Може би някои от вас са чели в темата ни Изгубени/Намерени за кремавата Бони, захвърлена в края на столичния квартал Люлин, за която няколко човека се грижеха на една поляна според възможностите си. Със сигурност не е от района. Намерена е изоставена на полузаградено място, с висящ черен кабел на врата. Проверихме я за чип и тату - няма такива.
Това пък е темата й в раздела "Без дом", от където научих за нея!
Е, кучонката вече не живее на произвола на съдбата и на улицата, а е моята нова подопечена

Засега не е в особено представителен вид, което е нормално предвид факта, че е живяла с месеци навън! Убедена съм, че с подходящите грижи, ще грейне като много красиво, послушно и благодарно муцунче!!
Малко "досадни" медицински подробности:
В момента е на стационар в любима, уважавана и препоръчвана от мен ветеринарна клиника, където до момента получи "първоначално обслужване"

Момичето е на около 5-6, максимум 7 години и като цяло е много добре за възрастта си и предвид живота на улицата! Има една брадавичка на тила, както и малък тумор на една от млечните жлези. Туморчето е добре да се махне, но тази операция макар да е лека, ще трябва да се предвиди за малко по-нататък след като се пребори кожния проблем, тъй като всяка операция понижава имунитета и проблемът почти със сигурност ще се задълбочи.
За момента все още не можем да установим дали е кастрирана със сигурност, но по-нататък отново ще направим ехограф, а когато се прави операцията за туморчето, ще се провери и евентуално направи и това. С две думи - некастрирана на никого няма да я дам - поради много причини, с които повечето хора от този форум са наясно.
След около седмица, ако всичко е наред, ще я ваксинирам и с годишна поливалентна ваксина (трябва да сме сигурни, че е здрава като цяло).
Сега да ви кажа повече за характера на момичето:
Е, няма такава мила кучица!

Съвсем никакви проблеми няма с други кучета - мъжки, женски, малки и големи. Не е нахална, по-спокойно подхожда към другите кучета, както много шар-пеи.
Абсолютно доверчива е към всякакви хора, включитлено и непознати. Безропотно позволява да й се правят всякакви процедури като носене на ръце, чистене на уши, взимане на кръв и т.н.
Чудесно се вози в кола, та дори й харесва
Спокойно ходи на повод, само като се науми да ходи в определена посока, подръпва (откъде ли ми е познато?)

Казано накратко, Бони като цяло е непретенциозно куче и съвсем спокойно може да си живее поне още 5-6 години в дом, където я обичат и гледат добре, да е жива и здрава! Разбира се, заинтересованите да имат предвид, че ще трябва да си поговорим много добре и аз да съм напълно сигурна, че ще могат да й предложат необходимите за нея условия!
През уикенда вероятно ще имам възможност да й направя по-хубави снимки (извън клиниката) и вече да й пускам обяви за осиновяване.
Засега Бони трябва да остане на стационар, защото не е ясен кожния въпрос. Когато постигнем подобрение, ще бъда много благодарна, ако някой може да й предложи временен дом (в София) иначе ще мога само да я оставя на хотел в домашна обстановка, но това струва парички... Много много ми е мъчно за нея и ми се иска да можех да я прибера вкъщи, но просто нямам тази възможност поради много фактори.
За момента се справям финансово, но честно казано няма още дълго да бъде така поради разни лични причини (няма да изпадам в подробности) въпреки отстъпките за бездомни, които използвам.

С плюшката бихме могли да ви се отблагодарим поне с някоя нейна хубава снимка, пък а дано е и във все по-представителен вид!

ЗА КОНТАКТИ: nadia@velvet-heart.net
И моля, не се блъскайте!

Ето и още нейни снимчици:

И как изглеждат в момента задните й части (както и лактите на предните лапички, най-вече дясната)

Ето и клипчета (некадърни и от телефон) от сряда вечерта, когато я заведох на стационар:
http://www.youtube.c...h?v=WIEHols60K0
http://www.youtube.c...h?v=WgJ94Oeuw6c