Dog.bg Форуми : агресивен ротваилер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

агресивен ротваилер Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2011 - 08:06 PM

Работих на строеж в село.Един от колегите донесе агресивно куче ротваилер да пази строителните материали.Стоя месеци на верига и се озлоби повече.Когато завършихме строежа никои не взе кучето и ми го повериха на мен защото само аз нямах куче.Прибрах го за една вечер в апартамента но кучето направи всичко в лиги и омаркира навсякъде.Много е агресивен и никои не припарваше до него освен мен.Живея сам но родителите ми често минават.Нямаше как и го занесох на село където никои не живее.Сега е там за седмица сам в мазето.Спи там сам а през деня го уча на команди и го приучвам към наморник.Засега добре но не искам да го водя така все едно е наранил някои.Искам да си го върна в апартамента но тои маркира навсякаде и не мога да изляза от блока защото се нахвърля на всички.Добра ли е идеята да го взема в апартамента с мен или му е по хубаво на село в мазето.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:18 PM

.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:20 PM

Опашката е счупена откъдето би трябвало да се реже и лекаря каза че ще я отреже

#4 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 February 2011 - 08:26 PM

потърсете специалист за да се опитате заедно да коригирате тази агресия.Хубаво е да носи намордник за да не нарани някой човек или животно.Мисля,че на кучето ще му е добре с вас и много внимание.Ако си получава разходките час сутрин и час вечер(при възможност и повече) мисля няма да имате проблем.Маркирането предполагам ще отшуми.Към вас проявява ли агресия,пази ли храната си?На 2-рата снимка не ми изглежда счупена,а и дори да е няма смисъл да я режете още повече на тази възраст.Като цяла опашки се режат на 6-я ден,ние рязахме на 40 и мога да ви кажа,че все още съжалявам.И вече е забранено да се купират опашки,уши по принцип.Имам познати със голдън със счупена опашка и това че е счупена по никакъв начин не му пречи и не му причинява дискомфорт.Моя съвет е не режете. :ea_103:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:39 PM

Проблема е в финансите и нямаме възможност да му намерим специалист да го обучи.Коко както беше кръстен дори захапа съседа за якето и едва го разтървах.Беше насъскван срещу другите кучета от работниците.има ли начин опашката да зарастне защото е изцяло пречупена в областта на основата и доктора го останови чрез снимка.Как временно да му забраня да маркира,как да го спирам?Не е агресивен когато стоя до него и тои яде но не съм му пипал храната и не мисля да го правя.Преди да сложа купата на земята му казвам да седне и тои го прави веднага.След това вече му позволявам да яде.

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2011 - 08:43 PM

Водете го с намордник,защото утре може да не е якето,а може да е някое дете или пинчера на детето :ea_103: Трудно ще се отучи,но смятам,че не е невъзможно.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:46 PM

притеснявам се за тази опашка защото тя просто е пречупена и е от скоро така.сутринта ще го взема в апартамента но как ще влизат хората без да има риск че ще бъдат нахапани

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2011 - 08:53 PM

щом не пречи на кучето и не изпитва болка няма от какво да се притеснявате според мен.Ветеринаря каза ли ви че го боли?Ами ще го затваряте в друга стая или на тераса докато имате гости,защото верочтността да ги гризне сериозно не е никак малка щом казвате,че е тъй агресивен.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:02 PM

Доктора направи снимка и ми показа че е счупена на основата и е наи добре да се махне но и аз съм против.

#10 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:03 PM

Доктора направи снимка и ми показа че е счупена на основата и е наи добре да се махне но и аз съм против.

#11 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:07 PM

Ами щом е казал доктора няма какво да се противиш.. :ab_041: Кой знае какво ще стане. По-добре ли е да се развява и пречупва във всички посоки? Освен това е правена снимка и има мнение на Доктор-аз и ти на какво мнение сме няма значение. После да не се вайкаш заради тази дреболия.

#12 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:23 PM

питах дали може някак да зарасне напълно счупена опашка и кучето да си е с нормална опашка.Ветеринаря каза че е добре да се отреже но не съм казал че примерно утре ще я режем

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2011 - 10:32 PM

няма да зарастне и да се ''оправи'' просто ще виси надолу ,според мен няма да му пречи с нищо.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#14 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 February 2011 - 11:48 PM

а според мен ще му пречи,да не говорим че има някой друг случай на кучета ,сериозно пострадали именно от травми в опашката-ако не вярвате ,питайте мод-а...
ако е пречупена-това не е купиране поради прищявка ,а поради необходимост,а това не е забранено,наче и кастрацията при пиометра трябваше да е забранена..
от кой град сте,ако сте от или около пловдив можем да помогнем с преодоляването на агресията.

#15 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 03 February 2011 - 08:04 AM

Аз мисля, че ако вета е казал да се купира трябва да го послушате. Все пак има различни видове счупвания и идеята е на животното да не му пречи и опашката да се храни. Ако не се храни то тя ще некротизира и от там става мазало... Аз се притеснявам, че ако опашката му кривее много може да я наранява по време на игра и да си навлече някоя неприятна инфекция. При всяко положение най адекватното мнение за опашката няма да получите тук от форума, а от ветеринар.
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2011 - 11:54 AM

разбира се,че ако вета прецени,че е по добре да с махне и му пречи .Но на 2-рата снимка ми се струва,че я движи.Пак казвам имам познати с куче и такава счупена опашка и тя не му пречи по никакъв начин,но ако случая тук не е такъв е добре да се вземе решението което е най-добро за кучето :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 06:58 PM

просто ветеринаря каза че е добре да се махне защото кучето я мята на всички страни.не е казвал че му пречи по някакъв начин или че изпитва болка

#18 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 07:00 PM

Показване на мнениетоnavar, в 02 February 2011 - 10:53 PM, написа:

а според мен ще му пречи,да не говорим че има някой друг случай на кучета ,сериозно пострадали именно от травми в опашката-ако не вярвате ,питайте мод-а...
ако е пречупена-това не е купиране поради прищявка ,а поради необходимост,а това не е забранено,наче и кастрацията при пиометра трябваше да е забранена..
от кой град сте,ако сте от или около пловдив можем да помогнем с преодоляването на агресията.

от Павликени сме

#19 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2011 - 01:56 PM

Здравейте и поздравления за вашето решение да се погрижите за това куче! Задачата ви е трудна, но благородна и кучето ще ви се отплати с много любов.

Първо имайте в предвид, че това куче никога няма да бъде "нормално". За съжаление при кучетата, както при хората, животът в екстремна среда с много агресия причинява непоправими разрушения на психиката. Това означава, че винаги трябва да очаквате проблем т.е. не можете да си позволите да оставяте кучето без стриктен контрол.

Добрата новина е, че при хубаво гледане и превъзпитание кучето може да стане отличен член на вашата глутница и да ви обсипе с любов и внимание. Лошата е, че той до края ще остане подозрителен към непознатите. Неговата мнителност лесно може да прерасне в агресия, провокирана от желанието му да защити вас, територията или себе си.

Ключовото в тази случай е търпението и доброто отношение. При кучетата с подобни поведенчески проблеми проявата на агресия /към тях/ е напълно изключиено т.е. никаго не му викайте и не посягайте. Използвайте положителните методи за възпитание, играйте много и често, учете се на различни номера. Колкото повече внимание му се обръща толкова по-бързо ще има положителен ефект.

Навън го извеждайте с намордник и каишка. Ако сте спокоен и уравновесен това ще се предава на кучето. Консултирайте се с хората от форума, които работят със служебни породи за упражненията, които да правите. Правете ги всеки ден! Успех и на двама ви!
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   rot_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:48 PM

Кастрирахме го и махнахме опашката.не е бил толкова лош.сега види ли човек му се радва.Дори вчера имахме гости и той си донесе всички играчки и им ги сложи в краката.Оште е подозрителен към определен тип хора но не напада.Сигорно са го учили на строейа да хвашта якета защото докато играехме навън ми захапа якето.Като му кажа не сяда а когато му се каже да седне тои не прави ништо.Ето снимки от днескашната разходка.носим си и въже в остата и си играе с него.Имаме проблем с душача.носи го на обществени места а когато се разхождаме си е с нормална каишка защото го пускам на една заградена полянка близо до блока където няма хора или кучета.Когато сме пред хора тои не спира да се дърпа и душача не помага.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни