Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 28 June 2006 - 02:22 PM
Идеята не е ли всеки да отговаря със знанията в главата си, а не да чуква търсене в Google, Wikipaedia, или квото и да е там, и после само "copy/paste"???
На мен лично така ми е безинтересно... няма спортсменство в надпреварата - всичко опира до това, кой първи ще прочете въпроса и първи ще пейстне копираното
Има и няколко изключения сред пишещите, които сами си пишат отговорите, за което - БРАВО!
Публикувано: 28 June 2006 - 03:15 PM
Ако беше само със знанията ни - на химическите въпроси щеше да спре играта.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 June 2006 - 04:52 PM
Летяща врата се нарича врата, която може да се отваря в двете посоки (навън и навътре). Минавали сме през много такива в преддверията на обществените сгради, могат да се отварят само с побутване дори да са ти заети ръцете, че и с лек ритник. Слагат се на места, където има много трафик: коридори и преддверия в административни сгради, ресторанти, хотели.
Виждали ли сте летяща врата, която не е остъклена? Не? А защо?

ПП: Отговорът не изисква никакви специални познания.
Публикувано: 28 June 2006 - 05:22 PM
Верен извод: ако летящата врата НЕ Е остъклена, ще пребиеш някого с нея...
--
Между другото сещам се за един АБСОЛЮТНО неостъклен вариант: традиционните летящи врати на Салууните в Дивия Запад, които обаче са достатъчно ниско разположени, та да виждаш кой стои отзад.

Публикувано: 28 June 2006 - 05:39 PM
Човек трябва да вижда дали някой идва отсреща.
При ниската врата на американски бар няма проблем. А между кухнята и салона на ресторанта наистина има: от една страна сервитьорите са със заети ръце и вратата трябва да е летяща. От друга - не върви кухненската идилия да участва в интериора на залата ... В такъв случай се правят по-височки от тези на баровете ли пък с прозорче, но да се вижда поне главата на идващия насреща b)
Колкото и да е смешно, този въпрос ми зададоха на изпит по дисциплина, наречена "сградостроителство". Тази катедра имаше репутацията на адски тежка и аз не очаквах такъв майтапчийски въпрос.
Въпросът беше "какво им е по-особеното на летящите врати" и аз започнах хъката-мъката, ми то пантите, ми то обкова ... После извиках в съзнанието си всички летящи врати, през които съм минавала, и рекох: ми, остъклени са ... А изпитващият: анджак! а защо? Опулих се и ... не отговорих bl)
Давай въпрос.
Публикувано: 28 June 2006 - 10:17 PM
Цитат
Това можеш да си го правиш и без специална причина... Както и да е - аз ще продължавам да взимам участие само по въпросите, за които знам нещо (когато все пак успея да се вредя, че голям калабалък тука бе...) l)
Публикувано: 29 June 2006 - 03:33 PM
Да си перифразирам въпроса: какво е това особено нещо, свързано с мустангите, заради което в индианската митология не съществуват герои-коне? Има койоти, зайци, таралежи, всякакви птици, ветрове, вълци, бизони... обаче коне - нъц.

Публикувано: 29 June 2006 - 03:37 PM
Пък после индианците са почнали полека-лека да им ги крадат, пък други да подивяват и така се образувал чичо ти Мустанг...
Интересно, че по време на заселването на Америките всеки испанец си носел коня, но пък само мъжки, че то тогава си било малко нещо срамно да яздиш кобила. Та се наложило царо да пише декрет, че на секи кораб да качват по няколко кобилки - чу инак много скъпо с това мъкнене на коне през океаните.
Am I right?
Публикувано: 30 June 2006 - 12:40 PM
В Америките не е имало коне до пристигането на европейците. Обаче пък там конете намерили благоприятна почва и бързичко се размножили, след което индианците в Северна Америка специално общо-взето ги опитомили "наново".
Хайде, ти си!

Публикувано: 30 June 2006 - 01:10 PM
Публикувано: 30 June 2006 - 02:51 PM
Давай въпрос!
Публикувано: 30 June 2006 - 05:46 PM
Ето го:
Прикачени файлове
-
taigan.jpg (24.61K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 01 July 2006 - 09:52 PM
Таквиз ми ти работи.
Срам за народа, който два дни не може да отговори кой е Френрир b)
--
Айде от мен лесно въпросче: каква е разликата между професиите на овчарските и пастирските кучета?