Здравеѝте, днес открих този саит и реших да се обърна към вас за помощ. От 2 дни имам малко куче в къщи смесица м/у лабрадор ретривър и пекинез :) бебчето е на месец и половина и е страшен сладур.В понеделник ще я водя на ветеринар, но много се притеснявам за нея понеже до сега не съм гледала куче. Имам няколко въпроса
-първо мога ли да я изкъпя понеже лапичките и са изцапани, но съм чувала че не е хубаво да се къпят бебета?
-второто нещо, което много ме притеснява е че постоянно скимти когато се отделя дори и за минута от нея.Това нормално ли е и колко ще продължи понеже ми се къса сърцето всеки път когато трябва да я оставя сама.
-и третото което искам да ви попитам е дали е нормално като спи да хърка?
Съжалявам, ако задавам въпроси на които вече е отговаряно, но четох из форума и открих инфо само за кученца на 2-3 месеца а моето е доста по-малко.
Благодаря предварително :)
имам нужда от помощ за бебе лабрадор
Публикувано: 15 January 2011 - 05:00 PM
Можете да измиете лапите, след това избършете добре, не мисля че има проблем.
Скимти, защото до сега (предполагам) е било с други кучета, с майка си. Не е свикнало да остава само. А трябва да се научи. Ако му отделяте достатъчно време за игри и гушкане, то не се притеснявайте когато го оставяте само. Ще скимти и постепенно ще свикне. Кучетата прекарват голяма част от времето си сами, за това е добре още от ранна възраст да се научат да са спокойни, когато са сами. Дори умишлено го оставяйте в друга стая само, когато сте у дома. Най-лесно ще се успокои ако вече е дошло време за сън - малките кученца спят често и по много, така че изберете момент, в който си личи, че много му се спи.
Ако кучето си е със сплескана муцунка, а това може да се предположи от това, че казвате, че прилича на пекинез (макар кръстоската между лабрадор и пекинез да не е възможна - явно просто я оприличавате на това) - то тогава е нормално да похърква.
Скимти, защото до сега (предполагам) е било с други кучета, с майка си. Не е свикнало да остава само. А трябва да се научи. Ако му отделяте достатъчно време за игри и гушкане, то не се притеснявайте когато го оставяте само. Ще скимти и постепенно ще свикне. Кучетата прекарват голяма част от времето си сами, за това е добре още от ранна възраст да се научат да са спокойни, когато са сами. Дори умишлено го оставяйте в друга стая само, когато сте у дома. Най-лесно ще се успокои ако вече е дошло време за сън - малките кученца спят често и по много, така че изберете момент, в който си личи, че много му се спи.
Ако кучето си е със сплескана муцунка, а това може да се предположи от това, че казвате, че прилича на пекинез (макар кръстоската между лабрадор и пекинез да не е възможна - явно просто я оприличавате на това) - то тогава е нормално да похърква.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 January 2011 - 05:09 PM
няма как да е между лабрадор и пекинез кученцето.Как си цапа крачетата като то не трябва да излиза още,на каква възраст е?10 дни след 3-та ваксина тогава може да изкарвате кученцето навън
Не е шега работа ,защото някой от болестите могат да бъдат с летален край -гана,парво,корона!!!
Публикувано: 15 January 2011 - 05:33 PM
когато кученцето скимти му напълнете една бутилка с топла вода, за да може да се гушка в нея и да се топли, може да му дадете и някаква плюшена играчка, но много внимавайте да няма неща по нея(очи, нос и други такива) които може да глътне кученцето, ако има ги махнете! :)
Публикувано: 15 January 2011 - 05:35 PM
За бащата съм сигурна, че е лабрадор, а маѝката ми прилича на пекинез, със сплескана муцунка е . Моето бебче изцяло прилича на бащата и няма сплескана муцунка.Знам че не трябва да я извеждам на вън, но понеже живея в Кипър, а тук е доста топло през деня излизаме на терасата.Лапичките си ги цапа понеже естествено все още пишка навсякъде и стъпва в пишканото понякога, преди да успея да изчистя. До сега и изтривам лапичките с сухо парцалче, но не е много хигиенично и за това питах дали мога да и ги измия.
Благодаря за бързите отговори :)
Благодаря за бързите отговори :)
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +