Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2007 - 07:49 AM

Цитат

Джуди Май не искаш да се вслушаш много много в саветите на хората r) Едно простичко обяснение за консервите наблъскани са със сумати консерванти стабилизатори. Давам ти елементарен пример- Ако си сготвиш една манджа и я затвориш в буркан и разбирасе не я даржиш в хладилника след колко време ще се развали r) Представи си какви неща съдържат консервите, за да не се развалят с години. r) Пробваи ти да се храниш с консерви bl)

И още нещо много ... много... важно да кажа....

ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО !!! r)

Благодаря нестава въпрос че не се вслушвам в съветите Но получавам следни те савети не прави това ...Или ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО !!! Само да уточня не става въпрос до цена която за мен няма значение Ще повторя въпроса си. От всичките храни които по горе бяха изброени d) харесва гранулите за дребни пароди на Педигри но и тях не винаги предимно харесва паучовете от100 грама на Педигри но виждам в исказванията по горе резерви към тази марка какво да правя в случая опитвал съм със савета да я държа гладна но не помага като не харесва нещо По въпроса с домашно приготвената храна -при нея нямам проблем с харесването Преди няколко месеца няколко пъти я храних с домашно приготвена и дълъг период не искаше да погледне d) храна Не стои въпроса само до приготвянето ИМА КОИ ДА СВЪРШИ ТАЗИ РАБОТА Не знам дали ще се справя да е балансирана и напълно заменяща d) храна Моля за конкретни предлажения а не от сорта това не това е евтино това е вредно това го разбрах ИНТЕРЕСУВАМ СЕ ОТ НАИ ДОБРОТО ЗА d) w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#242 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 09:25 AM

Най-доброто за нея и най-удобното за теб за качествените гранулирани храни, които ще прояде , ако я държиш гладна известно време, това са го казвале хора, занимаващи се отдавна с кучета. В качествената храна има всичко необходимо за твоята Джуди. И сега ако не е отговорено на въпроса ти, е, аз се отказвам, не мога да ти помогна oleeee
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#243 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 10:34 AM

Цитат

Цитат

Може, но всичко е строго индивидуално. За някое друго куче Адванса няма да може да стъпи на малкия пръст на ПроПлана.
На света няма такава храна за която да можем да кажем - Ето това е ХРАНАТА!

2 Dara

нашия вет като прочете твоето съобщение помоли да ти пиша ако намериш такова куче да му драснеш един е-мейл. просто му било интересно защото той до момента не е видял такова. ще ти пратя на лични мейла му.
Минал съм през всички храни дето се продават в БГ и досега кучето ми не е било в такава кондиция. Давал съм и Роял, и Юкануба, и Проплан и разни други американски и канадски храни но досега не съм имал такъв резултат 1super
Не съм професионален развъдчик, но пък и това не ми е първо куче - имам по 1-2 от 1992 досега, затова и пиша - Адванс - това е храната! На базата на личния си опит и на този на приятелите ми които също мислят така.
Пробвай Адванс и ти ще си на това мнение

Всеки може да пише каквото си иска. Аз съм хранил и с адванс, и с пюрина, и с юкануба, и с роял канин, и с даймънд, и с нутра нъгетс, и с нутра голд, и с бош, и с пропак, и с нутрам и с карокрок. В различните периоди на развитие на кучетата ми, разлчини храни са били най-добри за тях. А бъди сигурен, че много внимателно следим за кондицията на кучетата ни и като екстериор и като физическо състояние.

И за това пак ще ти кажа. На света няма такава храна за която да кажеш, че е НАЙ-ДОБРАТА.

Много поздрави на ветеринаря.

#244 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:21 PM

Някой може ли да каже как се определя % на усвояемост на храните или той е обявен на опаковките ? worthy помагайте
User's Signature

from Марли&me

#245 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:41 PM

абе я кажете защо неможе да храня кучето си с котешка храна на нея и харесва и не изглежда зле кучето?!
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#246 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:55 PM

според мен и котешките храни стават за кучета!Имам едно приятелско семеиство,което държат завод за котешки храни и те хранят кучето си с такава!то живя до 13 години(улична превъзходна-смес нок и рот)Но това мнение е само мое и не искам да ви агитирам че е правилно!

#247 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 08:04 AM

Казано в много кратък текст по повод кучетата и котешките храни:
- котешката храна има много по-различно съдържание на протеини и мазнини от това, което е "типично" за кучетата, съотношението и на другите основни "проценти" е по-различно
- котешката храна съдържа най-различни вещества, които са полезни за котките, но излишни, безполезни и дори вредни за кучетата... толкова рано сутрин например се сещам за таурин, какъвто съдържат всички качествени котешки храни.
- котешката храна не съдържа някои нужни и полезни за кучетата вещества
С други думи - не, че не може да се храни с нея, но не е най-полезното за кучето нещо, тъй да се каже... Разбира се, ако е качествена - "боклук-манджите" за котки обикновено нямат разлика в състава, просто са с по-дребна гранула, евентуално по-силно овкусени.
А кучетата харесват котешката храна именно заради овкусителите и мазнините, които се използват: мирише повече и по-вкусно. Защото... е, кучето е "идиот", ще яде почти всичко; котките обикновено са по-капризни wink
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#248 Потребителят е офлайн   Jaki Икона

Публикувано: 04 January 2007 - 01:45 PM

Бихте ли споделили впечатление за храната на "Каро Крок" фирмата е "Вобра"-Холандия. Благодаря.

#249 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 05:26 PM

Цитат

Бихте ли споделили впечатление за храната на "Каро Крок" фирмата е "Вобра"-Холандия. Благодаря.

Според мен е качествена, мирише добре и е на добра цена. Вдъхва ми доверие, но кучо не я харесва r) иначе бих хранила с нея
User's Signature

from Марли&me

#250 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 03:14 PM

Цитат

Бих искал да ви питам днес ми препоръчаха да храня със суха храна''Любимец''?Какво ще ми кажете Вие?Била качествена...?Очаквам мнение и съвет.
Ще съм благодарен!

Човече ти се шегуваш bravoS super best drink dribble

#251 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 03:22 PM

Що??????????

#252 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 11:28 PM

Защото не е хубава затова!! l) l)
User's Signature

from Марли&me

#253 Потребителят е офлайн   kaizer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 11:59 PM

щото е евтина и за нищо нестава .
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]http://www.petitiono...ed.cgi?bulgaria - за нашите медици...

#254 Потребителят е офлайн   stel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 09:07 AM

Ротвайлера ми е на 3 месеца и половина.Снощи му падна един зъб.Нормално ли е?
Ако някой знае нещо повече за смяната на зъбите, нека ми пише.
Благодаря.

#255 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 09:14 AM

Цитат

Ротвайлера ми е на 3 месеца и половина.Снощи му падна един  зъб.Нормално ли е?
Ако някой знае нещо повече за смяната на зъбите, нека ми пише.
Благодаря.

Има тема за млечните зъби: Тук
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#256 Потребителят е офлайн   stefiga Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 07:20 PM

здравейте , кое е вярно? ПроПлан усвояемост 89 процента,Нутрам-87 /процента/Чапи или Педигри/Даимънд или Нутра Нугетс/ .......и така до безкрай.
въпрос : ако аз съм представител на еди коя си храна то тя е Уникална, най-лесно усвоима ,най-вкусночудесната дрън-дрън..... а другите и да пишат че се усвоява много и че е превъзходна е долна лъжа така ли е ?
"моята храна се прави от супер месо само бон филе даже и за хора става "
що за дивотии ,
ОБОБЩЕНИЕ : ако храната е моя то тя е с най-висока усвояемост, само от месо,и е най -добрата на 40 кг куче 200 гр гранула( можете и да си ги броите например 324 гранули щото дажбата е супер ниска .
всички останали храни са мазни ,сухи, и написаното от фирми със традиции в браша е пълна измислица ,храните двойно повече давате допълнително Калций
и незнам си какво още .
worthy worthy worthy

#257 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 08:55 AM

Нещо май не разбрахме въпроса. Или това беше гневен изблик към производители и вносители на храни?

#258 Потребителят е офлайн   stefiga Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 09:49 AM

ами вярно ли е това за усвояемостта от 87%, 88% ,89% ?
и второ коя храна наистина е такава или зависи от това кои я внася,рекламира или пък дистрибутира?
Роял Канин- worthy worthy worthy
Про план- worthy worthy
Любимец- worthy
Нутра Нугетс- worthy worthy worthy
Нутрам- super best super best super best super best
Вобра worthy super best worthy super best
не са гневни изблици ,а питане защото са много и все-най добрите 1super

#259 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 10:24 AM

@stefiga

Защо не попрочетете какво съдържат качествените гранули от
висок клас (има много изписано по темата) и след това да се изказвате bl)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#260 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 10:43 AM

Що се отнася до КЛАСА на храната, съответно и усвояемостта - БИ трябвало да е вярно, тъй като храните за животни поне по идея се правят в съответствие с определени норми и именно в съответствие с тях им се присвоява даден клас (не говоря за БЪЛГАРСКИТЕ ХРАНИ, макар че и за тях влизането в Евросъюза ще означава интересни промени).
Що се отнася до "коя е най-добрата храна" - няма такова нещо като "най-добра". Зависи от кучето, от храносмилането му, от предпочитанията му, от... много неща. Т.е. има "една камара висок клас свестни храни" и от тях все някоя е "най-подходяща" за даденото животно. Останалото е... агресивна реклама като на Чапи и Педигри.
Иначе е естествено всеки вносител да се възхищава най-много на своята марка - би било глупаво Кока-кола да твърди, че Пепси е по-доброто питие b)
Защо - ситуацията с всякакъв друг произволен продукт по-различна ли е? Има множество марки, всеки си решава кое е най-доброто според него... дали ще е "Рама маргарин" или "Томи", или "Калиакра", или да речем "Белла".
В крайна сметка е същото.
Аз храня с тази храна, с която храня, защото от многото които съм изпробвала, тя е една от 2-те или 3 марки, при продължително хранене с които животните са в отлична форма, без отклонения. Доволна съм от тази храна, защото при хранене на бременна майка и бебетата с нея, бебетата бяха почти двойно по-големи от предишни кучила и майката беше във видимо по-добра кондиция, отколкото при предишни кучила. За вече година не им е омръзнала тази марка на животните... С други думи: доволна съм от всякъде и препоръчвам дадената храна. Факт е, че имам приятели, които са опитали да хранят кучетата си с нея и не са останали доволни. И: хранят с друго. Просто няма... универсална манджа.
А като цяло, доказан факт е, че по-високият клас храна е ПО-ДОБРА от по-ниския клас. Както заради качеството на продуктите, контрола върху производството и начина на производство, така и заради допълнителните съставки, които - вярно - оскъпяват продукта, но и му придават допълнителни полезни свойства.
Тук е по-трудно да дам хранителен пример b) , но, да речем, слънчогледовото олио от качествена марка е по-добро, по-качествено и определено по-разумен избор от примерно олио "Долни Гъбарник", което като го сипеш в тенджерата, не пържи, а сварява b) А пък студено-пресованият маслинен зехтин от известна марка е по-добър и много по-полезен от горепосоченото качествено слънчогледово олио.
Та така...
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни