Dog.bg Форуми : Спешно!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно!

#1 Потребителят е офлайн   mmmm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 December 2010 - 05:38 PM

Здравейте! Много спешно имам нужда от помощ.Имам хъски,което вече близо 10 дена е запечено.Водихме го на лекар,давахме му всевъзможни лекарства,инжекции,но ефект няма.Не яде,много е отпаднал и постоянно се мъчи да се изходи,но без резултат.Лекарят каза,че единствения вариант е операция.Много се притеснявам,но искам да избегна операцията.Моля за съвет,ако знаете нещо,което помага?! И да поясня,кучето има вроден дефект.Не знам точно какво е,но опашката му не може да се вдига и стои леко настрани...

#2 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 05:48 PM

Не мъчете животното,щом доктора е казал - операция,явно не е запек само. Аз не бих чакала и миг дори.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 December 2010 - 06:09 PM

дефекта може би е пречупена опашка имаме познати с голдън и такава счупена опашка само виси пусната надолу,получава се от някаква травма доколкото са им обяснили за която и кучето може дане е разбрало даже.А иначе не се бавете ами беж при доктора-каква диагноза всъщност му е поставена?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 06:57 PM

ако е само запек мога да ви кажа, прясна свинска мас разтопена, пръжки или изобщо прясно свинско помага, ние по спешност излизахме на разходка в един през нощта, но защото му ги дадохме вечерта. :ba_025: или клизма също е вариант, но вече незнам доктора какво ви е казал и за каква операция! аз казвам на нас със запека кое ни помогна :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   mmmm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 08:28 PM

Със свинска мас едва ли ще стане,не иска да приема никаква храна.Давахме му рициново масло,английска сол,олио и отделно други лекарства.Днес го водиха пак на лекар,вадил му е ръчно изпражнения с упойка.Утре ще се повтори процедурата,ако няма ефект от лекарствата.Но ме притеснява,не е ли опасно 2 дена подред да му се слага упойка?

#6 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 29 December 2010 - 08:58 PM

А защо не пробвате с киви ... знам че писахте , че не хапва нищо но му го дайте .... ако помогне , супер, ако не на лекар и в двата случая, щом е казал операция- какво да се прави. Или потърсете още едно мнение , за да сте сигурни. Дори го направете , така ще е най - добре
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2010 - 09:57 AM

Показване на мнениетоelsss, в 29 December 2010 - 06:03 PM, написа:

А защо не пробвате с киви ... знам че писахте , че не хапва нищо но му го дайте .... ако помогне , супер, ако не на лекар и в двата случая, щом е казал операция- какво да се прави. Или потърсете още едно мнение , за да сте сигурни. Дори го направете , така ще е най - добре

това медицинско мнение ли е ,все пак кивито има семки?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   sweety_bonbon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 01:08 PM

Когато имахме такъв проблем- лекарят каза дайте прясно мляко и ефектът беше налице след 2 часа :ba_025:

#9 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 30 December 2010 - 01:15 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 December 2010 - 09:02 AM, написа:

Не съм казала , че давам професионално мнение , просто предложих, тъй като на нас ветеринаря ни позволява да даваме киви , понеже имахме подобен проблем когато малкия беше на 2 месеца и нещо, а млякото не помогна, дадохме му цяло киви и се оправи, заедно с лечебни гранули и т.н минахме без лекарства , не съм написала да го направят задължително! Да се допитат до вета им или просто да не му дават ....
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#10 Потребителят е офлайн   mmmm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 02:06 PM

ще пробваме с мляко,но се съмнявам да помогне,сумати лекарства изпи.Ветеринарят каза,че не може да направи нищо повече.Единствения изход е операция,при която не е сигурно дали ще оживее,нито имам нужните средства ,нито има специализирана клиника в града..просто изгубих всякаква надежда.:( Благодаря за съветите,надявам се все пак да стане чудо...

#11 Потребителят е офлайн   mmmm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 02:11 PM

ще пробваме с мляко,но се съмнявам да помогне,сумати лекарства изпи.Ветеринарят каза,че не може да направи нищо повече.Единствения изход е операция,при която не е сигурно дали ще оживее,нито имам нужните средства ,нито има специализирана клиника в града..просто изгубих всякаква надежда.:( Благодаря за съветите,надявам се все пак да стане чудо...

#12 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2010 - 02:42 PM

Показване на мнениетоelsss, в 30 December 2010 - 10:20 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 December 2010 - 09:02 AM, написа:

Не съм казала , че давам професионално мнение , просто предложих, тъй като на нас ветеринаря ни позволява да даваме киви , понеже имахме подобен проблем когато малкия беше на 2 месеца и нещо, а млякото не помогна, дадохме му цяло киви и се оправи, заедно с лечебни гранули и т.н минахме без лекарства , не съм написала да го направят задължително! Да се допитат до вета им или просто да не му дават ....

просто попитах ,защото ми се стори странно :ae_085:

Каква диагноза е поставена на кучето,каква операция ще му правят ,на какво?Не се ли поизантересувахте малко?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 03:12 PM

Прилагам цитат от една статия

Как се лекува?

Препарати, размекващи фекалиите (лактулоза).

Понякога се налага използването на клизма, за се освободят червата от голямото количество твърди фекални маси смесени с кости, или механично отстраняване под обща упойка.

Ако животното не е яло няколко дни, ако има повръщане, ще бъде назначена инфузионна (вливане) терапия- важна част от лечението, отправена за борба със обезводняването на органзма.
В тежки случаи се налага хирургична намеса за премахване на съдържимото в дебелото черво.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   vanjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 December 2010 - 04:48 PM

не забравяите ,че mmmm съобщава ,че кучето му има проблем със задницата възможно и от там да идва тоя запек

#15 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 December 2010 - 07:20 PM

Не съм лекар, но все пак ми прави впечатление, че всички съвети до момента са все за разхлабване.

Не знам дали ви е хрумвало, но в крайна сметка кучето може да има някакво запушване и тогава поне според мен със сигурност операцията е единственият му шанс и всички останали бабини лекове само биха могли да му навредят, и то много!

От кой град сте и в коя клиника се лекувате? Каква де факто е диагнозата? Имате ли мнение и от други специалисти?
Бихме могли евентуално да ви препоръчаме друга клиника?
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   mmmm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 08:39 PM

Кучето има стесняване на дебелото черво.Правихме му и клизма вчера, няма ефект. Нямаме мнение от други специалисти,в града има една ветеринарна клиника.Най-близкият ми град е Търговище.Утре ще го водим там,ако изобщо намерим някоя работеща на 31-ви, а за сега ще му даваме все пак разхлабителни..това са ни изписали.

#17 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2010 - 11:28 PM

на каква възраст е? пол?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 December 2010 - 03:10 PM

Понякога операцията е единственото решение, не е толкова страшно.
Аз някога се страхувах да подложа коте на операция заради чревна непроходимост, но когато лекарите ми казаха, слушай, ще я изпуснем, ако се колебаеш още - тогава взех решението моментално, защото си дадох сметка, че страхът ми е безкрайно пневажен в сравнение със загубата на живота на котето. Ако знаете колко навременна се оказа операцията ...
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2011 - 04:06 PM

Показване на мнениетоFullmoon, в 31 December 2010 - 01:15 PM, написа:

Понякога операцията е единственото решение, не е толкова страшно.
Аз някога се страхувах да подложа коте на операция заради чревна непроходимост, но когато лекарите ми казаха, слушай, ще я изпуснем, ако се колебаеш още - тогава взех решението моментално, защото си дадох сметка, че страхът ми е безкрайно пневажен в сравнение със загубата на живота на котето. Ако знаете колко навременна се оказа операцията ...

:ba_025:
Съгласна съм...
Аз лично имам случаи с котка,която имаше камъни в бъбреците и ми предложиха 2 варианта...
1.Да пробваме с лекарства да ги изкара по нормален път.
2.Оперативно отстраняване.
Аз заложих на операцията и се оказа много правилно решение,защото имаше няколко доста големи,които само щеше да страда жестоко(просто не е истина за каква болка става на въпрос :dh_188: )..и пак щеше да се наложи операция...
Сега всичко си е ок с Прасето ми любимо... :wub:
Не е същото,но само мога да предполагам,как се чувства кучо след толкова дни страдание...Аз лично въобще не бих се замислила за операция,особено,ако ми е изрично препоръчана от вет. специалисти... :ae_085:
Стискам палци да не му се е натровил организма непоправимо,ако все още се двоумите и мислите...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#20 Потребителят е офлайн   mmmm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 January 2011 - 06:28 PM

Не се двуомим,и аз не издържам вече да гледам как страда животното,а и се разбра,че нищо друго не помага,колко и да се надявахме.Просто всичко се случи в много неподходящо време,особено по празниците е трудно да се намери работеща клиника..свързах се с една ,която утре работи,ще го водим..пък дано не е късно:(

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни