Роби скитник Варна
Публикувано: 08 December 2010 - 10:38 PM
Вързаст - около 3 - 3.5 месеца.
Обезпаразитен външно и вътрешно.
Изключително умен - знаеше да сяда, научи се да ляга, със "Здрасти" малко се затрудни, но ... прекъснахме обучението поради факта, че с него вече съжителстват други чакащи за дом и не достига време за занимавки с всеки поотделно.
Има изключително чувство за пазене на хигиена въпреки крехката си възраст :)
От коли направо се паникьосваше, но тъкмо започна да посвиква с тях и го преместихме на спокойно място, където не минават МПС.
При интерес може да пишете на
straydogshope@gmail.com
Публикувано: 08 December 2010 - 10:44 PM

Публикувано: 08 December 2010 - 11:02 PM

Аз се поддадох на обаянието му, да видим кога и друг ще се предаде и ще си го вземе завинаги.
Много се изкушавам да си го оставя за мен - палето е страхотно, но ... 6то куче ще дойде в повече ... на комшиите.
Всъщност Роби е на сигурно място, но не в домашна обстановка. Настанен е на открито, заедно с други мъничета. Засега времето е сравнително топло, но ... маймунките се нуждаят от одеала или стари дрехи, които да ги топлят, докато изчакват своите хора.
Каквото постиламе, много бързо се "износва" - част от тях биват буквално изядени, други дърпани навън и съответно намокряни/навлажнявани/изцапвани.
Ще сме много благодарни, ако някой се сети за старо одеало, губер, или някаква поокъсана дреха, които така или иначе му заемат място в къщи.
Публикувано: 08 December 2010 - 11:07 PM
Публикувано: 09 December 2010 - 09:21 AM
Публикувано: 09 December 2010 - 10:54 AM

Пу-пу-пу, дано не урочасам работата!
Публикувано: 09 December 2010 - 11:08 AM

Публикувано: 10 December 2010 - 02:14 AM
Ако обаче хората държат на порода, нека си вземат породисто кученце. Да не се окаже след време, че не са доволни от любимеца си.
Всъщност ти ги познаваш и може да прецениш, аз пиша профилактично :)
А за среща сме винаги готови - особено Роби - радва се на всички!
Специални благодарности на ShiBumi_Girl за топлите завивки!
Публикувано: 10 December 2010 - 11:03 AM

Публикувано: 10 December 2010 - 11:07 AM

Публикувано: 10 December 2010 - 11:29 AM
Camellia, в 10 December 2010 - 10:08 AM, написа:

Аз да предупредя, че Роби е доста енергичен, скача по краката, захапва ръце, понякога малко силничко - като всяко пале, де, но за да се научи какво може и какво не може, е необходимо време и обучение.
Много ще се радвам приятелката ти да се реши да спаси бездомна душичка, но мисля, че среща, дори няколко, между Роби и момченцето й , е абсолютно задължителна.
Тук има още малко снимки, а последното е клипче.
Публикувано: 10 December 2010 - 11:44 AM
Публикувано: 10 December 2010 - 11:57 AM
По празниците обикновено има бум на подарени животни, съответно скоро след това - бум на изхвърлени и такива, на които се търси нов дом.
Така че, ако смяташ, че хората биха се заинтересовали от Роби, ще трябва да се видят няколко пъти с него, да поговорят и с попечителите му, за да стане ясно на всички страни дали той е подходящото за тях кутре.
Аз поне никога не бих дала животинче на който и да било чрез посредник, каквито и гаранции да ми се дават. В крайна сметка, важното е контактът да е с хората, които ще го гледат и съответно те да бъдат одобрени.
Публикувано: 10 December 2010 - 12:19 PM
Nickey, в 10 December 2010 - 11:02 AM, написа:
Аз имам особено мнение, когато се взима куче специално за дете. Едно дете няма капацитетът да се грижи за куче. Те повечето възрастни нямат идея..
В подобни ситуации, родителите не са с нагласата, че в крайна сметка това куче ще е тяхно, а гледат на него като играчка и занимавка за детето.
Виждам по улиците невръстни 8-10 годишни деца, да влачат домашното пале....
В подобни ситуации понякога, е родителите решават, че "играчката" не е подходяща и се отървават скоро или пък кученцето е оставено на произвола на детето.
Надявам се, случаят да не е такъв. Все пак, човек който обича кучетата го искал - дано да знае какво прави.
А Роби е уникален хубавец - може би едно от сладурестите кучета, които съм виждал изобщо.
Публикувано: 10 December 2010 - 01:21 PM
Жената, която иска куче за 5-годишното си дете едва ли очаква детето да полага всички грижи само. Посредникът в случая трябва само да я ориентира какво куче да избере и контактът да бъде личен, да има възможност да се обсъдят всички подробности.
Стискаме палци на Робчо с красивите рошави уши!
Публикувано: 10 December 2010 - 02:14 PM
Nickey, в 10 December 2010 - 09:02 AM, написа:
По празниците обикновено има бум на подарени животни, съответно скоро след това - бум на изхвърлени и такива, на които се търси нов дом.
Така че, ако смяташ, че хората биха се заинтересовали от Роби, ще трябва да се видят няколко пъти с него, да поговорят и с попечителите му, за да стане ясно на всички страни дали той е подходящото за тях кутре.
Аз поне никога не бих дала животинче на който и да било чрез посредник, каквито и гаранции да ми се дават. В крайна сметка, важното е контактът да е с хората, които ще го гледат и съответно те да бъдат одобрени.
Всъщност като цяло, домашният любимец го избра майката на момченцето! Аз само търся подходящото куче! Не ме съветвайте като че ли за първи път имам работа с куче. Благодаря ви за загрижеността относно условията в които ще попадне Роби евентуално, но аз знам с какво съм се захванала. Повече от ясно е, че хората ще отидат и ще видят кучето на място! Аз като посредник няма да ходя да купувам, или осиновявам кучето. Най-лесно ми е да се обадя на обява и да отида да дам 150лв за "голдън" и да не се занимавам със "загрижени" стопани. Идеята в случая е да се направи едно добро за животинче в нужда!
А кученцето не е подарък за Коледа като прищявка на детето. Това е решение, което майката е обмислила и има за цел да помогне на момченцето да преодолее страха си от кучета! И не просто смятам, че хората "биха се заинтересували от Роби", а лично ходя и показвам всяко едно кученце на момичето.
Публикувано: 10 December 2010 - 02:55 PM
Притеснението ми идва оттам, да не би да си го харесат, да решат, че могат да се справят с тези неща, а впоследствие да се окаже, че не могат. Не винаги човек успява да прецени възможностите си за нещо, с което не се е сблъсквал. Вероятно е по-удачно кучето да е по-възрастно, с установен вече и улегнал характер, по-дребничко на ръст, за да не стряска прекалено детето.
А ето тук има чудесен материал, който майката може да прочете и да помисли. Не става въпрос само за Роби в случая, а за това какво е най-подходящо както за момченцето, така и за бъдещия домашен любимец, а и за майката.
http://arsofia.com/bg/3722/za-decata
Успех!
Публикувано: 10 December 2010 - 03:34 PM