Dog.bg Форуми : Дългокосместо бездомно коте търси спешно дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дългокосместо бездомно коте търси спешно дом

#1 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2011 - 12:02 PM

Котето търси дом. Родено е април 2010 г. до блока, женско е. Търсим за него дом. В момента е оставена за кастрация, предстой до 1-2 дни да си я вземем. Ако има кандидати за нея, е най-добре направо да отиде в новия си дом.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#2 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2011 - 01:34 PM

В http://kotkite.com срещнах няколко обяви за "купувам/приемам дългокосместо коте".
Успех!

#3 Потребителят е офлайн   frajjsen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2011 - 02:02 PM

Прилича на лъвче :af_089: Успех на котето.

#4 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2011 - 07:29 PM

Котето го настанихме при една приятелка на lgdani, която ще го гледа и ще се опита да го социализира.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#5 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 09:29 AM

Котана се е скрила в банята и не излиза от там. Яла е малко и си ползва тоалетната. За сега са я оставили да свикне с обстановката. Тя не е асоциална, а просто много уплашена - поне според мен. Аз я гушках и тя беше много кротка, даже мъркаше доволно. Ако има новини ще пиша, а се надявам и някоя снимчица да ми дадат, защото с малко уточнение да поясня - жената не ми е приятелка - просто живеем на един етаж, тя беше споделила с мен, че иска коте за детето си и на няколко пъти гони улични котки, но не успява да хване обещах да й намеря коте и така станаха нещата.

#6 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 09:58 PM

За съжаление на котана ще трябва да търсим нов дом. Била прекалено кротка, където я оставели там стояла и не мърдала, чак ги депресирала с толкова кроткото си поведение. Няма да коментирам, но е явно, че този път ще търсим по-опитни стопани. Отново да кажа - котето не е капризно към храната, ползва котешката тоалетна и в никакъв случай не е агресивно. Обича да я гушкат, дори доволно мърка, но още не е свикнало с живота в апартамент. Утре ще я заведа да й свалят конците от кастрацията и ще й търсим нови и отговорни стопани, с повечко опит и търпение. С удоволствие бих я оставила за себе си, но с половинката няма да се разберем. Ако някой се интересува от котинка може да ме потърси на 0886620166 Даниела. Очаквам да се обаждат сериозни хора.

#7 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 February 2011 - 12:35 AM

Не че това, което ще напиша ще промени нещо и ще достигне до съзнанието на тези хора, но ... Миналата сряда прибрах една от бездомните маци, за които се грижа и която съм кастрирала преди година и половина. Видях я първо как се мотае безстрашно на трамвайната спирка в краката на хората и тича след всеки, а само 10-ина минути по-късно видях как я гонят две доста едрички кучета. Ми не издържах и я прибрах с идеята да и търся дом! Котето на улицата беше изключително социално, приказливо дори. Гальовно, лакомичко и ... да не продължавам със суперлативите, разбрахте ми мисълта. Ей Богу! Като я прибрах у нас и като се гипсира два дена не мръдна от кошчето си нито за ядене, нито за тоалетни нужди! В петък вечерта вече бях на върха на отчаянието си и твърдо бях решила, че ако до събота не се оправи, ще я върна на улицата. В крайна сметка исках да и помогна, а не да я уморя. Е, за щастие малко след като взех това решение, котката най-сетне посети тоалетната си и се поотпусна. Оттогава с всеки изминал ден все повече и повече се доближава до предишното си поведение. Има много какво да се желае още, но прогресът е очевиден. Мисълта ми е, че е нормално относително отраснало коте, което никога не е живяло в дом да се държи сковано и изплашено. Ако хората са разумни, търпеливи и подходят с обич и разбиране, много скоро ще имат красива и забавна домашна котка.

#8 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2011 - 02:45 AM

Връщат коте тъй като е прекалено кротко.. ??? Е, това не го бях чувала/чела.......
Горкото животно, кой знае какво е преживяло. Пожелавам успех със следващите стопани. Дано са по-търпеливи и проявят повече разбиране.

#9 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2011 - 08:10 AM

MechoPuh аз мисля, че те просто си търсят извинение. Жената изрично я бях предупредила за това, че на котето ще му е нужно време и тя беше твърдо убедена, че ще се справи. Убедена съм, че тя ще стане една превъзходна котка с малко повече желание от страна на тези, които я вземат.

Chupacabra и на теб ще кажа същото по-тъпо извинение и аз не бях чувала, но ... Както и да е котето няма да остане на улицата. В случай, че хората се притесняват от това, че не е общителна и не я вземе никой, съм й намерила дом при баща ми /който също като мен никак не обича животни :md_064: / . Той си има един котарак /също улично прибран/ и достатъчно търпение да се справи със социализацията на едно страхливо коте, но просто исках да й намеря по-млади хора с дечица, с които тя да си играе. Както и да е маца няма да бъде бездомна никога вече.

#10 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2011 - 10:21 AM

Igdani, радвам се че имаш възможност да прибереш котето отново и не се налага да се търси спешно нов приемен дом и да се всява паника.
Ще ти пиша ЛС с мейл на една жена, на която писах за нашия
Мишо. Оказа се, че търси дългокосместо коте.

#11 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 01:08 PM

Chupacabra, благодаря за желанието да помогнеш, но снобите са едни от "любимците" ми :smile:. През цялата седмица никой не се обади да пита за нея и от вчера котето е при баща ми да се социализира. Ако много се харесат с неговия котарак /който май вече е влюбен :wub: :wub: :wub: /- може и да си остане при него. Тя обаче е мома тип ангорка и се държи на положение :fp_160: .

#12 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 07:36 AM

Темичката отдавна вече е за местене, но аз просто съм пропуснала да пиша. Рошла /така я нарича баща ми/ вече не търси стопани. Живее си при баща ми и неговия котарак и се чувства добре. Социализацията и напредва доста бавно и едва от около два месеца излиза спокойно в присъствието на баща ми, а когато се опита да я погали обикновено реагира със страхливо рязко обръщане. Тя сама ходи и се гали в краката му, но ако той реши да я погали се стряска. Ако има външни хора не се показва въобще и си стои на нейното място под раклата /не, че това ми пречи да я извадя и да я намачкам/. С изключение на едно обаждане от Стара Загора, което беше съвсем в началото не съм получила нито едно друго запитване за нея. Така или иначе баща ми не иска да се разделят и ще си я гледа. Вече не яде нищо друго освен скъпа котешка храна и по мои предположения тежи не по-малко от 5-6кг. Все забравям да си взема апарата, но следващия път ще се постарая да я снимам и да ви я покажа.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни