Dog.bg Форуми : Търся си гадже

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся си гадже Когато търсим партньор за нашето домашно животно

#1 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2011 - 12:01 AM

Смятам за важно във форума да има такава тема.
Насочвам я към всички онези хора, които за пръв път влизат тук, защото твърдо са решили да намерят партньор на своето куче или коте.

Моля модераторите да обмислят вдигането на темата като "важна" и апелирам тя да се предоставя като линк на всеки потребител на форума, който публикува обява, с която цели да уреди поколение на своят "домашен любимец", след като обявата му бъде изтрита. Смятам, че всеки заслужава обяснение и смятам, че приоритет на всички нас, които ежедневно се борим с бездомни животни, трябва да бъде разбирането на проблема от непосветените и намирането на привърженици, а не липсата на обяви за развъждане във форума.

Причината да мисля така е, че когато даден потребител бъде отхвърлен от този форум, който има определена позиция в проблема с животните, останали без дом, той ще пласира своята идея в друг форум, докато не намери такъв, в който темата му няма да бъде изтрита. След определено време ще намери партньор на своето домашно животно и ще му създаде поколение. И ние ще бъдем отговорни за това - всички ние, които не сме си направили труда навреме да се опитаме да попречим това да се случи.
С премахването на проблема от нашето полезрение той не приключва. А нежеланите животни стават все повече и повече.

Е, мили новорегистрирали се, следващите редове са за вас. Моля ви да намерите време да прочетете написаното, това не са празни приказки.
Ще започна с това защо в този форум се борим срещу развъждането на домашни животни.

От около 30г насам в България е модерно хората да си взимат кучета и котки, които да гледат вкъщи. От около 30г насам в България ежедневно поне половината от същите тези хора изхвърлят своите "домашни любимци" по различни причини - изведнъж се оказва, че животното изисква твърде много време за тях, твърде много разходи за тях, в семейството се появява бебе и заради добре познатия мит, че животното вреди на детето, това животно се маха (интересно как в такива ситуации хората не се замислят, че взимайки си животно, което живее средно 15 години, един ден ще се появи бебе, но както и да е); възрастен човек, гледал животно умира и децата му изхвърлят животното на улицата, в най-добрия случай с табелка на врата "Моля, вземи ме". И куп такива гениални изпълнения на безотговорни стопани, на които може би някои от вас са ставали свидетели.
Когато такива неща се случват всеки ден, във всеки един град, в продължение на поне 30 години, сещате се какъв е резултатът - свръхпопулация на улични кучета и котки. Животните, които безотговорните стопани изхвърлят не са кастрирани, съответно създават поколения. На улицата никой не може да ги контролира (да не говорим, че много безотговорни стопани, които не изхвърлят женските си животни, поне веднъж на няколко години имат котило от незнаен мъжки - познайте къде отиват бебетата), затова те се множат. По два пъти в годината женската се разгонва, и когато няма някой, който да я опази, тя ражда също два пъти годишно. Това означава поне по 8 кученца от една женска на сезон. Съответно, когато в България, към ден днешен, има огромен проблем с популацията на уличните кучета и котки, това означава, че хиляди женски раждат всяка пролет и всяка есен. Съответно хиляди малки се появяват на бял свят и стават жертва на човешката жестокост. Да не говорим, че всяка разгонена женска в населените места завлича със себе си и домашни мъжки индивиди, а те сами по себе си, подвластни изцяло на хормоналните си инстинкти, стават жертва на невнимателни шофьори и т.н.
Когато човек става свидетел на тези неща почти всеки ден, в един момент започва да се замисля как да може да ги предотврати. Един от начините е кастрацията на уличните животни - във всеки град има ветеринарни клиники, които извършват безплатни кастрации (или с намалена цена). За съжаление все още контролът върху т.нар. "касапи" в практикуването на кастрации (все пак това е тежка операция, особено за женските), е общо взето никакъв. Във всеки град има такива "касапи" и много животни стават техни жертви.
Тук вероятно се питате, щом говорим за бездомни, какво общо има кастрацията на домашните и съответно породисти животни.
Нещата са близки. И в днешно време хората продължават да изхвърлят животните си. Ако разгледате подфорума "Без дом" тук, в този форум, ще се убедите колко много животни, породисти и непородисти, се изоставят. Да не говорим колко често се изоставят възрастни животни (10-18 годишни). Можете да предположите какъв шок е това за самото животно, да не говорим колко трудно могат да му се намерят стопани в България.
Та, говорейки за изоставените домашни животни - те в 99% от случаите са некастрирани и така процесът с популацията се завърта наново. Ние, хората, които търсим дом на дадено животно, не можем да бъдем на 100% сигурни какво ще се случи с него - стараем се да му намерим перфектните стопани, но дали това е възможно да се случи със абсолютно всички животни, които се дават за осиновяване ? За съжаление не е. Много от осиновените животни отново остават бездомни след няколко дни, месеци, години.
Когато говорим за породисти - много хора търсят конкретно породисти животни, за да практикуват разплод с цел продажба. Те буквално изтискват силите на женските, които през целия си живот служат единствено за създаване на поколения. След 4-тата година бебетата на една женска стават негодни за продан - започват да се раждат с деформации, болнави и т.н. Въпреки това много хора продължават да ги продават (говоря за борси и за голяма част от развъдниците). Такива са и животните в магазините. Тези животни, и мъжки и женски, живеят в мизерия и се гледат колкото да оцелеят. Когато вече са "негодни за употреба" се убиват по най-примитивен начин или се изхвърлят. Всяко породисто животно е подложено на риск да попадне при хора, които ще му осигурят точно такъв начин на живот. Като цяло разплодът на животни с цел печелене на пари е нещо крайно нехуманно и не бива да се толерира.
Тук идва и още един момент - спасените безпородни животни, които чакат своите добри и отговорни стопани в приемни домове или приюти. В България хората все още се учат да харесват животни без порода, но повечето предпочитат да имат красиво породисто животно, смятайки, че след като то е с вписана в регистрите порода, значи е по-"качествено". Така се получава, че докато се разплождат породисти животни, тези в приюти и приемни домове нямат голям шанс да бъдат осиновени. И ако сте влизал в приют (или изолатор) знаете какъв мизерен и жалък живот водят животните там. Повечето вероятно биха се чувствали по-добре на улицата, но така се създават глутници, които понякога нападат и хора. Затова животните се държат в приюти и поради минимален интерес от хората, търсещи животно за "домашен любимец", повечето си изгниват там, сами в мизерията, с отнето достойнство.
Колкото до осакатяването от кастрацията - не, не би трябвало да се нарича така. Да, това е нехуманна манипулация, която отнема някаква част от достойнство на животното, но освен че предотвратява всичко, което изброих по-горе, предпазва животното и от много болести.

Е, това е най-общо всичко, което мога да Ви кажа относно моята позиция за тези неща.
Надявам се съфорумците да допълнят.

Давам препратки към няколко полезни теми и сайтове около този въпрос:
1. Подробна тема за КАСТРАЦИЯТА

2. Обяви за животни, които търсят дом- историите на много кучета и котета, които за нещастие са останали на улицата. Ще се убедите колко трудно е да им се намерят нови стопани. Някои от тях стоят в приемни домове с години.

3. Истории на животни, минали през хиляди препятствия, но най-накрая намерили обич и спокойствие

4. Animal Rescue Sofia - сайтът на група хора, които се борят броят на изхвърляните и измъчвани животни да спре

5. Когато ни предстои да намерим дом на дадено животно

#2 Потребителят е офлайн   monic1980 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2011 - 10:37 AM

Аз ще допълня:
Не бива да развъждате своя домашен любимец! Той може да прилича на дадена порода,но всъщност не е. За тази цел има лицензирани развъдници,членове на породните клубове,които с всички сили се стараят да запазят дадена порода,да избегнат наследствени и генетични заболявания,да създават здрави и породисти кучета.
Хора,не заплождайте домашните си любимци!

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 January 2011 - 11:30 AM

най-сетне :ba_025: Заболя ме устата(пръстите)едно ис ъщо нещо да се нищи всеки ден .
Чупакабра :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 08 January 2011 - 11:41 AM

Мда , и в крайна сметка все ние злите ,а те онеправданите!
Чудесна тема! Дано наистина има ефект поне в повечето ентусиасти новобранци! Не че ние ще престанем да отстояваме виждането си! :ba_025:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#5 Потребителят е офлайн   nik0l___ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2011 - 02:32 AM

Знам, че всички са против "безразборното" размножаване и аз съм от тях , но няма да лиша моето куче от потомство, но и няма да я ползвам за разплод кучето ми ми е подарък нямам родословието му и така нататък но ще я пусна един път не повече. И не за да продавам кученцата и да искарвам пари от нея просто искам да си имам кученце от нея останалите (ако има такива) ще подаря на роднини и приятели който много я харесват и обичат и искат и те да имат нещо толкова прекрасно което да им носи радост и да им дава любов.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2011 - 08:11 AM

Показване на мнениетоnik0l___, в 27 January 2011 - 01:37 AM, написа:

Знам, че всички са против "безразборното" размножаване и аз съм от тях , ................................

Ако действително е така - не заплождайте кучето си, то няма да страда. Всяко размножаване на неродословни кучета е безразборно ли, безобразно ли............... нещо такова. Кучето Ви е още малко, четете и обмислете добре действията си.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 27 January 2011 - 10:17 AM

Показване на мнениетоnik0l___, в 27 January 2011 - 01:37 AM, написа:

Знам, че всички са против "безразборното" размножаване и аз съм от тях , но няма да лиша моето куче от потомство, но и няма да я ползвам за разплод кучето ми ми е подарък нямам родословието му и така нататък но ще я пусна един път не повече. И не за да продавам кученцата и да искарвам пари от нея просто искам да си имам кученце от нея останалите (ако има такива) ще подаря на роднини и приятели който много я харесват и обичат и искат и те да имат нещо толкова прекрасно което да им носи радост и да им дава любов.

Типичен български пример - "и аз съм против безразборното заплождане"... следва ...."ще я пусна един път, не повече"....
Отговорността за малките ще е Ваша! Дали ще ги гледат добре, дали няма да ги изоставят, дали няма да им се роди дете и т.н. Ами ако се окаже, че имат дисплазия например!? Пак Ваша отговорност за мъката на стопаните...

Преди години имах страхотна котка - красива, дългокосместа, гальовна, безпородна. Всички много я харесваха, искаха котенце от нея.
В един момент реших, че щом има такъв интерес - да я пусна на някой красавец, да зарадвам хората. Започнах да ги питам един по един и о, изненада! Всеки беше нещо възпрепятстван в момента... Та котката си остана незаплодена.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 10:59 AM

не заплождайте кучето,защото нямате гаранция какво ще се случи с тях после.Колкото и добри познати и приятели да вземат кученцата не знаете един ден какво ще се случи с тях,ами и ако те решат да заплождат ей така 1 път само и после още и още кученца.Винаги са ми били интересни тези отживелици да имам едно куче от моето.Нито ще е същото,нито нищо единствено ще има кръвна връзка,характера ще му е различен абе всичко.Тогава какъв е проблема да се осинови друго куче,като не му се отнема шанса да живее.А това кученце дето ще си го оставите и него ли ще решите да заплодите ей така само веднъж 'за здраве'' :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2011 - 11:03 AM

nik0l___ , да пуснете този пост в тази тема е просто смешно! При положение,че толкова добре е обяснено ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ! А помислихте ли,че децата на вашето куче също ще пораснат и тях ако започнат да заплождат??? Говорим вече за една доста голяма бройка....мислите ли,че всички ще имат дом???

http://www.youtube.c...player_embedded
http://www.youtube.c...feature=related

п.с ShiBumi_GirL,казали сме горе долу едно и също,но видях поста ти след като публикувах
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2011 - 11:29 AM

Съжалявам много ,че няма да ви зарадвам, но ако знаете колко много хора около мен мислят така...Почти всички с кучета. Много пъти вече обяснявам обратното, но съм сигурна, че ме изслушват само от възпитание и учтивост.

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 11:36 AM

Показване на мнениетоlagunano1, в 27 January 2011 - 08:08 AM, написа:

п.с ShiBumi_GirL,казали сме горе долу едно и също,но видях поста ти след като публикувах

нищо по-добре повече хора го кажат барем някой се вслуша или поне да седне да поразсъждава малко.....
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   nik0l___ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2011 - 12:32 PM

Глупости глупости болни пък незнам си кфо имам една приятелка дето има 6 поколения колита едното го пусна и си остави едно после пусна него и т.н и нямат никакви проблеми прекрасни кучета най-голямото почина от старост на 17 години.... Какво като не е родено в развъдник глупости познавам и един човек с ротвайлерка която беше на 10 години и никога не беше пусната и знаетели какво стана направи фалшива бременност извадиха и матка всичко поживя 2 месеца и умря и защо защото никога не е заполождана ...
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 27 January 2011 - 12:38 PM

Показване на мнениетоnik0l___, в 27 January 2011 - 11:37 AM, написа:

... и един човек с ротвайлерка която беше на 10 години и никога не беше пусната и знаетели какво стана направи фалшива бременност извадиха и матка всичко поживя 2 месеца и умря и защо защото никога не е заполождана ...

Много обичам, когато някой говори (в случая пише) без да е наясно с това, което твърди! Кучето на приятеля Ви най-вероятно е имало пиометра, а не фалшива бременност! И въпреки, че има някаква връзка м/у двете, трябва да се прави разлика! Дори и да беше заплодил кучето на младини, то много вероятно пак щеше да получи пиометра. Фалшивата бременност е причинена от прекалено отделяне на хормони, а колкото повече фалшиви бременности прави едно куче, толково по-вероятно е да получи пиометра в определен момент. Едно раждане в никакъв случай не предпазва кучето от това - напротив. Само и единствено кастрация в по-ранна възраст гаранитра че пиометрата няма да се появи. Иначе гаранция няма!!!
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   nik0l___ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2011 - 12:40 PM

Значи вие сте прави а ветеринарния лекар греши браво много сте начетени всички
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 27 January 2011 - 12:43 PM

Показване на мнениетоnik0l___, в 27 January 2011 - 11:45 AM, написа:

Значи вие сте прави а ветеринарния лекар греши браво много сте начетени всички

Сменете си ветеринаря! Отдавна "пускането веднъж на кучката за здраве" е отречено във ветеринарната медицина!
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   nik0l___ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2011 - 12:51 PM

Не казвам, че го подкрепят но казвам че ротвайлерката си умря от това че не е заплождана са ще кажете еми да го е кастрирал да ама не знаете ли колко затлъстява едно куче когато се кастрира...
Говорете си каквото искате познавам много хора който са си пускали кучетата и имат прексрасни кутрета който имат ДОМ и не са болни от нищо преди мн време пуснах болонката си и в момента родителите ми отглеждат прексрасно куче вече на 8-9 години без никакви здравословни проблеми има много други хора който гледат прекрасни кучета който не са от развъдник това че едно на милион се е оказало болно не значи нищо
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2011 - 12:53 PM

nik0l___, кажете от кой град сте, да се приготвят хората там да спасяват поколението и на вашето куче. Деца, внуци, правнуци .... задължително ще има изхвърлени/изгубени и т.н., в Бълария сме все пак.

И както ви казват хората - сменете си ветеринаря и попрочетете малко повече за раждане за здраве.

#18 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 27 January 2011 - 02:01 PM

Не казвам, че го подкрепят но казвам че ротвайлерката си умря от това че не е заплождана са ще кажете еми да го е кастрирал да ама не знаете ли колко затлъстява едно куче когато се кастрира...
Невероятна глупост!!! :eg_033: Ей за това сме на тоя хал! Докато има незапознати с биологията естусиастчета като вас!
Мило дете,преди да скачате тук с тези си идейки помислете какво за бога искате да сторите! Първо се зимислете,че явно не мислите правилно след като всички тук казват едно и също!Нима имате повече опит и знания от тях!Помислете реално като роди кучката Ви какво точно ще дадете на света с това деяние!Тя нещо ценно ли ще остави с това поколение?!Или само една сантиментална тръпка у вас!Не се сърдете на хората тук и не тръскайте с крак,защото мнооого бъркате! :rc_036:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 02:31 PM

има си тема ''За и протв кастрацията'' да не превръщаме и тази в това :ea_103: Драга то красиви кучета има и по изолаторите ама много красиви и с порода също.С какво вашите домашно развъдени са по красиви от тях?А тези които са в изолатора и те някога сяа били най-добрия приятел на някого,ама елате ги вижте сега болни,стари ,гладни и нежелани от никого.Преди да нервничите и да убеждавате някого тук в ''правотата'' си седнете прочетете малко форума,разгледайте радела Без Дом и осинови от приют и тогава ела ни убеждавай(ако все още така мислиш).Тук няма да намериш подкрепа на намеренията си защото хората от този форум отделят от залъка си и са препълнени с 1500 животни заради такива като вас!!!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2011 - 04:32 PM

Към всички които искат да размножават ( поне веднъж) любимците си:

Огледайте се около вас. Вижте какви красиви КРАСИВИ ВИ КАЗВАМ ! кучета се скитат по улиците. Че и УМНИ! И ДОБРИ ! И няма хора , които да ги осиновят.
Това, че вашето куче ще има красиви, умни и добри кученца е без значение. Разберете , че такива кученца вече има.

Покажете снимката на вашето и аз ще ви покажа снимките на 20, абсолютно същитие, които търсят дом.
Не вярвате ли?
Приемате ли предизвикателството?
Отнася се за всички, които искат любимците им да създадат поколение. Слагате снимката на вашия любимес и ние тук ще ви направим безплатно "пазарно проучване". Т.е. ще ви покажем какво е търсенето и предлагането в момента за точно такива любимци.
До момента, за всяка обява търся , (каквото и да търси) има около 200-300 предлагам. Тaка че ако едно намери дом, 199 ще останат без дом. Е , да, не непременно веднага. Понякога ги вземат докато са малки и сладки , докато се гледат лесно, или докато детето иска играчка. После - на улицата.
Tова е причината обявите "търся" винаги да искат "малко". Няма обява "търся пораснало". Освен ако е за разплод. Но там цикълът се затваря , естествено и новите малки се включват в новите обяви предлагам.
Впрочем , които разказваше как от едно кучило всички са си намерили домове, проверете колко от задомените кученца са все още при хората , които са ги взели. За своя информация проверете. Tези , които сме против развъждането, просто познаваме статистиката.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни