- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Прекрасната Тигра си търси хора!
Публикувано: 10 January 2011 - 02:19 PM
Вчера при нас дойде Тигра - прекрасна кучица на около година и половина. Чувахме джафкането на Тигра от двора на съседа ни, но не я бяхме виждали, докато не я изгони на улицата. Тигра живееше вързана на верига в едно обърнато старо буре. Два дни Тигра обикаляше около вратата на вече бившия си "стопанин". Разбрахме, че я е изгонил защото била удушила една от кокошките му. Милата, само кожа и кости, хранена досега само с хляб, не се учудвам, че е посегнала на пилето. Чухме как се уговаря с друг човек да я "махне" срещу две цигари...Миналат година така "махна" предишото си куче - с куршум. Уплашихме се и с Тигра да не се случи така и я прибрахме в нашия двор. Направихме и топла къща, постепенно я захранваме. Не е свикнала да получава редовно храна и повръща. Опитахме се да я разиграем с пръчка, Тигра се сви уплашена само като я видя. Явно и много бой е яла. Въпреки трудностите, Тигра е една чудеста мила кучица, която обожава да получава внимание. Много послушна, бързо научава кое е позволено и кое не. Макар и много слабичка, е едно здраво куче, което има нужда само от малко внимание и храна. Някой неин дядо сигурно е бил тигров боксер и тя е запазила окраската му и формата на тялото.
за съжаление не можем да я задържим при нас. Вкъщи вече си имаме куче и четири котани. Нашия кучо е стар и доста ревнив, а не знам Тигра как ще реагира на 4 луди котки. Не можем просто да я оставим на улицата, не е свикнала да се пази от коли, а и наокло живеят едни "добри хора" които през свободното си време стрелят с въздушни пушки по скитащи кучета и котки. Тя може да остане при нас на двора известно време, но ще се чувства добре някъде на топло, при своите хора.
Моля, помогнете да и намерим дом! Прилагам и снимки на добричката Тигра. Ето тук може да я видите на снимки:
http://picasaweb.goo...eat=directlink#

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 10 January 2011 - 02:32 PM
Възползвайте се от безплатните кастрации и я кастрирйте - има залепена тема в подфорума.
Там има и залепени теми със съвети как да подбираме стопани, както и адреси на сайтове, на които да пускате много обяви.
Успех.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 January 2011 - 03:06 PM

Публикувано: 10 January 2011 - 07:00 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 11 January 2011 - 01:39 PM
Да я похваля за напредъка и:-) Нали милата все на синджир живяла досега, та няма никакви хигиенни навици. Излизаме на разходки заедно с другото ми куче и тя започна да "ходи" извън двора - учи се покрай него. Целия двор беше минирала душицата, кога е виждала толкова ядене....Вече сме обезпаразитени, имаме си и нашийник! Малко ад позаякне и ще мислим за ваксинации и кастрация.

Публикувано: 11 January 2011 - 01:44 PM
Извинете ме.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 12 January 2011 - 03:35 PM
sheba, в 11 January 2011 - 12:49 PM, написа:
Извинете ме.
Даааа.....това е една от многото причини, поради която не искам да я дам на някой от селото, който ще направи същото - ще я върже за синджир, ще и дава веднъж дневно хляб, в най-добрия случай накиснат с вода...А тя милата, ще стане чудно диванно куче. Даже мисля, че има и нещо породисто в нея. Много ми прилича на английски стафордшир териер, ама пусто като не са ми много ясни тези породи...Нека се произнесе някой спец.
Ето например тук има снимка на тази порода: http://www.bulldogbr...cs/rb_qrqqg.jpg

Публикувано: 12 January 2011 - 03:38 PM

Публикувано: 12 January 2011 - 03:42 PM
Публикувано: 12 January 2011 - 04:49 PM
Мърфи, в 12 January 2011 - 02:47 PM, написа:
Всъщност е мъжко момиче:-) Направо и се чудя, от къде намира сили тази лудетина! Тези снимки са правени малко след като я прибрахме в нашия двор и я нахранихме обилно. Тук тя се припича сънено на следобедното неделно слънце Кеффффф!

Публикувано: 12 January 2011 - 06:22 PM
И отново - не я давай некастрирана.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 January 2011 - 06:43 PM

Публикувано: 12 January 2011 - 09:58 PM

Публикувано: 13 January 2011 - 06:23 PM
На мен куча ми прилича на кръстоска с дог и тигров питбул......ех , че го измислих.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 13 January 2011 - 06:29 PM

Публикувано: 13 January 2011 - 06:30 PM
sheba, в 13 January 2011 - 05:28 PM, написа:
Ъъъъ....дога май не го виждам:-))) Дребничка е за дог. Тигров питбул, амстаф...нещо такова. Все едно - сладурана е!

Публикувано: 13 January 2011 - 10:13 PM

- (4 Страници)
- 1
- 2