Dog.bg Форуми : Проблем с изправяне на уши на нем. овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем с изправяне на уши на нем. овчарка

#81 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:German Shepherd,Car Detailing

Публикувано: 25 June 2011 - 05:55 AM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 25 June 2е011 - 01:54 AM, написа:

Бащата на вашето кученце, е с меАки уши и ръст много над стандартния. Така е, когато купувате кучета, от т.н. нелегитимни развъдчици, със съмнителни познания и печелещи на гърба на хората, които искат куче, но нищо не разбират. :re_037:

и как разбрахте че бащата е с меки уши и много над стандарта и че съм го купил
От нелегитимен развъдчик....?от снимката?:-) аз видях бащата и маиката и си
Ми харесаха и ушите им си бяха много добре,дори и да е над стандарта на висо
чина мен не ме бърка първинец на България няма да го правя...а и се наслушах на
Какво ли не вечее ако го бях купил от теб щеше да е наи хубавия немец,нали?с племенна стоиност и всичките неща дето се изговориха заради едни уши,като ги вдигне напълно ще пусна снимка на мелеза си без стоиност...да се посмеете :-\

#82 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 June 2011 - 11:00 PM

а не се ли замисляш,че щом толкова хора тук,занимаващи се с породата ти казват,е няма да ги изправи значи може би хипотетично трябва да приемеш,че има и такава и вероятност и то голяма.Дай Боже да ги изправи,но без родословие си е НОК-подобен.Дано не се впрегнеш де :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2011 - 11:16 PM

кои каза че е без родословие,кучето ми си има родословие .....?

#84 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2011 - 11:49 PM

родословие от нелегитимен развъдник както разбирам?!?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2011 - 11:55 PM

ако може модераторите да я заключат тази тема...,нищо смислено до сега ,а относно легитимен или не аз колкото съм чел тук всеки развъдчик е наи легитимния с наи хубавите кучета с наи хубавите родословия....,моето е мелез от нелегитимен развъдник без родословие и никога няма да си вдигне ушите....:wg_053:

#86 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 12:39 AM

Не се ядосвай,знаеш че кучето ти е с родословие,знаеш че го обичаш .... Кво ти дреме какво казват по форумите? Много е красиво кучето ти,не всичко в нета е вярно.И за коментара че всяко куче което няма родословие е породо подобно,просто незнам по голяма простотия няма.Това че няма да ходи по изложби,няма да е шампион и че няма да се развъжда не значи че е мелез.Спрете с глупостите и си гледайте "шампиона" човека искаше съвет,не го получи - много му дреме :wb_052: Не искам да засягам никой,но вие не мислите като засягате другите с "мелезите"!
Успех с изправянето!!!

Поздрави!

#87 Потребителят е офлайн   ARES BUBOTILOFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:НОК(във всички вариации)

Публикувано: 29 June 2011 - 09:51 AM

Евгени,дали ще,или няма да изправи ушите или,че според някой си се набутал няма никакво значение!Искал си куче и си получил такова!На мен ми е по-лесно,защото гледам НАЙ-УМНОТО И КРАСИВО куче(НОК от ИЕО тип)разбира се без родословие :db_046: !Титлата НАЙ съм му я дал лично аз и много държа на нея!Гледай си го какъвто е и си свиркай!Поздрави!

#88 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2011 - 11:26 PM

Изправи ли кучето ушите?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2011 - 11:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 September 2011 - 09:26 PM, написа:

Изправи ли кучето ушите?

95% са горе, по меки са във външния хрущял трябвало е повечко калций явно,вече нямам притеснения до годината ще са ок,на аватара ми се вижда..

#90 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2011 - 11:54 PM

Бая едричък изглежда.Ушите верно изглеждат по-добре от преди,малко са неправилно поставени,но е голям симпатяга.
Пусни някоя актуална снимчица да му се порадваме :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2011 - 11:59 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 September 2011 - 09:54 PM, написа:

Бая едричък изглежда.Ушите верно изглеждат по-добре от преди,малко са неправилно поставени,но е голям симпатяга.

Немога за съжаление,не съм в България това е снимка от Юни затова казвам че се надявам до 2-3 месеца да са наред,много е едър и ушите му са големи и тежки

#92 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 02:58 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 September 2011 - 09:54 PM, написа:

то няма много за радване не го прилича на нищо още ,аз съм си виновен щото от престараване ...даваи си му калции здраво здрава манджа и да бяга да играе ...едро животно е,аз та ветеринари че един че друг че кръвни картини незнам си кво...едно време като нямаше 80% от нещата които ги има сега кво?имах такъв хубав и здрав класически немец ,на тези снимки тъкмо навърши 7 месеца от края на маи са мисля..,те магарешки да бяха трябваха да се изправят

#93 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 03:13 AM

това са маиката и бащата Endo бащата и Krista маиката ,видях ги лично хубави са за мен за моете разбирания...,както казах вероятно аз съм го объркал животното в смисъл е трябвало да му давам повече от предписания от лекарите калции...

#94 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 08:25 AM

В темите за снимки на нашите любимци има снимки на доста хубави представители на породата.
Погледни ги и сам си направи извода дали твоето куче е немска овчарка и каква порода е изобщо.

Мисля,че е редно да престанеш да дискутираш темата за ушите,защото това са последствията от необмисленото купуване на кученце от ферма за кучета в която се размножават кучета без родословия , без изследвания за тазобедренна и лакетна дисплазия , без каквито и да било покрити изпити които се изискват и от двата клуба за породата .

Ще ти дам един съвет : Отиди и направи рентгенови снимки на таза и лактите ... без да съм виждала кучето ти знаеики от къде пройзлиза съм сигурна поне на 90 % че ще имате дисплазия.

Примири се...гледаш си мелез който освен всичко отгоре твърде вероятно е да има генетични заболявания предадени от родителите му за чиито здравен статус не е известно на никой нищо.

Та ... ушите са ти най-малкия проблем ... това мисля аз ... направи му контролни снимки за дисплазия и след това се обади пак тука:re_037:

#95 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 10:39 PM

Показване на мнениетоmik, в 15 September 2011 - 06:25 AM, написа:

В темите за снимки на нашите любимци има снимки на доста хубави представители на породата.
Погледни ги и сам си направи извода дали твоето куче е немска овчарка и каква порода е изобщо.

Мисля,че е редно да престанеш да дискутираш темата за ушите,защото това са последствията от необмисленото купуване на кученце от ферма за кучета в която се размножават кучета без родословия , без изследвания за тазобедренна и лакетна дисплазия , без каквито и да било покрити изпити които се изискват и от двата клуба за породата .

Ще ти дам един съвет : Отиди и направи рентгенови снимки на таза и лактите ... без да съм виждала кучето ти знаеики от къде пройзлиза съм сигурна поне на 90 % че ще имате дисплазия.

Примири се...гледаш си мелез който освен всичко отгоре твърде вероятно е да има генетични заболявания предадени от родителите му за чиито здравен статус не е известно на никой нищо.

Та ... ушите са ти най-малкия проблем ... това мисля аз ... направи му контролни снимки за дисплазия и след това се обади пак тука:re_037:

разбира се че има много хубави кучета моето си е вълча порода не е немска овчарка кои е казал че е немска овчарка? а относно снимки за дисплазия защо да правя то само това не съм му правил нито съм развъдчик нито ще ставам...,ако имаш някаква информация за мястото от където съм го купил ми кажи ако не тук на лични ,пък и тук в темата по добре хората да се информират ако има нещо нередно

#96 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 16 September 2011 - 12:26 AM

Ако прочетеш постовете на останалите взели участие в темата ще разбереш,че ти си единственият който все още не е разбрал от какво място си е взел мелеза който съвсем умишлено е набеден към порода към която не принадлежи с цел да се припечели нещо.

Относно здравния статус на твоето куче той няма нищо общо с това дали кучето ти е расово или не,това се прави за да си наясно с реалният здравен статус на твоето куче и ако има проблем да вземеш мерки на време до колкото това е възможно.

#97 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2011 - 12:55 AM

Показване на мнениетоmik, в 15 September 2011 - 10:26 PM, написа:

Ако прочетеш постовете на останалите взели участие в темата ще разбереш,че ти си единственият който все още не е разбрал от какво място си е взел мелеза който съвсем умишлено е набеден към порода към която не принадлежи с цел да се припечели нещо.

Относно здравния статус на твоето куче той няма нищо общо с това дали кучето ти е расово или не,това се прави за да си наясно с реалният здравен статус на твоето куче и ако има проблем да вземеш мерки на време до колкото това е възможно.

:smile: а ако го бях взел от от един от двата линка които ползваш като подпис щеше ли да не е мелез ,и вероятно до сега щеше да е с изправени уши и щях да имам легитимни документи?ако си закупя куче от Дъблин понеже тук живея и го внеса в България също няма да е легитимно един ден,нали?в краина сметка всички го правите да изкарате лев,не съм прочел никъде ще ви подаря куче :re_037:,тези малките които са на снимката вероятно в твоите ръце подаряваш ли ги юли месец които са се родили...,подари ми едното:rc_036:

#98 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2011 - 02:05 PM

От където и да си закупиш куче с родословие,то си остава с родословие където и да живееш.Трябва да се представят документи на съответното място и така.Дава се съвет да прочетеш малко за дисплазията,плюсовете от ранното и откриване и т.н.Ако го направиш,сигурна съм че само ще чакаш да си вземеш кучето при теб и си клиент на първата клиника :smile:
Това с изкарването на някой лев беше грубо.Ти ако имаш развъдник ще продаваш или подаряваш.И ако си запознат с нещо и можеш да дадеш съвет,ще си замълчиш ли?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#99 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 11:24 PM

На глупави въпроси няма да отговарям ... тъжно е , но опитът ми показва , че не рядко квалитета на кучето отговаря на квалитета на стопаните :(

Живо и здраво да е ... макар,че очаквам теми от сорта на: Кучето ми куца ... какво да правя ? Кучето ми има проблеми със стомаха,какво да правя ? Нормално ли е немска овчарка да тежи 50 килограма , колко тежат вашите ? и т.н.

#100 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2011 - 07:16 PM

Мик аз не виждам нищо лошо в това да се публикуват дори и такива теми.Въпреки,че и аз имам мелез на НОК ми е интересно колко тежат останалите примерно,колко моето се доближава до стандарта и т.н въпреки,че е мелез.
Относно Кристингер Хаус е ли легитимен развъдник или не?Защото доколкото си спомням Евгени беше пуснал линк към педигридата бейс с родословие някакво....И ако не е е хубаво хората да гоо знаят и да не се подлъгват да купуват от там.По-добре да осиновят НОК подобно отколкото да платят една камара пари.
:ae_085:

ПС:Ето какво пише на сайта на Кристингерхаус:''РАЗВЪДНИК-[ VON KRISTINGER HAUS ]-РАЗВЪДНИКА ПРОДАВА ЕДИНСТВЕННО КУЧЕТА С РОДОСЛОВИЯ, ТАТУИРОВА4ЕН НОМЕР,ВЕТ.ПАСПОРТ,РЕГИСТРАЦИЯ В ОНОК,''
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни