Dog.bg Форуми : Още една котка...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Още една котка... Търси дом

#1 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2011 - 03:08 PM

Ето ме пак с тема за котка. Този път обече не е бебе за мой късмет. Виждала съм го няколко пъти на едно и също място и всеки път идва при мен да го погаля. Мил,Мил та се къса. Бърборка ми нещо,гали се,надига се на задните крачета за да стигне до ръката ми,тъпче с предните лапички. Днес като се спрях при него не беше весел както обикновенно,тъжничко мяукаше и ближеше лапички.Държеше ги една по една във въздуха.Явно е че от студа и снега те го боляха.То и аз да ходя боса и мен ще ме боли.
Предния път когато му се радвах една жена и дете с нея- то "Мамо виж коте" тя "Мани ги тия мачки мръсни и болни". Аз вдигнах глава погледнах я и като видях с каква злоба ме съзърцава се отказах да влизам в словестен конфликт с видимо спала на криво госпожа.
Той е някак си много магнетичен с едни зелени красиви очи..
Казвам той,защото ми прилича на мъж.Не съм спец по разпознаването може и да греша.
Намира се в София,Бъкстон пред един блок.
Естествено ще съм адски щастлива,ако си има дом при някой.Да му мърка в скута,да се гали и да пленява с прекрасните си очи.
Не ми е възможно да го прибера в нас,поради наличието на 2 кучета и за съседи и прочие няма смисъл да обяснявам.
Иска ми се,ако някой го хареса дори и временно да го прибере на топличко...
Направих му няколко снимки с телефона,не показват целия му блясък,но поне ще имате представа за какво пиша.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 February 2011 - 03:17 PM

Това петънце отляво го прави много чаровно :wub: .
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 04:11 PM

Когато за първи път го видях си помислих "изял е някой шут".Приличаше ми на рана отдалече...
Цял ден си мисля за него,рядко така ме зашеметява котка,ама към този изпитвам нещо. :wub:

#4 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 06:13 PM

Дали пък не е госпожица? С тези оранжеви петна на трицветка ми прилича :smile:

#5 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 February 2011 - 07:26 PM

Съдейки по разцветката - направо си е сигурно,че е госпожица!Което пък означава,че до няколко месеца ще се радвате и на поколение...ако не се вземат мерки.
ATINA PALADA-DONICHKA не знам какво ви притеснява и не можете да я приберете,нооо си помислете - котките не изискват много грижи - храна и да им се почисти WC-то.Повечето време спят и изобщо не ги забелязвате...
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#6 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 10:57 AM

Наясно съм с отглеждането на котка,не една и две са минали през дома ми.
Положението не просто не е розово ами направо черно. Няма начин да пребивава на територията на моя дом,първо защото това значи да рискувам живота й на 100%. Ако беше невръстно бебе на каквито все попадам може би щях да измисля някак да я прибера,но това животинче е голямо. Не искам да давам подробни обяснения за причините,просто мисля че това няма да помогне.
Това което мога да направя за явно женската е да пусна обяви и да опитам да намеря дом за нея.
Ясно ми е и че трябва да се кастрира.

#7 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 01:26 PM

Успех с малката красавица! :ba_025:
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 February 2011 - 01:57 PM

Показване на мнениетоATINA PALADA-DONICHKA, в 04 February 2011 - 08:02 AM, написа:

Ясно ми е и че трябва да се кастрира.

задължително поне това :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Ivi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 02:20 PM

Къде точно в Бъкстон сте я видяли? Прилича много на една маца, която прави редовно серенади под прозорците у нас. Около блок 40 има доста къщи, пълни с котки които се разхождат нагоре и надолу. Дори един от моите бандити е първа писта навън като отворим прозорец (на първия етаж сме). От 4 само него си го прибрах от улицата прекалено голям, за да го отуча да излиза, поне ми е кастриран и не допринася за популацията в района, която не е малка в предвид на дворните котаци....
User's Signature

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!

#10 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 05:00 PM

Маца от както пуснах темата не я бях виждала до вчера. И изненада май само аз си мислех че е мъж-100% женска си е. И най-лошото е че май вече е бременна. Когато имах пари да я заведа на кастрация не можах да я намеря,сега когато нямам тя се появи. Може ли някой да ми съдейства да се кастрира някъде безплатно? И да ми даде актуална информация къде има такива на територията на София към днешна дата? Не искам да ражда.

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 March 2011 - 06:43 PM

Ако е женска направо можеш да се обзаложиш, че вече е бременна. В София напълно безплатни кастрации има в Немския кастрационен център в Ст. град, в Богров и в приют Надежда. Ще ти трябва само клетка, с която да занесеш котето и да запишеш час предварително. Координатите на тези места ги има в закачената по-горе тема. Искрено се надявам да успееш да я занесеш за кастрация. Няма никакъв смисъл да се появяват поредните нещастничета на бял свят.

#12 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 07:29 PM

Никакви бебета няма да позволя да се родят!
Намерих клетка,остава да се запише час и да търся превоз.
Лошото е че няма къде да се подслони за ден,два след като бъде кастрирана. Ако някой може да предложи временен подслон нека сподели.

ПП. Туку що говорих с доктор Бобадова и маца ще я приемат в петък до 12.30 часа трябва да е при тях.Ще има възможност да остане за малко след това там.Ако пък успея да я намеря и утре до 14.00 също ще могат да я приемат. Благодаря много!

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 March 2011 - 07:57 PM

:ba_025: Браво за бързата реакция и организация! Сега остава да стискаме палци да намерите кандидатката за кастрация по-скоро и всичко да мине по мед и масло :smile:.

#14 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 10:09 AM

Маца не можа да стигне до ДХ защото така и не я открих.През всечките почивни дни обикалях,мачкосвах се наляво и дясно,чаках тук там,храна миризлива носих е от никъде не се появи.Клетката си е в нас и я чака,дори бях намерила приятел да я звеме при себе си за няколко дни,купих храна,тоялетна абе всичко.Няма да се откажа и се надявам и тя да не се отказва да ми се показва.Довечера пак ще отида да я потърся.

#15 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2011 - 02:25 PM

За толкова месеци едва днес я видях отново.Минавах служебно и тя ми измяучи от едно ъгълче. Чак не повярвах наочите си. Купих й 3 кремвирша поне нещо да й дам,а тя вместо да яде ми се гали. Нямах време и трябваше да тръгвам,но поне знам че е жива и здрава. Погалих си я пак и по цицките й имаше като засъхнала слюнка от сисане. :dh_188: Това е сигурен знак за наличие на бебета,но къде ли са... Не мога да се побера в кожата си от яд-когато я търсих греда сега ето я пак.
Вече нямам и клетка върнах я на момичето,а тя си я ползва. Нямаме и приемен дом на този етап. Не знам и колко бебета има,къде са,колко са голями,дали изобщо е момент за кастрация??? Хиляди въпроси на които не знам отговорите.
Какво да правя?

#16 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 23 August 2011 - 02:58 PM

За съжаление ако тя не реши да ги покаже, няма как да ги намерите...а дотогава сигурно ще е късно. Разщъкат ли се - или кучета или коли...
Така или иначе е добре да ги откърми. Ще ви дам клетка, стига да дойде момента за кастрацията и маца да не реши пак да изчезне за дълго време.
Явно си е намерила друг район и се е върнала на старото място да роди, знам ли...
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#17 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2011 - 03:18 PM

Там където я засичам е по-спкойно от към коли,но въпроса е дали изобщо ще я последват бебетата до там,може и да го направят един ден. Повече ме притеснява детската площадка там-деца,майки с колички и доверчива котка търсеща храна...
Пипайки я се усеща мляко в гърдите й,но пък не изглежда като "прясно станала майка". Може би ще трябва да намирам по малко време и да се отбивам до там по светло,но пък от къде да я знам по кой замън ще се появи пак.
Тази толкова добра маца заслужава живот без рискове,дом и човек който да я обича,а тя да се гали и мърка. Дано и това да се случи.

#18 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 03:48 PM

До колкото разбрах тази дама е била прибрана от хора живеещи наблизо. Явно за това не съм я виждала от месеци. Дано наистина да е така и тя да е добре.
Местене в чудния ли в неясния ли раздел не знам.

#19 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 03:09 PM

Аз живея в Люлин и тук има една маца, точно копие на тази! Само без петънцето на муцунката. Тя също вместо да яде, се гали..Невероятно миличка, винаги мърка. Само да минат ужасните студове и ще я водя да я кастрират. Чудех се дали има смисъл да пускам обява, че търси дом? Тя не се плаши и ходи при всички, много е лесно да и направят зло. Но като знам колко трудно се осиновяват големи котки...

#20 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 03:48 PM

Ами нищо не пречи да се опита,ако има и къде да се настани на сигурно място да изчака някой да си я хареса,шансовете не са никак малки.Хубави снимки и много обяви. :ba_025:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни