Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#2881 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 June 2008 - 09:36 AM

Радинче,не говоря за кутрета,нито за цвят тук.Това не са философствания,това е от практиката.

#2882 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:39 AM

Радинче  ако  е  удобно  кажи  от  кои  овчар  си  взела  куче    и  как  им  преценяваш  характера    Благодаря

#2883 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:43 AM

Понеже по-напред някой беше писал (май беше ти - не съм сигурна) за цвят и затова така си формулирах въпроса. И все пак като са им малки кучетата "на тези с цървулите" от къде знаят, че не струват като харатер (защото повечето кучета се продават докато са малки)? Правилно ли съм разбрала - според теб практиката показва, че рижите кучета са по-твърди като характер, така ли?

Характера на кучето се изгражда в процеса на растежа - определя се от влияние на външни фактори. За характер може да се говори единствено при куче, завършило растежа си. Взимани са от различни крайща на България (чисто географски) и по мои наблюдения предимно в Родопите предпочитат рижите кучета.

#2884 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:44 AM

Цитат

Радинче  ако  е  удобно  кажи  от  кои  овчар  си  взела  куче    и  как  им  преценяваш  характера    Благодаря

Какво значение има от кои овчар  :huh: да не помагал при зачеването

Мерилин Монро казала на Айнщайн-Искам дете от теб,красиво като мен и умно като теб!А той я погледнал и я попитал-Ами ако е ГРОЗНО КАТО МЕН И ТЪПО КАТО ТЕБ ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#2885 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:46 AM

То е лесно да твърдиш,че видиш ли някой бил търгаш,пък друг го интересували субсидии пък трето пък четвърто......А има толкова интересни неща за кучетата,овчарските, които могат да се дискутират.Например как кучето от кутре се превръща в куче,как реагира на първа среща с хищник,как реагира при следваща,защото е много важно каква е била първата,как се учи да лае по различен начин на вълк,мечка,човек и т.н.Как разпознава чуждите овце в стадото си от разстояние,без дори да ги е подушило и много други неща......Това за работните.За тия домашните любимци вие кажете да обменяме опит. ;D

#2886 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:54 AM

Цитат

Как разпознава чуждите овце в стадото си от разстояние,без дори да ги е подушило и много други неща......Това за работните.За тия домашните любимци вие кажете да обменяме опит. ;D

Как сигурно по марките на ушите ;D а колкото  за вълците срещал съм поне 20 пъти
и съм се убедил че бягат и от булонка щом има човек наблизо
User's Signature

Качена снимка

#2887 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:56 AM

Точно за такива външни фактори при изграждането на характера става въпрос. Като е малко кучето не можеш да кажеш как ще реагира на хищник.

Ето ти една кучка, взимана от Родопите
Качена снимка - на снимката е на 5 месеца, сега е с впечатляващи размери и ако фактор е цвета, честно казано не виждам разлика между нейния характер и характера на моя пес, който е черно-бял. А имахме една бяла кучка на черни петна, която на 5 месеца като злоба и хъс да си пази територията, тази с една лапа я поваляше.

#2888 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:57 AM

Цитат

Понеже по-напред някой беше писал (май беше ти - не съм сигурна) за цвят и затова така си формулирах въпроса. И все пак като са им малки кучетата "на тези с цървулите" от къде знаят, че не струват като харатер (защото повечето кучета се продават докато са малки)? Правилно ли съм разбрала - според теб практиката показва, че рижите кучета са по-твърди като характер, така ли?

Характера на кучето се изгражда в процеса на растежа - определя се от влияние на външни фактори. За характер може да се говори единствено при куче, завършило растежа си. Взимани са от различни крайща на България (чисто географски) и по мои наблюдения предимно в Родопите предпочитат рижите кучета.
Смях  в  залата ;D

#2889 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:58 AM

Хайде сега пък смях. Ми кажи да се посмеем и ние де  :yahoo:

#2890 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:03 AM

rovshan сигурно развъжда некакви вундеркинди които на 2м знаят как се гонят вълци и прибира стадо :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2891 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:05 AM

Цитат

Цитат

Как разпознава чуждите овце в стадото си от разстояние,без дори да ги е подушило и много други неща......Това за работните.За тия домашните любимци вие кажете да обменяме опит. ;D

Как сигурно по марките на ушите ;D а колкото  за вълците срещал съм поне 20 пъти

Не ти остава друго освен да се подиграваш :huh:Срещал си вълци под чаршафа май

#2892 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:06 AM

Цитат

rovshan сигурно развъжда некакви вундеркинди които на 2м знаят как се гонят вълци и прибира стадо :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :huh:
Ела  да  видиш  кво  развьждам   аз  кога  сьм  развьждал  бащата  ти  нете   е  планувал

#2893 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:07 AM

Цитат

Вижда се колко знаеш за тия кучета ;DТова не е бордър коли да прибира стадо бре

#2894 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:10 AM

Радинче колко кучета си отгледала(не виждала) за да можеш да сравняваш характера на тия черно шарените,с тия рижите,сивите,ръждивите и т.н.

#2895 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:11 AM

Цитат

Цитат

Ела  да  видиш  кво  развьждам   аз  кога  сьм  развьждал  бащата  ти  нете   е  планувал

хахаха то многото години така да го кажем работа в една сфера, вдъхват на хората самочувствие, което всъщност е въздух под налягане. И почват да се правят на "дръж ми шапката".

#2896 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:12 AM

Цитат

Цитат

Цитат

хахаха то многото години така да го кажем работа в една сфера, вдъхват на хората самочувствие, което всъщност е въздух под налягане. И почват да се правят на "дръж ми шапката".
ще  гледаме  и  щесе  учим  от  вас :samoubiec: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:

#2897 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:14 AM

Цитат

Радинче колко кучета си отгледала(не виждала) за да можеш да сравняваш характера на тия черно шарените,с тия рижите,сивите,ръждивите и т.н.

Има си наука - генетика й се вика, която се занимава с изучаването на проявата на белези - външни - физически и нравствени при животните и човека, унаследявани от техните родители и външните фактори, които влияят върху тях и формирането им. Не всичко е въпрос на наблюдения, защото те много често водят до грешни констатации.

#2898 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:14 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Не ти остава друго освен да се подиграваш :huh:Срещал си вълци под чаршафа май

Аз съм от с. Бели Искър дядо ми е овчар. Израснсл съм с каракачани (власи както им викаме по нашия краи) едни от най-добрите ми приятели са каракачани.Всяко лято идват със стадата  на месноста Заврачица и от разговорите с тях знам горе долу за какво иде реч и какви кучета водят и техните качества. По 2-3 седмици прекарвам м/у хижите из Рила и съм виждал и вълци и мечки тнт ;)
User's Signature

Качена снимка

#2899 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:16 AM

Цитат

:->)<PACK и Данди и Ровшан знаят много за тези кучета-отгледали са доста повярвай ми че разбират от тази порода-Но аз бих искала да попитам и двамата-дали биха отглеждали тези кучета ако нямат стока-така само просто защото ги обичат :(

#2900 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:16 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

ще  гледаме  и  щесе  учим  от  вас :samoubiec: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:

Не, трябва да има някаква колегиалност и сътрудничество. А не всеки да се надува и да се прави на интересен. И едва ли не домашните кучета били "отпадъка" на породата. Не може така.

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни