Dog.bg Форуми : Страхливо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Страхливо куче Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   The_New_One Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2011 - 06:42 PM

Имам куче на 7 месеца , което се страхува от всички кучета. Водя я на разходки всеки ден за да се социализира , но няма никакъв ефект. Случвало се е няколко пъти да си играе с кучета, но на следващия ден се страхува от тях. Когато някое куче се опита да я подуши тя си свива опашката и им се зъби.Дори се опитва да ги захапи.

Ако някой може да ми даде полезни съвети да пише.
:dog:

#2 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 11:07 PM

Това е и мой проблем! Не се страхува, може би, само от двете кучета на един познат, с които съм я срещала в апартамент и тя просто няма къде да бяга като се опитват да си играят с нея. Извеждали сме ги на разходка и си тичат заедно, но тя все пак е малко дистанцирана. Ще съм наистина благодарна, ако някой с подобен опит отговори в темата.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 February 2011 - 11:40 PM

не ги галете и не ги успокоявайте.Постепенно ще го израстат,в периода на съзразяване 1-1,5 г. би трябвало да е преминал този страх.И ние бяхме така до година елате ни вижте сега :ab_041: не само че не бягаме ами ходим да досаждаме на всички.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 10:36 AM

Да не я галя, добре, но като я подгонят я викам да дойде при мен и я гушкам, че ме е страх да не избяга и да не се изгуби. Един-два пъти е бягала през целия парк към оживена улица, което също много ме притеснява. А ако я държа на повод и дойде куче, започва да се усуква около краката ми и пищи. Има една групичка кучета, с които горе-долу е свикнала, но пак страни от тях и гледа да не се занимава с тях. Като я подушат поне не бяга, а само свива опашка и най-смешното - тя ги души, когато те са обърнати на другата страна и не я гледат.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   champion-bg.com Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 08:44 AM

Имайте в предвид, че самите Вие като водачи давате доста добър пример за подражание на вашето куче и точно вие самите можете много да им помогнете да преодолеят този съвсем нормален страх.

Насърчавайте активно и незабавно всеки един момент, в който кучето ви има желаното от вас поведение, моментите на страх ги игнорирайте, не ги галете тогава, защото по този начин по-скоро фиксирате кучето Ви в нежелано от Вас поведение и усещане за света.

Успех!

#6 Потребителят е офлайн   kitty Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 04:51 PM

и моето куче е страхливо, ама не към кучета, към кучетата проявява доста голяма агресия, страх го е да влезе в къщата, от водата, като взема някаква пръчка да си играя с него то веднага ляга и свива уши и се държи все едно ще го бия и ще му се карам, въпреки че само го глезя ...

#7 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 February 2011 - 08:16 PM

голданката мн. я беше страх и моя приятел все я гушкаше защото му беше жал , и почнах аз да я извеждам , когато я хване страх и почне да скача за гушкане аз я изблусквах кум кучетата или се обръщах и отивах да си играя с кучеетата , ако тръгне да се катери или крие около мен отново я изблъсквах . Докато свикна доста кучета я натупаха за пръчки и рпочие , аз не съм ги разтървавала и тя просто разбра , че трябва сама да се справя с порблемите си . Лошото е че все още има страх от питбули аз мн и се ядосвам , но за жалост в кв няма питбулл с които да я пуснеме да си поиграе. Има си 2 амстафчета приятелчета , но от питбули има страх и се смита...нз как това идиотче прави разлика м/у породите камо ли толкова сходни.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:18 PM

Понякога страхът е качество,с което дадено куче се ражда.Правиш-струваш,кучето си остава боязливо цял живот.Сизър успя с едно подобно куче донякъде,но го пускаше в глутницата си,която е контролирана строго и го водеше отделно на акупунктура.Айде,холан,то аз не мога да си позволя,така че.....Към предния пост-кучетата не различават породи,а всяка порода си има и свой специфичен манталитет,който се усеща от другите кучета.Дето се вика-краставите магарета се подушват и....обратното-разбират кой кого по-добре да отбягва,че не е "съвместим с неговата аура" :af_089: .
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#9 Потребителят е офлайн   sojerka Икона

Публикувано: 05 June 2011 - 07:58 PM

куче ми е вече на 4 години и адски се страхува от други кучета. Като се опитат да я подушат тя се обръща панически с лице към тях и започва да им се зъби а ако е възможно направо търчи към вкъщи. Има си 2 приятелчета с които си играе. Единствените непознати кучета които допуска да себе си са или бебета или по- изплашени и от нея. Не знам какво да правя, опитвам се да коригирам това поведение но не става, Поощтрявам е като не се държи така но явно не е достатъчно :dh_188:

#10 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2011 - 08:14 PM

Бихте ли изложили как точно коригирате подобно поведение?Страхът придобит ли е,според Вас,или винаги си е било такова,каква порода и пол е,нападано ли е,нахапвано ли е,че да има основателна причина за подобно поведение?Често носите ли го гушнато,т.е. дребна порода ли е?Глезено ли е,обучавано ли е и доколко?Плаши ли се от шумове,лае ли пред вратата,ако някои позвъни?Или само към кучета изпитва страх?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#11 Потребителят е офлайн   go6etyy_11 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 14 June 2011 - 03:46 PM

[quote name='ShiBumi_GirL' date='09 February 2011 - 11:40 PM' timestamp='1297287630' post='913383']
не ги галете и не ги успокоявайте.

напротив според мен кучето трябва да се гали и да се успокоява , даже е препорячително!
нали все пак ти си опората на това куче , и ако ти не и помагаш кои тогава ?
моето куче имаше страх от хората , когато се разхождахме по улицата и човек който разбира ми каза че трябва да се гали и да се успокоява ! започнахме с разходките отново но тази път с галене през почти цялото време и говорене на кучето с весел и подходящ език и имаше огромна промяна !

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни