И аз днес говорих със Зелиха - имах някои въпроси,на които жената любезно ми отговори.
DDG, в 31 March 2011 - 03:19 PM, написа:
Исках да изпратя пари за коритата,но се оказа,че всъщност не са корита,а по-големи легени.В тази връзка искам да помоля ако някой има излишен такъв да го дава насам,а парите ще се използват за пълнеж на легена,демек за храна

Говорихме и за това как се е озовала с толкова много кучета – голяма част от тях са подхвърлени в двора и,оставят ги и пред къщата и,за да не са на центъра,че там всички ги виждат и ще глобят кмета!Бебетата,които се виждат на клипчето са от последните студове – излязла сутринта да отиде до магазина и те били сгушени върху един чувал мокри и треперещи.Сърце не и дало да ги подмине,естествено знае и кой ги е изхвърлил.
Нейните кучета са кастрирани,но на другите от селото не са.
Изразих мнение,че по принцип е хубаво децата да се учат на добро отношение към животните,да ходят да и помагат,а не да бягат като дявол от тамян,а тя ми каза – в моето село (предполагам,че и на всякъде) това никога няма да стане.Част от кучетата са спасени точно от посегателства на деца – опитвали се със счупено стъкло да им прережат гърлата.Ако правилно съм разбрала някои (3-4) от кучетата са с по 1 око,защото освен камъни,хвърлят и пиратки по тях.
Уговорено е с шуменския приют да бъдат кастрирани и котките.
Говорихме и за оградата,очаквам допълнителна информация и като имам повече яснота – ще пиша.