Dog.bg Форуми : "Говорещата с кучета "

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Говорещата с кучета " нужда от помощ

#61 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 April 2011 - 12:33 AM

Искам да благодаря на хората,с чиято помощ ще бъде закупена храната - Евелина Т. и Elizd (дарението от тази тема).Молбата и беше,ако може да се купи храна и за котките.

И аз днес говорих със Зелиха - имах някои въпроси,на които жената любезно ми отговори.

Показване на мнениетоDDG, в 31 March 2011 - 03:19 PM, написа:

На филмчето ще видите как хвърля храна на кучетата, като на кокошки - биели се, ако им слага в паници. Щяла да купи големи пластмасови корита, били по 2-3 лева в магазина в селото, за да не се хранят от земята.

Исках да изпратя пари за коритата,но се оказа,че всъщност не са корита,а по-големи легени.В тази връзка искам да помоля ако някой има излишен такъв да го дава насам,а парите ще се използват за пълнеж на легена,демек за храна :ae_085: .

Говорихме и за това как се е озовала с толкова много кучета – голяма част от тях са подхвърлени в двора и,оставят ги и пред къщата и,за да не са на центъра,че там всички ги виждат и ще глобят кмета!Бебетата,които се виждат на клипчето са от последните студове – излязла сутринта да отиде до магазина и те били сгушени върху един чувал мокри и треперещи.Сърце не и дало да ги подмине,естествено знае и кой ги е изхвърлил.
Нейните кучета са кастрирани,но на другите от селото не са.
Изразих мнение,че по принцип е хубаво децата да се учат на добро отношение към животните,да ходят да и помагат,а не да бягат като дявол от тамян,а тя ми каза – в моето село (предполагам,че и на всякъде) това никога няма да стане.Част от кучетата са спасени точно от посегателства на деца – опитвали се със счупено стъкло да им прережат гърлата.Ако правилно съм разбрала някои (3-4) от кучетата са с по 1 око,защото освен камъни,хвърлят и пиратки по тях.
Уговорено е с шуменския приют да бъдат кастрирани и котките.

Говорихме и за оградата,очаквам допълнителна информация и като имам повече яснота – ще пиша.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#62 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 April 2011 - 05:21 AM

Показване на мнениетоDDG, в 13 April 2011 - 08:42 PM, написа:

Iglub, страхотна си. Jaspermmm, много благодаря! До 22-ри обаче има доста време. Ще трябва да спретнем нещо и дотогава. Iglub, разбира се, че можеш да помогнеш с продукти за нея, ще и ги занесем (или ние или Jaspermm) като тръгнем натам. Според мен спешно е пари да и пратим. Аз също ще отделя скромна сума, заедно с тези 80 лева събрани до момента, ще позакърпим. За малко. Ще изпратя на Mil_ номера на шуменската сметка. Iglub, ако искаш и ти направо там...

На мен и идеята с пощенския запис също ми допадна, защото парите пристигат направо при нея, спестяват се малко пари за банкови преводи, които могат да се преведат на нея, вместо да се дават на банките и ако не ме лъже паметта трае най-много 2 дни.
DDG, ако можеш обади й се и я попитай за адреса й (можеш направо на лична да ми го пратиш) и аз ще й пратя една част така, докато пристигнат другите през Шуменското дружество.

#63 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 14 April 2011 - 09:06 AM

Ок, днес ще и звънна за точния адрес и ще ти го пратя на лични. Въпросът е, че тя в това село освен хляб, друга храна не може да купи. Аз също мислех парите направо на нея да изпратим, тя каза, че щяла да ги даде на доброволците от приюта, да и купят храна от Кауфланд (пак излиза около левче килото от най-евтината храна там). Затова реших, че най-добре направо на хората от прюта, те ще се отчетат както подобава.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#64 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2011 - 09:15 AM

DDG - само да кажа, че за пощески записа са нужни трите имена по ЛК
ако не знаеш :rc_036:

#65 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоDDG, в 14 April 2011 - 09:06 AM, написа:

Ок, днес ще и звънна за точния адрес и ще ти го пратя на лични. Въпросът е, че тя в това село освен хляб, друга храна не може да купи. Аз също мислех парите направо на нея да изпратим, тя каза, че щяла да ги даде на доброволците от приюта, да и купят храна от Кауфланд (пак излиза около левче килото от най-евтината храна там). Затова реших, че най-добре направо на хората от прюта, те ще се отчетат както подобава.

За храна за кучета ли говорим, съжалявам малко се обърках?
Ако й купят и на нея храна, добре, няма проблем ще преведа, просто в случая наистина държа парите, които преведа да са за храна за нея и ако има и други необходими неща., а тя сигурно има.

#66 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 14 April 2011 - 11:01 AM

Показване на мнениетоiglub, в 14 April 2011 - 10:46 AM, написа:

За храна за кучета ли говорим, съжалявам малко се обърках?
Ако й купят и на нея храна, добре, няма проблем ще преведа, просто в случая наистина държа парите, които преведа да са за храна за нея и ако има и други необходими неща, а тя сигурно има.

Ще купят това, което им поръчаме:-))) Ако искаш, ти преведи направо лично на нея, за да си спокойна. Останалите ще ги пратим към Д-р Данков, за да купят храна за кучетата и котетата. Засега са 120 лева (по сметката има 80, аз ще пусна още 30, jaspermm още 10). Можем да се разберем така - храна за кучетата и котетата за 80 лева примерно, останалите за нея - да и ги дадат лично, тя да прецени от какво най-много има нужда. До колкото я познавам обаче, с тях ще купи пак хляб.
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2011 - 08:20 AM

jaspermmm, тъй като за момента май само твоето пътуване другата седмица е сигурно, съгласна ли си да вземеш продукти за Зелиха и с колко място разполагаш, за да знам как да подредя багажа и прочие. Много ти благодаря!

#68 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2011 - 01:01 PM

Поствам тук няколко линка на същата тема. Ако някой иска да помогне чрез пейпал (на английски) - http://tailsandwings...5185436b847e461
За информация на английски език във фейсбук:
http://www.facebook....150157309783178
И събитие във фейсбук:
http://www.facebook....108316582586962

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#69 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2011 - 01:27 PM

А аз чрез един от линковете попаднах на този, в който е публикуван целия адрес на Зелиха. http://www.lubimci.b...-sym-nahrani-me
Това изобщо не е добра идея според мен, написах коментар там, но ако някой случайно има връзка с този сайт и ако може да се свърже с тях да махнат адреса.

Ох същата работа и във фейсбук. Целият адрес публикуван.
Само аз ли го намирам за много лоша идея :dh_188: да се публикуват така лични данни...

#70 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2011 - 02:26 PM

Ами по принцип предвид на обществената нагласа към животните в обществото ни, и аз не го намирам да добра идея! Ще иде утре някои изрод и ще и избие животинките, а на жената кой знае какво ще направи. Не е редно така.

#71 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 16 April 2011 - 07:04 PM

Mмм..знам,че на фона на всичко,което се обсъжда тук,това което ще вметна,не е кой знае каква помощ,но все пак да споделя личния си опит. Та така,относно храненето на кучетата. Преди известно време,за няколко месеца живях на едно село и се грижих за кучетата на една позната. Те бяха...абе,доста,да речем и те също така се биеха за храната,нищо,че нямаше нито слаби,нито умрели от глад. И аз пробвах първо с легени с различни размери,но и това не беше решение,защото те пак се биеха и над легените. Накрая,така ми писна да ги разтървавам и да им се карам,и да ги подреждам,че взех и аз ,като тази жена,да мятам гранулите,като на кокошки. Така пък взеха да ги настъпват... Една вечер,тази моя позната си дойде и предложи да насипвам храна в прави линии,по цялото протежение на двора. Помогна бе! :wink: Нареждаха се кучетата,като прасенца и почти нямаше кавги.

Та,мисълта ми е,когато,разбира се,доставите храна на жената,та да има какво да сипва всъщност,предложете й да направи една непрекъсната линия по двора или няколко такива на разстояние една от друга и може и да помогне.

Това е скромният ми принос.Включването ми си е направо жалко,ама нали,който с каквото може... За съжаление,не мога с нищо друго да се отчета. :sad:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#72 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2011 - 08:20 PM

Показване на мнениетоArha, в 16 April 2011 - 06:04 PM, написа:

Една вечер,тази моя позната си дойде и предложи да насипвам храна в прави линии,по цялото протежение на двора. Помогна бе! :wink: Нареждаха се кучетата,като прасенца и почти нямаше кавги.

Waikikii даде същата идея,ама забравих да и кажа на жената като говорихме :dh_188: .От АРС така хранили кучетата в Кремиковци и имало ефект,така че може би си струва да се опита.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#73 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2011 - 11:07 PM

Страхотна идея!

Тази жена ми е много симпатична всъщност! При първа възможност ще отделя нещичко! Супер, че й помагате :rc_036:

#74 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 17 April 2011 - 09:16 PM

Ех как се радвам, че има повече хора, които се интересуват от Зелиха и нейните "деца"! Аз и предложих да разреже на две стари автомобилни гуми - напречно и там да сипва храна. Обаче тя каза, че от селото нямало кой да и даде...Даже нещо напоследък взели много да се озболяват, да и завиждат, че разни хора и помагат. Българска му работа....
Да използвам случая да благодаря от нейно име на всички, които помагат! На Butcy, Евелина Т., Iglub, Jaspermmm и всички останали, които са съпричастни. Благодаря също на Д-р Данков от шуменския клон на ГБДЗЖ, който съдейства изпратената храна и средства да достигнат до Зелиха.
Относно публикуването на адреса и - знае се в кое село е, а ако някой иска да и навреди дори и само това е достатъчно, така че се надявам да няма злонамерени.
Поздрави на всички от Зелиха и се надявам скоро да получим снимки.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 April 2011 - 09:33 PM

Има направена страница и във Фб за помощ.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#76 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 17 April 2011 - 09:40 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 17 April 2011 - 09:33 PM, написа:

Благодаря! На мен ми е труден достъпът до ФБ - само през телефон, но ще се "активираме" и там.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 18 April 2011 - 12:22 PM

Вече сме във връзка с хората, основали Фейсбук групата и се разбрахме да координираме действията си. Обещаха да се включат тук, за да ни информират какво става във ФБ. Този канал дава повече публичност и събира повече дарители, но за съжаление не всеки има достъп.
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 April 2011 - 04:59 PM

От Фейсбук кампанията имаме следните дарения:
- 3 чувала храна за кучета от Виктория (за съжаление не знаем фамилията) - в петък ще замине с jaspermmm
- около 5 килограма храна за кучета от Радимила Герчева - тази пратка вече пътува за Шумен.
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 21 April 2011 - 04:38 PM

С парите от последните дарения, които преведохме по сметката на ГБДЗЖ Шумен са закупени и доставени на Зелиха 10 чувала храна. Това разбрах лично от нея, но вече два дни не мога да се свържа с Д-р Данков за по-точен отчет.
Хубавото е, че за нейния проблем вече знаят доста хора, които и помагат.
От някаква птицекланница в София са и обещали редовна доставка на пилешки фенери, стига да има къде да ги съхранява.
Семейстно от Слънчев бряг пък са и обещали един фризер, така че веднага щом го получи, ще започнат доставките от птицекланницата.
В събота Jaspermmm ще бъде при Зелиха и ще ни информира от първа ръка. Надявам се най-после да получим и снимки.
Аз пък получих цял кашон с мушката подарък от нея :ab_041: Който иска китки - да свирка:-)
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 04:54 PM

DDG и всички помагащи, :rc_036:
А има ли информация дали някой и е помогнал със заграждането на двора? До колкото си спомням това беше една от молбите на жената.

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни