Каракачанското куче
Публикувано: 08 October 2008 - 08:52 PM
Така.При мен има син на Шаро Пепелян-Арзан,но майка му е Ерма КК.
Ако породност се проверява и по поколение,както твърдят по учените,Арзан два пъти е вадил кутрета при мен.Мога да покажа целите кутила в които няма ни едно нетипично куче.
Е на кой да вярвам,на очите си или на това което се пише тук.
Ако породност се проверява и по поколение,както твърдят по учените,Арзан два пъти е вадил кутрета при мен.Мога да покажа целите кутила в които няма ни едно нетипично куче.
Е на кой да вярвам,на очите си или на това което се пише тук.
Публикувано: 08 October 2008 - 09:07 PM
Цитат
Цитат
а ти г-н алпин,по-добре не се бъркай в спорове,които не те касаят,още повече от които не разбираш
от къде знаеш какво ме касае, какво ме засяга и от какво разбирам? :o
Ми то си личи,влизаш и нападаш,по това разсъдих колко ти е багажа,друго не ми трябва да знам

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 08 October 2008 - 09:10 PM
Цитат
Е Данди,ти търсиш под вола теле,ако няма чужда кръв-няма,но като ведеш къдрава козина,големи очи и др. и да ти разпряват,че е чисто-вярвай де...
Нищо не търся,и ако си забелязала си гледам най вече собствения двор.
По принцип не вярвам на никой,единствоно на себе си,пък каквото искат да ми разправят.
Публикувано: 08 October 2008 - 09:20 PM
Цитат
Цитат
Цитат
а ти г-н алпин,по-добре не се бъркай в спорове,които не те касаят,още повече от които не разбираш
от къде знаеш какво ме касае, какво ме засяга и от какво разбирам? :o
Ми то си личи,влизаш и нападаш,по това разсъдих колко ти е багажа,друго не ми трябва да знам
ти багажа остави на нас... и каракачанските кучета... B)
Публикувано: 08 October 2008 - 09:24 PM
Цитат
KaraKitan
Administrator
Full Member
Re: НЕчистокръвни /мелези/
« Reply #1 on: September 10, 2008, 01:59:20 AM » Quote
--------------------------------------------------------------------------------
Кандза.
Собственост на Пепеленовите от Якоруда. Кучка извъдена в Разлог и притежаваща перфектната визия на Леонбергер характерна за кръстоските със Санбернар от този район.
След смъртта на бялата Кандза/майката на Шаро Пепеленовия/ Юсеин взема жълто кутре от Разлог. Това е въпросната жълта Кандза. От 1996г. същата ражда редовно всяка година по 2 кучила от Шаро. В кучилата има жълти като нея и шарени като Шаро кутрета. Поради известността на Пепеленовото куче кутретата се разграбват от овчари и кучкари не само от района на Якоруда. Например белият със сиви петна Мечо преминава през няколко ръце за да бъде "открит", закупен като "абориген" и изпозван за разплод в Ямбол и региона.
Това написа Седефчев и май е един от първите дето я споменава тоя Канза,така ли е?
Administrator
Full Member
Re: НЕчистокръвни /мелези/
« Reply #1 on: September 10, 2008, 01:59:20 AM » Quote
--------------------------------------------------------------------------------
Кандза.
Собственост на Пепеленовите от Якоруда. Кучка извъдена в Разлог и притежаваща перфектната визия на Леонбергер характерна за кръстоските със Санбернар от този район.
След смъртта на бялата Кандза/майката на Шаро Пепеленовия/ Юсеин взема жълто кутре от Разлог. Това е въпросната жълта Кандза. От 1996г. същата ражда редовно всяка година по 2 кучила от Шаро. В кучилата има жълти като нея и шарени като Шаро кутрета. Поради известността на Пепеленовото куче кутретата се разграбват от овчари и кучкари не само от района на Якоруда. Например белият със сиви петна Мечо преминава през няколко ръце за да бъде "открит", закупен като "абориген" и изпозван за разплод в Ямбол и региона.
Това написа Седефчев и май е един от първите дето я споменава тоя Канза,така ли е?
Данди да те питам ти с кой овчар от Разлог се познаваш лично и от къде знаеш с какви кучета са кръстосвани :(
Публикувано: 08 October 2008 - 09:29 PM
Аз :o С никой.Къде съм казала че познавам овчар от Разлог?
Ако си чел -това съм го цитилала.
Ако си чел -това съм го цитилала.
Публикувано: 08 October 2008 - 09:33 PM
здравейте драги и не толкова драги съфорумници.доста сте изписали докато ме нямаше.още не съм прочел всичко,но от това което прочетох нямаше много за кучета(нищо ново под слънцето).та така.......ще почна да пиша по-активно,когато ви изчета всичките летни писаници.айде със здраве

on the road of life,there are passengers and there are drivers
Публикувано: 08 October 2008 - 09:41 PM
Цитат
О,тук сме имали професори,извинявам се,че ти отговарям,сигурно е под достойнството ти да разговаряш с простовати като мен хора,а Алпин?
хах - професор? :o а аз мислех, че не съм завършил още... B)
та май ти спомена нещо за моя умствен багаж :'( и би следвало ти да си професора в случая... а за разговори - стига да има за какво да говорим, ама май в различни коридори се движим... :-