Каракачанското куче
Публикувано: 26 August 2008 - 12:41 AM
Публикувано: 26 August 2008 - 12:48 AM
Цитат
Казах ти :
ЧЕТИ БАВНО цитираното от вашия гуру.
Ако ти е трудно да го схванеш кажи на какъв език да ти го преведа? Ако искаш на Каракаченски ще ти го напиша.
Защото това са думи на овчар каракачанин.
"Те може и да са водели някое друго куче с тях ама техните са били по дребни и сухи докато местните са били по едри и по борбени от техните,като се разгони някоя кучка и дойдат от близкото село местните кучета че се почнат да се бият за кучката и наборят нашите на дядо ми след това закачат кучката и се родят-тия да не мислиш -казват са КК-как ще стане и откъде..."
Можеш ли да схванеш извода от думите на този каракачански овчар ?
Ще се опитам да ти го кажа кратичко:
Дребните им кучки са яли здраво и винаги Българската мазната опашка и тия дето са се раждали сега ги отглеждаш ти и се мъчиш да им смениш името. Български са бащите !!! :->)
Публикувано: 26 August 2008 - 12:55 AM
Цитат
Цитат
Казах ти :
ЧЕТИ БАВНО цитираното от вашия гуру.
Ако ти е трудно да го схванеш кажи на какъв език да ти го преведа?ако искаш на Каракаченски ще ти го напиша.
Защото това са думи на овчар каракачанин.
Чета бързо,щото помня бързо ;)
Публикувано: 26 August 2008 - 01:01 AM
Нали това много го можеш :blink:
Те на Българските овчари такива кучета ако са им пазили овцете,жална им майка.
Публикувано: 26 August 2008 - 01:06 AM
Цитат
Нали това много го можеш :blink:
Те на Българските овчари такива кучета ако са им пазили овцете,жална им майка.
Ще се опитам да ти го кажа кратичко:
Дребните им кучки са яли здраво и винаги Българската мазната опашка :klati: и тия дето са се раждали сега ги отглеждаш ти и се мъчиш да им смениш името.
Български са бащите !!! :->)
^_^ ^_^ ^_^ :Танц: :palec:
Публикувано: 26 August 2008 - 01:10 AM
За да не си проличи некопетентноста ти.Ама си личи.
Питах те кое БЪРГАРСКО съхраняваш ти бре.
На думи е много лесно ,а иначе?
Публикувано: 26 August 2008 - 01:14 AM
Цитат
За да не си проличи некопетентноста ти.Ама си личи.
Питах те кое БЪРГАРСКО съхраняваш ти бре.
На думи е много лесно ,а иначе?
По горе е написано какво отглеждам.
Ами ти какво отглеждаш - също го е казал каракачанския овчар.
;D :->)
И един друг твои познат овчар които ви е напълнил с кучета "все елитни като майка си":
"...Между другото, една дива, такава скитаща кучка имаше в съседното село, та ми ги хванаха от нея. Вземахме мъжко и женско, мъжкото остана при мен, а женското дадохме в АПК-то, та тя ми роди Карабаш. Хранехме ги кучетата,... Много хубави кучета бяха."
Ти или си нямаш хабер какво отглеждате , или наглостта ти е безгранична за да признаеш дори и това което ти и лудата сте писали, като цитирате лично този овчар - бай Минчо Гърбела.
Публикувано: 26 August 2008 - 08:12 AM
Ти като чете,тоя разказ прочете ли за кои години иде реч?
Чавек като бай Минчо Гърбела който в цял живот се е занимавал с овце и кучета,мислиш ли че не би познал овчарска кучка пък била тя и скитаща.
В живота си бай Минчо е имал толкова кучета,колкото на тебе никога няма да ти се отдаде да видиш,дори на картинка.
На изложбата на Рожен,същия този бай Минчо,безпогрешно разпозна кучетата дето са от един дамазлък,напр майка и син,майка и дъщеря и т.н.Сарафин знаеш ли кво е Петков.
Питам те сега за кой ли път,тия Българските Овчарски Кучета Петков от къде водят началото си,от къде са събирани и вкарани в градовете,по развъдниците.Точно от такива като бай Минчо.Докажи ми обратното!
Та ти Петков имаш ли си хабер ,ти какво отглеждаш?Наглоста ти е безгранична,та даже нямаш и смелоста да покажеш ,какво отглеждаш.Нямаш смелоста да отговориш и на нито един въпрос отправен към теб-конкретно.
А колкото до това аз какво отглеждам,показала съм го.Многократно.И пак можа да го покажа.Защото не ме е срам и защото се гордея с кучетата си,откъдето и да го погледнеш.
Публикувано: 26 August 2008 - 11:28 AM
Цитат
знаеш ли каква е разликата между една заводска и една аборигенна порода?
:blink:
Работите са ясни като бял ден.
За съжаление техния въпрос :
"Ти като чете,тоя разказ прочете ли за кои години иде реч?" е трагичен,
защото през тези години тази улична кучка стои в основата
на много от популацията на така нареченото каракаценско куче. :o
Не се съмнявам че бай Митьо е свестен човек и много добър овчар- за него е важно кучето да е злобно, борбенно, да му пази стоката... Той може да си вади кучета и от австралийските Динго, стига да му вършат работа.
Ама вие господа сбъркани каракачани не може да отглеждате поколенията на една улична кучка и да се фъчкате че кучетата ви били Цисти, ама НАЙ-ЦИСТИ. ( Може да са цисти - щото са без бЪлхи)
Имайте поне малко достойнство и скромност .
Защото перфектните ви Стандартни каракаценски кучета по долу говорят красноречиво за вашата дейност :
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=3872.0;attach=171569;image
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=3872.0;attach=171570;image
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=3872.0;attach=171574;image
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=3872.0;attach=171578;image
Публикувано: 26 August 2008 - 11:46 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 26 August 2008 - 12:14 PM
Като знаем, че кавказките народи, таджиките, и срматите са притежавали кучета прародители на днешните съвремени породи Кавказката и Средноазиатската овчарка, ние считаме, че не е невъзможно едрите кучета от гроба край Плевен да са молосоиди - прародители на днешното българско овчарско куче.
Автор: Иван Бъчваров

Публикувано: 26 August 2008 - 12:20 PM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 26 August 2008 - 01:17 PM
Цитат
Като знаем, че кавказките народи, таджиките, и срматите са притежавали кучета прародители на днешните съвремени породи Кавказката и Средноазиатската овчарка, ние считаме, че не е невъзможно едрите кучета от гроба край Плевен да са молосоиди - прародители на днешното българско овчарско куче.
Автор: Иван Бъчваров
Поздравлвния pack ! Точно в десятката .
И Anna 3 е права . Няма нищо сигурно.
Мешавицата е страшна.Само супер Цистите :o - елитните каракаценци не могат да го проумеят. :huh:
Но така поне ни развеселяват. ;D

Субсидийте (и предателите) клатят феса !
Публикувано: 26 August 2008 - 02:05 PM
Цитат
:OK: :drugarche:
Публикувано: 26 August 2008 - 05:55 PM
Цитат
На такова място са се заселили Аспаруховите войни че голямо течение става.
Кой как е минал от тук си е оставял семето.
И сегашното овчарско куче по нашите земи има толкова общо с каракаченското колкото баба ми с папуасите от Нова Гвинея. ;D
Така или иначе в момента това овчарско куче, което отглеждаме сите, без значение кой как го нарича е прекрасно ,
с отлични качества и изумителна издръжливост.
Има мелези във всички кучешки породи. Има ги и в овчарското ни куче, независимо кой как го нарича.
(Въпреки че според изискванията на FCI то още не е порода)
Това на практика е неизбежно. Все ще се намери някой който ще се "вземе" за велик кинолог и ще експерементира.
Добре че не са така много опитите да се влива чужда кръв.
И мисля че най - важното за стопаните на тези кучета (и тук във форума) е запазването на това което имаме към момента .
А не какво е било .
Напразни са и непрекъснатите безмисленни и безуспешни напъни да ни вменят,
че едната половина от тях с гръцко наименование били единственно, само и Най - Цисти... Дрън дрън ярини. B)