Dog.bg Форуми : имам нужда от помощ за бебе лабрадор

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

имам нужда от помощ за бебе лабрадор Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   fancy Икона

• Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2011 - 04:02 PM

Здравеѝте, днес открих този саит и реших да се обърна към вас за помощ. От 2 дни имам малко куче в къщи смесица м/у лабрадор ретривър и пекинез :) бебчето е на месец и половина и е страшен сладур.В понеделник ще я водя на ветеринар, но много се притеснявам за нея понеже до сега не съм гледала куче. Имам няколко въпроса
-първо мога ли да я изкъпя понеже лапичките и са изцапани, но съм чувала че не е хубаво да се къпят бебета?
-второто нещо, което много ме притеснява е че постоянно скимти когато се отделя дори и за минута от нея.Това нормално ли е и колко ще продължи понеже ми се къса сърцето всеки път когато трябва да я оставя сама.
-и третото което искам да ви попитам е дали е нормално като спи да хърка?
Съжалявам, ако задавам въпроси на които вече е отговаряно, но четох из форума и открих инфо само за кученца на 2-3 месеца а моето е доста по-малко.
Благодаря предварително :)

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 January 2011 - 05:00 PM

Можете да измиете лапите, след това избършете добре, не мисля че има проблем.
Скимти, защото до сега (предполагам) е било с други кучета, с майка си. Не е свикнало да остава само. А трябва да се научи. Ако му отделяте достатъчно време за игри и гушкане, то не се притеснявайте когато го оставяте само. Ще скимти и постепенно ще свикне. Кучетата прекарват голяма част от времето си сами, за това е добре още от ранна възраст да се научат да са спокойни, когато са сами. Дори умишлено го оставяйте в друга стая само, когато сте у дома. Най-лесно ще се успокои ако вече е дошло време за сън - малките кученца спят често и по много, така че изберете момент, в който си личи, че много му се спи.
Ако кучето си е със сплескана муцунка, а това може да се предположи от това, че казвате, че прилича на пекинез (макар кръстоската между лабрадор и пекинез да не е възможна - явно просто я оприличавате на това) - то тогава е нормално да похърква.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 January 2011 - 05:09 PM

няма как да е между лабрадор и пекинез кученцето.Как си цапа крачетата като то не трябва да излиза още,на каква възраст е?10 дни след 3-та ваксина тогава може да изкарвате кученцето навън :ea_103: Не е шега работа ,защото някой от болестите могат да бъдат с летален край -гана,парво,корона!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2011 - 05:33 PM

когато кученцето скимти му напълнете една бутилка с топла вода, за да може да се гушка в нея и да се топли, може да му дадете и някаква плюшена играчка, но много внимавайте да няма неща по нея(очи, нос и други такива) които може да глътне кученцето, ако има ги махнете! :)
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   fancy Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2011 - 05:35 PM

За бащата съм сигурна, че е лабрадор, а маѝката ми прилича на пекинез, със сплескана муцунка е . Моето бебче изцяло прилича на бащата и няма сплескана муцунка.Знам че не трябва да я извеждам на вън, но понеже живея в Кипър, а тук е доста топло през деня излизаме на терасата.Лапичките си ги цапа понеже естествено все още пишка навсякъде и стъпва в пишканото понякога, преди да успея да изчистя. До сега и изтривам лапичките с сухо парцалче, но не е много хигиенично и за това питах дали мога да и ги измия.
Благодаря за бързите отговори :)

#6 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2011 - 05:43 PM

качете снимки да видиме бебока :)
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   fancy Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2011 - 06:00 PM

Направих албумче на моето бебче :) албума е Jippy..това са снимките за сега :)

#8 Потребителят е офлайн   amor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2011 - 06:12 PM

голяма сладуранка е, да ти е жива и здрава и много да те радва :)
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   fancy Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2011 - 06:20 PM

Благодаря много! :md_064: от момента в коѝто я видях ме радва и искам да направя всичко възможно и тя да е щастлива :)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни