Damond, в 07 March 2011 - 11:42 AM, написа:
Д-р Куртенков, това, което истински ме озадачава е употребата на подобни, стигащи до откровен абсурд, сравнения. Ако сте убеден в правотата си, защо са примерите с хлебарки, стоножки, мишки и т.н.?...
Абсурдите не съм ги измислил аз - те фигурират в Закона за защита на животните.
А, или ти може би сега разбираш, че на Земята съществуват един милион и шестстотин хиляди вида животни?!?
След като в нормативната уредба е казано "животни" - значи това се отнася за абсолютно всичките тези един милион и шестстотин хиляди вида - животни са не само стоножките, хлебарките и мишките - животни са и амебите, и глистите, и тениите, и прешленестите червеи, и инфузориите - всичко това са животни - и след като в Закона се напише "животни", то ще се отнася за всички тях. Е да - има изключения - когато става дума за законен лов и риболов, за дезинфекция, дезинсекция, дератизация, и други някои варианти - но те покриват само малка част - ето защо, да речем, особено държа на стоножките - те не са насекоми и не попадат под понятието "дезинсекция" - и като прокарате затвор за убийство на животни - това ще важи и за стоножките - няма начин да се извадят под черта, заради "дезинсекцията". Единственият, който допусна възможността инкриминацията за касае само гръбначните животни, бе омбудсмана Константин Пенчев - но, ако приемем това - първо, откъде накъде ще делим животните на "нисши" и "висши" - щом твърдите че "всеки има право на живот" - и, второ, ами - цацата също е гръбначно - от месеци моля някой да ми опише как изглежда "тежка телесно повреда" на риба цаца ("Риба, ама цаца" - "Цаца, ама риба!")
... Наистина ли вярвате, че във всички държави, където има подобни закони...
Във всички държави, където има подобни закони, те не работят. А в повечето от тях - зверствата по отношение на животните са неизмеримо по-разпространени, отколкото у нас - справка - любимата ви зоополиция в САЩ - докато тя ви разиграва театри (толкова ли не можете да разберете, че това там са режисирани репортажи - все едно да ми кажете, че кечистите им се бият сериозно) - та - в САЩ:
- от десетилетия е масова практика новоизлюпените мъжки пиленца от хибридите за яйца да се смилат живи веднага след излюпването - нещо, което НИКОГА не е практикувано у нас;
- безстопанствените кучета, за които не се намери собственик на сто процента се евтаназират - нещо, което не се практикува у нас;
- по признание, публикувано във в-к "Ню Йорк Дейли Нюз", там "dog fighting is a multi-million-dollar industry that is part of an underground subculture that holds its events in secret locations" - докато у нас това са инцидентни прояви.
Ето какво става в страната, където има зоополиция; пък вие си вярвайте на приказките от телевизионния екран.
А неотдавна имаше едно официално признание от страна на италиански сенатор - че огромните глоби за насилие над животни в техния закон просто не се прилагат - именно заради големия им размер.
Така че престанете с това "в онези страни" - в отношението си към животните, техните общества са по-жестоки от нашето.
...От друга страна, аз лично не виждам къде е проблема в професионалното унищожаване на гореспоменатите плъхове и мишки и смятам, че безотговорното разхвърляне на отрова е опасно за останалите хора...
Ха така! - аз в статията в "Политика" иронизирах въображаем опонент - а се оказа, че СЪВСЕМ СЕРИОЗНО някой смята, че дядовците на село трябва да влизат в затвора, ако заложат капан за мишки в мазето!
Ангел да го вземе, излезте от света на анимационните филмчета!
Законът за защита на животните е не само глупав и алогичен - той по много пунктове противоречи на Закона за ветеринарномедицинската дейност - преди време изнесох доклад, в който просто изброявах и обяснявах тези противоречия - и се получи един грамаден по обем труд, та даже не можах да довърша, понеже много просрочих времето.
Ама не - който иска да вкара малко разум в законовата уредба - той е енимъл хейтър, и луд, и насилник, и пр., и пр., и пр.
Ти имаш ли си представа с каква насмешка гледат на вас колегите от БАБХ? - близко до ума е, че никой няма да възприема сериозно човек, който смята, че дядовците на село трябва да влизат в затвора, ако заложат капан за мишки в мазето - е, добре - приемат се предлаганите промени - и кво - просто полето на действието ще се измести от държавната ветеринарна служба в поделеният на МВР - вие ще пишете жалби там - те ще ги приемат със сериозно изражение на лицето, след което дълго ще се превиват от смях, а жалбите и сигналите ще отиват във второто чекмедже отгоре - точно така, както е сега в БАБХ.
А се нахвърляте дружно на човек, който е готов да помогне за това да се направят наистина работещи закони - ама - щом е против малоумните предложения на Правителството и на Мая-Манол-Войвода - край - значи е ЗА насилието над животните - брилянтна логика...
Вече наистина и на мен ми се иска да се приемат тези пусти промени - и после ще ви скапвам от бъзик, след всеки пореден случай на насилие над животни - понеже нищо няма да се промени - и няма да се промени именно заради това - защото промените са - това си е точното определение - малоумни.