Dog.bg Форуми : Хъски епилептик на година и половина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъски епилептик на година и половина Бургас-спешно търси поне приемен дом

#101 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2011 - 07:04 PM

Що само четириноги?Имах корела,ама каката и отвори прозореца по невнимание,а вълнистото ми папагалче казваше над 10 израза.Ходех из нас като пират с птица на рамо и....други екстри :af_089: Нещо ново забелязвам в Руни-походката му заприличва на предишното ми куче-някак достолепна.И пак също като него,но все още в малка степен,зарязва по някое време играта с другите кучета и ме подканя с леко захапване и вербални увещания да си играя аз с него.Май ще излезе,че не е до куче,а до влиянието на човека над него.Да ви призная,не съм и предполагала,че толкова колеги тук ще ме адмирират топло и сърдечно.Чета ви всички ухилена и с благодарност за признанието ви! :rc_036:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#102 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 07:13 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 14 March 2011 - 03:01 PM, написа:

..... (няма да казвам, че хлипам).
:ba_025:

Хи хи-няма,няма.... :r_181:
User's Signature

#103 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 08:26 PM

Уф..забравих да спомена:от 8ми март Руни не бе правил гърчове и днес по обед-поредните.Вече имам навика да го държа или под око,или да намалям музиката в нас,за да се ослушвам за него.Бяха три,като само първия бе малко по-сериозен и се изпусна.Веднага след него му дадох мед и зачаках следващите-те не се забавиха.Вторият бе по-слаб и Руни само приседна,наведе надолу глава и се разтърсваше беззвучно,третият мина без дори да седне и повече приличаше на силен тремор.Та така....Обичайното шматкане и леко блъскане,но след последния си бе направо в час,леко ми скимтеше и реших да го водя на разходка.Докато стигнем до клетката и той вече си бе на пълни обороти (за 10 мин.),подуши една арна мома и я ухажваше нежно и настоятелно час и 30 мин.Арна=разгонена.Харесаха зетя заради отношението му и...потенциалния безопасен секс-ха ха.До него по технически причини не се стигна.Сега пак спи трупясан след 3 часа игра.Ето и снимки-моя милост също е хваната от tigi.Както и нейните подопечни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 08:31 PM

Милият той, колко е сладък! Дано поне той нищо не помни и не усеща дискомфорт при тези прилошавания! Забелязвам обаче, че кучешката ви градинка е поизсъхнала и по естествени причини вече няма тая рядка кал, в която бяха потънали кучетата преди една-две седмици! Пролетта в Пловдив както винаги идва по-рано :smile:

#105 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 10:52 PM

Тази площадка лятото,което си е адско в напечения Пловдив,се превръща в пушилка от спечената кал.Извинявам се за отклонението и знам,че има точно за нея тема,но утре с приятеля ми,който също е собственик на куче и посещават същата клетка,имаме уговорен час при кмета на района ни.Точно по повод неуредиците около клетката.А днес две нагли пишлеменца бяха влезли при нас,Руни се заигра с едното,почна да го хапе по ръкава и да му го дърпа силно и то изрева на умряло,оплаквайки се не знам на кой ли,че кучето щяло да го изяде.Един кибик извън оградата почна да вика "на кого е това куче,дето напада(!?!) детето?",а аз го попитах това дете на кого е.Не знаел.Заслужаваше си малкия да го оставя да си понесе от грубата игра на Руни,но предпочетох да ги подбера пред мен и да изчезват от клетката.Момчето ми вече чинно седи,докато се храним на масата,не мрънка,а само леко си мушка муцунката под ръката ми и я слага на коляното ми.Да,ама тоя филм съм го гледала вече.Но пасаран!!!Разбра,че финалният залък ще падне директно в неговата купа,като се нахраня и стана от масата,и си го чака като наследство.
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 01:13 PM

Здравейте пак от нас.Искам да се похваля от схватливостта на моя лигьо.Знаете,че не търпя доминация,особено от...куче :ab_041: Дано не ме чете приятеля ми.Използвах ненадминатата лакомия на Руни,за да го науча,че преди разходка,докато се обувам и обличам в коридора,той ще седи чинно,докато не му подам команда-"излизай навън".С бисквитка,естествено.После отварям вратата,заключвам,викам асансьора и му казвам да влиза в него.И чак тогава му закачам повода.Да благодаря за този съвет на Галя,който бе даден по повод излизането на разходка на Нанук.Малко го модифицирах от "легни" на "седни",но за мен бе важно просто кучето да се успокои и да не се върти около и върху мен като слон в стъкларски магазин,будейки по тъмно още комшиите.И точно сега изгледах един епизод от "Говорещия с кучета"където преди разходка трябваше първо да се овладеят емоциите на 3 хъскита,преди да тръгнат всички на разходка.Вече види ли лакомство,само сяда и дава лапа-другите кучкари са обезоръжени от чара му и направо почти сит се прибираме. :af_089: Оказва се,че господинчото никак не е отстъпчива,ако има наблизо храна и вече насмете един мъжки пит,който неразумно дойде да подуши храната от ръката ми,която бе предназначена за Руни.
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 March 2011 - 04:06 PM

Късметлия,че попадна на такъв стопанин друго не зная какво да кажа.Обожавам хора,които работят с кучетата и,учат ги на нови неща,изискват нещо от тях и така и съжителството е по-лесно,а и куч и стопани са щастливи.
И съответно ненавиждам другата половина стопани спокойно четящи вестник някъде или пиейки кафе не знаейки къде им е пуснатото куче,ама иначе го разхождали!
Ариел :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 01:43 PM

Ето ни пак.Да не ме чуе дяволът,но вече спряхме всякакви приготвени домашно храни,минахме на гранула и...малко се постегнахме.Съответно и нощно време не са се случвали скоро ексцесии в нас.Почна да се усеща сутрин да кротува,за да може "мама" преди разходката поне една чаша кафе да изпие,да изчакаме мааалко да просветли навън и тогава да излезнем.На ден му се събира средно поне 4 часа разходки,за 4-5 извеждания.Добре,че и каката поема едната,а вечер преди лягане просто не мога да я пропусна,дори и да спи като пън.Будя го,за да не ме буди той посред нощ.В нас бели не е правил,разнася разни чехли,спи ми на леглото,като ме няма и...пречи на каката да учи,като и плаче пред вратата за внимание.Няма вече скубане.Мимолетното схващане на задния крак също го няма от доста време,хапе ли повече от леко ръката ми-аз му ръфам ухото,гризе си кокала,спокоен е в нас и весел дечко навън.Уравновесен и слънчев характер.Откликва при подкана за игра и отказва канфронтации от доминнтни.Ако прекалят-си показва категорично желанието да не го закачат.Почвам да се повтарям вече,Не смея да се похваля,но повече от 2 седм.не е правил кризи.Снимки направих как си почива на меката мебел,но ще ги кача след два дена поне,че сега преинсталирах компа.До скоро!
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 25 March 2011 - 02:53 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 20 March 2011 - 02:06 PM, написа:

Късметлия,че попадна на такъв стопанин друго не зная какво да кажа.Обожавам хора,които работят с кучетата и,учат ги на нови неща,изискват нещо от тях и така и съжителството е по-лесно,а и куч и стопани са щастливи.
И съответно ненавиждам другата половина стопани спокойно четящи вестник някъде или пиейки кафе не знаейки къде им е пуснатото куче,ама иначе го разхождали!
Ариел :rc_036:

+1 :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 08:07 AM

Да ви кажа наш господинчо що за пич е.Вече споменах,че не напада никой,но и не се дава,ако някой наруши личното му пространство с грубо окупиране на задницата му.Влизаме вчера в клетката,където вече са един мъжки пекинез,потенциално натопорчен за секс,и маламут колкото Руни на години и 15 кила отгоре.Симпатяга и уравновесен тип.Руни седи до мен и се чуди дали да почне игра с него или да изчака и разузнае обстановката.И докато стои,пекито почва да го цъка по крака.Една,две минути.....С момичето на пекито бегло се знаем и говорим за кучетата си,гледаме ги... , докато Руни решава,че онзи е прекалил и му скача да го нахока.Пекито дава истеричен отпор,разтърваме ги без последици и в този момент установявам,че маламутът се е паркирал и замръзнал в/у моя-из отзадзе.2 сек.размисъл и Руни бясно се извърта да сгълчи следващия окупатор.Въргалът е много по-харт,без истерия и само противоборство на двама северняка.Веднага успяхме да ги отделим,да ги накараме да седнат и те се успокоиха на секундата,но по маламута забелязах кръв.Първата ми мисъл бе,че няма начин,да не сме понесли щети от такъв здрав противник,но при оглед се оказа,че Рунчин,това чаровно и дружелюбно същество,се е отбранявал не на шега и е раздрал леко ноздрата и направил пробойна под окото на маламута,без той да е получил и драскотина.Пекито напусна терена,а след 10 мин.изчакване,с момчето на маламута се разбрахме,че нашите кучета не са правокирали случката и можем да ги оставим пуснати вътре.Те си бяха напълно спокойни,маламутът пак доближи приятелски Руни,нашият му показа тихичко зъбки и другият спокойно се оттегли.Туй-то.Имам обаче един проблем с него-навън,колкото и да е нахранен,все гледа да копне храна от земята и мисля,че това е основната причина често да се подрисква.До вода на моменти.На другия ден вече е ОК.Рязко дърпам строгия,за да пусне,очите са ми на четири,но той понякога успява да ме изработи.Посяга ми,ако се опитам да махна каквото е захапал с ръка.Днес дори там,където често хранят котки на улицата,видях на една ограда надпис:"отрова-пазете си кучетата".Написана на лист с химикал.Ако не успея да му избия този лош навик,ще прибягвам май до намордник.Но предпочитам без него да го науча да не лапа или после поне да пуска.Много е лаком и ненаситен,ако не внимавам в порциона суха храна,ще напълнее лесно,при все,че играе и тича доста за едно апартаментно куче.
Слагам снимки как реанимира след разходка в другата стая,където му позволявам да се качва по мебелите,ако мен ме няма там.На моето легло знае,че е забранено и сам се изнизва,като ме види да влизам.Скрива се зад масата снижен и ме гледа гузно с периферията.Хитрец сибирски,ама тоя филм го знам наизуст.Чета му конското,за да знае кой води парада :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2011 - 08:28 AM

бас ловя, че на третата снима се чуди
- Къде ми е компютара?
:wub: :re_037:

#112 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 09:00 AM

Показване на мнениетоAnuk, в 01 April 2011 - 08:28 AM, написа:

бас ловя, че на третата снима се чуди
- Къде ми е компютара?
Качена снимка Качена снимка

Или: "Това е маса! На масата се слага храна! Аз съм на дивана! На него седят хората! Хората ядат от масата! Къдеее ми ее хранатаааа?!"
Сори за оф-а, снимките са страхотни, Ира!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#113 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 07:10 PM

Сега се сещам,че на повечето от снимите,той е със строгия.Не си мислете,че в нас не му го свалям,но когато знам,че ще го изведа скоро пак,не го тормозя да го слагам и свалям.Той не бе привикнал и много се дърпаше,като му го махах,понеже си задиряше леко ушите,Почна да свиква,че внимавам и,ако не мърда,няма и да усети как го махам.Така е свикнал с часовете за разходка отпреди,че мога да си сверявам вечер часовника по него,когато си прави голямата нужда.Но той е и право черво,често го прави,все е гладен и си брани храната дори с атаки,ако е навън.Все обяснявам да не му дават кучкарите лакомства,ама....пусти му чар.Сяда,изплезва розовото си езиче,както ми е на аватара,дори и лапа си дава.Ако е с разстройство и има достъп до терасата,бяга там.Иначе се изпуска на килима и после ме гледа унило и извинително.Казвам му,че нищо не се е случило,успокоява се и си ляга.Но и ми дава сигнали. но не винаги имам сили посред нощ да скоча в обувките.Казаха ми,че мога да сипя капки оцет във водата му,ако е разхлабен и така ще го стегна.Дали да пробвам?Наистина често се раздрисква и се налага до 7 пъти да го извеждам само за това на денонощие.Така е от малък-питах предишната му собственичка.Не искам да давам лекарства-не знам как ще взаимодействат с фенобарбитала.Каката много го обича,но е и строга с него.Хапе го по ушите,ако прекали със зъбите си,а той плаче,сякаш са го одрали жив-голям ме симулант.Но заболи ли го наистина,както когато кангала го ковна по главата и после разбрах,че му е пуснал и кръв-тогава момчето и гък не каза,за да покаже,че го е боляло.Само стихна в краката ми.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 April 2011 - 09:55 PM

пробвай да откачаш една бримка от него за да не го скубеш докато му го измъкваш през главата,за едното куче ,което е с повече козина понякога ползвам строг и така го махам най-лесно и съответно слагам :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2011 - 01:07 PM

Благодаря за съвета.Пробвах още първия ден кое ще е най-удобно.Аз не го скубя-той се лигави.Когато стои кротък-не го закачам.За скубане не може да става и дума.Казах вече,че е лигав мамин симулант.но е и хитър и лесно се учи кое е в негов интерес.С предишното ми куче-хъскито Арес-сякаш са близнаци по акъл и поведение.Онзи ден е прескачал на полето телени заграждения,вече му зарастват раните,но каката не го е чула и гък да каже-айде холан.Днес му съдрах каквото му е останало от стария кожух в областта под основата на опашката и той се направи,че ме няма,защото си имаше нов кокал за гризкане.И за сефте го видях да се въргаля в някаква миризма на една полянка-сега мирише сладникаво на разложено,но ще се отмирише до довечера,когато го събера със сюрията от клетката.Не знаех,че и хъски си дегизират собствената си миризма чрез овъргалване.
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 09:00 AM

За пръв път Руни направи криза вечерта,досега винаги след сутрешна разходка.От последната бяха минали повече от 3 седмици.Последващо хаотично лутане и блъскане 40 мин.и после спа сравнително спокойно-само ставаше да ме провери в стаята ли съм и пак лягаше.Слагам вече символично количество оцет във водата за пиене,когато се разстрои,и мисля,че дава желания ефект.Наскоро един голдън му се хвърли и го повали-както си играеха в клетката.Руни се оставя да пъде повален,но после все намирам кръв по другото куче,а не по него.Май му е тактика привидно да се прави на предал се.Дръпнах голдъна от него с повод,който ми дадоха,положих го да полежи странично,докато се успокои и след 10 мин.го пуснах.През това време Рунката седеше спокоен до мен и после вече не се забелязваха.Стопанинът на кучето през това време бе отишъл да си вземе чаша кафе и му обясних,че кучето му вече е склонно да си пази женските в клетката,понеже го е треснал и него хормонът.Разбрахме се като хората.Не случайно казах на Нели,че не искам Руни да остане некастриран.Очите на голдъна,докато го държах залепен на земята,бяха налети с кръв.Не можем да правим график на една клетка в цял квартал кой кога да влиза,но стане ли въргал,ние се рабираме със стопаните кой е агресивния и той изчаква навън,докато види,че в клетката няма повече негов потенциален съперник.В 9 от 10 случая кучкарите,които идват,са свестни и разбрани,а за останалия 1 случай аз винаги си имам едно наум и не изтървам кучето си от очите си с кого се запознава и как се развиват после отношенията.От породата ли е или не,но забелязвам тенденция голдъните да повалят за доминиране,да държат кучето под себе си и само заплашително да му ръмжат.Но и това няма да толерирам,понеже то вече е минало в червената зона и понечи ли кучето отдолу да се измъкне,посяга да го захапе-макар и като предупреждение.
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 08:38 AM

Пак сме ние.Вчера бе прекрасен ден и с Рунич за 3 минути буквално минахме нов урок успешно.Да се качва и преминава по ескадата в клетката.Е,засега само при наличието на бисквитка,но после сам се връща,качва се и демонстрира,че наново си е заслужил наградка,лакомникът ненаситен.След което се отдаде на заслужена почивка на сянка с поза на цар лъв:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 April 2011 - 08:41 AM

Ух тоя Руни :ab_041:. Глътка позитивизъм сред цялата ни гадория тук. Благодарим Ариел :ba_025:
Много красиво това момче!
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 05:54 AM

Това момче,когато го пусна на простор да тича с други кучета и го викна,кове,обръща се,намира ме с очи и литва към мен с озарена физиономия.Обича да усеща тялото ми,като се подпира седнал в краката ми,готов е да хукне да тича,ако някой го подкани,готов е да се отбранява,но не и да напада.Вече му изяждам муцуната от целувки и той си трае,не посяга да ме гризне,дори и на игра.Вече редувам строг с обикновен нашийник-все по-малко се дърпа и върви редом ,след като повече няма зор за някои нужди.Вече не се панира и стяга,щом го обхвана в прегръдката си и се опитвам да го повдигна.Отпусна се,успокои се и прие новия си дом и стопаните си.Следва ме из апартамента,не плаче,когато излизам от него,идва да ме посреща развълнуван и снижен,за да го гушна за "Здравей",научава се дори при кокал на улицата,ако кажа "Не",да го подмине,макар и да умира за него.Каката постоянно му прави фотосесии и той се изживява на фото модел :ab_041: Каквото и да ядем на масата,колкото и да е гладен и да му мирише,вече лежи спокойно в краката ни и не ни притеснява.Малко отклонение-каката стриктно следва моя стил на обучение и отношение,така че той си знае прекрасно мястото в нас и дори в мое отсъствие се съобразява със същите порядки,които съм наложила.
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 08:47 AM

:wub: :rc_036:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка