Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#3261 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2008 - 09:18 PM

Цитат

Цитат

Илде , първо ДОБРЕ ДОШЪЛ. :yahoo: :yahoo:
За семинара трябва да каже някой който е присъствал.
Разбрах само че някакъв СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН УЧЕН щял да тълкува стандарта. :o :o :o
Гледай ти-ИЛДЕТО се появи -и форума се съживи :rolleyes: ;D ;D ;D

Ами, съжавил са.
още едвам потрепва.
чакам моите любими - анчетата, с многото "н" и с цифрички из отзад.  ;D
пък ако са включи и Любимия дето ми са обясняваше на лични, мурджо ли беше, шаро ли - забраях го вече, ма са надявам да ми напомни са него си  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3262 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:19 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Карамане,на предишния семинар не бях ,защото бях на работа.Кой какво осрал и осмърдял тепърва ще се разбере.Мойто село Карамане,не си го давам за никое друго място,пък било то и най модерното,най богатото и каквото се сетиш още най.Разстоянието......за мерака разстоянието не е пречка,пречка е времето дето все не ми стига,за да ида там където ми се ще.За поканите,аз нямам такава,а и бяха поканени всички желаещи тук във форума ако си спомняш.Имаше доста хора които не са членове на никаква организация,асоциация и т.н.На тях кой ли им е пратил покани.И като не съм в час ,светни ме та да си имам хал хабер и да не се излагам поне.Карамане,аз не съм от сръдливите не бой се.

Данди, я остави смръдливите и сръдливите ами раздухай за кво става дума, щото аз ма бяха пратили на заточение и изгубях връзката.

Къв е тоз семинар, кво сте разисквали на него. дай малко информация за балъците кат меня.
Разисквали сме кучето и нищо друго. :blink:

ами анджег де.
аз за кучето питам.
кво разисквахте?
User's Signature

Качена снимка

#3263 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:24 PM

Цитат

Цитат

Карамане,на предишния семинар не бях ,защото бях на работа.Кой какво осрал и осмърдял тепърва ще се разбере.Мойто село Карамане,не си го давам за никое друго място,пък било то и най модерното,най богатото и каквото се сетиш още най.Разстоянието......за мерака разстоянието не е пречка,пречка е времето дето все не ми стига,за да ида там където ми се ще.За поканите,аз нямам такава,а и бяха поканени всички желаещи тук във форума ако си спомняш.Имаше доста хора които не са членове на никаква организация,асоциация и т.н.На тях кой ли им е пратил покани.И като не съм в час ,светни ме та да си имам хал хабер и да не се излагам поне.Карамане,аз не съм от сръдливите не бой се.

Данди, че те вече пети месец компетентните органи ги чаками да се произнесат.Колко време трябва да чакаме? ;D ;D ;D Да не излязат с някое решение , дето няма да ви се хареса.
На семинара нали се видяхте с РОСЕНЧУ ? Попитали го за онова нещо?
Данди , имаш ли чипове на кучетата?
Че ти не знаеш , не значи че е нямало покани? ;D ;D ;D

Аз Карамане не чакам компетентните органи да се произнесат,ако разбираш какво искам да ти кажа с това.На мен какво да не ми хареса бре Карамане.Не ме познаваш,а и са ти дали грешно инфо май за мен какви точно са ми мераците и какво точно ме вълнува.Или пък ти си си изградил много грешна представа.На семинара Росен не присъства представи си.Боба не каза ли бре.Дали имам или нямам чипове на кучетата не е интересно.Ти имаш ли?Боба ли ти каза за поканите?

#3264 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:27 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Данди, че те вече пети месец компетентните органи ги чаками да се произнесат.Колко време трябва да чакаме? ;D ;D ;D Да не излязат с някое решение , дето няма да ви се хареса.
На семинара нали се видяхте с РОСЕНЧУ ? Попитали го за онова нещо?
Данди , имаш ли чипове на кучетата?
Че ти не знаеш , не значи че е нямало покани? ;D ;D ;D

Аз Карамане не чакам компетентните органи да се произнесат,ако разбираш какво искам да ти кажа с това.На мен какво да не ми хареса бре Карамане.Не ме познаваш,а и са ти дали грешно инфо май за мен какви точно са ми мераците и какво точно ме вълнува.Или пък ти си си изградил много грешна представа.На семинара Росен не присъства представи си.Боба не каза ли бре.Дали имам или нямам чипове на кучетата не е интересно.Ти имаш ли?Боба ли ти каза за поканите?

Данди, аман заман, кажи за кво става дума.
ша са спукам от любопитство. ми и аз го заобичах туй куче. искам да знам.
вече от кокошки ша мина на кучета и то маркови ;D
User's Signature

Качена снимка

#3265 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:35 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Данди, я остави смръдливите и сръдливите ами раздухай за кво става дума, щото аз ма бяха пратили на заточение и изгубях връзката.

Къв е тоз семинар, кво сте разисквали на него. дай малко информация за балъците кат меня.

ами анджег де.
аз за кучето питам.
кво разисквахте?
Много неща.Например цветовете ,като почнеш от почти бялото с едва забележими петна и стигнеш до катранено черно.Типове,като почнеш от Шаро Пепелян и стигнеш до Триградския Мечо.И затова дали си заслужава,кучета различни по цвят от черно белия да бъдат загубени като кръв, и поради тази  и други причини да се загуби най ценното-характера и работните качества на тия кучета.Такива неща....

#3266 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:45 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

ами анджег де.
аз за кучето питам.
кво разисквахте?
Много неща.Например цветовете ,като почнеш от почти бялото с едва забележими петна и стигнеш до катранено черно.Типове,като почнеш от Шаро Пепелян и стигнеш до Триградския Мечо.И затова дали си заслужава,кучета различни по цвят от черно белия да бъдат загубени като кръв, и поради тази  и други причини да се загуби най ценното-характера и работните качества на тия кучета.Такива неща....

ами хубо де. сичко туй е много интересно, ма ти само нахвърляш за квой ставало дума.
разкажи за коментарите

например - може ли да бъде кк с бял цвят. ако може или ако пък не може, защо.

може ли да й черно и също - защо, ако може или пък не може.

колко са типовете и как са са образували.

защо са коментира въпрос за цвят различен от черно белия. нали те не са само черно бели.

и още нещо - ако приказваме за черно-бели, трябва да се каже и за бяло-черни. квай е разликата и от кво са определя.

ква й връзката мужду характер и работни качества и цвета, щом като сте правили подобен коментар.

разкажи малко, моля та  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3267 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 08:49 AM

Въх,
Илде, ти пак започна с цитатите и един пост ти става по 20 сантиметра ;)

Ама наистина е доста ми е интересно и на мене като на един градски овчар ;) какво е обсъждано на семинара в Пловдив и най-вече какви са били основните изводи и тълкувания. Аз лично доста се интересувам от темата с цветовете ...
Само, че не очаквам отговора от Данди, а от хората които го организираха и поканиха хората от форума. И един линк към сайт с резюме ще свърши много добра работа.

#3268 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 08:53 AM

Цитат

Въх,

то само поста ми да й 20 сантиметра  ;D

ами аде.
нали и аз искам да науча, ма те ония като някой секта са крият и пускат от време на време разни муржовци да джафкат. пардон, май бяха шаро'вци  ;D
User's Signature

Качена снимка

#3269 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:02 AM

Цитат

Цитат

Въх,

ами аде.
нали и аз искам да науча, ма те ония като някой секта са крият и пускат от време на време разни муржовци да джафкат. пардон, май бяха шаро'вци  ;D

Е заради това нямаме футбол  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Покрито мляко котки го не лочат  B) B) B) B) B) B)
Друго кво да кажа аз... мене как ме оплюха на една друга тема, пак ме изкараха че не гледам куче, а котка и са твърдо съм решил да ходя до общината, да и сменя регистрацията (тамън по малко данък) и да регистрирам нова порода после - Българска твърдокосместа персийска каракачанска овчарска сиамка, ще си направя клуб, ще си създам стандарт, ще си отворя тема във форума, ще си пиша сам в нея, и ще съм във вътрешен мир, защото ще съм нон-стоп в съгласие с потребителите.

#3270 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:08 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Въх,

ами аде.

Е заради това нямаме футбол  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Покрито мляко котки го не лочат  B) B) B) B) B) B)
Друго кво да кажа аз... мене как ме оплюха на една друга тема, пак ме изкараха че не гледам куче а котка и са твърдо съм решил да ходя до общината да и сменя регистрацията (тамън по малко данък) и да регистрирам нова порода после - Българска твърдокосместа персийска каракачанска овчарска сиамка, ше си направя клуб, ше си създам стандарт, ше си отворя тема във форума ше си пиша сам в нея и ше съм във вътрешен мир щото ще съм нон-стоп в съгласие с потребителите.

Герге, де та оплюха бе, майна. Я кажи, че да ги издем с парцалите :angry:
то тука от време на време са появява един Черен с черната душа. той са опитваше един път да философства за цветовете, ма ся нещо са покри, слънчасал лий гъбардясал лий не го знам, ама мълчи като пукал. Само дандито оставят, да са мъчи горката :'( с такива серсеми като меня.
User's Signature

Качена снимка

#3271 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:16 AM

Бе обясняваха ми, че кучето трябвало да живее навънка, да съм го бил наритал, да гледало лошо и да хапело всички..... е такива неща, а и не било хубаво според някои, но това няма значение.

Ей заради това ми е любопитно и то много какво точно се е обсъждало за цветовете и за характерите, защо нон стоп се говори тука за работни кучета, като освен Данди я има още 2-3 ма истински овчари ...

Ааааа и ако наистина трябва да е лошотия и несоциализирана кучка, на кой да пратя следващата сметка за скъсани гащи??? Въх, въх, въх .... имам и един на лабрадор да му плащам кърпенето, ама поне според мен това не е на похвала...

#3272 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:19 AM

джордже, да ти са оплача.

докато бях на заточение, кокошките зеха, че измряха.
останаха десетина пък и те като ма видят...

Качена снимка

сърдити. бил съм ги забраял.

я ми кажи ти нали си нещо по сметките. напраи ми един разчет кво да зема да гледам.

кучатта в момента кажи речи повече от кокошките - 7 кучата, 10 кокошки.

ама пущините, куче ни яйца дава, ни мляко, ни вълна. пък от 10 кокошки кво да чакаш.

един приятел ми вика да зема да гледам охлюви ;D
кво ша кажеш ?
User's Signature

Качена снимка

#3273 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:21 AM

Цитат

Бе обясняваха ми, че кучето трябвало да живее навънка, да съм го бил наритал, да гледало лошо и да хапело всички..... е такива неща, а и не било хубаво според някои, но това няма значение.

Ей заради това ми е любопитно и то много какво точно се е обсъждало за цветовете и за характерите, защо нон стоп се говори тука за работни кучета, като освен Данди я има още 2-3 ма истински овчари ...

Ааааа и ако наистина трябва да е лошотия и несоциализирана кучка, на кой да пратя следващата сметка за скъсани гащи??? Въх, въх, въх .... имам и един на лабрадор да му плащам кърпенето, ама поне според мен това не е на похвала...

джрже, кой ти ги наприказва тез, че кучето трбвя да гледа лошо. на умниците в стандара пишеше нещо от рода, че трябва да гледа умно :yahoo: (точно не помня как беше, тъй чи да ма извинят ако малко съм пообаркал)
User's Signature

Качена снимка

#3274 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:25 AM

Цитат

Качена снимка

я ми кажи ти нали си нещо по сметките. напраи ми един разчет кво да зема да гледам.

ама пущините, куче ни яйца дава, ни мляко, ни вълна. пък от 10 кокошки кво да чакаш.

кво ша кажеш ?

Кръстоска му е майката -  ;D ;D ;D ;D  ;D БКК - българско кокошо куче, снася, пази, след хормонална терапия и диетично мляко щи дава, перни 3-4 колита в стадото (тука се цитираше Мичурин преди страница две) и ше добиеш и доста скъпа вълна - тяхната при правилно третиране знам че се ползва за бутикови изделия - ша навлезеш в модата  ;)
Иначе ти си франкофон, с охлювите би трябвало да ти потръгне...

#3275 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:28 AM

А-а-а, ето ги гениите на мисълта:  ;D

Автори на проектостандарта: Венелин Динчев, Сидер Седефчев, Атила Седефчев, Светлин Стоев.

Кво казват за погледа:

Умният му рязък поглед стъписва

джордже, ти виждал ли си "рязък" поглед  :rolleyes:

че и "умен"  :-
User's Signature

Качена снимка

#3276 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:31 AM

Цитат

Цитат

Качена снимка

кво ша кажеш ?

Кръстоска му е майката -  ;D ;D ;D ;D  ;D БКК - българско кокошо куче, снася, пази, след хормонална терапия и диетично мляко щи дава, перни 3-4 колита в стадото (тука се цитираше Мичурин преди страница две) и ше добиеш и доста скъпа вълна - тяхната при правилно третиране знам че се ползва за бутикови изделия - ша навлезеш в модата  ;)
Иначе ти си франкофон, с охлювите би трябвало да ти потръгне...

туй за Мичурин аз го писах  :->)

те тъй саздадаха бая породи, дето само нещо ги няма на хоризонта  ;D
пък може и да са ги изнесли в чужбина, да си разнасят славата :yahoo:
знам ли :-
User's Signature

Качена снимка

#3277 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:32 AM

Гледа тя умно .... направо тая година ще я записвам в УНСС - за там има големи шансове ...
"Рязък" поглед???????????????????  :o :rolleyes: :( ;)

#3278 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:33 AM

Тоя поглед какъв е?Кучето тук е на 8 месеца

#3279 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 09:35 AM

И тоя ;)