Жълтеникав секрет от чурката?
Публикувано: 25 April 2006 - 09:33 AM
Публикувано: 25 April 2006 - 03:26 PM
Лекарите казаха, че е толкова нормално, че едва ли не - неизбежно.
А за буцата, плахо да попитам: знаете ли, че в мъжкия полов орган на кучето има кост? Така де, ако знаете, извинете за неуместния въпрос.
Публикувано: 25 April 2006 - 07:20 PM
Цитат
Не се тревожи за възпалението, за жалост едва ли не всяко второ мъжко куче го има. Премахва се бързо и лесно с промивки - питай доктора си да ти даде добър и лек дезинфектант, но можеш и сама с малко силно разреден калиев перманганат.
Прави се така - намираш една голяма спринцовка от 5 кубика, слагаш и 3-4 пръста катетър на "дулото" и го мушкаш в уретрата, като придържаш краищата, да не тече навън. Изпразваш я бавно, вадиш без да пускаш течността, правиш масаж така че да проникне добре и навсякъде, и после пускаш да изтече. Така примерно всеки ден, на края на седмицата ще е ОК.
Публикувано: 25 April 2006 - 07:32 PM
Майтап, Уили, с първото ми куче беше точно така при диагноза баланит. Само като ме види, че вземам въпросната спринцовка, скача на дивана, заема подходящата поза и ... чака процедурата с калиев перманганат, особено масажа.
Процедурата помогна b), през следващите 10 години съвместен живот нямаше изтечения от пениса.
Публикувано: 27 April 2006 - 08:10 AM
Наистина се оказа възпаление, а бучката някакъв канал bl) , ми в интерес на истината не знаех, че в чурката му има кост, първо куче ми е. Благодаря много за подробното описание на промивката, дофтора не ми обясни как точно става номера, че имаше доста работа.
Златни сте super best
Публикувано: 01 February 2007 - 10:45 AM
Цитат
Прави се така - намираш една голяма спринцовка от 5 кубика, слагаш и 3-4 пръста катетър на "дулото" и го мушкаш в уретрата, като придържаш краищата, да не тече навън. Изпразваш я бавно, вадиш без да пускаш течността, правиш масаж така че да проникне добре и навсякъде, и после пускаш да изтече. Така примерно всеки ден, на края на седмицата ще е ОК.
Дайте моля, пример за дезинфектант освен калиев перманганат! r)
Искам да пробвам промивките, защото постоянно ми оставя "жълто-зелении" по чаршафите !!!
Публикувано: 01 April 2007 - 09:29 AM
По нагоре пише слаб разтвор на калиев перманганат - как се
определя концентрацията, и как е най-добре да се правят промивките ?

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 01 April 2007 - 09:53 AM
Цитат
MistressLinda аз го правя по начина по които го е описал insult .промивките започнахме отвчера и се надявам да се оправи бързо.за съжеление аз отлагах много време защото при двете ми посещения при ветеринар/личният в момента е в чужбина/ той ми каза че това било напълно нормално и нямало от какво да се притеснявам oleeee .лично аз го разреждам на око ,и гледам разтвора да е много бледо розов .ако някои може да каже точни пропорции cheers
Публикувано: 01 April 2007 - 10:08 AM
Цитат
Цитат
MistressLinda аз го правя по начина по които го е описал insult .промивките започнахме отвчера и се надявам да се оправи бързо.за съжеление аз отлагах много време защото при двете ми посещения при ветеринар/личният в момента е в чужбина/ той ми каза че това било напълно нормално и нямало от какво да се притеснявам oleeee .лично аз го разреждам на око ,и гледам разтвора да е много бледо розов .ако някои може да каже точни пропорции cheers
Благодаря, това го прочетох, misheto7, ама как ще му завра катетър в
уретрата - това е много болезнено s)

Публикувано: 01 April 2007 - 10:47 AM
Цитат
п.п ама и ние каква тема сме захванали l) l) l)
Уретрата ли имаш предвид, или "кожения калъф" около пишката ?
Защото каналът е доста тесен, а доколкото знам най-малкия размер катетър е N16, и пак е дебел колкото молив r)
А темата е добра - вероятно и други имат такъв проблем с мъжките
си кучета, но да не са забелязали секрета...

Публикувано: 01 April 2007 - 12:12 PM
по това което ми обясни преди малко и ветеринаря по телефона течността се впръсква под препуциума/кожната обвивка на пениса/ т.е между самата кожна обвивка и пениса.попитах и за катетър и ми каза че няма проблем тъй като не е болезнено за кучето.по скоро проблемът е в нас че си мислим че кучо го боли.
Публикувано: 01 April 2007 - 01:14 PM
Цитат
по това което ми обясни преди малко и ветеринаря по телефона течността се впръсква под препуциума/кожната обвивка на пениса/ т.е между самата кожна обвивка и пениса.попитах и за катетър и ми каза че няма проблем тъй като не е болезнено за кучето.по скоро проблемът е в нас че си мислим че кучо го боли.
Разбрах, мерси, ще питам в аптеката за концентрацията на разтвора, и ще пробваме още днес.
А иначе вкарването/поставянето на катетър в самия пикочен канал, си е наистина болезнена манипулация.

Публикувано: 01 April 2007 - 01:14 PM
Това се прави толкова пъти, докато започне да изтича чиста течност, без "примеси".

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 April 2007 - 12:12 PM
Правила съм тази манипулация на Макс, не само, че не е болезнено, толкова му харесваше, че като види приготовленията сам скачаше на дивана и заемаше характерна поза на готовност l)
Опс, сега виждам, че това съм го писала вече ...
Публикувано: 12 April 2007 - 12:16 AM

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!

Вход

Горе
Цитиране +