Dog.bg Форуми : Ловджийски кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ловджийски кучета

#61 Потребителят е офлайн   Райчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2007 - 11:01 PM

Цитат

а сетерите са спортни-те вдигат птиците а след това ни ги носят именно за това те се водят като спорни а не ловджииски!!!!!!!!ясно? r)

Колега,не ме разбирай погрешно,нямам за цел да те нападам или провокирам,само че това къде го прочете?По тая логика всички птичари не са ловни кучета а спортни,понеже първо вдигат дивеча а после го носят (апортират)

#62 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:20 PM

Раичев,това го пише в един саит-Ако искаш мога да го потърся и да ти го дам!в него пише че далматинецът е компанион ама е гонче!така че аз пиша това което хората пишат и си мисля че е верно!за това ако искаш мога да го потарся и да ти дам линк към него!!!искаш ли?

#63 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:25 PM

я направо-ето Ви линака дами и господа!като мислите че не съм компетентен-ето заповядаите,вижте уверете се че е истина!!
http://mydoggy.hit.bg/breed/breed.html
да се радвате а ако не стане влезте в саита-http://mydoggy.hit.bg
и оттам влезте в породи та да видите кво пише! cl) b) b) b) bgflag маи,маи.....
Аиде пичете веднага като се уверите!!!искам да чуя признания! b) ;)

#64 Потребителят е офлайн   Райчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:43 PM

Цитат

така че аз пиша това което хората пишат и си мисля че е верно!

Колега,информацията не е вярна.Потърси някой който разбира,да ти обясни и да знаеш,а не да пишеш инфо от сайтове в който даже незнаят как се пишат правилно имената на породите. BEER
Пп: Пак казвам че нямам за цел да се заяждам с теб,просто искам да осъзнаеш че грешиш

#65 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:51 PM

да,може и да греша но моите мнения винаги са аргументирани и защитени,не пиша напразни глупости все пак!мен ме интересува-Ти влезе ли в саита?знам че например имената на породите са объркани -Пинчър и др....но ти влезе ли в саита та да видиш и да се увериш че говоря както хората пишат?ако те грешат-извини ме!

#66 Потребителят е офлайн   Райчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:53 PM

Колега
Група 1:
Овчарски и пастирски кучета (с изключение на швейцарските пастирски кучета)
Група 2:
Пинчери и шнауцери, молосоидни породи, швейцарски планински и пастирски кучета, и други породи
Група 3:
Териери
Група 4:
Дакели
Група 5:
Шпицове и примитиви
Група 6:
Гончета, кръвоследници и сродни породи
Група 7:
Кучета, работещи със стойка
Група 8:
Апортиращи, претърсващи и водни кучета
Група 9:
Компаньони и игривки
Група 10:
Хрътки
Това са истинските групи на които се разделят породите ,а не както пише в онзи сайт

Ето ти и оригиналния стандарт на Английския сетер:

Английски сетер
(English Setter)

English Setter

FCI No на стандарта
2 от 07.09.1998 г.

Произход:
Великобритания

Дата на публикация на валидния оригинален стандарт:
24.06.1987 г.

Предназначение на породата:
Куче работещо със стойка

Класификация по FCI:
Група 7 - Кучета, работещи със стойка
Секция 2 - Британски и ирландски кучета, работещи със стойка, и сетери
С работен изпит

Общ вид:
Средно на ръст, с изчистени линии, с елегантна външност и походка.

Поведение и темперамент:
Много активно, с изострено чувство към лова, крайно дружелюбно и добродушно по натура.

Глава:
Носи се високо, издължена и умерено суха.
Черепна област:
Череп: Овален между двете уши, предполагащ голям мозъчен капацитет; окципиталната изпъкналост е добре изразена.
Стоп: Добре изразен.
Лицева област:
Носна гъба: Цвета на носната гъба е черен или червеникавокафяв, в зависимост от цвета на козината. Ноздрите са широки.
Муцуна: Умерено дълбока и сравнително квадратна; дължината от стопа до върха на носа трябва да е равна на дължината на черепа, от тила до очите.
Устни: Не много увиснали.
Челюсти и зъби: Челюстите са силни, с почти еднаква дължина, със съвършена, правилна и пълна ножична захапка, т.е. горните резци покриват долните в много тесен контакт и са разположени отвесно на челюстите. Пълната зъбна формула е желателна.
Очи: Блестящи, нежни и изразителни. Цвета варира между орехово и тъмнокафяво. Тъмните са по-добрия вариант. Само при червеникавокафяв белтон (червеникавокафяво с бяло) светлите очи са приемливи. Очите са овални и не са изпъкнали.
Уши: Средно дълги, ниско поставени, увиснали, с изчистени гънки, прилегнали по бузите, с кадифени краища. По горната част покрити с фини копринени косми.

Шия:
По-скоро дълга, мускулеста и суха, леко извита, с изчистени линии; тя свързва главата към широките и много мускулести рамене; никога гърлеста или с увиснала гуша; елегантно изглеждаща.

Тяло:
Умерено дълго.
Гръб: Къс и хоризонтален.
Поясница:Широка, леко сводеста, силна и мускулеста.
Гърди: Дълбоки в предната част, с добра дълбочина и ширина между раменните лопатки. Ребрата са добре извити, широко издадени и дълбоки назад, т.е. гърдите са добре запълнени.

Опашка:
Поставена почти на линията на гърба, средно дълга, непреминаваща под скакателната става, никога навита, нито провлачена, леко извита или с форма на ятаган, но без тенденции да се извива нагоре; долната част на опашката завършва с дълги ресни. Ресните започват малко по-ниско от основата, стават по-дълги към средата на опашката и постепенно се скъсяват към края. Коъмът е дълъг, блестящ, мек и копринен, вълнист, но не къдрав. Жизнена и много подвижна по време на движение; носи се хоризонтално, но никога по-високо от нивото на гърба.

Крайници:
Предни крайници:
Рамене: Простиращи се доста назад или скосени.
Лакти: Добре спуснати плътно до тялото.
Подрамене: Прави и много мускулести, с кръгли кости.
Матакарпуси: Къси, силни, кръгли и прави.
Задни крайници:
Задните крайници са добре замускулени, включително и подбедрата. Дълги от бедрата до скакателните стави.
Бедра: Дълги.
Колене: Добре склонени.
Скакателни стави: Не са наколонени нито навън, нито навътре и са доста снишени.
Лапи:
С добри възглавнички, стегнати, със стегнати засводени пръсти, защитени с козина по между си.

Походка и движения:
Свободни и грациозни движения, внушаващи скорост и издръжливост. Свободните движения на скакателните стави подсилват мощните тласъци от задните крайници. Гледани отзад, тазобедрената, коленната и скакателната стави са на една линия. Главата се държи естествено високо.

Космена покривка:
Козина: От задната част на главата, до линията на ушите е леко чуплива (не къдрава), дълга и копринена, каквато е козината на сетерите по принцип. Задната част на бедрата и предните крайници, почти до лапите, са добре покрити с ресни.
Цвят: Черно с бяло (син белтон), оранжево с бяло (оранжев белтон), лимонено с бяло (лимонен белтон), кестеняво с бяло (кестеняв белтон) или трицветно, т.е. син белтон с жълтокафяво или кестеняв белтон с жълтокафяво, като цветовете не трябва да са на големи петна по тялото. Предпочита се козина изпъстрена с капчици или малки петна.
Забележка на комисията по стандарта:
Белтон е специален термин, използван да опише напръсканата с капчци и петна козина на aнглийския сетер. Белтон е село в Нордтумберлънд. Този термин е създаден и популяризиран чрез книга за aнглийски сетери, написана от Едуард Леверк, кучевъд, който е имал голямо влияние върху съвременния облик на породата.

Размери:
Мъжки 6568 см.
Женски 6165 см.

Недостатъци:
Всяко отклонение от гореизложените параметри трябва да се счита за недостатък и да се третира с прецизност, пропорционална на неговата големина и ефекта върху здравето и благосъстоянието на кучето.

Всяко куче, представено с наличие на физически дефекти, ще бъде дисквалифицирано.

Забележка: Мъжките трябва да имат два нормални по вид тестикула, които да са напълно слезли в скротума

Каде пише че е спортно куче а не ловно или обратното ?

#67 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 03 January 2007 - 11:54 PM

Цитат

я направо-ето Ви линака дами и господа!като мислите че не съм компетентен-ето заповядаите,вижте уверете се че е истина!!
http://mydoggy.hit.bg/breed/breed.html
да се радвате а ако не стане влезте в саита-http://mydoggy.hit.bg
и оттам влезте в породи та да видите кво пише! cl) b) b) b) bgflag маи,маи.....
Аиде пичете веднага като се уверите!!!искам да чуя признания! b) ;)

Леле това е страшно изчерпателен и обогатяваш знанията саит worthy Препоръчвам го на всички. Аз си обугатих знанията неимоверно много. Доста от нещата които си мислех, че са ми ястни бяха разбити на прах и заменени с нови с не успорими доказателства и примери. Един елементарен пример : Аз до сега си мислех, че са ловни кучета апък те били ЛОВДЖИЙСКИ КУЧЕТА Толкова години да живея в такава заблуда ouu И аз се чудя защо хората ме гледат странно oleeee

#68 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:58 PM

в какъв смисъл?нещо не мога да разбера мнението ти?ще може ли да ми обясниш? cl) А ако съм препоръчал полезен саит се радвам за всички които го посетят и се обогатят душевно! b) l) l) b) bgflag

#69 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 12:03 AM

Цитат

Колега 
Група 1:
Овчарски и пастирски кучета (с изключение на швейцарските пастирски кучета)
Група 2:
Пинчери и шнауцери, молосоидни породи, швейцарски планински и пастирски кучета, и други породи
Група 3:
Териери
Група 4:
Дакели
Група 5:
Шпицове и примитиви
Група 6:
Гончета, кръвоследници и сродни породи
Група 7:
Кучета, работещи със стойка
Група 8:
Апортиращи, претърсващи и водни кучета
Група 9:
Компаньони и игривки
Група 10:
Хрътки
Това са истинските групи на които се разделят породите ,а не както пише в онзи сайт

Ето ти и оригиналния стандарт на Английския сетер:

Английски сетер
(English Setter)

English Setter

FCI No на стандарта
2 от 07.09.1998  г.

Произход:
Великобритания

Дата на публикация на валидния оригинален стандарт:
24.06.1987 г.

Предназначение на породата:
Куче работещо със стойка

Класификация по FCI:
Група  7 - Кучета, работещи със стойка
Секция  2 - Британски и ирландски кучета, работещи със стойка, и сетери
С работен изпит

Общ вид:
Средно на ръст, с изчистени линии, с елегантна външност и походка.

Поведение и темперамент:
Много активно, с изострено чувство към лова, крайно дружелюбно и добродушно по натура.

Глава:
Носи се високо, издължена и умерено суха.
Черепна област:
Череп: Овален между двете уши, предполагащ голям мозъчен капацитет; окципиталната изпъкналост е добре изразена.
Стоп: Добре изразен.
Лицева област:
Носна гъба: Цвета на носната гъба е черен или червеникавокафяв, в зависимост от цвета на козината. Ноздрите са широки.
Муцуна: Умерено дълбока и сравнително квадратна; дължината от стопа до върха на носа трябва да е равна на дължината на черепа, от тила до очите.
Устни: Не много увиснали.
Челюсти и зъби: Челюстите са силни, с почти еднаква дължина, със съвършена, правилна и пълна ножична захапка, т.е. горните резци покриват долните в много тесен контакт и са разположени отвесно на челюстите. Пълната зъбна формула е желателна.
Очи: Блестящи, нежни и изразителни. Цвета варира между орехово и тъмнокафяво. Тъмните са по-добрия вариант. Само при червеникавокафяв белтон (червеникавокафяво с бяло) светлите очи са приемливи. Очите са овални и не са изпъкнали.
Уши: Средно дълги, ниско поставени, увиснали, с изчистени гънки, прилегнали по бузите, с кадифени краища. По горната част покрити с фини копринени косми.

Шия:
По-скоро дълга, мускулеста и суха, леко извита, с изчистени линии; тя свързва главата към широките и много мускулести рамене; никога гърлеста или с увиснала гуша; елегантно изглеждаща.

Тяло:
Умерено дълго.
Гръб: Къс и хоризонтален.
Поясница:Широка, леко сводеста, силна и мускулеста.
Гърди: Дълбоки в предната част, с добра дълбочина и ширина между раменните лопатки. Ребрата са добре извити, широко издадени и дълбоки назад, т.е. гърдите са добре запълнени.

Опашка:
Поставена почти на линията на гърба, средно дълга, непреминаваща под скакателната става, никога навита, нито провлачена, леко извита или с форма на ятаган, но без тенденции да се извива нагоре; долната част на опашката завършва с дълги ресни. Ресните започват малко по-ниско от основата, стават по-дълги към средата на опашката и постепенно се скъсяват към края. Коъмът е дълъг, блестящ, мек и копринен, вълнист, но не къдрав. Жизнена и много подвижна по време на движение; носи се хоризонтално, но никога по-високо от нивото на гърба.

Крайници:
Предни крайници:
Рамене: Простиращи се доста назад или скосени.
Лакти: Добре спуснати плътно до тялото.
Подрамене: Прави и много мускулести, с кръгли кости.
Матакарпуси: Къси, силни, кръгли и прави.
Задни крайници:
Задните крайници са добре замускулени, включително и подбедрата. Дълги от бедрата до скакателните стави.
Бедра: Дълги.
Колене: Добре склонени.
Скакателни стави: Не са наколонени нито навън, нито навътре и са доста снишени.
Лапи:
С добри възглавнички, стегнати, със стегнати засводени пръсти, защитени с козина по между си.

Походка и движения:
Свободни и грациозни движения, внушаващи скорост и издръжливост. Свободните движения на скакателните стави подсилват мощните тласъци от задните крайници. Гледани отзад, тазобедрената, коленната и скакателната стави са на една линия. Главата се държи естествено високо.

Космена покривка:
Козина: От задната част на главата, до линията на ушите е леко чуплива (не къдрава), дълга и копринена, каквато е козината на сетерите по принцип. Задната част на бедрата и предните крайници, почти до лапите, са добре покрити с ресни.
Цвят: Черно с бяло (син белтон), оранжево с бяло (оранжев белтон), лимонено с бяло (лимонен белтон), кестеняво с бяло (кестеняв белтон) или трицветно, т.е. син белтон с жълтокафяво или кестеняв белтон с жълтокафяво, като цветовете не трябва да са на големи петна по тялото. Предпочита се козина изпъстрена с капчици или малки петна.
Забележка на комисията по стандарта:
Белтон е специален термин, използван да опише напръсканата с капчци и петна козина на aнглийския сетер. Белтон е село в Нордтумберлънд. Този термин е създаден и популяризиран чрез книга за aнглийски сетери, написана от Едуард Леверк, кучевъд, който е имал голямо влияние върху съвременния облик на породата.

Размери:
Мъжки 6568 см.
Женски 6165 см.

Недостатъци:
Всяко отклонение от гореизложените параметри трябва да се счита за недостатък и да се третира с прецизност, пропорционална на неговата големина и ефекта върху здравето и благосъстоянието на кучето.

Всяко куче, представено с наличие на физически дефекти, ще бъде дисквалифицирано.

Забележка: Мъжките трябва да имат два нормални по вид тестикула, които да са напълно слезли в скротума

Каде пише че е спортно куче а не ловно или обратното ?

ами напише го в саита които ти дадох!е знам че това са истинските групи,но какво лошо има да дам и малко странична информация?А ето ти и една снимка на моята сетерка та да я оцениш?ще се радвам на вашето мнение?ето снимките!в момента е на 5 месеца и козината все още не е пораснала напълно(предполагам че го знаете) b) Ще се радвам на оценката Ви!Вие сте...Тук изпълнява команда''Седни''! bravoS

Прикачени файлове

#70 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 12:05 AM

а ето и още една....Тук търси нещо-я яребица,я фазан,я кокошка.....ах милата! b) l)

Прикачени файлове

#71 Потребителят е офлайн   Райчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 12:11 AM

Колега,знаеш ли че по снимка не се оценява?Ако искаш мнение което е много по компетентно от моето,заведи кучето си на изложба да го уценят хора които са упълномощени за това.В форума има съдий но те едва ли се биха наели да дадат оценка на кучето по снимка,но ако питаш мен,по важно е на теб да ти си харесва защото перфектни кучета няма cheers

#72 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 12:13 AM

на мене ми харесва!!!ама искам да знам как изглежда в очите на другите!кучето е от отлични английски сетери,но няма родословие!ами ако го заведа на изложба и ми кажат че е в стандарта ще може ли да участва в самата изложба като няма родословие?

#73 Потребителят е офлайн   Райчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 12:18 AM

Не,няма да може r)

#74 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 11:03 AM

ами ако и изкарам родословие от сегашното куче което не е пълно пак ли няма да може да ходи по изложби? cl)

#75 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
Публикувано: 04 January 2007 - 05:37 PM

gulev_1991 искам да ти дам съвет а ти ако искаш го осмисляи.
Не приемаи всичко което намериш из нета за правилно и неоспоримо. Вярно е, че с четене става образоването, но не на "измислени" саитове а на летеретура писана от разбиращи хора които с гордост са си поставили имината под написаното от тях. Естествено, че тези имена трябва да ти говорят нещо а не да са безизвестни. Има и неща в нета които са правелни и верни (не го отричам като начин за образоване), но трябва да правиш разлика. Аз също съм научил много неща от саитовете. Но съпоставяи няколко мнения, приценяи, осмисляиги ... А не веднага "А това е вярно" Ако някъде срещнеш написано, че България е в Африка нали ще се изсмееш и нама да повярваш. И ако твърдя, че е вярно и казвам виж тука го пише ... Какво ще си помислиш за мен. Ама честно си отговори, на тебе си не на мен. Така, че подбираи от къде предобиваш нови знания. Поздравления, че се интерисуваш и искаш да предобиваш нови знания, но с риск да се повторя. Внимаваи от къде се учиш. С наи добри пожелания super best

#76 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 06:05 PM

Хубу,хубо!аиде ще се поуча този път!:) b) bravoS b) Дано да е за късмет!
b) l) b) victoryVVV super best

#77 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 01:51 PM

Абе този сайт ,да не е правен от някое олигофренче.My Webpagehttp://mydoggy.hit.bg/breed/breed.html
gulev ,вземи инфо от нещо истинско бре.

#78 Потребителят е офлайн   Kamenagi Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 January 2007 - 11:22 PM

Цитат

Абе този сайт ,да не е правен от някое олигофренче.My Webpagehttp://mydoggy.hit.bg/breed/breed.html
gulev ,вземи инфо от нещо истинско бре.

ХАХАХАХАХА, леле майко! Прав си, ама и олигофрен е слабо определение! пинчЪр и фоксер вече са ми любимите породи!

#79 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2007 - 04:43 PM

Познавате ли това куче?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#80 Потребителят е офлайн   zivko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 07:54 PM

здр!на ввички!прочетох какво споровете за догото и искам дасе включа!догдто е съсдадено зада пази стадата или говедата вав Арзентина от пумите!догото сас лъв или тигар малко много трудно щесе прибори!мозе ако са 5 но казвам можебирзащо е съсдадено за бой със пуми!Вав България се използва за диви прасета!дори аз имам дого вав момента но него уча а го дърза за раплод и от малкити нат си остая щеги уча!виждал сам на клип дого като буквално влачи 70 кг прасе!бой със пума и давене на язовец!

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни