Dog.bg Форуми : Дикън

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дикън кученце на около 2 месеца

#61 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2011 - 01:19 AM

Дикън е ОСИНОВЕН! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Не мога да ви опиша колко се радвам!
Момичето, което го осинови е просто прекрасната осиновителка! Работи като учителка в детска градина. Има много свободно време за разходки. Изключително сърдечна, общителна и добра! Веднага много го хареса и нагуши. Ще го регистрира, кастрира, ще му събира акотата, вече го чипира.
Разказах й за АРС и иска да ходи като доброволец в Богров :ab_041: !

Искам отново да БЛАГОДАРЯ на всички вас, които ми помогнахте за Дикън!
На докторите от Добро Хрумване, на хората които му пращаха положителна енергия и пари, на Анимал Рескю София, че ми дадаха надежда и го предложиха за осиновяване в Холандия и на края на хазяйката ми, която не идва два месеца и ми даде възможността да прибера Дикън без да й се обяснявам :)!!!

И като завършек на тази тема да споделя защо Дикън носи това име. Момчето е кръстено на един прекрасен герой от книгата на Франсис Ходжсън-Бърнет - "Тайната градина", една детско-юношеска класика.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#62 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 24 February 2011 - 01:31 AM

Честито!Много се радвам за момчето!!!
Ma-ti, :rc_036:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#63 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 02:09 AM

Юхуууууууу, браво!!! Честито на Дикън, честито на осиновителката и поздравления за Ма-ти!!! :rc_036:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#64 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 02:21 AM

Много се радвам за момчето. Той беше първият, който стопи сърцето ми тук :wub: , ще ми липсва, дано осиновителката му ни пуска по някоя снимчица от време на време :re_037:

#65 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 09:44 PM

Йееееее !! х))
Браво, Дикън! Пожелавам му чудесен, весел и топъл живот от тук нататък х)).

#66 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 10:02 PM

Браво, Ma-ti! Честито на Дикън! Поздравления на осиновителката! :rc_036:

#67 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 10:16 PM

Показване на мнениетоMa-ti, в 24 February 2011 - 12:24 AM, написа:

И като завършек на тази тема да споделя защо Дикън носи това име. Момчето е кръстено на един прекрасен герой от книгата на Франсис Ходжсън-Бърнет - "Тайната градина", една детско-юношеска класика.

Чудех се откъде ми е познато името и не можех да се сетя.

Много се радвам, че на този пухчо му е излязъл късмета, и то в България!

#68 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 February 2011 - 10:24 PM

:af_089: :be_107: :flagbg:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   didaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2011 - 01:22 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 February 2011 - 09:29 PM, написа:

:af_089: :be_107: :flagbg:

Здравейте на всички!Аз съм новата дружка на Дикън т.е. стопанка!Уверявам всички ,че се чувства вече съвсем като удома си и върши бебешките пакости и лудории!В момента няма как да ви пусна снимки ,защото нямам фотоапарат,така че ще трябва да добиете представа от казаното от мен!Също искам да помоля да ми помагате ако имам някой въпроси относно отглеждането на куче, защото Дикън е първото ,за което се грижа!притеснянявам се, дали ще направя всичко както трябва!Знам ,че тук сте само готини хора и ще се отзовете!Благодаря и на Мa-ti за ласкавите думи!ще се грижа с много любов за Дико

#70 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 06:45 PM

С най-голямо удоволствие ще помагаме!
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#71 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 06:48 PM

Didaki, не се притеснявай, със сигурност ще се справиш. Най-важното вече е налице, обичаш Дикън, от там нататък е лесно.

#72 Потребителят е офлайн   didaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 01:09 AM

благодаря ви за успокоението!Дики с всеки изминал ден става доста палав и беладжия,явно му е трябвало малко време да свикне с новата обстановка!кажете ми какво да правя моля ви!наистина не е се е напишквал,но само в мое отсъствие!когато аз съм там,може да съм го извеждала преди 5 мин. поиграем си малко и като си е харесал едно място отиде и се изпишка там!изтрихго с парцал и го занесох в банята,като му го показах може би 20 пъти но той не иска!може ли да взема от котешките тоалетни и да поръся на това място където пишка че ако остане някакво петно,замирише или и аз не знам какво хазяите ще ме убият!и още - сега му паднаха няколко зъба-докога ще падат и сърбят че ми изяде ръцете и краката?

#73 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 01 March 2011 - 01:31 AM

Той е отскоро у вас и може би все още маркира територия- това е инстинктивно. Има спрей, който е за напръскване на подобни места, за да не пишкат там. Мисля, че с времето това желание ще отшуми, а най-вече когато стане по-голям и по-добре се контролира. Все пак доскоро беше много много болен, може и мускулатурката му да не се е възстановила съвсем добре, може да е свързано с психиката- като се повъзбуди от играта да се отпуска...
Няма да замирише чак толкова, че да имате проблеми. Още мъничко търпение, поне още един месец, и със сигурност ще се оправи.

#74 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 01:53 AM

При нас не се е напишквал, но ако му се пишкаше скимтеше пред вратата и го пускахме на двора (при нас в това отношение е по-лесно). Първите дни като дойде се притеснявахме през нощта да не му се доходи до тоалетна и му сложихме леген с котешка тоалетна. Така и не я докосна и я махнахме. По-скоро би подействало, ако сложиш пръст в легенче, но така ще трябва доста често да го сменяш. Но може да пробваш да го сложиш първоначално на мястото, където сега пишка и постепенно да го местиш, например към банята или друго място лесно за чистене.
Не знам до кога се сменят млечните зъбки, но доколкото знам най-добре е да не му разрешаваш да хапе, защото ще продължи така и за напред. Когато иска да хапе давай си му негова играчка.
Също така основна грешка на дресирането е да се кара човек на кучето 5 минути след като е направило нещо. Така кучето не разбира правилно защо му се кара човека. Например: викаш го "Ела тук!", но той не идва. След малко идва при теб и ти почваш да му се караш. В този случай кучето си "казва": "Отидах и ми се скараха, нама да правя така значи", вместо това, което ти искаш да му внушиш "Идвай като те викам иначе ще ти се карам". Цялото възпитание трябва да се базира на това, когато кучето прави нещо както ти искаш ВЕДНАГА го награждаваш (първоначално може с някакви малки лакомства, а после и само "Браво" е достатъчно), когато прави нещо, което не искаш го коригираш пак ВЕДНАГА. Най-добре би било не да му казваш НЕ прави това или онова, а да замениш това, което прави и на теб не ти харесва с някакво друго занимание, което му е позволено (например като хапе ръце, даваш му да си хапе играчката). :ab_041:

Поздрави и да нагушкаш Дико от нас :wub: !
User's Signature

ВИПАССАНА

#75 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 03:41 AM

Честито и от мен на всички. Няма нищо по-хубаво от Историите със щастлив край. Желая ви много, много обич, здраве и усмивки.

#76 Потребителят е офлайн   didaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 09:44 PM

напишкването не е следствие от болестта,поне аз така мисля ,защото стиска по цяла нощ и когато ме няма също не прави бели,а само когато съм вкъщи!май му хареса да ходи на терасата,но тр да го следя за до го видя че се навърта към вече маркираното място!това е по малката грижа!хапането не може да се спре.давам му играчката ,но явно ръцете са ми по-меки от нея и по-удобни за чесане!днес направихме малко по дълга разходка от обичайната ,само пред блока,и е мн доволен
искам да питам Ma-ti че нещо не можем да се засечем в скайп,има малко кръв по акото, а четох за болестта и там пише, че точно акото е с кръв!да не би да му има нещо?не скимти,не го боли нищо,яде,активен е и играе много,но се притеснявам защо е така?

#77 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 March 2011 - 09:52 PM

За хапането (че и за пишкането) - щом започне, казваш НЕ (строго). При хапането го игнорираш, при пишкането - носиш на позволеното място и там хвалиш. За хапането - така научих моя да не хапе и сега дори на дърти години не си позволява да стисне, когато съм си напъхала ръката в устата му.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   didaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 09:54 PM

пак съм аз,но забравих и другото да питам.ЯДЕ ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ ПО ВРЕМЕ НА РАЗХОДКАТА!направо е като магнит за тях!най вече налита на мръсни салфетки и опаковки от разни неща и ме е страх да не се отрови или задави!

#79 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 March 2011 - 11:03 PM

Отново - следиш изкъсо и веднага корекция при опит за неправилното действие - строго НЕ и дръпване на повода - не да му счупиш врата, просто да му е неприятно. Така ще свърже, че яденето на боклуци води до негативно усещане. Има един подфорум тук - за възпитание. Погледни дали там има теми, които биха ти били от полза. Защото това шишкане пред теб само ме навежда на мисълта, че се опитва да ти доминира. Което е естествено при навлизане в нова глутница. Показва ти как той ще прави каквото той реши. Или пък е решил да ти покаже как може да пишка :md_064: И докато те няма няма на кой да го покаже, така че няма смисъл от действието.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 11:27 PM

Със сигурност не е болен от първовироза, защото веднъж преболедувал, вече си изгражда много силен имунитет. По-скоро, ако е ял нещо навън и после го е изакал, това е раздразнило дупето. Но само предполагам. Следи го дали ще продължи да има кръв и ако има ще трябва да ходим на доктор. По принцип яденето на боклуци е много опасно, затова не му пoзволявай. Ако трябва увеличи му храната и му давай банан (много го обича), ябълка, морков. А ако и това не помага ще трябва да ходи с намордник или да го водиш на повод и да го следиш.

И отново може да приложиш това със замененото приемливо поведение. Когато тръгне да яде боклуци викаш го, казваш му "Седни" и го награждаваш. Трябва задължително да работиш с него, чрез награди и корекций, за да имаш възпитано куче. Пробвай да го разхождаш на повод и когато тръгне да яде нещо дръпни рязко повода, не силно че да го заболи, а просто така че да усети корекцията. Не става с един два пъти, така че не се отчайвай, че кучето ти е идиот. Трябва постоянство. А Дикън е умен, само с няколко показвания се научи на "Седни". Обучавай го - той ще е много щаслив от това. За него е игра. Примерно преди да му поставиш купичката с храна казвай "Седни" и чак когато изпълни командата му я даваш. Докато се разхождате, ако е пуснат викай го от време на време и като дойде го награждавай. Опитай да го научиш на "Легни" или "Дай лапа". В момента той има много неизразходвана енергия понеже не се разхожда много. Но мине ли ваксината и като почнете с големите разходки, вече ще има по-малко енергия за бели.

За хапането не знам как може да го предотвратиш освен да му се караш и да не му позволяваш. Ако някой друг има идеи ...
User's Signature

ВИПАССАНА

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни