Dog.bg Форуми : Бездомните кучетата се увеличават

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV Оцени темата: ***** 1 Гласове

#221 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 February 2011 - 11:54 AM

Ама кой ще контролира това, ама как така - започна се.
Контролните органи за какво са? Аз за какво плащам данъци? Да си вършат работа. Граждани в града граждани ли са или лукови глави? Плащат данъци, спазват правилата - имат права, да си ги търсят. Че бюрократичната машина е тромава то е ясно, само че с тюхкане и вайкане нищо няма да стане. Аз за строежните/сервизните дето се плодят на територията на строежа/сервиза на кой да се обадя да дойдат за проверка на регистрацията и да си свършат работа? За изхвърлен породободобен към кой да се обърна, защото хората се наиграха и айде на улицата? Кой ще дойде да ги глоби тези хора и каква глоба ще им тръсне? Контролен орган трябва да е това - инспекторат си има към общините.

Удоволствието да имаш куче не трябва да е за всеки. Нека да е скъпо удоволствие, а не за по 100 лева кило, сякаш са картофи. От пусто в празно ли ще преливаме пак, аз в по-горните си постове написах какво предлагам, но, както предположи Танов всичко се сведе емпатии,симпатии,антипатии, които изобщо не може да са ръководещи фактори в случая.

Аз пък не искам да сме в това положение, в което сме. И възпитани, домашни, дресирани работещи кучета и незрящите им стопани да ги е страх да излязат на улицата.
Че аман вече - на булеварда в движение за да се спаси...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#222 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2011 - 12:01 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 February 2011 - 10:59 AM, написа:

Ама кой ще контролира това, ама как така - започна се.
Контролните органи за какво са? Аз за какво плащам данъци? Да си вършат работа. Граждани в града граждани ли са или лукови глави? Плащат данъци, спазват правилата - имат права, да си ги търсят. Че бюрократичната машина е тромава то е ясно, само че с тюхкане и вайкане нищо няма да стане. Аз за строежните/сервизните дето се плодят на територията на строежа/сервиза на кой да се обадя да дойдат за проверка на регистрацията и да си свършат работа? За изхвърлен породободобен към кой да се обърна, защото хората се наиграха и айде на улицата? Кой ще дойде да ги глоби тези хора и каква глоба ще им тръсне? Контролен орган трябва да е това - инспекторат си има към общините.

:tb_195: А да се сещаш, че тези, същите контролни органи ги има "от преди-отдавна" и нямат АБСОЛЮТНО НИКАКВА МОТИВАЦИЯ да си вършат работата? Ако намериш начин - ти ще те предложа за Нобелова награда, честно! Ти като си плащаш данъка за колата да караш по добри пътища или да имаш парко-място? Да не би да няма контролиращи органи и за това?!
Едно е да направиш предложение и съвсем друго да го приведеш в действие спрямо съответната реална структура! То във форума всички сме много ербап и много наясно. :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#223 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 February 2011 - 12:08 PM

Деси,
От някъде трябва да се започне - като за начало да се проумее че кастрирай-върни представлява сериозна заплаха вече за членовете на обществото, които сама виждаш в какво положение са. И това не е единичен или изолиран случай. Трябва ли да се правят репортажи по ТВ-то за да се види нещо, което наблюдавам на улиците нон-стоп и спрямо други хора?
Трябва ли обществото в страха си да се нахъсва и срещу домашните, като ги натика в заградени места 2х3 най-вероятно, а навсякъде да са на повод и намордник - нещо което го няма никъде по света?
Ми продължавайте да се вайкате как не били работили контролните органи, все едно това ще помогне на цялата ситуация.

Гледам клипчета и снимки от чужбина, чета разкази на кучкари, които живеят там - техните кучета по паркове и градинки си тичат откопчани и без намордници, с намордниците са само агресивните. Но ако някой пес в Прибалтика или в добрата стара Европа изпохапе друго куче или не дай Боже човек - глобяват стопанина, при повтор - евтанизират животното. И никое НПО няма да го спаси. За това хората гледат да спазват правилата, иначе ще си останат без куче.
А не нагоре с краката: моя дресиран възпитан пес да е с намордник и повод навсякъде, в градинките да не си посмял да влезеш - нищо че чистиш след песа - а пък глутници по 6-8 да се движат без поводи и намордници и без човек който да понесе отговорност за действията им.
User's Signature

#224 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 12:12 PM

Да бе, Furia_S, досега само се вайкахме всички, само ти работеше по въпроса!!! НПО-тата се вайкаха, във форума се вайкахме .... мда, седяхме си със скръстени ръце и се кефихме на всеки нахапан, а най-вече на безпомощни слепи жени и малки деца, никой нищо не правеше по въпроса.......почва да става изключително безсмислено.... :tb_195: ... поредния етнусиазиран, практикуващ почина "преди аз да дам идеята, всички си стояха и кютаха".

Само да напомня, че докато гражданите си оттеглят жалбите, защото някой някога им се бил обадил и ревал по телефона, "отговорните" инстанции НЯМА как да участват в решението на проблема. Затова не е виновно нито едно НПО и нито един подхранващ. Не може да се поддаваш на натиск и да си мислиш, че нещата ще се оправят.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#225 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 12:14 PM

DESSYD,
аз затова пледирам за текст, без всякакви "будни граждани" да бъдат слушани! Просто така - за експеримент - да видим за 3-5 години ще има ли някакъв резултат? И аз съм гад от същия порядък - в съседния блок едната любителка храни котките, точно насреща й през тясна улица две-три други ръсят на кученцата. Отговориха ми като mil_, (което именно силно ме кара да се съмнявам в аргументите й) - че щяло да е по-зле, щото щели да са гладни. Ама нямаше ги бе! Нямаше ги - нито гладни, нито сити, докато не взеха да ги хранят! (Няма да се впускам в подробности, как ми забраниха да минавам по "тяхната" улица, защото това им била територията...)
В условия на глад животинските популации се свиват - саморегулират се. Не твърдя, че забраната за улично хранене сама по себе си може да реши проблема. Твърдя, че в комбинация с други адекватни мерки тя категорично ще подпомогне и ще ускори решаването на този проблем.
Това, което казвам, се отнася и за строежи, паркинги, пазари, пазарчета и пазарища...
А за ловните кучета... Нямам идея - честно! Ще метна камък и в още една градина. Тук отделни лица и НПО-та се мъчат да правят нещо - кога сме съгласни, кога не, но НЕ ВИДЯХ нито една киноложка организация (хеле пък най-голямата - БРФК) да изразят ясно становище по тези проблеми, да предложат някакви аргументирани мерки, да обяснят позициите на организацията. Те си живеят, сякаш в някакъв паралелен свят... А заради факта, че са киноложки ОРГАНИЗАЦИИ, биха имали много по-големи шансове да бъдат чути и да направят нещо. И в логиката на теорията на конспирациите - силно подозирам, че БЛРС и БРФК отдавна са седнали на (кръгла) маса и са се разбрали кой какво как защо (разни други неща... :md_064: )
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#226 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 12:30 PM

danny, аз не помня да си ми задавала въпрос и да съм ти отговаряла. Аз ти зададох въпроси.
По темата с храненето самата аз нямам отговор, затова питам. Някъде да съм казвала дали трябва или не трябва да има такава забрана? Единственото, което знам, е че в Атина бездомните се хранят по общинска програма, за да не закачат туристите. Дали е правилно не знам.
В случая с котките е ясно. Отишли са пред съседния блок. Какво би се случило в градски мащаб се питам. Затова те моля да ми отговориш на въпросите. Може пък да дойда на твоето мнение.

За контрола не помня някой да е отричал, че е фактор №1 и от него трябва да се започне.
Кастрацията е фактор №2.
За други фактор №2 са приютите.
По същия начин както мен ме наричат глутницо-защитник, задето намирам кастрацията за ефективна и необходима, аз мога да нарека глутницо-защитник всеки, считащ 20-хилядни приюти за решение, тъй като един бегъл анализ на подобно решение показва, че глутниците ще си останат по улиците. Това не е нещо, за което не съм мислила, аз се отнасям по темата изключително неемоциално и съм считала това за решение в някакъв етап, както съм считала за решение и умъртвяването.
Затова винаги съм предлагала да зарежем коментарите по фактор №2 и да се съсредоточим върху фактор №1. Както съм казвала поне десет пъти, при налични действащи решения по фактор №1 аз лично съм съгласна 10 хиляди кучета да се умъртвят.

#227 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 12:34 PM

Деси,
Не се хаби да прехвърляш темата другаде кой колко бил работил и да изместваш темата от ключови моменти които посочих към някакви лични разпри и мерене кой-къде-колко-какво, защото елементарно не ме интересува. Говорим за явление, за подмяна на приоритети, зададе се конкретен въпрос - аз отговорих на него: приюти, контрол, ограничаване на размножаване, чипиране и регистрация, създаване най-накрая на общ електронен регистр и глоби за немарливи стопани и размноженци.

Дани,
И какво като РКФ в Москва подкрепя на хартия "кастрирай-върни"? Иншаков го направи когато програмата там очевАдно се е провалила, не знам дали си чела статия на ръководителка на центъра по канис-терапия "Слънчев пес" за въпросния експеримент:и за бяс, и за убитите хора, и за невъзможността да излязат инвалидите на улиците...
User's Signature

#228 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 12:45 PM

Съжалявам, но не прочетох отговор на въпросите:

Показване на мнениетоmil_, в 15 February 2011 - 09:54 AM, написа:

1. Какъв план предлагате за създавене на приюти (с какъв капацитет и бюджет)?
2. Кой ще ги стопанисва?
3. При запълнен капацитет на приютите кой и къде ще кастрира?
5. Какъв срок мислите, че е реалистичен за изграждане на необходимите приюти, спиране притока на нови кучета на улицата и изтегляне на наличните в приютите?
Целта на въпросите ми да се отговори на неща, на които не съм намерила отговор, а не съм чула подобен от никого.

#229 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 12:50 PM

Показване на мнениетоdanny, в 15 February 2011 - 11:19 AM, написа:

А за ловните кучета... Нямам идея - честно! Ще метна камък и в още една градина. Тук отделни лица и НПО-та се мъчат да правят нещо - кога сме съгласни, кога не, но НЕ ВИДЯХ нито една киноложка организация (хеле пък най-голямата - БРФК) да изразят ясно становище по тези проблеми, да предложат някакви аргументирани мерки, да обяснят позициите на организацията. Те си живеят, сякаш в някакъв паралелен свят... А заради факта, че са киноложки ОРГАНИЗАЦИИ, биха имали много по-големи шансове да бъдат чути и да направят нещо. И в логиката на теорията на конспирациите - силно подозирам, че БЛРС и БРФК отдавна са седнали на (кръгла) маса и са се разбрали кой какво как защо (разни други неща... :md_064: )

danny, спомняш ли си, че миналата година, горе-долу по това време имаше тема в този форум, в която си спомням, че като засегнах този въпрос бях обвинена, че си "изяснявам лични отношения", въпреки, че няма какво с кого да изяснявам.

Furia_S (в частност) това, което предлагаш беше предложено мноооогоооо преди ти да си мислиш, че си открила топлата вода и беше направен реален опит да се внедри. Така, че не си прави илюзиите, че предлагаш нещо ново. Предложенията ти само показват колко слаб е реалният ти контакт с реалната администрация и контролни органи. Точно затова постоянно се задава въпроса "КАК". Всички сме наясно с етапа "КАКВО", някак като да сме го подминали. Приоритети се подменят явно само в нечии глави.
User's Signature

#230 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 12:53 PM

Показване на мнениетоmil_, в 15 February 2011 - 11:50 AM, написа:

2. Кой ще ги стопанисва?
5. Какъв срок мислите, че е реалистичен за изграждане на необходимите приюти, спиране притока на нови кучета на улицата и изтегляне на наличните в приютите?
Целта на въпросите ми да се отговори на неща, на които не съм намерила отговор, а не съм чула подобен от никого.

Аз мога да допълня:
Какво става с кучетата в приютите ???
Ще се гледат докато умарт или ще се ефтаназират???
Ако минем на вариант гледане - кой ще поеме финансирането за гледачи и за храна?
Ако ще се ефтаназират кучетата - ми то за какво да се хабят пари за нови приюти - те и сегашните ще са достатъчни.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#231 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 12:57 PM

Показване на мнениетоmil_, в 15 February 2011 - 11:50 AM, написа:

2. Кой ще ги стопанисва?

Ти си моето canis-problemos-guru!

Черпя вдъхновление от всяко едно твое писание! И не спирам да се дивя на каменните ти нерви да се разправяш и неуморно да обясняваш на всякакви драскачи. Трябва да почерпя следващия път, а ти не се спирай, щом имаш сили още!Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#232 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 12:58 PM

Показване на мнениетоmil_, в 15 February 2011 - 08:44 AM, написа:

... докато се изградят 20-те хил. места в приюти, глутници гладни кучета по-безопасни и приемливи ли са от глутници нахранени? Гладът също е причина да се събират на глутници. Колко време нужно, за да умрат от глад, като се вземе предвид, че ще намират храна из отпадъците и чрез набези върху минувачи?

Абсолютно съм съгласна!
В градски условия кучетата имат два начина да се изхранват. Или да ровят в кофите, или хората да ги хранят.

Какъв е естественият източник на храна за кучета, изхвърлени между блоковете? И , да, като се построят приюти , нека да са в приюти. Но засега какво да правим? Не мога да допусна , че цивилизован човек може да предложи да ги оставим да умрат от глад.
Алтернативите на тези животни са или кофите, или храна от живеещите наоколо, или да нападат и изяждат каквото мине наоколо - котки, деца...
Впрочем , колкото и далече да ги хранят, все ще е в радиyс 10 метра от блока най много, защото блоковете ги застроиха на 20 метра един от друг.

От една страна си говорим за криминализиране жестокостта към животните, а от друга пропагандираме гладна смърт за вече съществуващите.

Когато има случаи , на нападения ( нападения, не налайване) , естествено че трибва да се вземат мерки. Доколкото знам , това се прави и сега

#233 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 01:03 PM

vano
А защо да не започнем от началото: подхранващите - всичките! - да си чипират и регистрират кучета на СВОЕ име и ако стане беля по сигнал не Еко-то да се вика, а да се търси отговорността от тях, щом кучетата се водят на тяхно име? Знаеш ли колко такива милозливи хора ще спрат да подхранват - а където няма храна няма да има и глутници. Вървя си аз с песа на повод сутрин рано и една добра-добра жена изхвърля кокали до кофите за боклук за горчиките кученца, като преди това видях друга жена от хартиена торбичка да им сипва гранули на друго място. А пък през деня трета жена, която не познава първата и втората, ще излезе с кученцето си и ще остави огризките на другата им точка за хранене. И тогава най-добре да не минавам от там с песа ми, вет-паспорт и бележката от общината - може да стане търкал, за това сменям маршрута и не съм единствена.

Уважавам хората като моя съсед който е задомил при себе си вече 4 кучета, но пък той не храни глутниците и не допринася за разрастването им.
User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 01:13 PM

Мисля да се впрегне жандармерията или войсковите подразделения за осъществяване на този контрол. Последният път когато присъствах на едно такова "залавяне" контролиращите органи бяха пред сбиване с тълпата "мирни" граждани, защитаващи клетите хорица и викове "Оправихте държавата, та се хванахте за кучетата!". Направо покъртителен филм беше! Не съм чела местната преса след това, но няма да се учудя ако същата тази преса, която така гръмко извисява глас да се реши проблема с бездомните е направила сълзлив репортаж как ужасната администрация и общинската полиция са се саморазправили с бедните хора, а не са санкционирали паркиралите в близката градинка автомобили. Въпреки иронията ми - ХИЧ не ми е смешно !
User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 01:13 PM

От споделеното се разбира следното:
1. Приюти за толкова много кучета и за толкова кратко време не могат да бъдат изградени. Напълно съм съгласен. Технологично не е възможно с наличния потенциал (държавен и общински).
2. Кастрирай и върни без мощна кампания, която да кастрира всичко живо в рамките на месеци (не на години) е също безполезна.
3. Гражданско самосъзнание и програми, които да го развиват с цел спазване на общи принципи, норми и отношение към бездомните кучета няма и скоро няма да има. Обществото ни не е стигнало до това ниво на развитие.
4. Контрол, при нашия обществено-политически модел, изграден на базата на корупция, популизъм и институционална апатия (от най ниско да най-високо ниво) не е ефикасен и респективно е неприложим към конкретния проблем.
5. Избиване на популацията. Колкото и да не ви се вярва и за това начинание нямаме потенциал. Знаете ли колко екипи от ловци и ветеринари са необходими за това, защото и то трябва да стане за месец, иначе е безполезно упражнение, освен че е нехуманно и ЕС ще ни санкционира, ако се случи.
6. НПО-тата са малко и с малки възможности. Хората, които работят в тях се броят на пръсти. Източниците на финансиране мижави. Не могат да стопанисват огромни приюти без държавни дотации.
Това е накратко положението. Няма какво да се лъжем.

#236 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 01:14 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 15 February 2011 - 12:03 PM, написа:

Не мога да допусна , че цивилизован човек може да предложи да ги оставим да умрат от глад.
Алтернативите на тези животни са или кофите, или храна от живеещите наоколо, или да нападат и изяждат каквото мине наоколо - котки, деца...

РЪКОВОДСТВО ЗА ХУМАННО УПРАВЛЕНИЕ НА ПОПУЛАЦИЯ ОТ КУЧЕТА
...
Контрол над достъпа до ресурси
Кучетата се движат на обществени места, които им предоставят възможност за намиране на храна. За да бъде ограничено движението им, особено в определени райони, където кучетата не са желани (например училища и обществени паркове), достъпът до тези ресурси трябва да бъде ограничен. Това трябва да бъде направено внимателно и паралелно с мерките за намаляване популацията, за да бъдат избегнати както страданието на кучетата след отстраняване на хранителните източници, така и придвижването им в други райони за намиране на нови източници на храна.
Това може да бъде постигнато по много начини:
а. редовно отстраняване на отпадъците от домовете и обществените контейнери
б. осигуряване недостъпност на сметищата
в. контрол на карантията и отстраняване на труповете
г. използване на недостъпни за животните контейнери, с тежки капаци, или поставянето им извън обсега на кучетата 25
д. възпитателни или задължителни мерки за спиране разхвърлянето на отпадъци (а оттам и инцидентното изхранване на кучетата), и за ограничаване хранене на кучета на определени места.

http://www.iwns.org/...ays/ICAM_BG.pdf
от линка на mil_ за информиране по програмата "кастрирай и върни" - http://www.iwns.org/index.php?id=42

#237 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 01:21 PM

danny, нямах предвид глоби за изхвърляне на кокали по градинките и тротоарите, а глоби за разхождане на куче без повод, за непочистване след дефекация, най-вече за нерегистриран домашен любимец. Всички тези нарушения са регламентирани и има основания за налагане на глоби.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#238 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 February 2011 - 01:22 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 15 February 2011 - 10:18 AM, написа:

От споделеното се разбира следното:
1. Приюти за толкова много кучета и за толкова кратко време не могат да бъдат изградени. Напълно съм съгласен. Технологично не е възможно с наличния потенциал (държавен и общински).
2. Кастрирай и върни без мощна кампания, която да кастрира всичко живо в рамките на месеци (не на години) е също безполезна.
3. Гражданско самосъзнание и програми, които да го развиват с цел спазване на общи принципи, норми и отношение към бездомните кучета няма и скоро няма да има. Обществото ни не е стигнало до това ниво на развитие.
4. Контрол, при нашия обществено-политически модел, изграден на базата на корупция, популизъм и институционална апатия (от най ниско да най-високо ниво) не е ефикасен и респективно е неприложим към конкретния проблем.
5. Избиване на популацията. Колкото и да не ви се вярва и за това начинание нямаме потенциал. Знаете ли колко екипи от ловци и ветеринари са необходими за това, защото и то трябва да стане за месец, иначе е безполезно упражнение, освен че е нехуманно и ЕС ще ни санкционира, ако се случи.
6. НПО-тата са малко и с малки възможности. Хората, които работят в тях се броят на пръсти. Източниците на финансиране мижави. Не могат да стопанисват огромни приюти без държавни дотации.
Това е накратко положението. Няма какво да се лъжем.
:ba_025:

На базата на тази точна констатация,не върви да навлизаме в сферата на пожелателното''ако''.Именно за това говори mil.Разумен и реален вариант-кастрирай и върни.

пп.Все още тя не е приложена у нас.
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 01:32 PM

Кастрирай и върни, но като са на глутница териториалната агресия си остава и дори се засилва, особено когато се образува глутница. Гале, ти това по-добре от мен го знаеш. Трябва да се разбиват глутниците и да се изтеглят агресивните лидери. Тук вече потъваме в дебрите на здрача, защото НЯМА кой да каже и по-скоро да поеме реалната отговорност за посочването на "агресора". Никой не иска да бъде лош. Искаме някой Свише да дойде, да вземе тоз проклет пес и да го махне, но .... не ние, защото колкото и да си пишем по форумите, малцина са тези, които са склонни да поемат отговорността за евтаназията на живо същество. Нормално е! Обратното няма да е нормално! И изведнъж се оказваме пред липсата на този "някой", който хем да има необходимите знания, хем да бъде "лицензиран" от съответните институции и по този начин припознат от юридическите формулировки. Танов направи цяла тема за това и нищо освен костатации, че няма такива, не прочетох. А сега накъде?
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 03:48 PM

Деси, а откъде са тези хиляди агресивни евтаназирани в Сеславци?
Само да си довърша тезата по този пункт:
Именно заради това са нужни кастрационни центрове, които да не се запълнят на втория ден от откриването си. След като всичко живо се изпокастрира, те могат да заработят като приюти.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни