за Сеславци
Публикувано: 24 November 2010 - 11:58 AM
Публикувано: 24 November 2010 - 12:15 PM
g_tanov, в 24 November 2010 - 11:03 AM, написа:
Ще е хубаво да не пишете с този тон.
Ще се учудите, но ОГРОМНА част от хората, които не са запознати с подробности и които подробности ходещите там им ДЪЛЖАТ, са именно хората, които не могат да помагат лично физически, но изхранват кучетата с дарения. Това са хората, на които наистина сте длъжни да давате обяснения. Защото от тях зависи бъдещето на кучетата. Това е масата, на която се гради благотворителността и ако я загубите никак няма да ви е лесно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 November 2010 - 12:21 PM
Публикувано: 24 November 2010 - 12:22 PM
g_tanov, в 24 November 2010 - 11:03 AM, написа:
Страхотен юридически финт! Поздравления! Да, аз също съм от незапознатите. Аз просто познавам част от т.нар. "стари" и имам конкретни впечатления от тях. Допитвала съм се по определени проблеми до тях. Затова ми е болно, че са поставени в тази ситуация. Дистанцията, която демонстрирате поне на мен ми говори достатъчно. Искрено се надявам да се изгладят нещата. Считам, че "старите" имат огромен опит и конкретни резултати, които не бива да се пренебрегва. Ужасява ме мисълта, че тази сфера на дейност поема посока, която вече съществува в местната кинология и не съдейства за решението на никакъв проблем. Много жалко! Особено жалко е да става сцена за нечия суета и форма на изява, защото в крайна сметка говорим за нещастни създания!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 24 November 2010 - 12:25 PM
Публикувано: 24 November 2010 - 01:25 PM
irena_ig, в 23 November 2010 - 04:44 PM, написа:

Публикувано: 24 November 2010 - 01:55 PM
Публикувано: 24 November 2010 - 02:25 PM
Въпрос: От къде мога даполучавам информация за кучетата там, тяхното състояние и общи характеристики.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 24 November 2010 - 02:39 PM
Грахче, в 24 November 2010 - 01:30 PM, написа:
+1.
Аз също имам куче осиновено от там само благодарение на редовната информация и снимки, публикувани от Кикита. Ще има ли тази практика и занапред и кой ще поддържа темата. Да кажа само, че не ползвам Фейсбук.
Публикувано: 24 November 2010 - 03:01 PM
Цитат
Доброволците е това, което интересува всички . Ето го обяснението: "Заедно ..." не стопанисва общинският приют в кв Сеславци , но има право техни доброволци да посещават приюта в дни ,определени и съгласувани с Екоравновесие. Правилата за доброволците са съгласувани с Екоравновесие и те важат за всички . Причината за създаването и въвеждането на тези правила е , че често при нас идват хора, които никога не ходили в приют, не са общували с животни от приют и т.н. Освен всичко друго 'Заедно..." носи отговорност за доброволците, които идват от тяхно име , животните, храната и т.н. По тези причини, ние купуваме сами храна ( главно консерви) , за да сме сигурни в произхода и качеството .
Относно даренията: Ние носим отговорност само за това, което е постъпило в нашите дарителски сметки .
Относно нашите дарения: Всяка седмица има някое болно животно, накоето не може да се помогне на място. Няма база за това. Екоравновесие ни предоставиха възможността да се направи втора манипулационна, като наша задача е да закупим маса, лампа, медикаменти от първа необходимост. Не виждаме нищо лошо в това да се опитаме да подобрим живота на кучетата в приюта и да предоставим възможността да им се оказва първа помощ.
Относно коментарите за това кой кой е , ние не искаме да афишираме постоянно, какво сме направили. Все пак искаме да напомним , че има хора в нашият екип, както и от доброволците ни, които са участвали и организирали подписката за инкриминиране на особената жестокост. Ние също сме помагали на животни в беда и нееднократно сме им плащали сметките от собственият си джоб. Не искаме да си коментираме повече заслугите, защото може наистина да не сме ходили от преди 2 години в Сеславци, но все пак считаме , че сме допринесли с нещо за каузата.
Ние смятаме , че е важно не само какво се е направило, но и какво се прави в момента и какво може още да се направи .
Кикита:
Цитат
1,Ще се храни ли през седмицата от някой различен от Екоравновесие, щом се спира достъпа ни като доброволци?
2,Всеки ден ли ходите или само събота, защото това разбрахме от двусмисленото изявление на Кони Генова в дог.бг ?
3,Защо отказвате допълнителна помощ и с какво аз и другият ни доброволец ще пречим в изолатора с труда си и с храната, която даряват потребителите на дог.бг?
Нападките бяха изцяло от страна на Кони Генова към потребителите на дог.бг след като и зададоха въпроси, за това какво ще се случва в изолатора от тук нататък. Надявам се, че най-после ще спрете да заемате отбранителна позиция и ще отговорите ясно и точно на въпросите, които зададохме.
Публикувано: 24 November 2010 - 03:05 PM
bushkata, в 24 November 2010 - 10:38 AM, написа:
Стоя си тук пред компа, чета, топло ми е, но пък искам да знам.
Всеки ден ли ще се ходи там?
По колко храна се пада на куче?
Мислите, че грамажа от общината е достатъчен и няма нужда от още?
Как храните с такъв грамаж 20тина кучета в една клетка, при положение, че 1/3 от тях не излизат от ъгълчетата си и чакат "шефовете" да се нахранят. При такъв грамаж това означава, че за тази 1/3 не остава и троха.
Kакто и:
Цитат
Кой ще е лекаря, който ще лекува животните в тази манипулационна? Постоянно ли ще е на разположение?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 November 2010 - 03:08 PM
"Разделяй и владей" е стара и много добре работеща практика и жалко за глупаците, които се включват в нея. Още по-жалко за онези нещастници в Сеславци, които вече няма да могат да се надяват дори и на снимки някъде. Така ще могат да си умрат бързо и спокойно, може би ще се възроди убиването с тояги и дрането на живо, ама като никой нищо не вижда и не знае...защо не? За хората е по-важно да си мерят кой е по-по- най...
Погнусих се!
Публикувано: 24 November 2010 - 03:17 PM
Цитат
2. Ще има поне двама представители на Заедно всеки ден
3. През седмицата ходят само представители на Заедно. Доброволци - НЕ
4. Може да се ходи и в неделя, но и ние искаме поне един почивен ден .Ще се орагазнизираме, за да може до 2 седмици да има представител на Заедно и в неделя , за да могат да ходят доброволци и този ден
5. Ние не стопанисваме приюта в Сеславци и координираме всичко с Екоравновесие, за да няма недоразумения. Доброволците , които отиват от името на Заедно , са отговорност на Заедно. Ние сме си определили за себе си , че от наша страна доброволци в Сеславци през работните дни няма да има. но вие не сте доброволци на Заедно , а и да сте пак не можем да направим нищо, защото сме се уговорили с Екоравновесие за момента да ходят доброволци само събота и неделя, за да разхождат животните, да ги хранят и т.н.
...
През работно време достъпа до Сеславци е свободен ! Не сме ние тези, които решават кой да влиза и кой не . Ние също спазваме правила и координираме нашите собствени действия с Екоравновесие.
...
Кикита, за пореден път ще кажем , че ние сме вземали пари от тези хора и не можем да отговорим на техните въпроси. В Дога повече няма да пише наш представител , заради нападките отправени към него .
И за пореден път да споменем , за да е всичко ясно и прозрачно, Кикита научи още на първият ден за подписанто споразумение, но не се свърза с нас , за да можем да координираме действията си . Единствени АРС ни предложиха помощ и съвет, за което искрено им благодарим .
Кикита:
Цитат
Т.е. изявлението е било само за доброволци на Заедно, а ние си продължаваме по същия начин.Точка.
Публикувано: 24 November 2010 - 03:29 PM
кикита, в 24 November 2010 - 02:22 PM, написа:
...
Аз все пак разбирам, че с Екоравновесие е уговорено каквито и да е доброволци да ходят само в събота и неделя.
Да/Не?
Публикувано: 24 November 2010 - 03:39 PM
Nickey, в 24 November 2010 - 02:34 PM, написа:
кикита, в 24 November 2010 - 02:22 PM, написа:
...
Аз все пак разбирам, че с Екоразвновецие е уговорено каквито и да е доброволци да ходят само в събота и неделя.
Да/Не?
И аз така го разбирам. Не мога да разбера, защо тези хора не могат да отговарят ясно и конкретно на конкретни въпроси, все едно някакви политици слушам

Както някой по-нагоре беше писал - аз също съм погнусена
Публикувано: 24 November 2010 - 03:44 PM
В резюме:
1. Сеславци вече не е изолатор / кастрационен център , а Приют.
Аха!
2. Няма нужда от храна!
Темата за Сеславци започва с изпостелелите улични кучета , закарани в освинецимски вид. Новите явно са със загладен косъм
Снимки, моля?
3. Приютът се стопанисва от... От кого?
4. Някоя гражданска организацие е направила договор за ... За какво?
5. Има ли клауза в Закона за защита на животните, че някоя организация за защита на животните може да ограничава достъпа на други организации или индивидуални граждани?
( Защото аз знам само това от Закона, но пък може да е старо.
Кметовете и организациите за защита на животните, които стопанисват приюти:
1. сключват и прекратяват договор с управител на приюта, който трябва да има висше образование;
2. осигуряват ветеринарен лекар за ветеринарномедицинско обслужване на животните;
3. осигуряват необходим брой и вид служители;
4. осигуряват свободен достъп на гражданите в приюта;
5. създават условия за обществен контрол;
6. осигуряват възможност за връзка с приюта. )
6. Може ли една организация да спира даренията правени от други организации или частни лица, предназначени за трета организаци?
PS
Не съм ничии приятел или защитник. Не познавам никого. Нямам пристрастя, освен към животните.
Публикувано: 24 November 2010 - 03:53 PM
Какви са моите наблюдения:
Ако човек реши да се разходи из София, неминуемо ще срещне поне едно болно, старо или изгладняло до неузнаваемост куче(или Котка).Поради липса на места в приютите, май почти нищо не може да се направи за тях.Това че минавайки покрай тях съм им помагала по някакъв начин, не значи че е направено всичко възможно те да бъдат спасени. Е и аз мога да кажа, че имам своите подопечни, но колко остават необгрижени, ненахранени, нелекувани.Така че, усилията ни трябва да се насочат в тази посока.Да, там в Сеславци нещата не са розови, но мисля, че все пак кучетата там са на закрито, нахранени(поне малко) няма съвсем бедстващи, докато по улиците на София има такива, сега през зимата колко ли от тях ще оцелеят...
На пътя за Кремиковци например, след жп линията има заведение и 4,5 кучета , които буквално се бият за всяка трошица, не можах да отида миналата седмица, не ми се мисли как карат досега....Такива са много, наистина много...
Може би трябва да помислим как да помогнем на повече, напълно безмислено е да се ядосвате и си губите времето с хора, които явно се изживяват като такива каквито не са, а клетите животни са само средство за избиване на комплекси...
Публикувано: 24 November 2010 - 04:06 PM
Публикувано: 24 November 2010 - 04:18 PM
П.П. Четете мненията по-внимателно. Вниквайте в казаното и не се превъзбуждайте прибързано.
Публикувано: 24 November 2010 - 04:28 PM
А да лепи квалификации всеки може, то не е трудна работа.
Засега виждам само едната страна увлечена в това, и то нескопосно.
Отгатнете коя?
Понеже не обичам мъдреци от висша инстанция да ръсят препоръки за успокояване с намек може би за нервна неуравновесеност, се надявам епистоларното Сбогом да е и реално, поне тук.