Dog.bg Форуми : проблеми сас чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

проблеми сас чау-чау кожни

#1 Guest_meto_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 December 2010 - 02:20 AM

здравеите.имаме чау на 3 годинки женско,от известно време имаме големи проблеми сас кожата.правихме няколко изследвания оказасе алергия.лечението е 15 дни сас синулокс и къпане сас шампоан пиодерм,и сега след един месец пак имаме едни ситни червени пъпки по целият корем.ако някои се е зблъсквал сас проблеми от тоизи вид нека ми пиши на лс.иначе доктора пак ни изсписа синулокс .

#2 Потребителят е офлайн   sweety_bonbon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 December 2010 - 01:00 PM

Здравей,
може ли да уточниш какви изследвания сте правили? Защото до колкото ми е известно- без да имам медицинско образование, за кучета такова изследване няма. Ние също се сблъскахме с подобен проблем- започна с пъпки с гнойни връхчета, после сърбежи и окапване на козината- правихме всякакви изследвания за краста, гъби и т.н. и след като всички излезнаха отрицателни. Пробвахме с хранителен режим и преднивет и бинго оказа се от храната. След месец варен ориз със зеленчуци и постепено включване на различни неща разбрах към какво проявява алергия- мляко, яйца, пилешко месо. Сега търсим най-подходящата гранула.
Не съм сигурна, но мисля, че при всички видове алергия(не само хранителната) трябва да се мине през изчистваща диета.
Най- добре потърсете консултация и с друг ветеринар.

#3 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 13 December 2010 - 06:15 PM

Чау чау е порода, която често боледува от кожни проблеми. Доколкото знам и имам опит с куче чау чау заболяването протича първо с червени пъпчици които сърбят и кучето се чеше и хапе. Те прерастват в кожни ранички отначало зачервени а след това мокри с опадване на козината на тези места. Доколкото знам се дължат на липсата на витамин В2. В случай на поява на тези пъпчици веднага се дават на кучето таблетка витамин В2 няколко дни и едновременно с това съм давала ВИТАДЕРМА по една лъжица в комбинация със Петнил - който се дава в зависимост от теглото на кучето. Важно е да се предвари развитието на раничката още като започне да се хапе кучето да му се дава витамина и понякога превантивно от време на време. Това го зная от моята ветеринарна лекарка. Липсата на витамина се дължи на специфичната храна, която кучето е получавало в Китай - специален местен ориз, който по съдържание се различава от нашия. При оформена рана вече се подстригва козината и раната се обработва от ветеринар. Аз слагам ОКСИКОРТ.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 13 December 2010 - 09:04 PM

Желая ви бързо оздравяване и успех с лечението!

#5 Потребителят е офлайн   mkd1979 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:jivotni,nai ve4e ku4eta osobenno porodata 4au-4au
Публикувано: 15 December 2010 - 01:45 AM

Показване на мнениетоsweety_bonbon, в 13 December 2010 - 01:05 PM, написа:

Здравей,
може ли да уточниш какви изследвания сте правили? Защото до колкото ми е известно- без да имам медицинско образование, за кучета такова изследване няма. Ние също се сблъскахме с подобен проблем- започна с пъпки с гнойни връхчета, после сърбежи и окапване на козината- правихме всякакви изследвания за краста, гъби и т.н. и след като всички излезнаха отрицателни. Пробвахме с хранителен режим и преднивет и бинго оказа се от храната. След месец варен ориз със зеленчуци и постепено включване на различни неща разбрах към какво проявява алергия- мляко, яйца, пилешко месо. Сега търсим най-подходящата гранула.
Не съм сигурна, но мисля, че при всички видове алергия(не само хранителната) трябва да се мине през изчистваща диета.
Най- добре потърсете консултация и с друг ветеринар.

кожна натривка,микроскопско изследване и кръвна прова.резолтата беше че няма ГЪБИ И КРАСТА.Отговора на доктора беше че има дерматит.сега сме на синулокс,и днеска му сложиха една пипета дрематцин ако не се лъжа.кучето се храни сас храна белканто.

#6 Потребителят е офлайн   mkd1979 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:jivotni,nai ve4e ku4eta osobenno porodata 4au-4au
Публикувано: 15 December 2010 - 01:53 AM

Показване на мнениетоLexus, в 13 December 2010 - 05:20 PM, написа:

Чау чау е порода, която често боледува от кожни проблеми. Доколкото знам и имам опит с куче чау чау заболяването протича първо с червени пъпчици които сърбят и кучето се чеше и хапе. Те прерастват в кожни ранички отначало зачервени а след това мокри с опадване на козината на тези места. Доколкото знам се дължат на липсата на витамин В2. В случай на поява на тези пъпчици веднага се дават на кучето таблетка витамин В2 няколко дни и едновременно с това съм давала ВИТАДЕРМА по една лъжица в комбинация със Петнил - който се дава в зависимост от теглото на кучето. Важно е да се предвари развитието на раничката още като започне да се хапе кучето да му се дава витамина и понякога превантивно от време на време. Това го зная от моята ветеринарна лекарка. Липсата на витамина се дължи на специфичната храна, която кучето е получавало в Китай - специален местен ориз, който по съдържание се различава от нашия. При оформена рана вече се подстригва козината и раната се обработва от ветеринар. Аз слагам ОКСИКОРТ.
именно такива са ВАПРОСНИТЕ ПЪПКИ.ЩЕ ВИ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРЕН АКО МИ КАЖИТЕ САС КАКВО ДА ГО ЛЕКУВАМ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.ИЛИ ДРУГА ХРАНА ДА ВЗЕМА.

#7 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 17 December 2010 - 05:53 PM

Специализирана храна за породата чау чау аз не съм виждала у нас да се продава, което е странно - тази порода е много капризна и би трябвало да има. Ако се храни с готвена храна трябва да се включва пълнозърнест ориз, черен дроб \без пилешки дробчета по разбираеми причини\, пълнозърнест хляб, извара - храни които са богати на витамин В2. Може да се дава бирена мая - има на хапчета в аптеките.
От гранулите употребявам Карокрок, Суперпремиум.
При образувана рана давам по две чаени лъжици ВИТАДЕРМ, който е във вид на сироп и съдържа соево масло и рибено масло, съчетано с ПЕТНИЛ \на хапчета за средна порода като чау чау се дават 4-5 хапчета взависимост от теглото на кучето\ . Той съдържа черен дроб на прах. И двете са хранителни добавки за кучета и се дават 6 седмици. Профилактично, през годината се дават 1 път на 6 месеца пак в същата схема. Витамин В2 също се дава по едно хапче на ден в продължение на седмица - при поява на пъпчици и зачервяване на кожата. С храната профилактично аз давам по 1 хапче няколко дена за да се предотврати появата на ранички. Всичко това се прави при условие, че са направени изследвания и е взета проба от раната и кожата за наличие на гъбички, кожояди и др. и се е доказало липсата на такива заболявания. Самите рани се обработват от ветеринар. След десетина дни те завехват, свиват се и на оголеното място започва да расте нова козина. Това е от мен, имам опит с гледане на куче чау чау 15 години. За първи път тези ранички се появиха като направи една година и от тогава се спасяваме с тази схема. Аз нямам ветеринарно образование и малко се чувствам неудобно да пише в тази тема за което се извинявам, но знам каква мъка е отглеждането на тази порода. Надявам се, че с нещо съм била полезна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   sheherezada Икона

Публикувано: 05 June 2011 - 12:53 PM

Здравейте имам чау чау на 8 месеца и от няколко месеца насам започнаха да й излизат ужасни рани по краката и по корема. Там където излязоха я подстригахме и направо и падна и кожата, самите рани са като петна които нямат кожа отгоре и са сълзливи и гноясали и миришат ужасно. С какво ли не я мазахме, къде ли не я водихме и какво ли не й давахме да пие - нищо. Оправя се замалко и после пак така. Един доктор каза, че е от пилешкото месо, спряхме й го но не помогна. Една камара инжекции и удариха и замалко се оправя и после пак. Моля ви кажете ми с какво да я храня, с какво да я мажа, незнам вече какво да правя, всички вет клиники тук обиколихме даже и в съседните градове я водихме и нищо не помогна! Много се притеснявам защото тя се мъчи постоянно се чеше и изобщо 2/3 от тялото й е в такива рани а те изобщо не са малки и не са пъпчици, а направо големи участъци от гной и месо...притеснявам се също защото имам и бебе на 8 месеца, да не вземе да му стане нещо? Аз не ги държа в една стая ама знам ли вече...моля ви ако някой знае как да помогна на кученцето ми ще съм му много благодарна!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни