Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 20 April 2006 - 10:25 AM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 20 April 2006 - 11:03 AM

Това изродско създанийце ли имаш предвид? То не лети и е най-огромното, намерили са го в Австралия. Или трябва да лети???
А иначе - може да е измишльотина за Кен-гу-ру, но на мен много ми харесва. Виж още няколко такива названия с идиотско значение:
Аржентина (сребърна) - в страната няма нито едно сребърно находище;
Рио Де Жанейро (януарска река) - в града няма река, просто морето образува подобен на делта залив;
Гренландия (зелена земя) - остров, намиращ се в арктическия пояс...
(В случай, че това е пилето, което търсим) ВЪПРОС:
Кой град е излишен (и по какъв признак)?
а) Белград
б) Прага
в) Будапеща
г) Букурещ
д) Варшава
е) Париж
Публикувано: 20 April 2006 - 11:13 AM

Публикувано: 20 April 2006 - 11:48 AM
Цитат
АЗОТ

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 20 April 2006 - 12:53 PM
Репликата е произнесена 49г.пр.н.е. от Юлий Цезар в миговете преди да пресече Рубикон и да нападне Помпей, като с това си действие започва гражданска война.
Всъщност, въпросът беше с уловка l) Тази фраза е употребена за първи път от древногръцкия поет и драматург Менандър, чийто голям фен е бил склонният към драматизъм Цезар.
dog.bg, твой ред е за въпрос!
Публикувано: 21 April 2006 - 07:34 AM
Днес освен в религиите b) терминът е навлязъл в интернет и означава снимчицата, която човек си плеска по форумите...
--
Въпросче: какъв разред животни се смята, че са били китовете и делфините по времето, преди да слязат в морето?

Публикувано: 21 April 2006 - 07:44 AM
Цитат
Цитат
Първоначално екологията им е сходна с тази на съвременните видри, след това с тюлените, по-късно загубили напълно връзка със сушата подобно на сирените и накрая се превърнали в това което представляват днес. Предните крайници са се превърнали в перки, задните са закърнели и изчезнали, но все още при някои видове могат да се открият рудиментни остатъци от тях.
Това ли е отговора? Дано да е това, че съм си приготвила гадничък въпрос! b)
Много интересно! Не знаех тези неща!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2006 - 10:11 AM
Цитат
Днес освен в религиите b) терминът е навлязъл в интернет и означава снимчицата, която човек си плеска по форумите...
--
Въпросче: какъв разред животни се смята, че са били китовете и делфините по времето, преди да слязат в морето?
На въпроса ти- делфините имат общ прародител с нашите любими кучета. bravoS
Въпрос-защо слоновете погребват мъртвите си събратя ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 21 April 2006 - 11:20 AM
Цитат
Доколкото съм чела и гледала по Animal Planet, знам, че те запомнят къде е починалият им събрат и понякога се връщат при него и се държат особено, разнасят наоколо костите му, но после ги връщат обратно и т.н.
Публикувано: 21 April 2006 - 01:45 PM
--
Тръгнах пак да го пиша... отказах се. Да приемем, че делфините и китовете са рода на прасетата и да приключим.
--
Аз пък знам, че слоновете не ПОГРЕБВАТ умрелите слонове, а известно време им оказват почит и стоят около трупа, и понякога се връщат на мястото, където са били останките. Както и хипопотамите, впрочем...