Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 07 June 2006 - 02:28 PM
Нито mil, нито eni ли не познаха? ами тогава давай верните отговори и пак ти питаш! А срама е за нас l)
Публикувано: 07 June 2006 - 07:06 PM
На 1 - и двете са син кит. Тежи 200 т bl)

На 2
Най-голамото сухоземно същество някои твърдят, че е Аржентинозавър, други брахиозавър а трети Bruhathkayosaurus - 175 тона , който надминава останалите. За това магат само да се правят догадки.
http://www.gavinrymi...nts/giants.html
Най-голямото сухоземно животно живеещо сега е Африканския слон /5-7 тона/

На 3. отговора е древната акула Megalonodon charcharodonat - Мегалодон гежал 47 тона и бил
"Зъбът от Megalodon charcharodonat,(древна акула) най-големия хищник, живял някога на нашата планета също е част от колекцията на музея."

http://www.faithalon...m/megalodon.gif
Разбира се и затова могат да се правят само догатки.
Най-големия хижник сега е бялата акула /2 тона/

допълнително
Най0големия сухоземен хищник е Спинозавъра(предполагаемоq защото не е открит цялостен скелет на животното) - тежал е 8-9 тона. Тиранозавъра рекс е тежал 6 до 8 тона.

Най-големия сухоземен хищник сега е бялата мечка - 700 кг.

Поправете ме ако бъркам нещо... r)
Кой е най-силният звук издаван от животно?
RozaLiq: Моля те, пускай по-малки снимки.. до 800/600 макс! r)

На 2
Най-голамото сухоземно същество някои твърдят, че е Аржентинозавър, други брахиозавър а трети Bruhathkayosaurus - 175 тона , който надминава останалите. За това магат само да се правят догадки.
http://www.gavinrymi...nts/giants.html
Най-голямото сухоземно животно живеещо сега е Африканския слон /5-7 тона/

На 3. отговора е древната акула Megalonodon charcharodonat - Мегалодон гежал 47 тона и бил
"Зъбът от Megalodon charcharodonat,(древна акула) най-големия хищник, живял някога на нашата планета също е част от колекцията на музея."

http://www.faithalon...m/megalodon.gif
Разбира се и затова могат да се правят само догатки.
Най-големия хижник сега е бялата акула /2 тона/

допълнително
Най0големия сухоземен хищник е Спинозавъра(предполагаемоq защото не е открит цялостен скелет на животното) - тежал е 8-9 тона. Тиранозавъра рекс е тежал 6 до 8 тона.

Най-големия сухоземен хищник сега е бялата мечка - 700 кг.

Поправете ме ако бъркам нещо... r)
Кой е най-силният звук издаван от животно?
RozaLiq: Моля те, пускай по-малки снимки.. до 800/600 макс! r)

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 08 June 2006 - 06:39 PM
Цитат
Син кит?
да - издават звуци до 188 децибела ! Звук над 120 е болезнен за човежкото ухо. Реактивен самолет достига - 140 децибела.
Тук може да се чуе
Питай 1super
P . S. Защо нещо темата замря?

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 11 June 2006 - 09:55 PM
suzanka, въпросът ти е много хубав, не бях го видяла (обаче видях подсказката): Ножица, нокторезачка, лешникотрошачка.
(Специално за теб въпрос - кой е казал "Дайте ми опорна точка и аз ще повдигна света?")
За жалост играта се скапа. Да се опитаме да и дадем нов тласък, само че с по-изобретателни въпроси.
Пробвам се така - ВЪПРОС:
Коя е излишната порода? (И защо?)
1.Леонбергер;
2.Нюфаундленд;
3.Малтезер;
4.Бултериер;
5.Ротвайлер;
r)
(Специално за теб въпрос - кой е казал "Дайте ми опорна точка и аз ще повдигна света?")
За жалост играта се скапа. Да се опитаме да и дадем нов тласък, само че с по-изобретателни въпроси.
Пробвам се така - ВЪПРОС:
Коя е излишната порода? (И защо?)
1.Леонбергер;
2.Нюфаундленд;
3.Малтезер;
4.Бултериер;
5.Ротвайлер;
r)
Публикувано: 11 June 2006 - 10:06 PM

Не мислиш ли, че бих се напънала малко повече, за да измисля въпрос???
Играта секна именно заради такива необмислени отговори, че и въпроси.
Принципът, по който породата е излишна е интересен, а не банален. (По тази логика може да е примерно бултериерът - защото е териер...)
Този тип игри на изключване търсят общия принцип между оставащите отговори, а не изключващия принцип в избрания. Мдам.
Публикувано: 12 June 2006 - 10:32 AM
l) Чудничко, mitaksi. А ако ми покажеш в коя породна група се събират Ротвайлерът и Малтезерът, получаваш дъвка.
l) Пък ако ми посочиш общия корен на Леонбергера и Бултериера получаваш направо торта!
Хайде бре, хора, напънете се малко.
Ше ви подскажа, от мен да мине...
Има нещо в имената на породите.
l) Пък ако ми посочиш общия корен на Леонбергера и Бултериера получаваш направо торта!
Хайде бре, хора, напънете се малко.
Ше ви подскажа, от мен да мине...
Има нещо в имената на породите.