Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV
Публикувано: 12 February 2011 - 08:11 PM
Всичко започва от негрижовните стопани,защото няма как да има куче което като гъба да поникне в средата на улицата.Работата на оорганизациите е да прибере тези кучета и ако си вършеха работата преди да има толкова много кучета на улицата щеше да е по-лесно за ВСИЧКИ
Публикувано: 12 February 2011 - 08:21 PM
DessyD, в 12 February 2011 - 07:03 PM, написа:
Към данъкоплатците (то е хубаво да знаете и кой отговаря за данъците ви, а не само да ги плащате и да плещите глупости)
"НПО" НЕ СЕ ДОТИРАТ ОТ ДЪРЖАВАТА, ДЕМЕК НЕ ВЗЕМАТ НИЩО ОТ ДАНЪЦИТЕ. НПО СЕ ОРГАНИЗИРАТ НА ДОБРОВОЛЕН ЧАСТЕН ПРИНЦИП И ХАРЧАТ ДАРЕНИЯ ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА ИЛИ ЧАСТНИ ФИРМИ. "НПО" НЕ СА ОТГОВОРНИ ЗА НИКАКВИ ПОПУЛАЦИИ, В ТОВА ЧИСЛО И ЗА КУЧЕТАТА. НА ТАКИВА ОРГАНИЗАЦИИ НЕ СЕ ВМЕНЯВА КАТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО, ЗАЩОТО ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ОРГАНИЗАЦИИ, АНГАЖИРАНИ ДОБРОВОЛНО В ОБЩЕСТВЕНАТА ПОЛЗА, ПОМАГАЩИ ЗА РЕШАВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕН ПРОБЛЕМ И В ТОЗИ СМИСЪЛ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ТЯХ ЗА СРЕДСТВА, ОТДЕЛЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА. ТЕ НЕ БОРАВЯТ С ТАКИВА СРЕДСТВА.
ЗА КАСТРАЦИИТЕ СА ОТГОВОРНИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ОБЩИНСКИТЕ ФИРМИ, НАТОВАРЕНИ С ТАЗИ ДЕЙНОСТ, В КОИТО "НПО" НЯМА И НЕ МОГАТ ДА ИМАТ НИКАКЪВ АДМИНИСТРАТИВЕН ИЛИ ФИНАНСОВ КОНТРОЛ. ТЕ ИМАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ, А ТОВА ЗАВИСИ ОТ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ НА ГРАЖДАНИТЕ-ДОБРОВОЛЦИ И ОТ ЖЕЛАНИЕТО НА ТЕЗИ ОБЩИНСКИ ФИРМИ ДА ДОПУСНАТ ТЯХНОТО СЪДЕЙСТВИЕ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КАСТРАЦИИ СЕ ПРАВЯТ НА АБСОЛЮТНО ДОБРОВОЛЕН И ЧАСТЕН ПРИНЦИП.
НЯМА "НПО" , КОЕТО ДА МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА ДАЛИ "ЕКОРАВНОВЕСИЕ" ИЛИ КОЙТО И ДА БИЛО ИЗОЛАТОР В СТРАНАТА ИЗПЪЛНЯВА ПРОФЕСИОНАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ. МОГАТ САМО ДА КОНСТАТИРАТ НАРУШЕНИЯ И ДА ГИ ОТНАСЯТ КЪМ СЪОТВЕТНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛЕН ОРГАН, Т.Е. ОБЩИНАТА.
НЕ СМЕСВАЙТЕ ГРАЖДАНСКИТЕ ОБЕДИНЕНИЯ С ОБЩИНСКИТЕ ФИРМИ.
E-e-e,големи алтруисти ги изкара НПО-тата,който се грижат за благото на всички!!!
Публикувано: 12 February 2011 - 08:25 PM
Не можеш да държиш някой отговорен за данъците си, при положение, че никой не му ги е предоставил за управление. Само това казвам. Частните средства всеки може да си ги разходва както намери за добре. Ако иска ще си ги направи на фунийки и ще стреля с тях през балкона. Виждаш, че преди твоя пост има поне трима потребители, които се жалват за данъците си, обвинявайки НПО-ции.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 12 February 2011 - 08:31 PM
шибаните бездомни кучета се увеличават.
Този феномен съм го кръстил " Демон на Емил " тъй като аз съм го открил .
Публикувано: 12 February 2011 - 08:45 PM
emilvr, в 12 February 2011 - 07:36 PM, написа:
Страшно мъдро и проницателно. Да си жив и здрав откривательо на феномени. Нещо друго интересно да споделиш с алтруистите, като наблюдение?
Публикувано: 12 February 2011 - 08:46 PM
НПО какво има за цел?Изкарахте кучетата от приютите-БРАВО, ще ви споменавам всеки път, когато видя улично куче, от което изпитвам панически ужас, ако има стикерче на ухото като кравичките не трябва да се притеснявам, а ако нещо стане аз ще съм го предизвикала.Явно не изпитвате това, което изпитвам аз, когато видя такова животно.Моите родители ми взеха куче заради страха ми от кучета, за което им благодаря, но си остана нещо, което ме кара да треперя всеки път когато видя бездомник.Дори и от котки ме е страх, като хвърлям боклука седя на 1 метър от казана, за да не получа изненада върху главата.На хора като нас какви съвети ще им дадете?Виждате нещата само от едната страна, което не е никак хуманно.В случая не става дума за омраза, а за страх, хората се страхуват...
Публикувано: 12 February 2011 - 08:49 PM
Публикувано: 12 February 2011 - 09:00 PM
nedelina5, в 12 February 2011 - 07:51 PM, написа:
Искате съвет - ето. Постарайте се да се информирате повече и ще избегнем безконечните повторения. В този форум има търсачка - потърсете всички теми, свързани с въпроса, които са били дискутирани в последните 6 месеца (поне) и може би ще разберете малко по-добре за какво става дума и защо не се избиват поголовно кучета и котки. Не виждам нито смисъл, нито нужда да превръщаме тази тема в хиляди страници повторения на вече МНОГОКРАТНО изказани и изписани обяснения, пояснения, изследвания, статистики и т.н. само защото Вас Ви мързи да четете и искате някой да Ви поднесе решението в 10 изречения. Логиката е проста - НЯМА такова решение, което да се побира в 10 изречения.
Дано и учителите Ви са били така добри, колкото и родителите Ви за да можете да си спомните, че човекът не е изолирано същество и когато наруши дори съвсем малко баланса в една система, страда цялата общност и всички видове. В този смисъл унищожението на хиляди екземпляри е просто безсмислено и поражда проблеми в геометрична прогресия. Дано са Ви научили, че се руши за една нощ, но се поправя с десетилетия.
А относно страха Ви - ами кучето няма да Ви е достатъчно като "лекарство". Отидете и на съответния специалист. Казвам го със загриженост, а не с ирония. Държа да го уточня. Страхът, който изпитвате Ви пречи да разберете ситуацията в дълбочина и да я видите в перспектива.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 12 February 2011 - 09:11 PM
Публикувано: 12 February 2011 - 09:14 PM
nedelina5, в 12 February 2011 - 08:16 PM, написа:
Градът също е система. Това показва, че сте отсъствали от някои часове в училище. Точно защото не се отнася до природа, точно затова проблемите не се решават с лека ръка. В природата винаги има естествен регулатор, а тук този регулатор е човекът и когато 10 индивида осерат пейзажа, страдат поне 10000.
п.п. - И не се изключвайте от "балансьорите". Вие също сте отговорна за състоянието. С неинформираността си ставате още по-отговорна.

Публикувано: 12 February 2011 - 09:14 PM
Освен поголовното избиване разбира се. Между другото и този начин беше опитан преди няколко години в София. Има дори филм по въпроса. Ако го гледате ви гарантирам, че няма да можете да си оправите емоционалния баланс с месеци. Виждали ли сте нахвърляни трупове на кучета (като фон) а на преден план един левент, който убива за секунди куче, което веднага хвърля въху бързо растящата камара. И така - по два камиона на седмица. Аз не мога да се съглася с този начин. Чувствителен съм и имам по-хуманни представи за решаване на проблем.
Публикувано: 12 February 2011 - 09:19 PM
nedelina5, в 12 February 2011 - 05:51 PM, написа:
Хората се стархували.Ама кои хора,мен като не ме е страх ,къде попадам в твоята констатация?И от кога страха има някаква правна тежест ,че да бъде определящ за озаконяване на някакви мерки?
Наистина някои хора не мислят с главите си или са още ученичета и има бая ЛЯБ да изядат докато мненията им станат смислово адекватни на дискусията.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 12 February 2011 - 09:37 PM
Публикувано: 12 February 2011 - 09:56 PM
Наистина всички пишете еднакви постове.Стегнете се малко махнете ги тея капаци, които сте сложили.Сега всички се хванахте за "Страх" да говорите.Много е трудна комуникацията с хора, които не уважават чуждото мнение и чувства.Шапка ви свалям за начина, по който се отнесохте към нещо, което ме мъчи.Не го правя нарочно
Публикувано: 12 February 2011 - 09:57 PM
nedelina5, в 12 February 2011 - 08:42 PM, написа:
Проблемът не е, че имате различно мнение, а че мнението Ви противоречи на доказани теоретично и практично постановки, с които Вие, очевидно не сте запозната, въпреки възможностите за постигане на тази информация. Това е факт, не лично заключение. Дискусиите не се правят за да има баланс в тях, а за да се противопоставят тези. Монопол би царял, ако някой изтрива мненията Ви и не позволява те да бъдат публикувани и прочетени от други потребители. Вие нямате теза, а само показахте как посредствено предаване в една национална телевизия чудесно успява да манипулира мнението ви по обществен въпрос. Последните изречения са откровена детинска реакция и не си заслужава да се коментира. Незнанието при децата е простимо и рядко води до обществени катаклизми, докато това на възрастните води до състресения в цялото общество.
п.п. - А програмата не е ефективна, защото не се прилага в пълния й вид и затова не са виновни НПО-ции. Ако се бяхте информирали предварително щяхте да знаете, че едни от най-големите организации са едни от най-критично настроените към това половинчато прилагане.
п.п.2 - само да отбележа, че свободно разхождащи се кучета в природата можете да срещнете изключително рядко. Това е вид, одомашнен преди повече от 10 000 години и живее около и със човешките общности.

Публикувано: 12 February 2011 - 10:04 PM
DessyD, в 12 February 2011 - 07:30 PM, написа:
Не можеш да държиш някой отговорен за данъците си, при положение, че никой не му ги е предоставил за управление. Само това казвам. Частните средства всеки може да си ги разходва както намери за добре. Ако иска ще си ги направи на фунийки и ще стреля с тях през балкона. Виждаш, че преди твоя пост има поне трима потребители, които се жалват за данъците си, обвинявайки НПО-ции.
Абе,НПО-тата не трябва ли да правят годишни ГФО-та.Как така,ако искат ще си направят фуниики и ще
стрелят през балкона.Даренията не се ли водят публични средсва?
Публикувано: 12 February 2011 - 10:08 PM
g_tanov, в 12 February 2011 - 07:50 PM, написа:
emilvr, в 12 February 2011 - 07:36 PM, написа:
Страшно мъдро и проницателно. Да си жив и здрав откривательо на феномени. Нещо друго интересно да споделиш с алтруистите, като наблюдение?
Емиле,що не се направиш и ти алтруист и да прокараш наредба против "пръцкането".
Ето ти материал да взаимстваш опит:My link
Аз ще те подкрепя с две ръце...
Публикувано: 12 February 2011 - 10:08 PM
nedelina5, в 12 February 2011 - 07:01 PM, написа:
е как еда е ефективна говорите и тъпчете едно и също.Докато някой било държавата,зоополиция,НПО ИЛИ КОЙТО И ДА Е ДРУГ НЕ НАЛОЖИ СТРОГИ МЕРКИ-ГЛОБИ И ТО СОЛИДНИ ЗА ХОРАТА,които си изхвърлят кучетата по улиците те ще продължават да се множат.Кастрирай и върни работеше до едно време.В моя град до преди 2 години имаше улични не много и всички с марки.В момента е пълно с кучета без марки като се почне от ротове,Нокове и други породоподобни и безпородни.Всяка година някой оставя пред трафопоста на блока кашон с по 7-8 кученца.На такива стопани трябва да се сърдите,а не на кучетата.Ами акали били кучетата,а знаете ли колко стопани виждам аз в парка да почистват след кучето си-нито един.Всеки ден съм в парка и сутрин и вечер е как веднъж не видях някой да се наведе след кучето си,че и на самата полянка където им тичат любимците пак никой не се навежда.Ще има бездомни кучета докато се изхвърлят такива от безотговорни стопани.Ако ще да ги избият на тяхно място ще се появяват нови и нови.Щото бай Пешо кучката му кат роди ще хвърли вързопа с кученцата под някой блок,ама няма да се сети да си кастрира кучката.
Публикувано: 12 February 2011 - 10:09 PM
nedelina5, в 12 February 2011 - 09:01 PM, написа:
Наистина всички пишете еднакви постове.Стегнете се малко махнете ги тея капаци, които сте сложили.Сега всички се хванахте за "Страх" да говорите.Много е трудна комуникацията с хора, които не уважават чуждото мнение и чувства.Шапка ви свалям за начина, по който се отнесохте към нещо, което ме мъчи.Не го правя нарочно
Никъде не съм казал, че вие искате да се избият кучетата. Просто изложих двата начина за справяне с проблема. Други няма. Ако имате алтернатива я споделете. Иначе обикновеното ви възмущение не носи полза за мен. А аз, доколкото ми позволяват силите се опитвам да го решавам, заедно с още много хора естествено. Вътре съм в лайната, ако мога да използвам вашата лексика.
П.П. И никъде не съм ви обидил. Напротив, поощрих концепцията ви, че улични кучета, особено агресивни, не трябва да има по улиците. А страх изпитва всеки. Големите мъже умряха преди столетия.
Публикувано: 12 February 2011 - 11:20 PM
emilvr' ='12 February 2011 - 07:36 PM' timestamp='1297535499 написа:
Блестящо!
На крачка си от прозрението.
Като приложим малко дедукция и индукция и изключим невъзможното, остава истината, колкото и да е невероятна. Кастрират се едни, размножават се други. Приказка без край.

Вход

Горе
Цитиране +