Могат ли да съжителстват две мъжки корели?
Публикувано: 07 December 2010 - 01:01 AM
Имам мъжка корела на 5 г. Миналата година купих едно малко за женска. Само че и то се оказа мъжко, но вече се бях привързала и не ми се сменяше макар че продавача беше съгласен да го замени. В началото беше по добричко обаче като порасна взе да крещи, да съска, научи всички песни на другия папагал. В първите месеци ходеше при по-стария и навеждаше главата и се гушеше в него, търсеше контакт. Обаче стария още като го види да се задава и веднага скача на друга пръчка, така и не го допусна. Даже мислех че е защото много време е живял сам и е останал затворен. Та младото впоследствие започна да ходи при стария и да го кълве и 1-2 мин се бият и двамата доста ожесточено. Сега са от 4 месеца при баба ми /ние отсъстваме/ и тя казва че много се биели даже понякога през ноща. Живеят в голяма клетка 50/40/80 см. Единствения вариант при това положение е да я разделя на 2 етажа със решетка. Мислите ли че е добра идея? Все пак ми е много мъчно че не се разбират. Нормално ли е да се бият, безопасно ли е ако се оставят заедно?
Да питам и за двете вълнисти на баба ми. Те са мъжко на 1.3 г и женска на 1г. Много се обичат, постоянно са заедно, мъжкия такива рецитали и изнася и се клати нагоре-надолу, направо нямам думи. Не спира за минутка голям щурчо е, любимият му номер е да хвърчи на едно място в средата на клетката като колибри. Та той я качва от 3-4 месеца имат си дървена кутия за снасяне, обаче нищо. Изобщо не са влезли вътре, а имат достъп до нея от няколко месеца. Защо не снася яйца, дали напролет?

Публикувано: 07 December 2010 - 01:07 AM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 08 December 2010 - 02:36 PM

Публикувано: 12 December 2010 - 01:43 PM
Иначе тя по цял ден е при тях и им говори и им обръща внимание, станали са супер разглезени искат постоянно внимание и пищят не я оставят да отиде до кухнята. Разправя ми че още като отвори вратата и започва неистово пищене. Незнам лятото като ги взема как ще се справям с тях. Сега все още търся дом на едното кученце, а другото е нашето вече на 9 години, тя се държи по-спокойно. Като ги пусна не обръща внимание на възрастния защото тои е по-питомен и не хвърчи само си ходи. Обаче много лесно се стряска от резки движения, хвъква някъде и започва да пищи да отида да го взема. Не слиза сам, а ако не отида се пуска и се приземява като ударен хеликоптер на земята. Не му харесва летенето, лети неориентирано, сигурно защото не е летял първите години от живота си. Новото обаче започнахме да го пускаме още в началото, то пък само прави кръгове около лампата, не се спира, беше го страх да кацне при нас. И двете кучета го гонят като хвърчи. Последно преди да заминем затварях кучетата в коридора и го пусках. Свикна да каца на леглото до мен, даже когато възрастние идва към мен се приближава на 20 см от ръката ми, но не даваше да го хващам.
Имам въпрос каква големина клетка е нужна за една птица корела и каква за две. Преди да купя моята клетка миналия декември доста търсих в интернет, но не намерих точна информация. Поръчах я по дадени размери, тя се оказа доста голяма, заемаше доста пространство в стаята, даже изглеждаше празна с двете корели вътре. Но исках да имат пространство а и си мислех че я взимам за семейство. Продавача ми каза че е за голяма птица и дори 4 корели могат да живеят вътре. А то сега какво стана....Преградена за 2-те не става, за една птица пък е прекалено голяма. Следващия път ще пусна снимки да ги видите хубостниците.

Публикувано: 12 December 2010 - 04:41 PM
Публикувано: 13 December 2010 - 10:21 PM
За котката се учудвам че не го гони. А моите ги гонят не защото са гладни и искат да ги изядат, а от интерес. Както писах вече едната куча въобще не обръща внимание когато птиците си ходят, но като хвръкнат....лудница. Те и да ги хванат няма да ги изядат, но достатъчно е да им скочат с лапите и пилетата няма да оцелеят. Колко им е душичката.
А от интерес си гонят също и мухи и комари, които имат нещастието да прехвърчат по-близо до кучо. И това ли е от глад?

Публикувано: 14 December 2010 - 07:28 PM
HighWay, в 13 December 2010 - 09:26 PM, написа:
За котката се учудвам че не го гони. А моите ги гонят не защото са гладни и искат да ги изядат, а от интерес. Както писах вече едната куча въобще не обръща внимание когато птиците си ходят, но като хвръкнат....лудница. Те и да ги хванат няма да ги изядат, но достатъчно е да им скочат с лапите и пилетата няма да оцелеят. Колко им е душичката.
А от интерес си гонят също и мухи и комари, които имат нещастието да прехвърчат по-близо до кучо. И това ли е от глад?
Кучетата използвате ли ги за лов?Може би затова имат "ловджийски инстинкт",незнам?Може също да има една женска корела с двама партньори,прочетете,аз четох наскоро.Така и двамата ще се опитат да я впечатлят,пишеше също,че няма да имат време да се бият,но незнам дали е така.
Публикувано: 16 December 2010 - 12:59 AM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 16 December 2010 - 07:04 PM
Aragoen, в 16 December 2010 - 12:04 AM, написа:
Ами...аз не знам много,но го бях прочел някъде-могат да съжителстват 2 мъжки с женска.Но никога 2 женски с мъжки,защото те ще се борят за вниманието му.
Публикувано: 17 December 2010 - 11:31 PM
дог-ловър - ние незнаем какво е лов, не сме привърженици на убиване на животни. Кучетата никога не са ходили на лов. Дори голямото го е страх от всякакви гърмежи, при буря или пиратки се крие под леглото. Но както знаете всяка порода е селектирана с определена цел. Кокерите са птичари, а гончетата са за лов и предполагам това оказва влияние. Също както някой кучета гонят котки, други не. Ние от малки гоним птиците в парка.
И аз се страхувам се че двата мъжки могат да се бият за женската. Възможно е само да я впечатляват, но мисля това може да стане ако преди това мъжките са били задружни. Предполагам нашите щом се карат без женска, ако има женска ще се карат още повече.

Публикувано: 19 December 2010 - 08:36 PM
Публикувано: 20 December 2010 - 03:58 PM
Ще пробвам да се занимавам повече време с тях като ги докопам. Все още корелите не са разделени, тъкмо се наканихме да го направим и те взеха че спряха да се бият. Баба ми казва че са на периоди. А от какво се предизвикват тези периоди кой знае. Незнам при папагалите има ли разгонване и кога са по-нервни?

Публикувано: 26 December 2010 - 05:42 PM
HighWay, в 20 December 2010 - 03:03 PM, написа:
Ще пробвам да се занимавам повече време с тях като ги докопам. Все още корелите не са разделени, тъкмо се наканихме да го направим и те взеха че спряха да се бият. Баба ми казва че са на периоди. А от какво се предизвикват тези периоди кой знае. Незнам при папагалите има ли разгонване и кога са по-нервни?
Еми бях чел,че се редува етап,в които мъжкия си търси женска за гнездене и такъв етап,в които всичко си е ОК с една дума.И сега мога да отговоря на въпроса ти:Могат ли да съжителстват 2 мъжки корели?Отговорът е:Да,могат,но в определени периоди трябва да знаете,че боят е съвсем естествено нещо(можете да го предотвратите като просто през етапа ги разделяте с преграда,а след това я махате) и вие няма какво да направите по въпроса-те са си диви животни,вършат си това,което биха вър6или на сцобода.Незнам дали достатъчно точно се изразих,ако не разбереш нещо пиши!
Публикувано: 27 December 2010 - 06:26 PM