Спешно!
Публикувано: 29 December 2010 - 05:38 PM
Публикувано: 29 December 2010 - 06:09 PM
Публикувано: 29 December 2010 - 06:57 PM
Публикувано: 29 December 2010 - 08:28 PM
Публикувано: 29 December 2010 - 08:58 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 30 December 2010 - 09:57 AM
elsss, в 29 December 2010 - 06:03 PM, написа:
това медицинско мнение ли е ,все пак кивито има семки?
Публикувано: 30 December 2010 - 01:15 PM
ShiBumi_GirL, в 30 December 2010 - 09:02 AM, написа:
Не съм казала , че давам професионално мнение , просто предложих, тъй като на нас ветеринаря ни позволява да даваме киви , понеже имахме подобен проблем когато малкия беше на 2 месеца и нещо, а млякото не помогна, дадохме му цяло киви и се оправи, заедно с лечебни гранули и т.н минахме без лекарства , не съм написала да го направят задължително! Да се допитат до вета им или просто да не му дават ....

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 30 December 2010 - 02:06 PM
Публикувано: 30 December 2010 - 02:11 PM
Публикувано: 30 December 2010 - 02:42 PM
elsss, в 30 December 2010 - 10:20 AM, написа:
ShiBumi_GirL, в 30 December 2010 - 09:02 AM, написа:
Не съм казала , че давам професионално мнение , просто предложих, тъй като на нас ветеринаря ни позволява да даваме киви , понеже имахме подобен проблем когато малкия беше на 2 месеца и нещо, а млякото не помогна, дадохме му цяло киви и се оправи, заедно с лечебни гранули и т.н минахме без лекарства , не съм написала да го направят задължително! Да се допитат до вета им или просто да не му дават ....
просто попитах ,защото ми се стори странно
Каква диагноза е поставена на кучето,каква операция ще му правят ,на какво?Не се ли поизантересувахте малко?
Публикувано: 30 December 2010 - 03:12 PM
Как се лекува?
Препарати, размекващи фекалиите (лактулоза).
Понякога се налага използването на клизма, за се освободят червата от голямото количество твърди фекални маси смесени с кости, или механично отстраняване под обща упойка.
Ако животното не е яло няколко дни, ако има повръщане, ще бъде назначена инфузионна (вливане) терапия- важна част от лечението, отправена за борба със обезводняването на органзма.
В тежки случаи се налага хирургична намеса за премахване на съдържимото в дебелото черво.
Публикувано: 30 December 2010 - 07:20 PM
Не знам дали ви е хрумвало, но в крайна сметка кучето може да има някакво запушване и тогава поне според мен със сигурност операцията е единственият му шанс и всички останали бабини лекове само биха могли да му навредят, и то много!
От кой град сте и в коя клиника се лекувате? Каква де факто е диагнозата? Имате ли мнение и от други специалисти?
Бихме могли евентуално да ви препоръчаме друга клиника?
Публикувано: 30 December 2010 - 08:39 PM
Публикувано: 31 December 2010 - 03:10 PM
Аз някога се страхувах да подложа коте на операция заради чревна непроходимост, но когато лекарите ми казаха, слушай, ще я изпуснем, ако се колебаеш още - тогава взех решението моментално, защото си дадох сметка, че страхът ми е безкрайно пневажен в сравнение със загубата на живота на котето. Ако знаете колко навременна се оказа операцията ...
Публикувано: 01 January 2011 - 04:06 PM
Fullmoon, в 31 December 2010 - 01:15 PM, написа:
Аз някога се страхувах да подложа коте на операция заради чревна непроходимост, но когато лекарите ми казаха, слушай, ще я изпуснем, ако се колебаеш още - тогава взех решението моментално, защото си дадох сметка, че страхът ми е безкрайно пневажен в сравнение със загубата на живота на котето. Ако знаете колко навременна се оказа операцията ...
Съгласна съм...
Аз лично имам случаи с котка,която имаше камъни в бъбреците и ми предложиха 2 варианта...
1.Да пробваме с лекарства да ги изкара по нормален път.
2.Оперативно отстраняване.
Аз заложих на операцията и се оказа много правилно решение,защото имаше няколко доста големи,които само щеше да страда жестоко(просто не е истина за каква болка става на въпрос
Сега всичко си е ок с Прасето ми любимо...
Не е същото,но само мога да предполагам,как се чувства кучо след толкова дни страдание...Аз лично въобще не бих се замислила за операция,особено,ако ми е изрично препоръчана от вет. специалисти...
Стискам палци да не му се е натровил организма непоправимо,ако все още се двоумите и мислите...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 01 January 2011 - 06:28 PM

Вход

Горе
Цитиране +