Да ви кажа наш господинчо що за пич е.Вече споменах,че не напада никой,но и не се дава,ако някой наруши личното му пространство с грубо окупиране на задницата му.Влизаме вчера в клетката,където вече са един мъжки пекинез,потенциално натопорчен за секс,и маламут колкото Руни на години и 15 кила отгоре.Симпатяга и уравновесен тип.Руни седи до мен и се чуди дали да почне игра с него или да изчака и разузнае обстановката.И докато стои,пекито почва да го цъка по крака.Една,две минути.....С момичето на пекито бегло се знаем и говорим за кучетата си,гледаме ги... , докато Руни решава,че онзи е прекалил и му скача да го нахока.Пекито дава истеричен отпор,разтърваме ги без последици и в този момент установявам,че маламутът се е паркирал и замръзнал в/у моя-из отзадзе.2 сек.размисъл и Руни бясно се извърта да сгълчи следващия окупатор.Въргалът е много по-харт,без истерия и само противоборство на двама северняка.Веднага успяхме да ги отделим,да ги накараме да седнат и те се успокоиха на секундата,но по маламута забелязах кръв.Първата ми мисъл бе,че няма начин,да не сме понесли щети от такъв здрав противник,но при оглед се оказа,че Рунчин,това чаровно и дружелюбно същество,се е отбранявал не на шега и е раздрал леко ноздрата и направил пробойна под окото на маламута,без той да е получил и драскотина.Пекито напусна терена,а след 10 мин.изчакване,с момчето на маламута се разбрахме,че нашите кучета не са правокирали случката и можем да ги оставим пуснати вътре.Те си бяха напълно спокойни,маламутът пак доближи приятелски Руни,нашият му показа тихичко зъбки и другият спокойно се оттегли.Туй-то.Имам обаче един проблем с него-навън,колкото и да е нахранен,все гледа да копне храна от земята и мисля,че това е основната причина често да се подрисква.До вода на моменти.На другия ден вече е ОК.Рязко дърпам строгия,за да пусне,очите са ми на четири,но той понякога успява да ме изработи.Посяга ми,ако се опитам да махна каквото е захапал с ръка.Днес дори там,където често хранят котки на улицата,видях на една ограда надпис:"отрова-пазете си кучетата".Написана на лист с химикал.Ако не успея да му избия този лош навик,ще прибягвам май до намордник.Но предпочитам без него да го науча да не лапа или после поне да пуска.Много е лаком и ненаситен,ако не внимавам в порциона суха храна,ще напълнее лесно,при все,че играе и тича доста за едно апартаментно куче.
Слагам снимки как реанимира след разходка в другата стая,където му позволявам да се качва по мебелите,ако мен ме няма там.На моето легло знае,че е забранено и сам се изнизва,като ме види да влизам.Скрива се зад масата снижен и ме гледа гузно с периферията.Хитрец сибирски,ама тоя филм го знам наизуст.Чета му конското,за да знае кой води парада