Японски хин търси дом
Публикувано: 13 January 2011 - 06:40 PM

Публикувано: 13 January 2011 - 06:51 PM
Извинете ме ,ако съм леко некомпетентна ,но нямам навика да общувам по форуми и не съм знаела ,че има толкова съвестни хора ,които да помагат за осиновяване на кученца в чужбина.Благодаря за информацията още веднъж. Ще пиша,когато имам новини :) Хубава вечер!
Публикувано: 13 January 2011 - 09:04 PM
По професия съм ветеринарен техник и съм доброволец в приюта в гр.Казанлък.
Имам няколко осиновени кучета в Австрия.Няма да имате никакъв проблен и бъдете сигурна,че животното ще попадне на добри хора.
Там със всеки желаещ да осинови куче или коте се провеждат разговори,посещения в дома му и след осиновяване контактите се запазват.
Относно документите необходим е син паспорт и задължителната ваксина срещу бяс.
Успех!

Благодаря ви че сте спасили душичката.
Публикувано: 13 January 2011 - 10:40 PM
да,това е варианта на който се спрях.Ще посетя ветеринар ,за да го кастрира и да сложим чип.Те знаят за паспорта предполагам какъв трябва да бъде и ще видим какво друго е необходимо. Всичко ще направя,което е по силите ми.Силно вярвам на всички вас които ме убедихте,че това е най-доброто за нея и се надявам семейството което ще я осинови да я обича с цялото си сърце ,защото е прекрасна и го заслужава..един втори шанс за по-добър и щастлив живот.Ще ви държа в течение..Приноса за решението ми е изцяло ваш !
Публикувано: 13 January 2011 - 11:17 PM
Но за кастрацията, мисля, че ще е по-добре да се кастрира в София. Тук ветеринарите са с повече опит, има си точно хирурзи, а не ветове въобще, мисля че по-добре ще се справят. Нали и вие, ако ви предстои някаква операция, ще дойдете в София, а няма да я направите в Банско?
Кастрацията може да се направи седмица преди отпътуването, ще намерим къде да стои през това време хинчето. Нека и другите споделят, но мисля, че съм права.
Публикувано: 14 January 2011 - 12:00 AM
Открих клиника в Пловдив,но ако смятате ,че София е по-добре,километрите са ми еднакви....въпроса е наистина ,че няма къде да остане там и ще се наложи няколко пъти да ходя до там ,което не знам как ще го уредя,защото си е организация и изисква време..Всъщност не знам дали има някакъв период на възстановяване на животинката,понеже не съм запозната с кастрациите..
А и тя ще се стресира ако я подмятаме постоянно..тъкмо посвикна в дома ми,ходи неотлъчно до мен и сега ако я оставя една седмица в София и после пътуването ..и после новото семейство..идея нямам как ще го понесе,страх ме е за нея,беше адски наплашена като я взех ,не се доверяваше дори каишката да и сложа..но за ветеринара определено няма да извършим процедурата тук..
Публикувано: 14 January 2011 - 12:48 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 14 January 2011 - 12:54 AM
Публикувано: 14 January 2011 - 01:16 AM
Публикувано: 14 January 2011 - 01:43 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 14 January 2011 - 11:34 AM

Публикувано: 14 January 2011 - 04:30 PM
Обясниха ми докторите,че за да се кастрира едно животно ,трябва общото му здравословно състояние да бъде много добро и да има добър имунитет.Появява се обаче проблема с отравянето с миша отрова..пречило на съсирването на кръвта и ако се окаже,че не е достатъчно стабилна малката,ще трябва първо да се оправи напълно и да се стабилизира и едва тогава може би след направени кръвни тестове и т.н да се премине към кастрация..Та ,в нашия случай,явно нещата не са толкова прости,а заминаването трябва да е след 15-20 дни,което не е достатъчно като време..
Започвам вече да се чудя какво и как да направя..откакто е при мен нямам време за нищо,а моето куче започва да ревнува и се е омърлушил и се крие по ъглите,не иска да се храни ...
Махнах излишните постове.
мод
Публикувано: 14 January 2011 - 07:24 PM
Ако можете отидете в Ст.Загора да ви направят общи изследвания и да дадът становище.
Ако сте решили да замине за чужбина кастрацията е препоръчителна,но не е задължителна щом здравословното състояние на позволява.
Публикувано: 14 February 2011 - 09:02 PM