Dog.bg Форуми : Пекинез, или пък не???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез, или пък не???

#21 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:143040

Публикувано: 03 January 2011 - 04:07 PM

Показване на мнениетоrosku, в 03 January 2011 - 12:46 PM, написа:

Благодаря на всички за съветите.

Само,че не съм съгласен с Alia_V Вие също сте подкрепили тази безугледна търговия на животни без произход
Безугледна е търговията с животни от развъдниците
Някой контролира ли тези така наречени развъдници, че не се сещам ?
Как точно се формира цената ? една порода-300лв. друга 500 , друга 1000
Тия в развъдниците да не ги хранят с трюфели или ги лекуват при проф.Чирков а ?
Не може на един пинчер да му искат 200лв. а на един померан 700 - разходите за развъждане и за двете породи са еднакви как преценяват ,че едното ще струва повече ?

Аля, не е подкрепила "безугледната" търговия с животни. Тя си е купила куче от развъдник! Там кучетата се заплождат планово. Само с най-добрите екземпляри на породата. Правят се хиляди изследвания за наследствени болести и други подобни. Проучват се кръвни линии и се правят възможно най-добрите връзки, за да се получат възможно най-хубавите кучила! Всяко едно куче преминава много тестове и изпити, за да бъде допуснато до развъдна дейност - оплождане. В развъдника кучетата получават най-добият старт - хубава храна от висок клас, ваксини, отношение и разбира се най-важното - гаранция, че рискът да бъде болно, увредено или дефектно е почти нулев.
Цената на един родословен померан може да достигне и 1000лв. Зависи от много неща! А родословни пинчери в БГ има само два, доколкото ми е известно! И те са собственост на човек от форума. Внесени са от чужбина и нямат НИЩО ОБЩО с масово разпространените слабички мини кучета(аз лично имам две такива...).
Разходите за развъждане съвсем не са еднакви. Най-малкото породата е различна като калибър. Има различни нужди.
Цената варира в зависимост от породата. Не можете да сложите всички кучета под общ знаменател - кучета. Не може кокер и санбернар да имат еднакви нужди и разходи. Няма как да стане. Там където ви продават куче за 200, 300 или 400 лева, можете да бъдете сигурен, че ви лъжат. Родословно куче не струва толкова. Може да ви подарят родословно куче, или наистина да ви го дадат за по-малко пари, но това става само след подробен разговор на 4 очи със собственика на развъдника,или на кучилото. Всичко е доста относително.
Развъдниците се контролират от закона и БРФК. Да отвориш ЛЕГАЛЕН развъдник е свързано с много главоболия и бумащина. Всичко се прави в името на породата, обаче! Затова първо се информирайте за българската действителност в "търговията с кучета" и после всичко ще ви се изясни.
Обичайте кучето си цял живот! Макар и непородисто, то е истински приятел и обича безрезервно!

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 January 2011 - 06:01 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   rosku Икона

Публикувано: 03 January 2011 - 08:53 PM

Благодаря, много сте отзивчиви !
Форумът е супер.
Само искам да внеса малко пояснение относно всички тези развъдници,магазини и т.н.
Всичко се върти ококло печалбата. Няма различни разходи за различните породи, няма грижа за породата и т.н.
в търговията има няколко основни правила и едно от тях е за търсенето- и предлагането , така ,че в момента когато почнат булонките да се търсят повече от помераните цената на булонките ще скочи до небето а тази на померана ще стане 100лв.
Това, че някой се вживяват прекалено много когато си купят "породисто" куче е снобизъм.
Това с ходенето по изложби също не го разбирам ама нищо.
Според мен си вземаш куче за да си имаш дом. любимец който да те радва или охранява, ама да го водиш по изложби е избиване комплекси на собственика.
Повярвайте, не искам да обидя никого.

Отново Ви благодаря на всички !

#24 Потребителят е офлайн   vanko13 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Джак Ръсел dogs :D
Публикувано: 03 January 2011 - 09:03 PM

Честно да ви кажа много ми прилича на смеска от пекинез и пинчер .... иначе кученцето е сладко :af_089: и кво като не е пекинез ако вие го обичате и той ще ви обича и радва. :) :md_064:

#25 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 January 2011 - 09:20 PM

Показване на мнениетоrosku, в 03 January 2011 - 07:58 PM, написа:

Форумът е супер.
Само искам да внеса малко пояснение относно всички тези развъдници,магазини и т.н.
Всичко се върти ококло печалбата. Няма различни разходи за различните породи, няма грижа за породата и т.н.
в търговията има няколко основни правила и едно от тях е за търсенето- и предлагането , така ,че в момента когато почнат булонките да се търсят повече от помераните цената на булонките ще скочи до небето а тази на померана ще стане 100лв.
Това, че някой се вживяват прекалено много когато си купят "породисто" куче е снобизъм.
Според мен си вземаш куче за да си имаш дом. любимец който да те радва или охранява, ама да го водиш по изложби е избиване комплекси на собственика.

Предпочитам хора които си избиват комплексите водеики кучетата си на изложби отколкото тяхното озлобяване...
Това за породите не е съвсем бярно , съгласна съм че могата определя ценета ... това никак не е неразбираемо , но идиотщината която каза , че различните породи не искат различни разходи ...
Сравни реално мини пинчер (късокосместо куче , което се нуждае от малко пространство , яде малко храна ) и нюфаундленд (дългокосместо , нуждаещо се от огромно пространство и страшно много храна ) данеби това да е малко разлика ? Да не броиме кучета предразположени към много заболявания...
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 09:31 PM

Показване на мнениетоrosku, в 03 January 2011 - 07:58 PM, написа:

Форумът е супер.

Ами да Руску,

Такова сте търсили мелез, такова сте си купили.

И не ми казвайте, че цената няма значение.

Има само мерцедес и другите коли

Мъж сте та дано разберете какво искам да кажа.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2011 - 09:46 PM

rosku-- Прави ми впечатление , че коментирате неща които Изобщо не са ви ясни
Кинологията не е само , раждане и продаване на бебета ....
Изложбите няма опасност да ги разберете / като съм сигурен че не сте ходили на такова мероприятие/
Като толкова , не ви е грижа за породите и не ви пука какво е кучето ви , Защо не си взехте от приют ?
А гледам и се вълнувате сега дали е Точно Пекинез :ab_041: Е няма как да е от магазина за 200 лева .
Защо искате точно определена Порода ?
Ако ги няма Истинските Развъдници как ще ги има Породите според вас ?

Относно цените , има много фактори които ги определят ./ но няма да ви занимавам , надали ще ме разберете/
Само да спомена , че цените на померана започват от 2000 лева не от 700 лв / които ви се виждат много/
Тези от 700 стават нещо като вашия '" пекинез" :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#28 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 January 2011 - 11:12 PM

Показване на мнениетоrosku, в 03 January 2011 - 05:58 PM, написа:

Форумът е супер.

е и аз без да искам да те обидя ама тва е най-голямата глупост,която напоследък съм чувала,определено МНОГО неща не са ти ясни!!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 03 January 2011 - 11:53 PM

Опа , Роско - обиждаш , и то през ред :ab_041: ( трето мнение ти е ...)
" избиване комплекси , снобизъм и няма грижи за породата "
Сам казваш че не разбираш , и питаш , обмисли какво пишеш ,
хората ти отговарят и ти помагат , дължиш им уважение и благодарност .
Скъпото също е относително ...

#30 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 January 2011 - 12:06 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 03 January 2011 - 03:07 PM, написа:

Mоята кучка смени всички зъби на 4-тия месец :Д на 5-тия бяха в пълен сустав

твоята е изключение явно :)
иначе,айде да не почваме спора има ли далавера в развъждането,или се прави от любов към породата.водилисме го в 10 теми поне,и аз съм един от привържениците на тезата че парите са в основата на всичко..както и смятам че няма нищо лошо в търговията с кучета-клубни и неклубни-има си законово регламентирани норми в нашата държава,достатъчно е да се спазват..
и регламентирано е всяко развъждане ,което отговаря на наредбата..а не само клубното развъждане( то е регламентирано само спрямо правилата на БРФК)
та защо смятам така ли ,защото през последните 10 години бях свидетел на това как една порода струваше 5000 лева,след това 2000,след това 4-500..сега пак почва да се вдига-и това все заклубни кучета..
прав е колегата-търсенето определя предлагането и цената..
важното е че това е ВАШЕТО куче,друго няма значение

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни