Бял Рижко е на път да бъде отровен ... просто е върха на цинизма
Публикувано: 20 January 2011 - 12:59 AM
За това куче ми разказа жената, който ни гледа малката Линда. То е било изоставено в улицата до тях. Предполата се, че е изоставено защото при нас глутници няма, а наличните кучета ги знаем всичките общо взето. Този се е появил изведнъж, чист и охранен. Едни нейни познати, които имат доста дворни котки, започнали да го хранят. Кучето е свикнало и било наречено Рижко. След известно време започнало да прескача оградата и да влиза в двора. Хората решили да спрат да го хранят с мисълта, че той ще иде на някое друго място като няма какво да яде. Да, ама не.
Наскоро жената от тона семейство си е изпуснала телефона, докато правела нещо в градината и не е могла да го намери. Явно телефона е звънял и го е намерил Рижко. Освен, че го е намерил, той го е сдъвкал. Явно след това решението е било взето - "Ще трябва да купим отрова и да го отровим. То се видяло, че няма да се махне". Логиката е желязна.
Всичко това го разбрах тази вечер и веднага жената ме заведе да ми го покаже. Стои си хайвана пред къщата и това е. Тя като го извика зарадва се, заподскача ... Снимах го, макар и в тъмното. Моите снимки не могат да предадат колко е красив, бял и чист. Погалих го, а той ми облиза ръката. После ни изпрати.
Да ви кажа, и аз не знам на какво се надявам. Просто много ми се иска да успеем да спасим момчето. Откак си тръгнах все го мисля. Предложих да говоря с тези хора, но жената се страхува да не побързат да изпълнят намеренията си. Слагам и снимките и много ви моля да стискате палци и да успеем да измислим нещо.
Само да кажа, че момчето е с размери на хъски.
Публикувано: 23 January 2011 - 09:36 PM
В петък вечерта жената е ходила при нейни познати и казала, че кучето ще бъде прибрано, да не го закачат. А те между другото били се приготвили да го тровят точно тогава - в петък вечерта. Не знам дали е истина или се подигравали само с жената, но са обещали, че няма да му направят нищо. Дори са го нахранили.
Вчера вечерта жената ми звъни и казва, че на обяд го е видяла, а след това кучето е изчезнало и го няма и няма. Питала пак въпросните да не би са му направили нещо и те са и казали, че са го отровили. Тръгнахме да обикаляме из района, викаме, търсим - няма го. Питахме хората пак, казват, че не са го тровили, че се е скрило някъде. И, тъй като валеше най-накрая се прибрахме с мисълта днес да продължим да търсим. Помолихме и "отровителите" да се обадят ако се появи.
Тази сутрин нищо не подозиращият Рижко е намерен и прибран :) Да ви кажа - перфектен е! Млад, лигав, дава лапа, ходи на повод ... ммм, приказно. Върви редом без да се налага да му казваш каквото и да било. Бърках му в устата да видя зъбите, бърках му в паницата докато се храни - нито звук не издаде, въобще не отреагира. Наистина, не мога да му се нарадвам. Обезпаразитихме го вътрешно, ще последва и външно и всичко по реда. Само един кусур има - "обича" котките. Вижда ги отдалеч и веднага застава в бойна готовност, но и много бързо се отказва като му се скараш леко.
Оттук натаък ще търсим дом за момчето :)
Публикувано: 25 January 2011 - 11:35 AM
Вчера се разхождахме из едни снежни улици - приказно беше. Имам чувството, че той се гордее, че върви с човек и затова не бърза, не дърпа, обръща се да ме види дали съм все още на другия край на повода. Имам подозрения, че вчера е стискал цял ден защото се нагнезди почти веднага след като го изведох. И направи такова нещо, че чак нещото не е успяло да се побере в предвидената за целта найлонка

Когато ме посреща не скача, а "танцува" на едно място и тихо "говори" нещо си. Ако се спираме някъде за нещо сяда до мен и се притиска с цялото си тяло. Ама как не се влюби човек? Може и да ти близне ръката, но пак много кротко. И те гледа в очите, гледа ....

