Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#3581 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2008 - 10:59 PM

Цитат

Цитат

vano-o-o-o,

туй виждал ли си гу:

http://forum.dogbg.c...pic,1373.0.html

Аз туй съм го виждал, ама на ората нещо не им се работи - по-добре да се джавкат по форуми, отколкото да се спретнат да работят за породата - а и нали знаеш че на тях не им требе наука, те най-добре си знаят как се прави порода - народна селекция се нарича  ;D

хе-е-е-е, вано!  :->)
ти са появи бре.
що са крийш и не коментираш.
ти поне си от тез дето ги разбират.
аз преди време казах на един, че ний прайм наука пред компютъра като мъдруваме из форумите. е, като казвам ний не слагам мене си, щото съм много далеч, ама по принцип.
тук от време на време са изтъписа някой умник, разлай кучетата дълбокомислено, или сложи някоя снимка, или са заяде с тоз онзи и хайде-е-е-е-е, вече прайм кинология.

хората отдеавна са го измислили туй с ДНК-то. няма наште умници да открият топлата вода, ама като са или тъпи или луди да не ползват наготово туй дето им са дава  :huh:
на туй кво са казва  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#3582 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:14 PM

Цитат

Има си време човека, пък и трябва да изкупва вина.
Цял живот е твърдял нещо и сега  трябва да си изтрие срама!
Както си е изтрил и първите постове тук.
:huh:

Хе,хе,
тоя с луксозните гумени обувки пак ме разсмива.
Твоите некомпетентни мнения минават като лек бриз покрай мен.
Дори мнението на хлебарките в твоя обор има по голяма тежест.
За да се връщам назад и да трия каквито и да са постове. Всичко каквото е написано си стои там.
А онази иезуитка, дето си подарява само боклуците, които за нищо друго не стават - защото са без сърце, ако иска да види добри кучета да погледне и в форума на БОК.
Тук докато продължавате безскруполно да манипулирате хората , че само вашите кучета са по-най-най...Цисти ... а бягате от тестове като дявол от тамян, ще бъде така.
Иначе кучето от снимката си е част от вашите богата база от вътрепородни типове... И понеже и то вече ви няма вяря се е решило да се изследва. Какво лошо в това?

User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3583 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:16 PM

Цитат

ти са появи бре.
аз преди време казах на един, че ний прайм наука пред компютъра като мъдруваме из форумите. е, като казвам ний не слагам мене си, щото съм много далеч, ама по принцип.
тук от време на време са изтъписа някой умник, разлай кучетата дълбокомислено, или сложи някоя снимка, или са заяде с тоз онзи и хайде-е-е-е-е, вече прайм кинология.

хората отдеавна са го измислили туй с ДНК-то. няма наште умници да открият топлата вода, ама като са или тъпи или луди да не ползват наготово туй дето им са дава  :huh:

Те хората много неща са измислили и затова имат по няколко регистрирани породи (говоря за МФК, защото е най-реномираната (поне според мен)), но ние сме си капацитети - във всичко сме най-добри и от всичко разбираме.

Какъв беше девиза - Нашето куче,  най-голямото куче - откъде накъде някакъв миндил ще се кичи с титлата национална порода - а и как така някакви си догове, саота, кавказци, санбернари, нюфове и други такива ще са по-големи от нашето куче - нeможе то тъй давай да уедряваме пък майната му на кучето и на работните му качества и на тем подобни.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3584 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:18 PM

Цитат

Цитат

[color=navy]Хе,хе,

е-е-е-е, пак ща критикувам  :huh:

в обора няма хлебарки, а бълхи. пък кат та хапят, хем сърби, хем та фаща злобата.
User's Signature

Качена снимка

#3585 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:23 PM

Цитат

Цитат

Цитат

vano-o-o-o,

туй виждал ли си гу:

Аз туй съм го виждал, ама на ората нещо не им се работи - по-добре да се джавкат по форуми, отколкото да се спретнат да работят за породата - а и нали знаеш че на тях не им требе наука, те най-добре си знаят как се прави порода - народна селекция се нарича  ;D

ти са появи бре.

Абе франсе,

Нали ти е ясно като бял ден, че онези дребните кучета които са ходили с каракачаните вече ги няма. Комунягите ги трепаха ...Останалите кучета "Кинолози" ги развалиха. Всички сега гледат овчарското куче на България. Само че едните от БОК се опитват да вкарат новите поколения  в стандарта , а отворковците КК като магаре на лед се опъват и си множат "вътрепородно" - безпородните си типове.

User's Signature

Изберете Българското !

#3586 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:28 PM

Цитат

Цитат

ти са появи бре.

Те хората много неща са измислили и затова имат по няколко регистрирани породи (говоря за МФК, защото е най-реномираната (поне според мен)), но ние сме си капацитети - във всичко сме най-добри и от всичко разбираме.

Какъв беше девиза - Нашето куче,  най-голямото куче - откъде накъде някакъв миндил ще се кичи с титлата национална порода - а и как така някакви си догове, саота, кавказци, санбернари, нюфове и други такива ще са по-големи от нашето куче - нeможе то тъй давай да уедряваме пък майната му на кучето и на работните му качества и на тем подобни.

Вано, слушай ся аз кво шти кажа с моя пилешки акъл, както са изразява анна - Голямата Шпакла.

то да уедряваш - не е толкоз лошо, но има едно НО !

човек кога прай нещо трая да знай що го прай - и да може да са мотивира. ама мотиваму да не е щото еди кое си едро (да не кажа и другопородно) куче скочи мойта кучка и давай ся, ша доказвам, че цялата порода трая да й едра.

едно време добермана имал едни размери, ся са други.

другарите комунисти в СССР праяха кви ли не простотии с един куп породи и псевдопороди, че немската овчарка чак окепазиха.

ся кинайците са на път да станат причина отново да са измести стандарта на немската овчарка - демек да станеат по-едри.

много са причините и много са мотивите.

ама кога са наричаш кинолог, кога не работиш у вас в задния двор, а си на сцената на науката - тряя да знаиш кво праиш, що го праиш, как ша го напраиш и да го обясниш - да докажеш че туй дето го праиш ша й по-добро от туй дето й в момента.

има едни други дето и те - веднаж един приятел им казал, че трая да си коригират стандарта, щото тъй не мой (пък за височината ставало дума). Пък те му казали - "ти луд ли си бре. че ний ако променим таз височина, полвинта ша избягат от нас, щото кучатта им трая да ги декласираме."

е туй е вано нашта "кинология" и няма значение коя организация ша посочиш.

науката не е в кучкарските организации на сборни породи.
науката (ако има кой да я прай) е в клубовете.
User's Signature

Качена снимка

#3587 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:31 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

vano-o-o-o,

туй виждал ли си гу:

ти са появи бре.

Абе франсе,

Нали ти е ясно като бял ден, че онези дребните кучета които са ходили с каракачаните вече ги няма. Комунягите ги трепаха ...Останалите кучета "Кинолози" ги развалиха. Всички сега гледат овчарското куче на България. Само че едните от БОК се опитват да вкарат новите поколения  в стандарта , а отворковците КК като магаре на лед се опъват и си множат "вътрепородно" - безпородните си типове.

ако някой от тез отворковци докаже, първо кво й било каракачанското куче, и второ, че туй дето му викат тъй наистина й каракачанско, да знаиш  нобелова награда ша му дадат.
User's Signature

Качена снимка

#3588 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:34 PM

Хе-хе франсе,
то тук има няколко псевдо умника, които почти са я грабнали таз награда. :->) ;D ;D ;D

User's Signature

Изберете Българското !

#3589 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:37 PM

Цитат

Хе-хе франсе,
то тук има няколко псевдо умника, които почти са я грабнали таз награда. :->) ;D ;D ;D

ами приказката за зелника я знайш предполагам ?

докат има наивници, ша има и мошеници
User's Signature

Качена снимка

#3590 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:45 PM

Цитат

Цитат

Ако мога ще отговоря

ами интересноми й да знам туй дето караман го разпрая за стара загора и за учените дето вашти тиквеници ги изгонили дали й вярно.

щото на меня са ми разпраяли за тез хора и ако наистина вашти са ги изгоняли (или са им отказали)  значи наистина за пет пари не стават.

кво знаиш ти по въпроса.

второто питане ша го намериш и него.

Илде, стремя се да отговоря точно на поставените от теб въпроси.
Бях написал че само един тиквеник осра пейзажа.Ипак ще ти го повторя-един тиквеник.Абсолютно всички бяха изумени.Никой не знаеше че Динчев така ще реагира.
Атила и компания не ги намесвай в тази схема.
User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#3591 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:48 PM

Цитат

Цитат

Хе-хе франсе,

Да, така е .
И понеже имам непоносимост към мошенниците и предателите си им го казвам в прав текст.

Даже и днеска отделих време - нали е почивен ден с мойта каракачанка се наредихме в подлеза на Варна да събираме дарения за тестовете на
"вътрешнопородните" им  кучета :

Качена снимка
User's Signature

Изберете Българското !

#3592 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 11:57 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ако мога ще отговоря

ами интересноми й да знам туй дето караман го разпрая за стара загора и за учените дето вашти тиквеници ги изгонили дали й вярно.

щото на меня са ми разпраяли за тез хора и ако наистина вашти са ги изгоняли (или са им отказали)  значи наистина за пет пари не стават.

кво знаиш ти по въпроса.

второто питане ша го намериш и него.

Илде, стремя се да отговоря точно на поставените от теб въпроси.
Бях написал че само един тиквеник осра пейзажа.Ипак ще ти го повторя-един тиквеник.Абсолютно всички бяха изумени.Никой не знаеше че Динчев така ще реагира.
Атила и компания не ги намесвай в тази схема.

карамане,
дължа ти уточнение.
първо, като питах дандито далий вярно туй дето ти ми го каза, не е щото не ти вярвам, ами щото наистина звучи невероятно.
колкото и да не моя да схвана нещата, то наистина тряя или да си психопат или да не ти са вмества в далаверата да откажеш на такова предложение.
снощи, като питах за тез хора и като ми казаха, че спецялно жената има американско образование за тез работи, консултира дори института по криминалистика, дошла ви й на крака и някой си или накои си да са отнесат тъй с нея... :huh:

туй, ако го чуй някой човек дето са занимава с наука, а не такива кат нас дет си чешим изиците тука, не да ви земи патента, ами тряя да ва застреля (е, туй последното само на думи, някой да не помисли ся, че наемни убиици ша тръгнат да са занимават с идиоти  ;D)

аз не намесвам никой конкретно щото нит съм бил, нит съм чул. ама до колкото знам на кой колко му й багажа от агитката...  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#3593 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 12:10 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Хе-хе франсе,

Да, така е .
И понеже имам непоносимост към мошенниците и предателите си им го казвам в прав текст.

Даже и днеска отделих време - нали е почивен ден с мойта каракачанка се наредихме в подлеза на Варна да събираме дарения за тестовете на
"вътрешнопородните" им  кучета :

Качена снимка

а-а-а-а, не си само ти  :o

днеска гледам ей тез

Качена снимка

Качена снимка

питам ги за кво чакат, пък те -

един маза, лиза, изпързаля на и ся кат няма субсидии поне такива кат вас да дадат по нещо  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#3594 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 12:21 AM

Тъи, тъи...
И докато някои :rolleyes: се опитват да ни преметнат и си пасат оФците  дистанционно от компа  ;D, то виж кво праят вълците - занимават се с фитнес :

Качена снимка
User's Signature

Изберете Българското !

#3595 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 12:24 AM

Цитат

Тъи, тъи...
И докато някои :rolleyes: се опитват да ни преметнат и си пасат оФците  дистанционно от компа  ;D, то виж кво праят вълците - занимават се с фитнес :

Качена снимка

ами тъй шай ми.

кат не си държат кучатта при овцете ами ги подкарали ДНК да им тестват  ;D
User's Signature

Качена снимка

#3596 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 07:19 AM

Цитат

Цитат

Хе,хе,
тоя с луксозните гумени обувки пак ме разсмива.
Твоите некомпетентни мнения минават като лек бриз покрай мен.
За да се връщам назад и да трия каквито и да са постове. Всичко каквото е написано си стои там.
А онази иезуитка, дето си подарява само боклуците, които за нищо друго не стават - защото са без сърце, ако иска да види добри кучета да погледне и в форума на БОК.
Тук докато продължавате безскруполно да манипулирате хората , че само вашите кучета са по-най-най...Цисти ... а бягате от тестове като дявол от тамян, ще бъде така.
Иначе кучето от снимката си е част от вашите богата база от вътрепородни типове... И понеже и то вече ви няма вяря се е решило да се изследва. Какво лошо в това?

Петков.....Той Илдето правилно ти каза,че хлебарки в обор няма,ама ти отде да знаиш като в обор не си влизал пък и не мислиш.Тоя с гумените галошки е трътнал да съхранява традиции,като напр.да извършва преходи със стадото си от зимна на лятна паша на 250 км.Та тръгнало момчето да прави това дето са правили дядовците ни.Да те питам твоя дядо да не е ходил с маратонки Адидас или Найк или маркови непромокаеми обувки за плонинско ходене?Пак ти казвам,не ми наричай кучетата боклуци :huh:Между работно куче дето ходи със стока и дворно има разлика от тука до марс.Разбираш ли?Не,как да разбереш.Форума на БОК го гледам и за разлика от теб не съм пропуснала да кажа ,че някое куче ми харесва.И мога да разговарям нормално с хора решили да наричат кучето си с друго име дори си имам и приятели.Като на теб не ти харесва КК не се занимавай с него,ама гледам не излизаш от тоя форум който е именно за КК.Аз от тестове не бягам -никакви.

#3597 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 07:26 AM

Петков,що не си гледаш в твоя двор бре?Вътрепородни типове :huh:Да те питам тоя твой дамазлък от кой тип е по кой стандарт си го селектирал

#3598 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 08:24 AM

Цитат

човек кога прай нещо трая да знай що го прай - и да може да са мотивира. ама мотиваму да не е щото еди кое си едро (да не кажа и другопородно) куче скочи мойта кучка и давай ся, ша доказвам, че цялата порода трая да й едра.

Ей тука е истината - не е важно какво се прави, а защо се прави. За съжаление във всичките ни клубове нещата се правят просто ей така - да каже човек че прави нещо - а то е единствено размножаване.

Нека някой ми покаже къде е племенния брак, къде може да прочета кое куче е вън от разплод и защо - не съм много сигурен, но според мен такъв регистър не се води.

Неможе на една изложба от 150-200 кучета, 100% от тях да получават оценка много добър, а по-голямата част отличен.
На каква база се дават тези оценки, след като стандартите не се спазват. Ще кажете ми стандартите се калпави - е тогава по какъв критерий съдията определя кое куче е добро и кое лошо - по клубния - това е на "прецедателя" значи е шампион, онова е неизвестно е айде 2-3 място.

Ами как стои въпроса с планираните кучила - някой планира ли ги наистина - записва ли някъде какви цели гони с дадено заплождане и после резултата. Записва трънки.

Можем да си разсъвдаваме до утре и все до един извод ще стигнем - само си чешем езиците и нищо не вършим.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3599 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 08:34 AM

Цитат

Петков,що не си гледаш в твоя двор бре?Вътрепородни типове :huh:Да те питам тоя твой дамазлък от кой тип е по кой стандарт си го селектирал

Данди,

кога човек е чул много лъжи има право да са впряга донякъде.
петков и да ти каже и да не ти каже неговия дамазлък от киой тип е, не е голяма загуба.

ама кога ваште хора приказват лъжа след лъжа, отмятат са постояно и без да им пука продължават с лъжите - как да не са впрягаш.

пишиш по-горе, че имаш приятели при БОК, че коментираш нормално и т. н.

ти да си прочела при бок някаде толкоз много простотии, колкото изръсяа ваште са тъй нареченото каракачанско куче.

ми като почнеш от туй чи го признали в американския кенел клуб. като ги фанаха, че лъжат, клуба стана веднага друг, като ги фанаха чи и за него лъжат - айде - трети клуб.

преди туй пък породата била депозирана ли не знам си кво в ФЦИ - и там лъжа.

посля - била проучвана, демек контролирана от 80 години назад.

виж, друго в момента не ми иде на ума, ама ако са напъна ша ти изкарам поне още 10-15 подобни простотии.
и как при туй положение човек да ни са пъни и заяжда.

ако говорим за кучита само като кучета - ами че те на мене сичките ми харесват. и мойте миндили, едното дето ми изяде оня ден една кокошка, най-много ми харесват.

ама аз не съм тръгнал ни да ги казвам чистопородни и да ги посочвам от ква порода са, ни да ги обличам с лъжлива наука, кат вашти.

едно й да говориш за кучета като за кучета, ама земеш ли да говориш за кучета с езика на науката и почва да ти лъска голия задник (не твоя де, на вашти ученти) тогава най-напред почваш да са смейш, пък посля да са ядосваш, че шепа идиоти, праят сичко живо на серсеми.

разбираш ли ся що са пени петков.

е, поне аз тъй си мисля.
User's Signature

Качена снимка

#3600 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 08:38 AM

Цитат

Цитат

само си чешем езиците и нищо не вършим.

ами щото някой тряя да земи тах да начеши с гьостерицата, ама кат са си плюли сичките в устите.

Вано, ти пак точно са изказа, майна.
ами давай поне, като и ученти са такива, чешалковци, поне тука да си чешим изицити.
и знаиш ли що.
ако не мойм промини тъй наречента кинология, поне да предпазим някои и друг абдал да не плачи посля, че й излъган.
User's Signature

Качена снимка

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена