Dog.bg Форуми : Фалшива бременност след кастрация?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Фалшива бременност след кастрация? Възможно ли е?

#1 Потребителят е офлайн   OBERON Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2010 - 10:39 PM

Кучето е немска овчарка на 5,5 години.
Кастрирахме го преди 5 дни.
От два дни насам започна да се държи все едно кара фалшива бременност.
Скимти и обикаля. Носи си една играчка с нея. Снощи я хванах да рови.
Скимти постоянно и много. досега и при фалшива бременност не е скимтяла чак толкова много.
Иначе е наред има си апетит и то голям, тича, подскача, няма проблем никакъв?
на какво може да се дължи това?
User's Signature

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...

WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...

#2 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 26 November 2010 - 10:45 PM

колко време преди кастрацията е била разгонена ?
Обяснението е рязко спадане на прогестерона, както е при раждане след отстраняване на яйчниците . Това което може да се направи е да се обърнете към вашия вет за временна заместваща терапия

#3 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 27 November 2010 - 09:45 AM

Трябва ветеринар да погледне състоянието и и странното поведение.От разстояние никой не може да каже какво му има на куч

#4 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 02:52 PM

Кучето редовно ли е имало мнима бременност преди това? Нашата имаше и не само си правеше легло ами пускаше и мляко. И ние я кастрирахме късно - на 6.5 години и тъи като предстоеше след месец да настъпва мнима бременост попитах доктора дали това ще се случи. Отговорът беше че не може от раз всичко да спре, има адаптивен период на тялото от 2-3 месеца докато се нормализират хормоните и всичко си влезе в норма. Така че е възможно в началото след кастрацията да продължат същите симптоми.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   OBERON Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 03:08 PM

Последния цикъл продължи доста време .. кърви много дълго - месец някъде, затова и решихме да я кастрираме, защото явно вече са се образували проблеми.
кървенето спря две седмици преди кастрацията.

dog_lover87 - Много ясно че ходихме на ветеринар, просто исках да попитам и за други мнения!? при положение че сме я кастрирали преди два три дни? мисля че нормално да ходим при лекаря редовно нали, дори и даняма уложнения? ?

trenertg - и аз си помислих нещо подобно - приемам го за най-логичното и вярно мнение - благодаря ти - ще поискам от ветеринаря да помисли над това :)
Предположих така и му казах че кучето може би кара фалшиво раждане един вид и организма му си мисли че е родила, просто признаците са много по-силни от обикновената фалшива бременност. Но той беше категоричен че е невъзможно.

HighWay - кучето кара няколко такива фалшви бременности, не мога да преценя до колко е редовно, по някога о-слабо по-някога по-силни... като случая когато изкопа дупка в чисто новия ми кожен диван :) А за млякото... и доктора ми спомена нещо такова, но никога не съм заглеждал циците на кучето :) даже ми се стори малко странен въпроса му :)
User's Signature

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...

WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...

#6 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2010 - 12:08 AM

Много от кучетата които карат мнима бременност пускат и мляко, съответно гърдите им се надуват и те се ближат за да облекчат напрежението.Оттам идва и опасността от мастит. Няма как да не го забележа. Явно не сте стигали до тази степен. При нас от тези бременности гърдите си останаха увиснали все едно кърми. И постоянно ме питаха дали има кученца. А за мнението на доктора че е невъзможно - всяко правило си има изключения и всяко куче си е индивидуално. Сипмтомите са на лице.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   achilea Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2010 - 11:10 AM

Здравейте! И през това минахме. Също германсщко овчарско куче. След разгонване си "осиновява" една от играчките и започва да прави фалшива бременност. Понякога дори пуска малко мляко. Отидете при вашия ветеринарен лекар и му искайте лекарство. Има такова. Ако ви даде хапчета му откажете. Има странични ефекти и ще накарат кучето да се чувства дискомфорнтно. Ще засегне и стомаха, който и без това е чувствителен. Ще ходи като упоено и трудно ще пази равновесие. Но има и мазило за това. Розово е на цвят и май мирешеше на камфор. Не е вредно. Мажете й гърдичките преди да излезете на разходка. Иначе ще го оближе. Друго което трябва да сторите е да намалите течностите. Фалшивата бременност е функция на мозъка и се проявява както при хората, така и при кучетата. Въобразяват си разни работи, че са станали родители. Ако не везете мерки може да получи мастит. След като започнете да мажете ще премине за около седмица и кучето ще е добре.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни