Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 23 January 2010 - 11:51 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 January 2010 - 12:03 PM
Е, значи правилно действаме. :)

Публикувано: 23 February 2010 - 08:45 PM
Публикувано: 23 February 2010 - 09:33 PM
И какво е това папи и джуниър? Според мойта представа говорите за едно и също. На Роял храните са джуниър /според етикета на макси до 15 месечна възраст/ и адълт /за макси над 15 месечна възраст/.
Ако следвате инструкциите с малко зор на 15 месеца трябва да преминете на адълт /adult/.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 February 2010 - 09:13 AM
Публикувано: 24 February 2010 - 06:58 PM
Стана ми интересно, просто. Ще съм благодарна ако споделите.
Аз лично бих давала и на двете породи макси. Гледайки границите на килограмите.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 February 2010 - 07:41 PM
Точно обяснение надали някой ще може да ти даде.
Наистина от Роял препоръчват Giant серията за повечето от молосите. Пък и кг. при рота ако не се лъжа варират средно м/у 42-50кг. при зрелите кучета, което е точно за Giant.
Giant има и друго преимущество пред Maxi за такива кучета - по-големите гранули. Моето куче например първо започнах да го храня с Maxi серията, но поне при нас лакомията е доста голяма и направо гълта малките гранули. Говорих с няколко човека от клуба (всички хранещи Доготата си с Giant), както и с вносителите на Роял и минахме на Giant. От тогава проблеми не сме имали.
Публикувано: 25 February 2010 - 11:00 AM
Ако има някакъв вариант да му давам някаква добавка да компенсира разликите... Моля посъветвайте ме.
Публикувано: 25 February 2010 - 11:13 AM

Публикувано: 11 March 2010 - 09:42 PM
Искам да и давам пилешки бульон , пилешко месце и ориз ( без никакви подправки ) , но не зная какво съотношение е правилно и подходящо...
Ако някой би ме насочил ще съм му много благодарна !
Публикувано: 14 March 2010 - 09:13 AM
Искам да и давам пилешки бульон , пилешко месце и ориз ( без никакви подправки ) , но не зная какво съотношение е правилно и подходящо...
Ако някой би ме насочил ще съм му много благодарна !
Като влезеш в темата "хранене",няколко реда по-надоло има заглавие-"натурално хранене-рецепти",но първо прочети какво са писали,защото може да е коментирано,а гледам че скоро не са я разбутвали темата.Дори и да не намериш конкретен отговор на въпроса си съм сигурна,че ще ти е много полезна информацията

Публикувано: 14 March 2010 - 10:06 AM
Ако има някакъв вариант да му давам някаква добавка да компенсира разликите... Моля посъветвайте ме.
Аз имам куче на 4 месеца и половина и му давам суха храна за малки кучета, на която пише, че е хипоалергенна - Арден Гранде.
Публикувано: 14 March 2010 - 10:33 AM
Но най-добре си прочети сама на сайта - описано е подробно за кого, кога и какво.
http://www.sambs.bg/...d...cts&pid=180
ПП Взимам си назад рекламата за сайта - грешно са изписали на картинките

Публикувано: 17 October 2011 - 02:39 PM
Храним го предимно с гранулирана храна и ми е ясно, че за всяка си има определена дневна дажба според килограмите и габаритите на кучето/породата. В момента се храни два пъти дневно, но се чудя, дали не трябва вече да преминем на веднъж на ден. Ще съм благодарен на мнения и коментари.