Dog.bg Форуми : "Моите" нещастничета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Моите" нещастничета

#1 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2010 - 07:54 PM

Не знам защо реших да пусна тази тема.Поне да ги има някъде милинките ми...
Имаше много котки около блока ми - по едно време бяха близо 15 броя.
Оцеляха много малко. Някои изчезнаха, други бяха убити от кучета и т.н...
От всички тях успях да задомя само 2 и то най-младичките.
А иначе постоянно прииждат нови, отиват си... после други и така...
Най-константна е моята любима Мери. Ще я видите на календара /за което искрено благодаря/
Нейното поколение имаше ужасна съдба-всички котенца умряха. Добре, че преди година и нещо успях да я кастрирам.
Тя е на около 4 години и за мен е невероятно същество и ми е адски скъпа.
Нямам грам надежда, че някой ще я поиска. Обикновена е, не е първа младост. Толкова ми е мъчно да я гледам навън,особено сега в студа. Крие се в мазите на входа ми, но пък съседите ме обвиняват, че съм събирала котките. Дори миналата година един ме заплаши , че щял да ги убие.
Но къде да се скрие милата в тоя студ?
Ето това е моята прекрасна Мери

Качена снимка

Качена снимка

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#2 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 08:03 PM

Това пък е Мискинчо. Той се появи от някъде миналата зима по това време и реши, че тук му харесва. Дълго време беше мръсен,одърпан,окаян... затова й му лепнах прякора Мискинчо. Поне успя да позаглади косъма и вече не е такъв мърльо.Даже малко му се повдигна самочувствието.
Много е особен и е напълно асоциален. От както се появи го храня, но никога не ми е давал дори да го докосна. Дори и хапче за обезпаразитяване не мога да му дам, пробвах как ли не... надушва го и това е. Хитряга.
Не е и кастриран.
Отново абсолютно никакъв шанс за задомяване.

Ама пък си е пич!

Качена снимка

Качена снимка

Мискинчо и Мери
Качена снимка
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#3 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 08:09 PM

Тази госпожица си няма име. Тя живее пред съседния вход и от там я хранят ,а аз от време на време. Майка й беше разкъсана от кучета и само тя оцеля от цялото котило. Вече е на около годинка и нещо. Кастрирана.
Много е игрива и е голяма шматка. Обожава да се заиграва с кучетата и това може да й изиграе лош късмет някой ден.
По едно време се беше запиляла и не я бих виждала дълго време, бях я отписала даже, но се появи маймуната.
И сега пак си е тука и ще прекара поредната зима навън.

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 08:34 PM

Много тъжна тема :dh_188:
то май всеки има в квартала си 10-ина котки, някои изчезват, нови се появяват, едни свършват под гумите на коли, други са убити от кучета или от хора ... и наистина нямат шанс за задомяване защото са "обикновенни" и "не първа младост", а в България на мода винаги са били породистите ... иначе как ще го покажеш :dh_188:
Хубаво е поне, че се намират хора, които да им дават храна, малко обич и малко завет в мазето през зимата ...

#5 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 02:55 PM

Това е най-новото попълние по прякор "Трътльото". Появи се преди около 2-3 седмици. Според мен е бил домашен и са го натирили, защото има доста неадекватно поведение. Чуди се къде да се дене и постоянно пищи. Много е гръмогласен милия,може и затова да е бил изхвърлен.Ако е бил разгонен и е викал така - нищо чудно. Доста е огромен и дебел. Останалите го бият, а той все е гладен.
Много ми е мъчно и за него, дано да успее да изкара зимата и да се задържи тук. Ако не друго, поне храничка ще му давам.

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 04:48 PM

Моята Мери беше харесана за осиновяване в Германия :ud_009: :smile: Нещата станаха съвсем случайно, беше публикувана на един немски сайт, но не очаквах нищо. Обаче една германка я е харесала и иска да си я осинови. Има още 4 котки и живее в голяма къща. :wub:
Другата добра новина е, че едни прекрасни хора с големи сърца предложиха да вземат Мери докато замине,макар че у тях е пълно с животни.
И така тази сутрин Мери беше издебната и заловена. Заведох я първо на ветеринар, където получи комбинирана ваксина, беше чипирана и й направихме официален ЕU паспорт.
В момента тя за първи път в живота си е на топло и сигурно място.

От ваксината бяс трябва да минат поне 3 седмици, а през това време аз усилено ще търся човек, който да лети до Германия и който може да й бъде придружител.
Следва да й направя 3 теста-за левкимия, инфекциозен перитонит и котешки спин.

Дундьото на последните снимки остана самичък горкия, надявам се някой да го поиска и него. Ще му пускам обяви.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip
  • Interests:непородисти кучета

Публикувано: 03 January 2011 - 06:43 PM

Показване на мнениетоКристина, в 03 January 2011 - 01:53 PM, написа:

Дундьото на последните снимки остана самичък

Защо, какво се случи с Мискинчо и петнистата госпожица? Те не са ли там?
(Много се радвам за Мери, късмет й пожелавам!)
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......
http://spasijivot.dog.bg/

#8 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 08:08 PM

Шарената госпожица си е тук, само че е от другата страна на блока, а пък Мискинчо вече не идва там където спят и се навъртат Мери и дебеланчото. Той обикаля в доста широк периметър, а не е и кастриран и доста често зачезва за по седмица, явно ходи да преследва женски из квартала.
Една вечер той и шишкото така се бяха сбили /намерих ги буквално на кълбо/, че явно тогава са си "уредили" взаимоотношенията кой-къде-защо.

Ето една снимка от днес на дебеланчо. Единственото място,където няма сняг е под балконите и той там си стои свитичък. Много е жален. Малко е мръсен и неугледен, ама ако се изкъпе ще бъде голям сладур. Има адски сладък розов нос и много красиви очи.
Чудя се дали да не сложа някакво кашонче или нещо мекичко като заслон под балконите, ама пък ако заспи там може да го нападнат кучета и май не е много безопасно.
Доста котки тук бяха разкъсани от кучета. :dh_188: Има една-две глутници, които минават от тук понякога. Една вечер към 12 часа видях поне 15 кучета, които бяха подгонили някоя от котките.
Как да му направя нещо топло и закътано, не знам. :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 January 2011 - 09:45 PM

Заслончето трябва да е на по-високо, за да не го стигат кучетата.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#10 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2011 - 08:13 PM

Новата година беше благосклонна за моите нещастничета :wub:
Дори не мога да повярвам какво се случва, изобщо не съм очаквала.
Въртях една обява във фейсбук на Шишко и взеха, че го харесаха от София... Жената обаче се интересуваше на каква възраст е и аз почнах да ровя в интернет и от прочетеното стигнах до великото заключение, че е на около година и нещо, защото зъбките му ми се виждаха бели и чисти.
И така задвижихме процеса по осиновяването.Днес отиде на кастрация в немския приют в Русе, а пък нещата идеално паснаха, защото утре сутринта от там пътуват към София с животинки и ще го придвижат и него.
Оказа се обаче, че наш Шишко е възрастен котак на около 8-9 години :dh_188: Осиновителите умишлено ме питаха на каква възраст е, защото са с детенце и искат повече време да са заедно с котьо, а не да вземе да си отиде тъкмо като са се привързали...
Е като чух на колко е ми идеше да ревна и вече си мислех как след няколко дни ще го пусна пак навън пред блока.
Обадих се на жената и ...... о,Боже! Тя продължава да го иска.... тъкмо беше ходила да му купува храничка,тоалетна и да се подготвя за утре... Не можах да повярвам!
Не знам къде се намирам от емоции и радост, че така хубаво се получава. :smile:

Шишко живот и здраве утре ще бъде при новото си семейство и нека му пожелаем да бъде здрав и дълги години да радва своите хора!

Мери е добре в приемния дом, а аз продължавам да търся и разпитвам за придружител до Германия.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2011 - 10:37 PM

Аууу, какви добри новини! Толкова се радвам за малките муцунки! :flagbg: Браво Кристина! нека има повече такива добри новини през новата година!
Ако чуя, че някой познат ще пътува веднага ще ти кажа!

#12 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 06:41 PM

Нещата при Шиши се развиват добре. Стопаните му не се отказаха от него въпреки годините и въпреки ужасната миризма, която се носеше от него като пристигна при тях. Трябваше да изчакат няколко дни, за да го изкъпят, понеже беше кастриран. Беше ми много притеснено, защото има всякакви хора.. Ама наистина много лошо миришеше момчето, на онази характерната миризма на мъжки котарак, когато маркира. Цялата му козина се беше наслоила. :ph34r:
Все още е малко плах, но вече е изкъпан, ползва си котешката тоалетна, хапва.... :be_107:
Другата седмица ще го водят на ваксина.

За жалост нямат кабел за компютъра и не могат да ми пратят снимки, но имам редовно инфо за сладкия Шишко и се надявам за в бъдеще да няма никакви проблеми с него и да ги радва дълго време.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 12:19 PM

Няма да се впускам в подробности, че от вчера не съм на себе си, но фактът е, че Шишко е вече софийски бездомник (ако е още жив)
По данни на стопаните е избягал....
Очаквам да ми кажат квартала и адреса, но по договора за осиновяване пише Люлин.

Моля ви, софиянци, оглеждайте се за него!! :dh_188:
Тел за връзка: 0878825510
Това е той, дебел котарак, кастриран, възрастен на около 8-9 години и доста страхлив. Тъмната шарка слиза до началото на дясното му око, а към лявото има едно характерно бяло "триъгълниче".
Като разбера точния адрес ще пиша.

Моля ви, помагайте!
Възнамерявам и аз да прескоча до София да го търся.
Ще направя и листовки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 12:33 PM

Преди около месец е избягал.
Люлин, около бл. 612, 4-ти микро район
Това ми казаха...
Детенцето им го е изнесло навън с приятели и той побягнал.....
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 March 2011 - 12:49 PM

Показване на мнениетоКристина, в 17 March 2011 - 10:33 AM, написа:

Детенцето им го е изнесло навън с приятели и той побягнал.....

Нямам думи просто! Или по-точно имам ама ще си замълча ... Люлин е пълен с кучета! Е, нека се чудят после хората защо предпочитаме чужбина! Писнало ми е от неадекватното поведение на хората тук, ей затва!

#16 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 01:13 PM

Мечо, аз другите подробности ги спестявам....
:dh_188:
Горкото ми момченце. В Русе натирен на улицата, а сега пак навън по софийските улици.
По добре да си го бях оставила пред блока, поне щях да си го храня и да се грижа за него...
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 March 2011 - 01:26 PM

Показване на мнениетоКристина, в 17 March 2011 - 11:13 AM, написа:

По добре да си го бях оставила пред блока, поне щях да си го храня и да се грижа за него...

Мда ... и аз вече съм стигнала до заключението, че или задомявам в цивилизована западноевропейска страна или просто не се набърквам в живота на животното. И освен това, колкото и да ме критикуват и да не ме разбират, не правя изключения от правилото - котки от София задомявам в София ако изобщо ще ги задомявам в България. Наистина не разбирам нуждата да се пренасят котки от град в град при положение, че навсякъде ги има в изобилие. Това не е критика към теб, разбира се. Просто си размишлявам по темата. И да, знам, че има и изключения и има и свестни хора и в България и даже се сещам за няколко съвсем пресни примера, но ... някак се губят в общата маса от безхаберни и безотговорни хора и е като 6-ца от тотото да ги откриеш.

#18 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 02:47 PM

Много ще бъда благодарна ако някои съфорумци, които живеят в Люлин и близките квартали принтират и разлепят тази обява.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 03:15 PM

Извинявам се, но мисля че е важно да се изясни, преди да са разлепени обявите. Доколкото се ориентирам по снимките, бялото триъгълниче не е ли над ДЯСНОТО око на Шишо?

#20 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 04:53 PM

Да, Бъди.
Моя грешка, в бързината не съобразих, че действително е от дясно, а на снимката отляво излиза. Ще го коригирам текста.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни