проблеми сас чау-чау кожни
#1 Guest_meto_*
Публикувано: 13 December 2010 - 02:20 AM
Публикувано: 13 December 2010 - 01:00 PM
може ли да уточниш какви изследвания сте правили? Защото до колкото ми е известно- без да имам медицинско образование, за кучета такова изследване няма. Ние също се сблъскахме с подобен проблем- започна с пъпки с гнойни връхчета, после сърбежи и окапване на козината- правихме всякакви изследвания за краста, гъби и т.н. и след като всички излезнаха отрицателни. Пробвахме с хранителен режим и преднивет и бинго оказа се от храната. След месец варен ориз със зеленчуци и постепено включване на различни неща разбрах към какво проявява алергия- мляко, яйца, пилешко месо. Сега търсим най-подходящата гранула.
Не съм сигурна, но мисля, че при всички видове алергия(не само хранителната) трябва да се мине през изчистваща диета.
Най- добре потърсете консултация и с друг ветеринар.
Публикувано: 13 December 2010 - 06:15 PM
Публикувано: 13 December 2010 - 09:04 PM
Публикувано: 15 December 2010 - 01:45 AM
sweety_bonbon, в 13 December 2010 - 01:05 PM, написа:
може ли да уточниш какви изследвания сте правили? Защото до колкото ми е известно- без да имам медицинско образование, за кучета такова изследване няма. Ние също се сблъскахме с подобен проблем- започна с пъпки с гнойни връхчета, после сърбежи и окапване на козината- правихме всякакви изследвания за краста, гъби и т.н. и след като всички излезнаха отрицателни. Пробвахме с хранителен режим и преднивет и бинго оказа се от храната. След месец варен ориз със зеленчуци и постепено включване на различни неща разбрах към какво проявява алергия- мляко, яйца, пилешко месо. Сега търсим най-подходящата гранула.
Не съм сигурна, но мисля, че при всички видове алергия(не само хранителната) трябва да се мине през изчистваща диета.
Най- добре потърсете консултация и с друг ветеринар.
кожна натривка,микроскопско изследване и кръвна прова.резолтата беше че няма ГЪБИ И КРАСТА.Отговора на доктора беше че има дерматит.сега сме на синулокс,и днеска му сложиха една пипета дрематцин ако не се лъжа.кучето се храни сас храна белканто.
Публикувано: 15 December 2010 - 01:53 AM
Lexus, в 13 December 2010 - 05:20 PM, написа:
Публикувано: 17 December 2010 - 05:53 PM
От гранулите употребявам Карокрок, Суперпремиум.
При образувана рана давам по две чаени лъжици ВИТАДЕРМ, който е във вид на сироп и съдържа соево масло и рибено масло, съчетано с ПЕТНИЛ \на хапчета за средна порода като чау чау се дават 4-5 хапчета взависимост от теглото на кучето\ . Той съдържа черен дроб на прах. И двете са хранителни добавки за кучета и се дават 6 седмици. Профилактично, през годината се дават 1 път на 6 месеца пак в същата схема. Витамин В2 също се дава по едно хапче на ден в продължение на седмица - при поява на пъпчици и зачервяване на кожата. С храната профилактично аз давам по 1 хапче няколко дена за да се предотврати появата на ранички. Всичко това се прави при условие, че са направени изследвания и е взета проба от раната и кожата за наличие на гъбички, кожояди и др. и се е доказало липсата на такива заболявания. Самите рани се обработват от ветеринар. След десетина дни те завехват, свиват се и на оголеното място започва да расте нова козина. Това е от мен, имам опит с гледане на куче чау чау 15 години. За първи път тези ранички се появиха като направи една година и от тогава се спасяваме с тази схема. Аз нямам ветеринарно образование и малко се чувствам неудобно да пише в тази тема за което се извинявам, но знам каква мъка е отглеждането на тази порода. Надявам се, че с нещо съм била полезна.
Публикувано: 05 June 2011 - 12:53 PM