Dog.bg Форуми : Японски хин търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Японски хин търси дом

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 January 2011 - 06:40 PM

хората в този форум се занимават със задомяване на животинки от много години,много кучета са заминали за Австрия,Холандия,Щвейцария именно заради хората тук и сега са щастливи,обичани домашни любимци.Не изпускайте тази възможност за малката принцеска,още повече,че там има добри специалисти за лечението й. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   aimee Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2011 - 06:51 PM

Благодаря на всички за коментарите и мненията.Вече сме в контакт с Г-жа Митрева,ще видим какво ще направим по въпроса с малката принцеса.Искам и ще направя най-доброто което зависи от мен .
Извинете ме ,ако съм леко некомпетентна ,но нямам навика да общувам по форуми и не съм знаела ,че има толкова съвестни хора ,които да помагат за осиновяване на кученца в чужбина.Благодаря за информацията още веднъж. Ще пиша,когато имам новини :) Хубава вечер!

#23 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 09:04 PM

Здравейте!
По професия съм ветеринарен техник и съм доброволец в приюта в гр.Казанлък.
Имам няколко осиновени кучета в Австрия.Няма да имате никакъв проблен и бъдете сигурна,че животното ще попадне на добри хора.
Там със всеки желаещ да осинови куче или коте се провеждат разговори,посещения в дома му и след осиновяване контактите се запазват.
Относно документите необходим е син паспорт и задължителната ваксина срещу бяс.
Успех! :ba_025:
Благодаря ви че сте спасили душичката.

#24 Потребителят е офлайн   aimee Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2011 - 10:40 PM

Здравейте,
да,това е варианта на който се спрях.Ще посетя ветеринар ,за да го кастрира и да сложим чип.Те знаят за паспорта предполагам какъв трябва да бъде и ще видим какво друго е необходимо. Всичко ще направя,което е по силите ми.Силно вярвам на всички вас които ме убедихте,че това е най-доброто за нея и се надявам семейството което ще я осинови да я обича с цялото си сърце ,защото е прекрасна и го заслужава..един втори шанс за по-добър и щастлив живот.Ще ви държа в течение..Приноса за решението ми е изцяло ваш !

#25 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2011 - 11:17 PM

Много добро решение, малката ще бъде щастлива.
Но за кастрацията, мисля, че ще е по-добре да се кастрира в София. Тук ветеринарите са с повече опит, има си точно хирурзи, а не ветове въобще, мисля че по-добре ще се справят. Нали и вие, ако ви предстои някаква операция, ще дойдете в София, а няма да я направите в Банско?
Кастрацията може да се направи седмица преди отпътуването, ще намерим къде да стои през това време хинчето. Нека и другите споделят, но мисля, че съм права.

#26 Потребителят е офлайн   aimee Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2011 - 12:00 AM

О,аз съм далеч от идеята да го направи някой ветеринар в Банско.Един от тукашните доктори сам ме посъветва ако се наложи да и лекувам очите да потърся специалист във Стара Загора или друг голям град..Аз съм от Казанлък ,но отдавна не живея там постоянно.Покрай моят хин съм ходила по ветеринари и в Стара Загора и в Бургас и къде ли още не,така че съм наясно ,че не мога да я поверя на тукашните ..нищо лично ,просто хората се занимават основно с крави ,коне и друг добитък ,а и нямат нужната техника,което също не е маловажно..
Открих клиника в Пловдив,но ако смятате ,че София е по-добре,километрите са ми еднакви....въпроса е наистина ,че няма къде да остане там и ще се наложи няколко пъти да ходя до там ,което не знам как ще го уредя,защото си е организация и изисква време..Всъщност не знам дали има някакъв период на възстановяване на животинката,понеже не съм запозната с кастрациите..
А и тя ще се стресира ако я подмятаме постоянно..тъкмо посвикна в дома ми,ходи неотлъчно до мен и сега ако я оставя една седмица в София и после пътуването ..и после новото семейство..идея нямам как ще го понесе,страх ме е за нея,беше адски наплашена като я взех ,не се доверяваше дори каишката да и сложа..но за ветеринара определено няма да извършим процедурата тук..

#27 Потребителят е офлайн   aimee Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2011 - 12:08 AM

Всъщност,клиниката в Пловдив се казва ''Провет''.Някой дали има отзиви за тях?
Или ако можете да препоръчате някой било то София или Пловдив?Или ако имате контакти на изпитан вет.?

#28 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 12:38 AM

Лично аз не Ви съветвам да отивате в Провет. Имам доста неприятен спомен от посещението ми там, без малко не загубих любимеца си заради некадърността и некомпетентността на Пачев. По- добре се насочете другаде.

#29 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 12:48 AM

В "Провет" не работи само д-р Пачев, там работят и д-р Маринков и още няколко други лекари. Мисля, че що се касае за кастрацията като операция, в Пловдив има няколко клиники - "Провет", "Новет", "Ситивет", "Карагьозов" и още няколко кабинети, в които могат да извършат операцията без проблем. Просто попитайте във всяка от тях дали имат стационар в клиниката за да я задържат един-два дни след кастрацията и да я наблюдават.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#30 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 12:54 AM

Аз съм много доволен от "Провет". Моите четири кучета се лекуват основно там.
Мога също да препоръчам д-р Лалев в Пловдив.
Успех!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 12:54 AM

Аз пък мога да кажа,че в Провет д-р Пачев и д-р Маринков спасиха живота на две кучета пред очите ми-и беше свързано с няколкочасови сложни операции.Едното имаше обърнат стомах-и още е жива бабата-да е жива и здрава.Другото беше с жестоко разрязан крак-сухожилия,нерви и т.н-сега дори не куца,а като го заведохме се молехме само да оживее...така че-мнения различни.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   aimee Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2011 - 01:08 AM

DessyD: искате да кажете,че се налага да бъде под наблюдение?
Т.е. след манипулацията има период на възстановяване ли ? Колко време се стабилизира кучето след кастрация?Мислех ,че е рутинна и лека процедура..

#33 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 01:16 AM

Е, при положение, че има къде да се прибере, а няма да е на улицата, не е необходим стационар. Важно е да излезе от упойката, този период е различен в зависимост от начина на кастриране или използваната упойка, не знам точно. Иначе ден-два няма да има апетит, ще се движи малко по-сковано, но общо взето след третия ден вече кучето е същото като преди по активност и апетит.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#34 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 01:43 AM

Да, по принцип е рутинна операция, но аз Ви препоръчвам ако имате възможност да останете два дни в града. Ако имате възможност да гостувате на приятели и там да приберете кучето също става. Идеята ми е, че след като се налага да пътувате след операцията е по-добре да изчаката поне 24 часа след нея и тогава да пътувате. Кучето да излезе от упойка и да проверят шевовете, как е понесло цялата процедура и чак след това да пътувате обратно. Не говоря непременно да остане на стационар в клиниката, а за евентуална възможност просто да гостувате при някого с кучето. То е малко и ако го поставите в транспортна клетка след операцията ще си постива в нея и няма да пречи на никого, където и да отседнете.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#35 Потребителят е офлайн   aimee Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2011 - 11:25 AM

Сега говорих с доктора в Провет.Каза,че около4 часа ще трае всичко,вкл. излизането от упойка..Нямаме как да останем в Пловдив,защото сме на работа ..Предполагам,че в колата ще си спинка докато се приберем..Надявам се не е проблем.

#36 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 11:34 AM

Не би трябвало да е проблем, обикновено след излизане от упойката продължават да са лениви и да подремват, би трябвало да пътува добре. Успех!
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   aimee Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2011 - 04:30 PM

Имаме нов проблем .Цял ден звъня по препоръчаните клиники в Пловдив и в друга в Стара Загора..
Обясниха ми докторите,че за да се кастрира едно животно ,трябва общото му здравословно състояние да бъде много добро и да има добър имунитет.Появява се обаче проблема с отравянето с миша отрова..пречило на съсирването на кръвта и ако се окаже,че не е достатъчно стабилна малката,ще трябва първо да се оправи напълно и да се стабилизира и едва тогава може би след направени кръвни тестове и т.н да се премине към кастрация..Та ,в нашия случай,явно нещата не са толкова прости,а заминаването трябва да е след 15-20 дни,което не е достатъчно като време..
Започвам вече да се чудя какво и как да направя..откакто е при мен нямам време за нищо,а моето куче започва да ревнува и се е омърлушил и се крие по ъглите,не иска да се храни ...

Махнах излишните постове.
мод

#38 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 07:24 PM

Тъкмо това щях да ви казвам за отровата!
Ако можете отидете в Ст.Загора да ви направят общи изследвания и да дадът становище.
Ако сте решили да замине за чужбина кастрацията е препоръчителна,но не е задължителна щом здравословното състояние на позволява.

#39 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2011 - 12:55 PM

Има ли развитие тук?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   veneta88 Икона

Публикувано: 14 February 2011 - 09:02 PM

Дано тази красавица вече да е намерила своите любящи стопани! Би било хубаво за хората които са и причинили всички тези страдания да има наказание! Моята невероятна японска хинка почина преди седмица от зверските ухапвания на две домашни хрътки чиито стопанин дори дума не каза за да ги спре! Беше на 16 години абсолютно здрава и не заслужаваше подобна смърт! Не знам дали тук е мястото и дали вие сте хората които можете да ми помогнете, но в моето семейство един член липсва и празнината е убиваща! Имаме нужда от малко животинче което поне малко да запълни тази празнина! Ако някои знае от къде можем да си намерим хинче ще сме ви много благодарни за информацията! Ако все пак тук не е мястото където трябва да пиша моля да бъда извинина!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни