Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 12 June 2006 - 10:32 AM
l) Пък ако ми посочиш общия корен на Леонбергера и Бултериера получаваш направо торта!
Хайде бре, хора, напънете се малко.
Ше ви подскажа, от мен да мине...
Има нещо в имената на породите.
Публикувано: 12 June 2006 - 12:40 PM
Иначе agalina беше близо, ама вече стига с тоя въпрос, няма да ви измъчвам с него повече.
ОТГОВОР: Излишен е булът, защото имената на другите произлизат от географското място, откъдето идва породата.
Тогава давам друг.
ВЪПРОС:
Избройте поне 3 религиозни практики включващи ПЕНТАКЪЛ и неговото значение за тях.

Публикувано: 13 June 2006 - 11:45 AM
Цитат
2. Според Дънов:
Цитат
Използването на Пентаграма датира от дълбока древност. Той е Соломонов знак и с този символ са си слежили много окултни школи с цел - своето духовно повдигане. Пентаграмът е символ на петте велики принципа: Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. Това са петте качества, които трябва човек да изработи в себе си, за да стане съвършен. Във всичко пулсира живият Бог и хората, рано или късно, ще осъществят Божия замисъл - чрез силите на Пентаграма да намерят пътя към истинкия живот.
Пентаграмът представлява пет велики и разумни течения в живата природа - течения на енергия и светлина, които индусите наричат "прана" или "течения на живота". Това са пет велики центъра, в които стават разумни процеси. Те съчетават в себе си пет положителни и пет отрицателни сили. Възходящите или положителните сили, се намират по върховете на Пентаграма, обърнат с върха си нагоре, а низходящите или отрицателните се намират във вътрешния петоъгълник, обърнат с върха надолу.
Пентаграмът хармонира ума и сърцето на човека и му показва, че може да живее и да разреши правилно задачите си само с помощта на своя Отец - Бога. Той е извор на Светлина, на динамична и магическа сила.
3. Като доста глупав (според мен) псевдоним:
Жоро Петнаграма

l) l)
става ли отговора?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 June 2006 - 12:13 PM
Аре питай ти?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 June 2006 - 12:25 PM
Добре, питам, ама с ужас и възмущение. Кажи сега:
Какво е ДДТ?
(Защо са спрели да го прилагат? Защо сега пак започнаха?)

Подсказка: В началото на ХХ век на планетата е имало с 2/3 повече насекоми, отколкото има днес. И все благодарение на това ДДТ. (Трудно е човек да си представи комарите в Южния парк умножени по три...)
нагледно помагалце
Публикувано: 13 June 2006 - 02:37 PM
Цитат
Предполагам, но само ПРЕДПОЛАГАМ, че са спрели да го използват, поради вредното действие и задържането му в почвата десетки години, а сега 10'ките години са минали и айде нановоо oleeee
Не знам кога е спряно използването му..
А също така, защото се смята, че насекомите изграждат имунитет срещу ДДТ.. bl)
Публикувано: 13 June 2006 - 02:42 PM
преди две години Южна Африка започна да използва ДДТ отново, въпреки забраната, поради огромната смъртност от малария в страната. Решиха, че предпочитат да изтребят лястовичките, отколкото децата. И са прави... За съжаление.
Давай въпрос.
Публикувано: 13 June 2006 - 02:59 PM
Та.. чие име носи планетата Марс и защо? И как още я наричат r)
Публикувано: 13 June 2006 - 03:35 PM

Наричат я още Червената планета заради особения и червеникав цвят, когато се гледа с микроскоп, който ако си спомням правилно, беше такъв заради особената и тънка атмосфера, а не заради цвета на почвата.
Впрочем всички планети от слънчевата система са кръстени на богове от римската митология. Юпитер (Зевс), Сатурн (няма гръцки прототип, бог на плодородието), Уран (титан от гръцката митология), Нептун (Посейдон), Плутон (Хадес), Венера (Афродита), Меркурий (Хермес);
ВЪПРОС: Къде и с каква идеология възникват Скинхедс?
Публикувано: 13 June 2006 - 03:37 PM
Публикувано: 13 June 2006 - 04:40 PM
RozaLiq: Ще те помоля да си редактираш мнението, поне да разберем какво ни казваш!
nqmam kirilica pyk sega prosto reducirai "u" vyv "y"
ili niamash v predvid pravopisa?

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 13 June 2006 - 05:03 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/