Публикувано: 25 January 2011 - 08:12 PM
Мога ли с нещо да помогна, например с обяви? Това ми са възможностите в момента...
Специални целувки от мен, rodegunda!

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 25 January 2011 - 09:15 PM

Лили, задължително ще се възползваме от предложението за обяви! Само да му минат някои задължителни процедури :)
chelita, то моето вече е негово. В сърцето си може да има място за много гадинки за разлика от дома ни, където вече е заето всичко :)
Иначе и тази вечер се разходихме с младежа. Страхува се от камиони и автобуси, но не дърпа като обезумял, а само се опитва да се спре. Недоверчив е към други хора. Заприказвахме се с един господин, той искаше да погали Рижко, ама нашия дава на заден и не иска. Не ръмжи, не показва зъби, просто се старае да избегне този контакт. Иначе човека каза, че е много красиво куче. Ми, че как! Ние грозни прибираме ли?

За пореден път се убеждавам - взимаш един бездомник, слагаш му нашийник и повод и той веднага се превръща в хубаво куче, а не в помияр мръсен.
Публикувано: 28 January 2011 - 12:25 PM

Желая чудесен нов дом и добри стопани на този красавец

А той колко е едър всъщност, приблизително ?
Публикувано: 29 January 2011 - 09:24 PM
Иначе Рижко стиска цял ден и чака да го изведа. Мисля, че дори не пикае в дворчето, защото само като излезем навън веднага вдига лапата и доде се изпикае ...
Ето, малко нагледен материал:
Публикувано: 30 January 2011 - 12:22 PM

Ще напълни нечий дом с усмивки и добро настроение
Публикувано: 16 February 2011 - 12:13 PM
Този момък ще бъде кастриран в близките дни. Уж чакахме да се оправи времето, но той започна да създава проблеми. Вчера се опитал да избяга, но са го хванали. Тази сутрин се е откъснал и забегнал. Намерен е при едни женски и е върнат обратно.
Също така той напълно е унищожел къщичката си. Тя вярно, че беше една сглобяема, ама вършеше работа. Сега вече няма никаква. Е, покрива се крепи някак си, но няма да е задълго.
Та имаме нужда от нова къщичка (по-стабилна). Проверявахме в Пловдив цените, излиза 80-90 лв. Молим за помощ както за кастрация, така и за къщичката. Или ако някой в района - Пловдив, Карлово, Сопот ... има къщичка, която не му трябва много ще сме благодарни.
Публикувано: 05 March 2011 - 06:21 AM
Публикувано: 14 March 2011 - 12:21 PM
Тази вечер ще закараме Рижко при Галя. Няма думи, с които ще можем да и благодарим за спасението и на този нещастник

Търсих, мислех, питах ... няма варианти. На едно място може да го вържем, ама на 1,5м верига и да не издава звуци, а той издава и още повече ако е вързан на метър и половина.
Иначе е страхотно куче, мило, обичливо, с перфектни хигиенни навици дори и в двора. Стиска по два дни понякога, когато няма кой да го разходи. Като го изкараш, първата му работа е да свърши всичко и после вече разходка и игри.
Ще се радваме на всяка трохичка помощ, ако това диваненце ви харесва и искате да му помогнете:
Фондация „Шарко”
Уникредит Булбанк
BG83 UNCR7000 1519 8689 75
BIC: UNCRBGSF
Също така можете да го сторите, като пуснете дарението си в една от нашите касички. Сложете го в празен плик и отгоре напишете "за Рижко". Касичките ни можете да намерите на следните места:
1. Ветеринарна клиника "ПРОВЕТ"
гр.Пловдив, кв.Кършиака, бул.”Марица” 27 (кръстовището на ул.”Порто Лагос” и ул. „Тимок”)
2. Ветеринарен кабинет "Д-р КОКО"
гр. Пловдив, ул.Славееви гори, 18
3. Ветеринарна клиника "НОВЕТ Кършиака"
гр.Пловдив, ул. Карловска 34-А
4. Ветеринарна клиника "Вива Вет"
гр.Карлово, Общински пазар, обект № 13
5. Ветеринарен кабинет на д-р Георги Андреев
гр.Сопот, ул.Възраждане, №4 (зад супермаркета "Фреш")