Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 04 May 2006 - 03:45 PM
Цитат
не

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 May 2006 - 03:51 PM

ВЪПРОС: Като се разхождах вчера с кучетата, срещнах на пътя един човек, който имаше 6 деца, две от тях не бяха женени, две имаха по 3 деца и едно имаше 4, а пък от тези 4, едно вече се беше оженило и си имаше още 3 деца.
Колко души сме били на пътя???
Публикувано: 04 May 2006 - 03:55 PM
Та и мен този вид задачи ме докарват до лудост....!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 May 2006 - 04:16 PM
Публикувано: 04 May 2006 - 05:01 PM
И също мисля, че значително по-удобно ще е да се дава отговор и заедно с него направо нов въпрос. Така се спестява много време.
ВЪПРОС (с повишена трудност) : От къде идва изразът "Камила да мине през иглено ухо"?
Публикувано: 04 May 2006 - 05:20 PM
Въпрос: Коя е най-малката кола в света? b)
Публикувано: 04 May 2006 - 05:29 PM
ОК, ще импровизирам...
Идва от библията - според някои филолози всъщност верният превод на фразата е: :По -скоро въже ще мине през иглено ухо", придобила популярност с варианта с камилата заради грешка, поради близкото звучене на двете дуни на (ако не бъркам) копски или арамейски език...
Дали не беше я изрекъл цар Соломон...? Не искам да гадая... Мисля, че беше нещо от рода на: "...по-скоро камила ще мине през иглено ухо, отколкото (някои си) да превземат (нещо си)".
Сори за откъслечните знания...
Какво е ТОМ и СРС?
Публикувано: 04 May 2006 - 05:36 PM
Цитат
Понеже не се уточних.. ще приемем, че отговора е верен. Иначе имах предвид, кола серийно производство r)
Сузанка е на ред.. или първо да отговорим на Красен на въпроса? bl)
Публикувано: 04 May 2006 - 06:49 PM
СРС е Специално Разузнавателно Средство. Обаче ТОМ не знам какво е...
Публикувано: 04 May 2006 - 07:03 PM
Цитат
Затова първо трябва да се установява верния отговор и после да се задава въпрос.. r)
Публикувано: 04 May 2006 - 08:35 PM

Вход

Горе
Цитиране +