Dog.bg Форуми : Бездомните кучетата се увеличават

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV Оцени темата: ***** 1 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2011 - 04:50 PM

Това за агресивни-набедени не трябва ли да е отделна тема?

Според чужди практики, за доказано агресивни, например, се смятат кучета убили човек. Не ухапали, а убили. Там даже нищо не се доказва.
Преди години имаше случаи в един вход собственичката на два ротвайлера не узпяла да ги удържи и те се нахвърлили върху съседката , докато двете жени чакали асансьора. Cобственичката дори не успяла да ги спре - просто я повлекли, съборили другата жена и разкъсали до смърт.
Собственичката , естествено беше осъдена на не знам колко години затвор. На делото не се молеше за намаляване на собствената си присъда , а да пощадят живота на кучетата и. Не били нападали никога и никого до сега и т.н. Имаше и показания , че между двете жени е имало дрязги. Че жертвата е била доста недружелюбна и се е държала лошо към собственичката на кучетата и пр. Но това е без значение. Кучетата са убили човек и подлежат задължително на евтаназия.
Има случаи , които са спорни. Пак по чужди правила - правят се тестове дали кучето е склонно да напада без да е предизвикано. Ако замахнеш или го замериш с камък и то ти скочи, е едно. това не е агресия а самозащита ( същото важи и за хората) Ако стоиш с гръб, или клекнеш да си завържеш обувката и то ти скочи - съвсем друго. Това е непровокирана агресия. И т.н.
Има много разработени методи.

Наистина , знае ли някои какви методи се ползват при оценкта на агресивността?
но май наистина е за друга тема...

#342 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 04:52 PM

Дали някой от пишещите тук разполага с протокол за евтаназия (не образец а действителен - с подписи). Съмнявам се, че в някой от общинските приюти съществува такъв протокол с подпис на представител на природозащитна организация. Освен може би във Видин, където Любов спомена някъде в другите теми, че са спрели евтаназиите. Критериите за евтаназия са в добрите ръце на чичковците от приютите. За голямо съжаление, поне за мен.

#343 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 04:57 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 18 February 2011 - 03:55 PM, написа:

Според чужди практики, за доказано агресивни, например, се смятат кучета убили човек. Не ухапали, а убили. Там даже нищо не се доказва.
Преди години имаше случаи в един вход собственичката на два ротвайлера не узпяла да ги удържи и те се нахвърлили върху съседката , докато двете жени чакали асансьора. Cобственичката дори не успяла да ги спре - просто я повлекли, съборили другата жена и разкъсали до смърт.
Собственичката , естествено беше осъдена на не знам колко години затвор. На делото не се молеше за намаляване на собствената си присъда , а да пощадят живота на кучетата и. Не били нападали никога и никого до сега и т.н. Имаше и показания , че между двете жени е имало дрязги. Че жертвата е била доста недружелюбна и се е държала лошо към собственичката на кучетата и пр. Но това е без значение. Кучетата са убили човек и подлежат задължително на евтаназия.
Има случаи , които са спорни. Пак по чужди правила - правят се тестове дали кучето е склонно да напада без да е предизвикано. Ако замахнеш или го замериш с камък и то ти скочи, е едно. това не е агресия а самозащита ( същото важи и за хората) Ако стоиш с гръб, или клекнеш да си завържеш обувката и то ти скочи - съвсем друго. Това е непровокирана агресия. И т.н.
Има много разработени методи.

Наистина , знае ли някои какви методи се ползват при оценкта на агресивността?
но май наистина е за друга тема...

Аз отворих такава тема, ама нещо стана тегава и заглъхна. Нещата се решават с частни и донякъде подмолни методи. Работата хич не е както трябва и ни се иска да бъде.

#344 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 February 2011 - 04:59 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 18 February 2011 - 03:55 PM, написа:

http://forum.dog.bg/..._1&#entry893362
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#345 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 February 2011 - 05:00 PM

Това е за темата на g_tanov и аз мисля, че тепърва предстои да се разработва.
Поведенчески тест на домашно куче е едно, тест на бездомно трябва да бъде по-друго, защото реакциите му могат да се дължат на минал лош опит. Например отварянето на чадъри и последвала паника, която се санкционира в повечето тестове. Изключително ме дразни в американските филми бъркането с онази нахална пластмасова ръчичка по паниците, защото кучета, които са видяли много глад, няма да имат много толерантна реакция към това, а от друга страна то е много лесно отстранимо.

#346 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 05:04 PM

Защо не се борите да се спазват закони и наредби.Наредба 23 от 2002 където се задължават общините да направят площадки за разходки, оградени и дезинфицирани, и гробища за домашни любимци,регистрация при ветеринари,които всеки месец трябва да подават в РВМС сведения за новорегистрираните животни,а РВМС на свой ред всеки месец да подават сведения в общината,за да има контрол,за който толково изговорили и изписали тук!И по селата,там има и кметове и обслужващите тях ветеринари.Агресивните животни да се умъртвяват в общинските приюти,вие обичате ли животните?!Колко и каква агресия се излива по темите от този сайт.а и по улиците!Няма да се учудя ,ако при личен контакт да се хванете за "косите".Не влизам в парка с помиярите ми,които водя на каишка,както наричат муцунките ми собствениците на каракачанки/те сега са на мода вместо колите/,овчарки и т.п.,които свободно тичат из парка,сред хора на различна възраст.А когато им направя забележка,че това е не редно и забранено и ако стане инцидент техното куче ще бъде посочено за агресивно и ще бъде умъртвено,а те ще се разминат само с глоба,се нахвърлят ввърху мен с такава агресия,киято изобщо не може да се сравни с кучешка.Би трябвало те да бъдат прибрани и с тях да се постъпи както вие предлагате да постъпват с животинки,които някой посочил за агресивни.

#347 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 05:15 PM

Любов, ще ти го кажа в прав текст. Аз съм против евтаназията. Въобще. Обяснил съм защо. Прочети.

#348 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 05:16 PM

Има случаи, в които 1 агресивно куче може да стане причина за смъртта на 10 неагресивни.
Любов, а вие толкова превратно ми тълкувате думите, че нямам думи. То в тази тема вече свикнах всеки да ми приписва някакви идеи, които всъщност противоречат коренно на моите схващания. Досега бях глутницозащитничка, сега се трансформирах в агресивна кучеубийца ... Което донякъде ми подсказва, че съм по средата между две крайности :re_037: .

#349 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 05:28 PM

Показване на мнениетоmil_, в 18 February 2011 - 04:21 PM, написа:

Има случаи, в които 1 агресивно куче може да стане причина за смъртта на 10 неагресивни.
Любов, а вие толкова превратно ми тълкувате думите, че нямам думи. То в тази тема вече свикнах всеки да ми приписва някакви идеи, които всъщност противоречат коренно на моите схващания.

Бил съм свидетел на такива случаи. Затова, тези кучета в приютите стоят самостоятелно, като разни навитаци се опитват да ги рехабелитират. Трудна работа пък и няма специалисти. Пък само с ентусиазъм не става. За да спасим такива "ненадеждни", единственият начин е да станат кучета пазачи с верига за цял живот. Това е положението.

#350 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 05:34 PM

В неделя почина,мъчейки 2 денонощия, Лъки,която беше измъчена от некадърно направена кастрация,и отровена с разсъпаната отрова.Във вторник напълно беше отрезан преден десен крак на кучето Марти,който един много агресивен и зъл човек,искайки да го убие,прострелил с огнестрелно оръжие.С големи болки кучето прекара цяла нощ,но когато дойдохме Марти ни посрещна без всякаква агресия,позволи да го вкараме в клетка,за да го закараме в общинска амбулатория.В 8 часа сутринта в среда,когато хората тръгват кой за работата си,кой за училището,в жк"Крум Бъчваров" беше застреляна Джема.Направете извод кой е агресивен.И какво заслужава.

#351 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 06:27 PM

Боря си оофициално от 2000,когато направихме ВДЗЖ.През 1993 се обадих за пръв път в фондация на Татарчев,на Коновска.Борих се практически сама.Успях да закрия 2 изолатора.Създадохме БОЗЖИ с Й.Цачева.Не без наше участие беше приет ЗЗЖ,с който спряхме поне по закон умъртвяване на животните.И точно заради това той е признат в ЕО като един от най-добри.От 2002 година упорито се боря за приют,и няма значение какъв ще бъде неговия статут.Законът е важи за всички,както за частни ,така и за общински приюти.Приютът в Русе е общински,приютите в Добрич и ШУмен са частни на НПО.Ако хората гледат работата си,обичат животните и спазват закони,какво значение има статут на приюта.А вие предлагате животните в общински приюти да бъдат умъртвявани,ако няма осиновител или ако те не са настанени в частен приют.Естествено се възмущавам.Какво е това "не се пали".Виж какво са измъслили.Мъслители.И стига да нападате хора,които хранят животните.Гладните животни,както и гладните хора,се намират в беда.ЗЗЖ задължава да се оказва помощ на животните в беда,както другите закони се задължават да се оказва помощ на хората в беда.И ако няма писани закони човешката ни същност ни задължава да правим това.Кастрираните и върнати животни трябва да бъдат обгрижвани от някой,ако няма приют.А грижите това са хранене,обезпаразитяване,вакцинация.И ако се направи накакъв подслон за животното още по-добре.Ако не помогнеш на животното в беда то това е жестокост,коята ЗЗЖ се забранява.

#352 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 06:41 PM

На MIL_.Питайте,колко в Шумен и Добрич бяха евтаназирани за целият период на техното съществуване, набедени уж за агресивни, животни.Защото там обичат животните,и се стараят да направят всичко по въжможностите си за тях.Имат много трудности,но животните са живи.И стига да употребявате по отношение към животните тази максима- от двете злинини да се избере по-малка.Дори го подчертавате.Чудовищно!

#353 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 06:52 PM

Абе, Любов.
Аз участвам доста активно във всякакви начинания срещу евтаназиите, както и в такива за инкриминация на жестокостта. Стига мъ би по главата, запази си енергията за други. Поне да е на лични съобщения. Аман вече от неразбрали.

#354 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 06:59 PM

Тук не става въпрос за понятие "агресивно куче", а за това,че някоя си MIL_ прави предложение в тема относно евтаназия в общинските приюти.Относно протокол.В ЗЗЖ е описана процедура.Ако във Видин ЗЗЖ ще бъде нарушен ще предприема дразтични мерки.Защото се касае живота на живи същества.И тук не може да има компромиси със закона.Едната от основните цели на ЗЗЖ беше спирането на евтаназия до минимум.

#355 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 February 2011 - 07:09 PM

Показване на мнениетоljubov, в 18 February 2011 - 06:04 PM, написа:

че някоя си MIL_

Запознайте се обстойно с постовете на тази "някоя" си. След това помислете и пишете отново.
Щот до момента не сте разбрали за какво иде реч.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#356 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 07:15 PM

Любов, изобщо не правя такова предложение!
Не сте разбрала. Моля, спрете.
Аз искам да се работи по ЗЗЖ - кастрирай и върни, като се направи нужното, за да тръгне с други темпове. В този форум не съм най-активно работещият човек, но сигурно съм изписала най-много страници в подкрепа на кастрирай и върни срещу масово умъртвяване. Всички освен вас разбраха, затова нека минем на ЛС, ако е необходимо да обясня какво точно съм написала, може би ви убягва по някаква неизвестна за мен причина. Ако не става с писмена реч, да опитаме и по телефон, само стига сме цапали темата.

#357 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 07:40 PM

ОТносно работата на чичковците в приюта.ЗЗЖ,Глава 6"Изпълнение и контрол",раздел1"Обществен контрол".Подреждането в закони става по важността.След като "Обществен контрол" поставен преди контрол от страна на други проверяващи,това означава първоопределящ контрол от страна на обществото и неговата важност.Нашата държава ни даде право да осъществяваме дейност "Защита на животните" и я определи за обществено полезна.Нашата държава постави в ЗЗЖ "Обществен контрол" на първа място.И никой няма право да ни пречи да консумираме това право.Да не говоря за други положения в ЗЗЖ.Поставете тези ,които пречат на работата ви,на място.В страната ни има омбудсман,действа център за нестопанско право,има съд.Аз също понякога не търся правата си.И много съжалявам за това в последствие,защото страдат животните,които по наша воля решихме да защитаваме.

#358 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 08:16 PM

"Та ще подрънкам още малко...Някои размисли...1.Приюти.Трябва да има оптимален капацитет общински приюти:те трябва да служат за 3 неща...
- умъртвяване на агресивни,неизтегляни в частни приюти."
"Това въобще не са дрънканици...Компетентните държавни и общински органи дали са запознати с твоите/ включително и взаимствани от други държави/идеи,защото за мен ми звучат доста рационално и иновативно...Дано има кой да те чуе,там където трябва."
"Дано само все някога да намерят и практическо приложение"

#359 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 08:30 PM

"Милосърдието - това не е кокал,хвърлен на кучето,а това е кокал,споделен с кучето"

#360 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 February 2011 - 08:34 PM

Любов, може би ще Ви се отрази добре да поспрете. Да направите 2-3 йогийски вдишвания-издишвания и да прочетете отново постовете на mil_ .
Подобно увличане се случва не за пръв път в теми като тази. Прочели сте нещо и просто го изваждате от контекста на всички изказвания на потребителя, изваждате го от контекста на цялото изказване в конкретния пост и започвате да се вторачвате като се навивате все повече и повече. Няма смисъл от това и не е ползотворно нито за Вас, нито за темата.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни