Новините за Бонита не са съвсем добри.
В сряда вечерта я водих пак на рентген в ЦВК - контролно след курса антибиотик и диуретик. Снимките показват, че терапията й е повлияла - белите й дробове са значително по-добре, а и тя вече изобщо не кашля, чувства се прекрасно, без оплаквания!
Специалиста ехографист-рентгенолог (Д-р Ранко Георгиев) обаче забеляза леко отместване на трахеята и като специално отношение към плюшката предложи напълно безплатно да й направи и ехокардиография, за да се види дали и какво има там, защото на рентген няма как. Момичето стоя послушно през по-голямата част на прегледа, по едно време изглежда нещо я достраша и все пак се дърпаше и мрънкаше, но в крайна сметка доктора успя да я прегледа добре. Ясно се различава, че има някаква маса там, доста кръгла като форма. На теория може и да е нещо безобидно, но предвид туморчето на млечната жлеза и вероятни изменения на белите дробове, вероятно това са някакви разсейки. Този лекар препоръча след около месец пак да направим ехограф и да се следи това нещо расте ли или си стои същото...
Нашия екип лекари в „Добро Хрумване” прегледаха снимките, все още нямам окончателното им становище. Някои от тях смятат, че в общи линии няма смисъл да се оперира и да се товари организма, защото така или иначе по-нататък ще се влоши.
Малко лирическо отклонение:
Котаракът на майка ми имаше тумори на млечните жлези – 14- годишен, кастриран много отдавна. Тъй като имаше леко кашляне от време на време, направихме рентгенова снимка на белите му дробове. Видя се, че са в ужасно състояние, просто почти всичко беше бяло. Тогава лекарите казаха, че може би му остават няколко месеца живот, няма смисъл да се оперира и само ще се натовари. Няколко месеца по-късно обаче единия тумор се разрани и все пак решихме да го оперираме и да му дадем максимален шанс. Изрязаха му цялата редица гърди, единия гад беше тръгнал и към лимфните възли. Ето, че от тогава мина година и половина – шевът зарастна бавно, но чудесно. Котьо реално кашля по-малко, играе си, гони се с другарчетата и си живее кротко. Да ни е жив и здрав колкото се може по-дълго. Олекна му някак!
Поне засега аз лично мисля, че добре Бони да се оперира и да се махне туморчето на мл. жлеза и да се види дали е кастрирана, защото това все пак ще намали вероятността за други рецидиви. Освен това, в момента тя е в много добро състояние физически и е по-подходящо да се оперира сега вместо някой ден ако се влоши. Лекарите ни още нямат консус по този въпрос и държа да изчакам да ми кажат какво препоръчват, за да мога да взема правилното решение.
След тези „открития” стана ясно, че съществува вероятноста Бони да е и по-възрастна (8-9г), но пък зъбите и общото й състояние сочат, че не е чак толкова (около 6г.).
Като цяло е ясно, че прогнозата не е кой знае колко благоприятна, но пък сега тя няма оплаквания, няма усложнения и никой не знае дали тя ще чувства все така добре още 5 месеца или пък 5 години (относително казано). Нямам намерение да крия реалността и да не казвам истината за здравето й- повече от ясно е, че това ще затрудни и намирането на осиновители за нея.
А Бони наистина не знае и не разбира бъркотията и притесненята в главата ми – спокойна, щастлива и добре гледана е в момента. Голям късмет извади, че
Мария се появи от нищото и предложи да я приюти!!! Вчера дори беше успяла да направи първата си беля – намерила един учебник на ниско рафтче под телевизора и ... еми, учило малко момичето!

Това й е първо провинение, а и като знам как рафта е на може би 20тина см от земята, я оправдавам – сервирали са й играчка. Сладураната си гуши муцунката като коте, кротува си през нощта, пазейки Мария и въобще наистина живот си живее. Ушите й не са в съвсем прекрасно състояние, но мисля че ще ги оправим, а и определено нямат нищо общо с нефтените находища, каквито бяха в началото като я прибрахме!
Добрите феи от
Eukanuba й предоставиха още храна, вероятно ще й стигне за около 15-20дни. Лакомничката я хрупа със завиден апетит (има предпочитания към консервата, де), а обича и ябълки – но само жълтите, сладки!

Не е глупава момата, бе!
Та това и е житието и битието на Бони-Бонбони в момента.
Ще пиша пак като получа мнението и препоръката на лекарите и решим какво ще правим нататък.