50 кучета в Пловдив и последните 18 изгранници имат нужда от дом
Публикувано: 17 February 2011 - 11:03 AM
Трябват ни спешно по- големи метални купички за гранулките и водата- това са близо 100бр., защото в това снежно и кишаво време кучетата са принудени да ядат и калта по земята, заедно с храната. Ще се опитам да проверя в няколко магазина за един лев, за да се купят. Ако някой има идея, казвайте.
Публикувано: 17 February 2011 - 11:39 AM
Публикувано: 17 February 2011 - 12:16 PM
katia n, в 17 February 2011 - 10:08 AM, написа:
Организирай нещо като сборен пункт за предаване на стари тенджери и тави. Всеки има по нещо в дома си, което не използва.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 17 February 2011 - 01:57 PM

Публикувано: 17 February 2011 - 03:27 PM
При нас вършат отлична работа за вода и кучетата не ги гризат.
Вие може да ги ползвате за храна и след това да ги махате от местата им ако се опасявате че ще ги нагризат и погълнат.

Публикувано: 17 February 2011 - 04:27 PM
Първо - адмирации на всички замесени!
Второ - за паниците за вода - моят пес ме постави пред истинско изпитание докато му намеря подходяща паница. Металните с гумен кант ги обръщаше и изгризваше гумата, отказах се от тях. Мислех, че гумата го кара да обръща паницата, затова взех пластмасова. Разпердушини я за няма и час. Правилното решение се оказа пластмасово кошче за боклук, от онези, които едно време стояха в ъгъла в класната стая. Зарових го до половината в пръстта на двора - хем не може да го измъкне, хем е достатъчно високо, за не се пълни с пръст и боклуци. Мисля, че това може да се направи и с кофите от сирене, или каквито и да е други високи съдове.
Публикувано: 17 February 2011 - 06:16 PM
А ето и от днес: от Пени маркет взех последните 3 чувалчета с гранули и даже клиент ми вдигна скандал, че неговите кучета щели да гладуват, а някой си взимат толкова много

Сега вече сме заредени и очакваме помощници

Публикувано: 17 February 2011 - 06:24 PM

Публикувано: 17 February 2011 - 10:06 PM
Кате, не е ли по-добре да се купи препарата за обезпаразитяване за 20лв от останалите пари, все пак Митко има и други спонсори за храна, но препарат надали ще купи!
Francesca, идеята е много добра, но неприложима в нашият случай, понеже там мястото е утъпкано, пръста е твърда като камък и е невъзможно да се копае!
Относно храната, от мястото, където купувам за моето куче ми дават по 1,20лв за кг и по-нататък ще вземем от там!
Публикувано: 18 February 2011 - 05:45 PM
Днес по обяд отидохме с Тинати да нахраним кучетата. Раздадохме почти 35 кг гранулки. Да знаете само колко изгладнели са, ръфаха направо гранулките заедно с калта от земята. Нямам думи. Потресающа гледка

Тинати пък показа геройство, като снима отблизо всяко едно от кучетата и сигурно скоро ще пусне снимките.
Утре следобяд ще отидем отново да нахраним клетите животни.
Мисля си, че трябва спешно да се измисли начин този кучешки "освиенцим" да бъде сринат със земята, а всички кучета по някакъв начин устроени. Към това трябва да бъдат насочени нашите общи усилия.
Публикувано: 18 February 2011 - 08:06 PM
Днес купихме и 27 броя купички (за сажаление не стигнаха паричките за повече

А междужременно имаме една добра новина: поне една, на ужаса, който днес видяхме: три от много болните животинки ще могат още утре да се освободят от синджирите и да пътуват за Надежда в София, където ще бъдат лекувани, а после задомявани в чужбина.
Ако има и други смелчаги, които искат утре да доидат с нас, нека пишат!
Публикувано: 18 February 2011 - 08:55 PM
katia n, в 17 February 2011 - 10:44 AM, написа:
Според мен и без изследвания не им пречи на всички да се даде Празимек . Трябва да се уточнят горе-долу общо килограмите за да видим какво количество трябва.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 February 2011 - 01:04 AM
Публикувано: 19 February 2011 - 10:38 AM
tinati, в 18 February 2011 - 11:34 PM, написа:

Абе, чак страхотна не съм, но blueocean има право. Разбира се, че не съм си мислела да правим нещо без да питаме лекар и още вчера отчетох грешката си в тази посока като говорих каква отстъпка могат да направят за Празимека. Предложиха ми евентуално да направим първо тест под микроскоп. Така ще знаем при кои кучета фазата е напреднала (ако има заразени). Помолих да проверят дали не могат да ни намерят тестове на по-ниска цена или някоя от фирмите вносители да има нещо като промоция или подобни работи. Говорих за 50 кучета. Така ще имаме приблизителни разходи и ще знаем колко пари търсим. Освен това, мисля, че е добре да се направи специална сметка за този случай. Кучетата не са малко и се предполага продължителна нужда, а ако се прехвърлят от сметки в сметки има банкови такси, които в един момент стават повечко и вместо да се вземе нещо за тези такси, те остават в банките.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 February 2011 - 03:46 PM

Относно обезпаразитяването, кучетата ще бъдат обезпаразитени с хапченцата на Иви Недкова. Няма проблем после да се обезпаразитят и с празимек, но мисля, че може да се наложи поне на няколко от по- дълго прибраните кучетата да се направят кръвни изследвания за дирофилариоза, за да се види какво е състоянието им и се направи преценка за лечение.