Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   nikulio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 21 November 2006 - 11:14 AM

Немска овчарка 6 мес. - давам и по 500 гр. гранули дневно
Отделно взех консерви-дози (пауч) за размесване с гранулите .... Също и лакомства .....Всичко обаче от Метро - марки Фрискис и Педигри, които са доста изгодни като цена. Всъщност мисля, че цената е добра защото са от Метро .... храните в Зоомагазините са с големи надценки (т.е според мен цената не е на база по-добро качество)

#162 Потребителят е офлайн   Tsvetelina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 12:57 PM

Цените в зоомагазините наистина с големи надценки, но ако си вземаш храната от дистрибутора направо е изгодно. Това, което ти си купил, определено като качество не отговаря на цената. За това качество цената е висока.
User's Signature

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!

#163 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 05:40 PM

Всеобщо мнение на не до там запознатите е, че Фрискис и Педигри са добри марки. Това се получава от свирепата рекламна агитация на тези храни. Всъщност мисля, че те са толкова скъпи точно поради тази причина. Когато ние си взехме кучето аз също мислех, че тези храни са най-добрите, но развъдчика ми каза, че това не е така. Вече са изброени добрите гранули и няма смисъл и аз да го правя. След като можеш да си позволиш да купиш храна за месец за 100лв е по-добре да купиш за същите пари Роял канин. Така ще си сигурен, че даваш всичко необходимо на твоето куче. 1super
User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 05:52 PM

Цитат

Привет ....нека и аз се включа....Досега съм хранил кучето си (6 мес. немска овчарка) с гранули Friskies Junior и Pedigree Junior......Давал съм и консерви от същите марки.
Защо си мисля, че са качествени (поне така пише на опаковките ...;))
Никъде не ги споменавате.....?!

КАкво е всеобщото мнение за тях?
МЕрси

Има доста мнения в тази тема - за КАЧЕСТВЕНИТЕ храни и марки гранули,
както и за консервираните.

Никого в нищо не искам да убеждавам, или да правя реклама,
за пръв път гледам малко кученце - просто имахме проблеми,
и доста попрочетох в темите за храненето b)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#165 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 November 2006 - 06:07 PM

Темата няма да се превръща в рекламна тема за марки и храни. Моля ви, спрете да използвате темата за реклама на един вид храна. Ако някой иска да си рекламира храната - моля, не тук. Форума е на всички и не е място за реклама.

#166 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 06:42 PM

да бе сериозно ли чувал от 20 килограма ви стига за два месеца , моето прасенце го изяжда за доста по-малко време (като се има предвид ,че сега я храня двойно ,защото много отслабна след операция) ЯВно трябва да се върна съвсем в препоръчителните дневни дози , въпреки че така имам чуството , че слабее а сега си е идеална. Възможно лие препоръчителните дневни дози за нея да са недостаъчни ?
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 11:20 AM

Az susto ve imam 4uvstvoto 4e ku4eto mi e slabo .Opitvam se da mu davam opredelenite na opakovkata dozi, no vse mi se struva 4e ne mu e dostatu4no.Rebrata mu se napipvat kato broenica.
A imam i drug problem.Neprekusnato gleda da me zahape.Sega izvajda zubi, no poniakoga naistina me zaboliava.Kak da go oty4a?Kupila sum mu razni igra4ki, kokal4eta, no nai my haresva mene ili gostite mi da zahape.

#168 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 11:31 AM

Дневните дози на опаковката са препоръчителни, може да стигат или да са малко/много. Зависи си от кучето, движението. Аз също се бях вторачила в нашто и си мислех, че е слабо. Давах повече храна - той не качваше килограми само "отделяните неща се увеличаваха". Напипвах му ребрата, обезпаразитявах, плашех се. Доката един ден го погледна друг човек, поопипа и каза, че е в идеална форма b) , че ребрата трябва да се напипват и т.н. Сега яде дневната дажба с малък + толеранс и добавям по 1 лъжица мас. Запази си теглото на 100%, а аз се плашех че ще се стопи.

#169 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 November 2006 - 11:58 AM

Цитат

Az susto ve imam 4uvstvoto 4e ku4eto mi e slabo .Opitvam se da mu davam opredelenite na opakovkata dozi, no vse mi se struva 4e ne mu e dostatu4no.Rebrata mu se napipvat kato broenica.
A imam i drug problem.Neprekusnato gleda da me zahape.Sega izvajda zubi, no poniakoga naistina me zaboliava.Kak da go oty4a?Kupila sum mu razni igra4ki, kokal4eta, no nai my haresva mene ili gostite mi da zahape.

Моля, пишете на кирилица!
За въпросите относно обучението - четете в раздел "Възпитание".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#170 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 03:40 PM

От личен опит бих споделила че най-успешният вариант е храненето с гранули!
Ако кучо не ги харесва, ги заливам с бульон, супа, мазнинка и я смесвам с някакво варено месце или каймичка /с мин.количество сол и без подправки/, рибка, от време на време добявям малко чушка и морков на кубчета, хлебец, ако се подриска - ориз; овесени ядки, картофено пюренце, ей такива вкусотии dribble .
Кокали - много рядко и само плоски, винаги "за десерт".
Плодове и зеленчуци ако режа за себе си или за готвене, му сипвам малко в паницата.
Но, всичко това е в пъти по-малко от гранулите!!!
По въпроса колко "мокра" трябва да е манджата в този случай - наблюдавам консистенцията на "отпадъчните му продукти" и така преценявам дали не трябва да е малко по-сухичко следващия път r) .
И естествено - калци делис по схема!

Така съм гледала АмСтаф /37 кг на 1 год./ и сега гледам бултериер /14-15 кг на няма и 4 месеца/ като все са били едри кучлаци, но никога дебели !!!

От дискусията разбирам, че гранулите, които съм избрала са доста оплювани, може би като свърши чувала, ще взема от по-качествените /и по-скъпички/ cl) .

Ако имате проблеми с апетита или наддаването - аз пробвах с едно детско сиропче "Апетон" - съдържа пчелно млечице и витамини, върши работа b) !
Успех super best
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2006 - 09:36 AM

И преди съм споменавал, че моята ротвайлерка (5м) яде всякаква храна (напоследък я храня със свинско, а когато няма сготвено яде гранули). Давам и плодове и зеленчуци, когато аз ям - няма проблеми нито с кисело, нито със сладко, че даже излиза силно лютивия сос, с който бях намазал ръба на една врата (с цел да не си чеша зъбите в нея)
Проблемът, който се появи напоследък обаче е, че започна да яде пръчки (дърво), когато е навън. Досега изрично съм я учил да гони и носи пръчки, тъй че ще е малко объркващо сега да почна да и ги забранявам... Обикновено като излизаме навън си намира някое парче дърво и започва да си го носи със себе си. Последната седмица обаче забелязах, че когато остане на едно място започва до го гризе, натрошава и понякога гълта. Почти съм убеден, че това е доста лошо, но не съм сигурен (нито повръща нито показва да има проблем - винаги е весела и игрива)...

С други думи въпроса е как да покажа на кучето кое е храна и кое не? :)

#172 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 08:27 AM

до кога ще продължи това със зъбките?До кой месец?

#173 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 09:57 AM

Според мен ако не поглъща големи парчета не е особено опасно. Моят куч е ял дунапрен и торбички и съм го чакала да ги изака - общо взето тези чужди тела си излизат, но трябва да се наблюдава /ако не се появи "на другия край" се ходи на доктор/. Желателно е обаче да не допускаш поглъщането на такива неща - играйте си с пръчки, но ако спре и почне да гризе й се скарай, после пак играйте /тя ще разбере че само гризането не е позволено :)/.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 08:00 AM

Моля, помогнете!
Вчера, зоомагазина от който пазарувам ми донесе един чувал Роял Канин Джуниор.Погледнах опаковката за дозите и там пише, че за куче на два месеца, при 25кг тегло се дава 200 грама.Моето куче е на 2 месеца,ротвайлер, но е около 10 кг.Незнам какво да правя.Да му давам ли от тази храна и по колко?
Благодаря предварително

#175 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 08:45 AM

Гледа се колко ще стане кучето като порасне.
Ротвайлерът е около 40-45кг. Провери в таблицата за тази възраст колко се дава. Това което виждам е 310 гр

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 09:04 AM

Сега разбрах смисъла на таблицата.
Много благодаря.

#177 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:06 AM

А знае ли някой от къде мога да купувам храна на по-добри цени?

#178 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 06:46 PM

Някой купувал ли е Carocroc на Vobra предложиха ми мостра на пиле с ориз и се оказа че на моята злояда пинчерка и хареса .Лекарката каза че е с качествата на Роял канин но е с около 1.60 по евтина .Понеже тя ми се чумери на храната за особено капризни кучета а тази и хареса да знам дали да вземам от нея или не .Искам да я храня с качествена храна понеже яде по много малко като количество поне да е качествено .

#179 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 11:37 AM

На ротвайлер трябва да му даваш повече отколкото е указано в таблицата. Породата изисква доста повече ядене от другите кучета

#180 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 11:46 AM

Цитат

На ротвайлер трябва да му даваш повече отколкото е указано в таблицата. Породата изисква доста повече ядене от другите кучета

И защо така смяташ?

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема