Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV
Публикувано: 18 February 2011 - 04:50 PM
Според чужди практики, за доказано агресивни, например, се смятат кучета убили човек. Не ухапали, а убили. Там даже нищо не се доказва.
Преди години имаше случаи в един вход собственичката на два ротвайлера не узпяла да ги удържи и те се нахвърлили върху съседката , докато двете жени чакали асансьора. Cобственичката дори не успяла да ги спре - просто я повлекли, съборили другата жена и разкъсали до смърт.
Собственичката , естествено беше осъдена на не знам колко години затвор. На делото не се молеше за намаляване на собствената си присъда , а да пощадят живота на кучетата и. Не били нападали никога и никого до сега и т.н. Имаше и показания , че между двете жени е имало дрязги. Че жертвата е била доста недружелюбна и се е държала лошо към собственичката на кучетата и пр. Но това е без значение. Кучетата са убили човек и подлежат задължително на евтаназия.
Има случаи , които са спорни. Пак по чужди правила - правят се тестове дали кучето е склонно да напада без да е предизвикано. Ако замахнеш или го замериш с камък и то ти скочи, е едно. това не е агресия а самозащита ( същото важи и за хората) Ако стоиш с гръб, или клекнеш да си завържеш обувката и то ти скочи - съвсем друго. Това е непровокирана агресия. И т.н.
Има много разработени методи.
Наистина , знае ли някои какви методи се ползват при оценкта на агресивността?
но май наистина е за друга тема...
Публикувано: 18 February 2011 - 04:52 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 04:57 PM
greeneyed, в 18 February 2011 - 03:55 PM, написа:
Според чужди практики, за доказано агресивни, например, се смятат кучета убили човек. Не ухапали, а убили. Там даже нищо не се доказва.
Преди години имаше случаи в един вход собственичката на два ротвайлера не узпяла да ги удържи и те се нахвърлили върху съседката , докато двете жени чакали асансьора. Cобственичката дори не успяла да ги спре - просто я повлекли, съборили другата жена и разкъсали до смърт.
Собственичката , естествено беше осъдена на не знам колко години затвор. На делото не се молеше за намаляване на собствената си присъда , а да пощадят живота на кучетата и. Не били нападали никога и никого до сега и т.н. Имаше и показания , че между двете жени е имало дрязги. Че жертвата е била доста недружелюбна и се е държала лошо към собственичката на кучетата и пр. Но това е без значение. Кучетата са убили човек и подлежат задължително на евтаназия.
Има случаи , които са спорни. Пак по чужди правила - правят се тестове дали кучето е склонно да напада без да е предизвикано. Ако замахнеш или го замериш с камък и то ти скочи, е едно. това не е агресия а самозащита ( същото важи и за хората) Ако стоиш с гръб, или клекнеш да си завържеш обувката и то ти скочи - съвсем друго. Това е непровокирана агресия. И т.н.
Има много разработени методи.
Наистина , знае ли някои какви методи се ползват при оценкта на агресивността?
но май наистина е за друга тема...
Аз отворих такава тема, ама нещо стана тегава и заглъхна. Нещата се решават с частни и донякъде подмолни методи. Работата хич не е както трябва и ни се иска да бъде.
Публикувано: 18 February 2011 - 04:59 PM
greeneyed, в 18 February 2011 - 03:55 PM, написа:
http://forum.dog.bg/..._1&#entry893362

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 February 2011 - 05:00 PM
Поведенчески тест на домашно куче е едно, тест на бездомно трябва да бъде по-друго, защото реакциите му могат да се дължат на минал лош опит. Например отварянето на чадъри и последвала паника, която се санкционира в повечето тестове. Изключително ме дразни в американските филми бъркането с онази нахална пластмасова ръчичка по паниците, защото кучета, които са видяли много глад, няма да имат много толерантна реакция към това, а от друга страна то е много лесно отстранимо.
Публикувано: 18 February 2011 - 05:04 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 05:16 PM
Любов, а вие толкова превратно ми тълкувате думите, че нямам думи. То в тази тема вече свикнах всеки да ми приписва някакви идеи, които всъщност противоречат коренно на моите схващания. Досега бях глутницозащитничка, сега се трансформирах в агресивна кучеубийца ... Което донякъде ми подсказва, че съм по средата между две крайности
Публикувано: 18 February 2011 - 05:28 PM
mil_, в 18 February 2011 - 04:21 PM, написа:
Любов, а вие толкова превратно ми тълкувате думите, че нямам думи. То в тази тема вече свикнах всеки да ми приписва някакви идеи, които всъщност противоречат коренно на моите схващания.
Бил съм свидетел на такива случаи. Затова, тези кучета в приютите стоят самостоятелно, като разни навитаци се опитват да ги рехабелитират. Трудна работа пък и няма специалисти. Пък само с ентусиазъм не става. За да спасим такива "ненадеждни", единственият начин е да станат кучета пазачи с верига за цял живот. Това е положението.
Публикувано: 18 February 2011 - 05:34 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 06:27 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 06:41 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 06:59 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 07:09 PM
ljubov, в 18 February 2011 - 06:04 PM, написа:
Запознайте се обстойно с постовете на тази "някоя" си. След това помислете и пишете отново.
Щот до момента не сте разбрали за какво иде реч.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 February 2011 - 07:15 PM
Не сте разбрала. Моля, спрете.
Аз искам да се работи по ЗЗЖ - кастрирай и върни, като се направи нужното, за да тръгне с други темпове. В този форум не съм най-активно работещият човек, но сигурно съм изписала най-много страници в подкрепа на кастрирай и върни срещу масово умъртвяване. Всички освен вас разбраха, затова нека минем на ЛС, ако е необходимо да обясня какво точно съм написала, може би ви убягва по някаква неизвестна за мен причина. Ако не става с писмена реч, да опитаме и по телефон, само стига сме цапали темата.
Публикувано: 18 February 2011 - 07:40 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 08:16 PM
- умъртвяване на агресивни,неизтегляни в частни приюти."
"Това въобще не са дрънканици...Компетентните държавни и общински органи дали са запознати с твоите/ включително и взаимствани от други държави/идеи,защото за мен ми звучат доста рационално и иновативно...Дано има кой да те чуе,там където трябва."
"Дано само все някога да намерят и практическо приложение"
Публикувано: 18 February 2011 - 08:34 PM
Подобно увличане се случва не за пръв път в теми като тази. Прочели сте нещо и просто го изваждате от контекста на всички изказвания на потребителя, изваждате го от контекста на цялото изказване в конкретния пост и започвате да се вторачвате като се навивате все повече и повече. Няма смисъл от това и не е ползотворно нито за Вас, нито за темата.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

Вход

Горе
Цитиране +