Инцидент в кучешко училище
Публикувано: 12 February 2011 - 11:20 PM
Ако не се лъжа вече има подобна, но не съм модератор, затова само бих могла да ти предложа да разкажеш повече за въпросното училище.

Публикувано: 12 February 2011 - 11:32 PM
Някъде бях чула за едно такова училище в което ги бият кучетата.
Ако наистина искате да постигнете някакви резултати идете на училище с кучето си.Така се засилва връзката стопанин-куче и ще разберете как се учат командите,как да коригирате и т.н

Публикувано: 13 February 2011 - 12:26 AM

Публикувано: 13 February 2011 - 09:37 AM
Аз поне в началото имах изключителна нужда от помощ, още повече че кучето се очертаваше да стане едро, с реактивен тип реакции и доста непослушно. Също като г-жа Данчева потърсих помощ (но не от това училище) и условието беше кучето да е на място. За щастие познавах човека и на няколко пъти му обясних, че не искам по какъвто и да било повод да я удря, за което съм сигурна, че е било така.
Но да ти върнат кучето "яло нещо, което не съм видял" и "нахапано от други кучета" за мен е повече от безотговорно отношение.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 13 February 2011 - 06:13 PM

Много се чудя, защо тук нямаме инструкторски екип, който да работи с идиотите и техните кучета, както е в някои други градове. Като си спомням колко пари дадох за 1 месец за нещо, което не исках да стане точно по начина, по който стана, т.е. кучето далеч, а работа със стопанина 0...
Alexy, Tok4ev... Само си мисля на глас...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 14 February 2011 - 08:56 PM
Публикувано: 14 February 2011 - 10:49 PM

Публикувано: 15 February 2011 - 01:07 AM

Публикувано: 15 February 2011 - 01:16 AM
Горкото ви куче ... наи-лошото е ,че ще му бъде травма за цял живот и вие ще знаете реално кои е виновен в цялата тази случка
Публикувано: 15 February 2011 - 01:21 AM

Публикувано: 15 February 2011 - 02:27 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 February 2011 - 11:40 AM
GAG, в 13 February 2011 - 03:18 PM, написа:

Много се чудя, защо тук нямаме инструкторски екип, който да работи с идиотите и техните кучета, както е в някои други градове. Като си спомням колко пари дадох за 1 месец за нещо, което не исках да стане точно по начина, по който стана, т.е. кучето далеч, а работа със стопанина 0...
Скоро,скоро. Личния пример е най-оптималния начин да вдъхнеш доверие на някого.Повечето хора подхождат високомерно към съветите и не слушат въобще.Държат се така сякаш знаят всичко,а на практика не могат да си извикат кучето.И един път като ти се надуят като пуяци и после им е неудобно да те потърсят и ходят да си дават кучетата на същите тия баща и син дето знаят само метода "със синджира през гърба докато прокърви".Не един се оплакал че кучето му е било малтретирано като им го е оставил.А 98% от всички стопани които са си давали кучетата при тях,казват че само са си дали парите на вятъра.Нека да се позатопли малко и обмисляме да правим демонстрации на видни места по парковете и се надяваме да съберем ентусиасти за да тренираме и заедно да покажем правилния модел на отношение и обучение.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 19 February 2011 - 12:27 PM
alexy, в 19 February 2011 - 08:45 AM, написа:
GAG, в 13 February 2011 - 03:18 PM, написа:

.Нека да се позатопли малко и обмисляме да правим демонстрации на видни места по парковете и се надяваме да съберем ентусиасти за да тренираме и заедно да покажем правилния модел на отношение и обучение.