Каракачанското куче
Публикувано: 25 July 2008 - 09:24 PM
Цитат
Колега,
Не си запознат с многообразието на вътрешнно-породните типове при каракаченките.
Това е богатството на "породата". :->)
Сега Почина е :
Колкото каракаченски кучета - толкова вътрешнно-породни типове ;D
Публикувано: 03 August 2008 - 08:19 AM
Знам за два случая с много лош край.С на Ремзито стават три.
Този вирус само в пилешките глави и крака ли се намира?Ако дадеш цяло пиле(сурово) без крака и глава пак ли ще се заразят?А в друго месо?
Дали в кланниците не обработват месото с някакви химикали?

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 03 August 2008 - 08:38 AM
Цитат
Този вирус само в пилешките глави и крака ли се намира?Ако дадеш цяло пиле(сурово) без крака и глава пак ли ще се заразят?А в друго месо?

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.
Публикувано: 03 August 2008 - 08:45 AM
Цитат
Цитат
Тигре, прав си. Един случай има и по вашия край.Ако знаеш за болеста , ще се пазиш?
Колкото повече хора знаят , толкова по малко зеносани кучета. Тука няма КК , БОК , КАНГАЛ ,...............

Публикувано: 03 August 2008 - 08:59 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Тигре, прав си. Един случай има и по вашия край.Ако знаеш за болеста , ще се пазиш?
Колкото повече хора знаят , толкова по малко зеносани кучета. Тука няма КК , БОК , КАНГАЛ ,...............

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.
Публикувано: 03 August 2008 - 11:03 AM
КАРАМАНЕ-хубава тема :palec:
Това е само малък цитат от една от информациите за тази болест която прочетох .Ще е хубаво ако някой даде по-подробна защото никой не е защитен от това.По принцип аз никога не храня със сурово-но това -гаранция ли е :- на скоро и аз чух за такъв случай-парализа на кучето и за няколко дни умира-незная дали е от същата болест :( Дано чуем повече мнения :blink:
Публикувано: 03 August 2008 - 11:38 AM
Цитат
КАРАМАНЕ-хубава тема :palec:
Това е само малък цитат от една от информациите за тази болест която прочетох .Ще е хубаво ако някой даде по-подробна защото никой не е защитен от това.По принцип аз никога не храня със сурово-но това -гаранция ли е :- на скоро и аз чух за такъв случай-парализа на кучето и за няколко дни умира-незная дали е от същата болест :( Дано чуем повече мнения :blink:
Хайди Илдю да кажи няколко думи с пилешкия си акъл (Шпакло-о-о-о :yahoo:)!
Ботулизма е общо зето продукт на мръсотията. Може да й няколко вида, ама тоз при кучатта на Ремзиту определено е от мръсна рана. Кой го знай от де гий крал тез пилешки глави и крака. ;D
Не мойте да говорите за ботулизъм и за туй, чи пилетата ги ранели с незнам си кво. Ботулизма се прадизвиква от едно нещо дето са казва клостридий и от там името Клостридиум Ботулизъм. Тоз клостридий са съдържа в мръсотията и кога попадне в организма започва да отделя токсини, които тровят организма. Признваците са баш такива, квито имат кучатта на Ремзиту.
За да няма опаснос от отравяне с ботулизъм раната тряа да са обработва термично демек да са вари, пържи, пече и т.н.
Аз съм привърженик на ранене на кучатта с сурово месо, ама да е проверено туй дето й за ора, а не разни отпадъци от кланици или мърша от умрели животни.
Айде, от меня с пилешкия акъл (Шпакло-о-о-о :yahoo:)! толкоз. Повече да кажат докторите или Кинолозите :-, а не да са крият като бълхи в гащи. :huh:
Публикувано: 03 August 2008 - 12:41 PM
Само при пилешкото месо ли се получава.
Как може да се разбере без иследвания че месото е годно за консумация , дори и по старо да е .
Ремзито пише че е било прясно, и на следващия ден е станал сакатлъка.
Само от мръсотия ли се получава или и от химикалите с които обработват месото?

Публикувано: 03 August 2008 - 12:59 PM
мисля че обясних че ги взимам пресни съхранъавам ги във фризер но когато има дадох повечко крака и глави и което не са го изяли не ги прибрах и на следващия ден бяха пред кучетата и се вмирисаха
а всичките ми 40бр кучета ядоха от пресните глави и крака
аз от години ги варя
ти и за крадец ме изкара
това само малоумик може да го изръсе
КАРАМАН Е ПРАВ ХИМИЯ ХИМИЯ И ПАК ХИМИЯ ПРЕПОРЪЧВАМ ТИ САМО ПИЛЕШКО НА ИЗВЕСТНИ МАРКИ ЗА 35 ДЕНА 2 КИЛА ДЕТ ГИ ПРАВЯТ.
ПП.ЕТО ТИ МОИТЕ ГЛАВИ И КРАКА НА СЕДМИЦА ХАРЧА ЕДИН ФРИЗЕР ОТ 500 КГ
Публикувано: 03 August 2008 - 01:11 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 03 August 2008 - 01:30 PM
Ремзи, миналата неделя бях с човек от Разград на маса и се разприказвахме за кучета.Той си гледа коне до някакво бившо военно поделение.Кучетата използва за охрана. Че като взимал глави и крака миришели на някакви химикали.За това питам ,дали не възниква проблема от химията.

Публикувано: 03 August 2008 - 01:53 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 03 August 2008 - 02:12 PM

Публикувано: 03 August 2008 - 02:48 PM
Цитат
мисля че обясних че ги взимам пресни съхранъавам ги във фризер но когато има дадох повечко крака и глави и което не са го изяли не ги прибрах и на следващия ден бяха пред кучетата и се вмирисаха
а всичките ми 40бр кучета ядоха от пресните глави и крака
аз от години ги варя
ти и за крадец ме изкара
това само малоумик може да го изръсе
КАРАМАН Е ПРАВ ХИМИЯ ХИМИЯ И ПАК ХИМИЯ ПРЕПОРЪЧВАМ ТИ САМО ПИЛЕШКО НА ИЗВЕСТНИ МАРКИ ЗА 35 ДЕНА 2 КИЛА ДЕТ ГИ ПРАВЯТ.
ПП.ЕТО ТИ МОИТЕ ГЛАВИ И КРАКА НА СЕДМИЦА ХАРЧА ЕДИН ФРИЗЕР ОТ 500 КГ
А бе ей, паток ! :huh:
На Илдю не муе тряя време за нищо. Илдю винагий готов. :yahoo:
Само че Илдю не обича да си вре кокошия мозък там, дето не муй работата и ако не са беше обадила джолито, пак нямаше да пише. А са намесях щото тя посочи, че проблема й в суровото месо (или нещо подобно, не помня; нямам толкоз акъл). :'(
Туй чи съм писал, чи ги крадеш, не видиш ли, че сложах иконка на малуимен смешник бре. :o
Ти толкоз ли си тясно скроен да не фанеш истина от майтап. Кютюк с тебя кютюк :angry:
Ти от години казваш, че вариш. Аз пък ша ти кажа, че от години не варя !!! ама винаги знам от къде зимам, как са съхранявани ТАМ и как ги съхранявам аз.
Ботулитновия токсин не е продукт на т.н. химия с която блъскат животните, по простата причина, че ако има ботулини в тях самите те ша умрат. Казах вече да са включат докторята и капацитетите КИНОЛОЗИ, а не само да четат тайно. :-