Каракачанското куче
Публикувано: 11 March 2008 - 10:37 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 10:39 PM
Цитат
Диамандиев, не се пенете излишно.
Няма го поста.
И защо говорите в множествено число?

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 11 March 2008 - 10:42 PM
Цитат
Цитат
Няма го поста.
Публикувано: 11 March 2008 - 10:51 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Няма го поста.
Едно и също пишеш.. Старата песен на нов глас.. Игри, пари, кучета, делби, ала, бала..
Прощавай, направи нещо за да не е така. Приеми някаква позиция. Изправи се и кажи "моето мнение е такова и такова" с нормален човешки тон. Който не е съгласен ще те опровергае.
До сега аз изказах следното мнение:
1. По-голямата част от селекцията, която водят членовете на МАКК е на база на автентични кучета с доказан произход, които българите и останалите етноси, живеещи на територията на България /и не само/ от стотици години наричат каракачански.
2. По-голямата част от популацията на порода БОК и ентусиазираната селекция която водят е на база на кръстосване на автентичната, вече само българска порода - каракачанско куче със сходни на нея.
3. Не трябва да се умаловажава труда нито на едните, нито на другите. Тъй като целенасочено се работи по новосъздадената порода, по охарактеризиране на линии, "оеднаквяване", развитие. Обнадеждаваща е работата на настоящите селекционери, че в близките десетина години ще постигнат резултат и ще обособят твърдо тази порода.
4. На мнение съм, че всички които работят с кучета трябва да членуват в една организация и да работят колегиално и заедно. Но БРФК не позволява това. /И докато не се намери организация, в която всички да членуваме заедно - това е немислимо да се случи../
И не се намери кой да го опровергае. Приех че съвпада с действителността. И продължих.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 11 March 2008 - 11:07 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 11:20 PM
Цитат
Членувам в МАКК, Диамандиев.
Всичко пиша от свое име.
Общи събрания много - важно е да се следват принципите. Грешките на отделни лица няма да съкрушат света.
Къде съм си сменила вижданията и позицията?? Мисля, че се бъркаш.
Нормално е една държава да подпомага развитието на местните си породи. След като си избрал да поемеш по пътя на експериментатора, защо това те дразни?
Кой какво ползва ти можеш да видиш само на снимка. А твоите кучета кой ги ползва и за какво - ти си знаеш най-добре. Както всеки развъдчик би трябвало да знае.
"Ако МАКК остане без твоите приятели"..?
Какво значение има приятелството в една киноложка организация?
За мен от значение са целите които тя следва и начина по който го прави. За това и членувам в МАКК.
Не ми е трудно да мисля, Диамандиев. Даже ми се отдава. Не бери душа. ;)
Поздрави!
Цитат
Иронията ти е неуместна.
Цитат
Публикувана от: rovshan
МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДАМИ КАЖЕ КОИ КУчЕТА ПОПУЛЯРНИ В МОМЕНТА СА ВЗЕТИ ОТ КАРАКАчАНИ ?
Заповядай на 22.03. на изложбата в Търново и ще получиш отговор на въпроса си. :palec:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 11 March 2008 - 11:27 PM
Когато преди година и половина отидох при Димитър Драганов, той ми показа достатъчно животни - своя селекция, снимки. Тръгнах си страшно впечатлена от видяното. Наистина ме грабнаха кучетата които видях. Особено Бистрица - една великолепна кучка.
Той ми каза, че гледа и развъжда каракачански кучета, но понеже кучетата на останалите се отличавали рязко от неговите и понеже все пак той прави селекцията и взема решения си е наумил да нарече, произведените от него кучета "Български Горан".
За откровението му се покланям.
Ти казваш, че той е взимал кучета от теб, или от едно място сте вземали на времето.. Това, което показваш на снимките се различава коренно от това, което съм виждала по снимки и на живо от общия корен на кучетата които имате, при Драганов.
Защо се различава - само ти си знаеш.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 11 March 2008 - 11:37 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 11:39 PM
Цитат
Явно страдаш от някакви комплекси.
Но това си е твоя работа.
Жив и здрав!
:blink:

Вълк вълка не хапе.