Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 20 August 2006 - 10:39 PM
Пробвал съм доста път,но не и не!
Порода пекинез са и са доста капризни!
С каква марка суха храна да ги примамя?
А дали трябва да я увкуся с нещо и ако да - с какво?
Мерси предварително!
Поздрави,
Отчаяният!
Публикувано: 28 August 2006 - 12:36 PM
Цитат
Пробвал съм доста път,но не и не!
Порода пекинез са и са доста капризни!
С каква марка суха храна да ги примамя?
А дали трябва да я увкуся с нещо и ако да - с какво?
Мерси предварително!
Поздрави,
Отчаяният!
Ами щам толкова държиш да проядат суха храна , просто ги храни със суха храна. Не виждам къде е проблема b) .
Публикувано: 28 August 2006 - 02:33 PM
Ако кучето ти е свикнало с една храна и яде и се чубства нормално, не бързай да провиш смяна веднага. По добре попитай, консултирай се и тогава.
Публикувано: 28 August 2006 - 03:46 PM

Публикувано: 28 August 2006 - 03:48 PM
Прикачени файлове
-
post_22_1156772900.jpg (36.44K)
Брой сваляния: 622

Публикувано: 30 August 2006 - 02:25 PM
PS: Кое точно е вредно - какаото или захарта, какви са евентуалните последствия?
Забранения плод е най-сладък b)
Публикувано: 30 August 2006 - 02:40 PM
Сладко можеш да му даваш, рискът е равносилен на този при хората (диабет). Съответно, профилактиката е като при хората: сладко само за кеф - не за храна. Рядко и по малко.
Повтарям: без какао.
Шири се мит, че кучетата не могат да разграждат захари. Това би означавало, че нямат панкреас, който секректира инсулин. Но те имат и инсулинът е в достатъчно количество.
Публикувано: 30 August 2006 - 04:13 PM
Моите кучета винаги са си хапвали сладко (в много малки количества разбира се), но защо всеки път като кажа че кучето ми хапва сладко всички подскачат, че щяло да ослепее? (до сега не съм имала проблеми със сладко-похапващите) Има ли такъв случай наистина?
Публикувано: 30 August 2006 - 04:17 PM
В крайната фаза на диабет страдащият ослепява. И при хората, и при кучетата. Разликата може би е в това, че пристрастено към сладкото куче не се самоконтролира. Ние се правим, че сме способни на самоконтрол.
Аз самата съм се поддавала на много митове. В крайна сметка, въпрос на информация е cheers .
Публикувано: 30 August 2006 - 10:18 PM
Цитат
Прегледай тази тема:
10 НЕ в храненето на кучето и котката
Обърни внимание на забрана №1 и на последния постинг на стр.2 от темата, написан от ветеринарен лекар.
ivelinka,ето заради горното обяснение например.И най- накрая - костите не са храна за кучето.Обикновено носят само проблеми.Е-може - по един плосъчек - за десерт понякога b)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 31 August 2006 - 10:17 AM
Добре, че са и форумите! 1super

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 01 September 2006 - 09:54 AM
Искам да ви питам какви добавки да давам на кучето? Козинаката й е доста зле. Има изхабен вид. Взех и подхранващ шампоан на Миазоо и ми изглежда доста по-добре, но знам че има някакви добавки за козина и въобще здраве като цяло.
Вие давате ли някакви и какви? Или може би някаква специална гранулирана храна или консерва? Аз я храня с Джаф и Мър и Удоволствие консервите.
Публикувано: 01 September 2006 - 10:57 AM
Цитат
За козина се препоръчва бирена мая или пчелен прашец - много добри резултати. Купи му гранули тия боклуци в консервите не би трябвало дори да ги яде. ОБАЧЕ КАЧЕСТВЕНИ ГРАНУЛИ не от тия 5 кила за лев

In Life only Death is certain.
Публикувано: 01 September 2006 - 11:16 AM
Цитат
Ами избери си едното или прашеца или маята и започваш да му ги даваш. Не знам за шнауцерите аз имам хъски и на година и месец около 22 кг и му давам 2-4 хапчета мая на ден. За твоето сама ще си прецениш. А прашеца му се дава смесен с храната.

In Life only Death is certain.