Дефиницията "агресивно куче"
Публикувано: 18 December 2010 - 02:33 PM
Публикувано: 18 December 2010 - 03:07 PM
Има достатъчно примери за истински приюти у нас, но властите се борят с всички сили да си запазят статуквото и популисткото държане.
Вие като юрист защо само задавате въпроси какво правим? Защо не давате законовите вратички в полза на нашата кауза. Законите сме ги чели всички, които сме в кюпа от години. И все пак ни липсва адвокатското знание как да се ползват вратичките и къде ги има.
Не трябва да питате, ами да казвате какво може да се ползва. Питанките си ги задаваме всички отдавна.
Публикувано: 18 December 2010 - 05:52 PM
Публикувано: 18 December 2010 - 08:38 PM
Публикувано: 18 December 2010 - 08:50 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 18 December 2010 - 08:55 PM
DessyD, в 18 December 2010 - 07:55 PM, написа:
абсолютно си права. много е плашещо, че всичи се дърпаме от темата, но това е някак обяснимо, имайки предвид познанието на поведението на 1) властите, 2) собствениците, 3) защитниците, 4) мразещите

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 19 December 2010 - 10:16 AM
Другото ми предложение е свързано с дребна корекция на законите и наредбите в следния смисъл. Когато има сигнал за агресивно куче, човекът който го е подал, да подписва бланкова декларация, в която изрично да се уточнява в какво се състои агресията (ухапване, лаене, ръмжене и т.н.) и други обстотятелства свързани със сигнала, като същият този човек трябва изрично да заяви, че иска кучето да бъде евтаназирано. Това естествено няма да задължава хората, които назначават евтаназията, но повярвайте ми, когато накараш някой да се подпише под такъв документ и да радпише смъртна присъда на живо същество, нещата ще стоят по друг начин. Сигурен съм че малко хора ще си напишат трите имена и другите данни и ще се подпишат под такъв документ. Това обаче ще е предпоставка, ако няма такава декларация от жалбоподателя или има, но без уточнението за евтаназията, съответните органи да нямат право да евтаназират кучето.
Публикувано: 19 December 2010 - 01:48 PM
От няколко дни мисля ,какво конкретно би могло да бъде едно евентуално разрешение и ...пълна мъгла и песимизъм ме обхващат.
За моментната обстановка в страната,не мисля че ще е проблем за някой да си сложи данните и подписа(все пак по логика на доста хора,става на въпрос просто за едно или няколко кучета,а при наличие на тази наличност в момента,никoй няма да се замисли дали е коректен и обективен)...
Да не говорим на какво са способни хората,ако наистина се зайнатят да си изчистят пространството пред блока,с успокоения от типа на...Дори и да не е кой знае колко агресивно(някое си кучо),aз ще излъжа благородно и ще спася деца и други от евентуални проблеми...

В нормалните държави с ред и правила,веднъж установено че някои си е позволил да излъже и да харчи безпричинно парите на данъкоплатците...със сигурност знае,че ще има сериозно наказание...Това е и основна причина всеки много премерено и отговорно да предприема някакви действия...
Ужасна ситуация...Наистина ми е супер песимистична настройката ,по този проблем за момента.

Просто има много предшестващи стъпки,които са необходими ,докато можем да си позволим да мислим в тази насока...
Извинете ме нищо не казах по същество, освен да дообременя ситуацията,но просто това е продиктувано от безсилието,което чувствам по дискутирания проблем...и според мен почти невъзможното му разрешаване за момента.
Просто според мен, все още липсват абсолютно наложителните предшестващи стъпки(всички имаме представа,в какво се състоят), за да има вариант по конкретно и по същество да се мисли за този проблем...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 19 December 2010 - 07:46 PM
Публикувано: 19 December 2010 - 08:54 PM

Публикувано: 20 December 2010 - 01:15 PM
Но да се върнем към настоящето. Ами нека да четат в този форум общинарите и дано го четат, защото съм сигурен, че никой от тях не желае да бъде сочен като убиец. Виж, това с логистиката на място става по два начина. В този форум, съм сигурен, че има хора (затова и провокирам към темата за евтаназията), които поддържат официални и полу-официални контакти с държавните и общински институции. Нека те се опитат прокарат диалога и тезата. Аз лично имам собствена тактика, но тя не е много уместна за кауза като тази. Натискът ще го оставим за накрая, след изчерпване на възможностите за конструктивен диалот и позитивни действия.
Другият вариант е да се намери начин за създаване на приют специално за агресивните (частен, смесен или общински), в който кучетата по сигнал да се прибират, да им се прави програма за "превъзпитаване" и да се предлагат за осиновяване, като само в най-тежките и безнадеждни случаи се прибягва до евтаназия. Знам че това е трудно, но не е невъзможно. Трябват пари (това е най-сложното) и хора (тях ще ги намерим).