rosku, в 03 January 2011 - 12:46 PM, написа:
Само,че не съм съгласен с Alia_V Вие също сте подкрепили тази безугледна търговия на животни без произход
Безугледна е търговията с животни от развъдниците
Някой контролира ли тези така наречени развъдници, че не се сещам ?
Как точно се формира цената ? една порода-300лв. друга 500 , друга 1000
Тия в развъдниците да не ги хранят с трюфели или ги лекуват при проф.Чирков а ?
Не може на един пинчер да му искат 200лв. а на един померан 700 - разходите за развъждане и за двете породи са еднакви как преценяват ,че едното ще струва повече ?
Аля, не е подкрепила "безугледната" търговия с животни. Тя си е купила куче от развъдник! Там кучетата се заплождат планово. Само с най-добрите екземпляри на породата. Правят се хиляди изследвания за наследствени болести и други подобни. Проучват се кръвни линии и се правят възможно най-добрите връзки, за да се получат възможно най-хубавите кучила! Всяко едно куче преминава много тестове и изпити, за да бъде допуснато до развъдна дейност - оплождане. В развъдника кучетата получават най-добият старт - хубава храна от висок клас, ваксини, отношение и разбира се най-важното - гаранция, че рискът да бъде болно, увредено или дефектно е почти нулев.
Цената на един родословен померан може да достигне и 1000лв. Зависи от много неща! А родословни пинчери в БГ има само два, доколкото ми е известно! И те са собственост на човек от форума. Внесени са от чужбина и нямат НИЩО ОБЩО с масово разпространените слабички мини кучета(аз лично имам две такива...).
Разходите за развъждане съвсем не са еднакви. Най-малкото породата е различна като калибър. Има различни нужди.
Цената варира в зависимост от породата. Не можете да сложите всички кучета под общ знаменател - кучета. Не може кокер и санбернар да имат еднакви нужди и разходи. Няма как да стане. Там където ви продават куче за 200, 300 или 400 лева, можете да бъдете сигурен, че ви лъжат. Родословно куче не струва толкова. Може да ви подарят родословно куче, или наистина да ви го дадат за по-малко пари, но това става само след подробен разговор на 4 очи със собственика на развъдника,или на кучилото. Всичко е доста относително.
Развъдниците се контролират от закона и БРФК. Да отвориш ЛЕГАЛЕН развъдник е свързано с много главоболия и бумащина. Всичко се прави в името на породата, обаче! Затова първо се информирайте за българската действителност в "търговията с кучета" и после всичко ще ви се изясни.
Обичайте кучето си цял живот! Макар и непородисто, то е истински приятел и обича безрезервно!

Вход

Горе
Цитиране +